magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Ferenczvárosi TC 1 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.21, 19:51
    F. T. C. — T. T. C. 2:1.


    A terézvárosiaknak a Törekvéstől múlt vasárnap szenvedett vereségük után kevés esélyük volt arra, hogy a bajnokcsapattal szemben ma becsülettel fogják helyüket megállni s ime csoda történt, a T. T. C. majdhogy eldön­tetlenül végzett és F. T. C. csak a legelkeseredettebb küz­delem után egy goalkülönbözettel bírta a győzelmet a maga javára eldönteni. A mérkőzés egyébként az utolsó negyedórában teljes félhomályban folyt le. Érdekfeszitőbb küzdelem, mint ma az utolsó perczekben, régen folyt a millenáris pályán; az F. T. C. részéről a győztes goalért, a T. T. C. védelme részéről pedig a győztes goal elhárítása érdekében. A zöld-fehérek győztes goalja egyébként két perczczel a szabályos befejezés után esett. A közönség egy része erre, abban a hiszemben, hogy a játék már vé­get ért, a pályára tódult, a mérkőzést vezető bíró órája azonban még mindig nem mutatott negyvenöt perczet, úgy hogy a küzdelem indokolatlanul még tovább folyt.
    A Terézvárosi T. C. néhány kitűnő játékossal, rendel­kezik. a csapat azonban, a mig annyira rendszertelenül játszik, sikeresebb szereplésre aligha számíthat. Csatár­sorában a jobbszélső és a jobbösszekötő, a reprezentatív baloldali fedezet, a jobboldali hátvéd és a kapus első­rangú erő.
    Az F. T. C. fedezetsorában két tartalékkal vette fel a küzdelmet. A zöld-fehérek ezúttal sem játszottak a tőlük megszokott stílusban és ha Korody nem mutat ma olyan brilliáns formát, a T. T. C. alighanem egy szenzácziós győ­zelemmel lett volna gazdagabb.
    A zöld-fehérek az első félidőben nappal szemben és a széllel hátrányos oldalon játszanak. Eleinte változa­tosan folyik a küzdelem, majd T. T. C. kerül frontba, kornerrel veszélyeztet (10 p.) öt perczczel későbben újabb kornert ér el, a melyet Fritz ismét korner árán hárít el, de a remekül ivelt labda Manglitz lábáról a goalba pattan (16 p.) A zöld-fehérek öngoaljuk után vehemensebben tá­madnak, a T. T. C. védelme azonban önfeláldozóan dol­gozik, sőt a 35-ik perczben a balszélsó támadása és jobb sarokba irányított labdája majdhogy goalt nem eredmé­nyez. Végre F. T. C. támadásai is sikerrel járnak, mert Szeidler beadását Korody védhetlenül a bal sarokba plasszirozza (37 p.) A zöld-fehérek a hátralevő időben kornerrel veszélyeztetnek.
    Félidő 1: 1.
    Újrakezdés után T. T. C. jobbszélsője vezet igen szép támadást, majd F. T. C. kerekedik felül állandó vé­dekezésre kényszerítve ellenfelét. A 12-ik perczben rú­gott eredménytelen korner után Terézváros középcsatárá­nak kiszökése látszik eredményesnek, majd ismét egyenlő erejű mind a két csapat és F. T. C. a 21. és 26-ik, T. T. C. pedig a 24. és 34-ik perczben rúg két-két kornert. Az utolsó tiz perczben teljes fölénybe kerülnek a zöld-fehérek és habár T. T. C. elkeseredetten védekezik, a 45-ik percz­ben két egymásutáni kornert hibáz, majd a 48-ik percz­ben újabb kornert, a melyből Korody a győztes goalt rúgja.
    Biró Fehéry.

    Az Újság 1910 április 29.