magyarfutball.hu

MTK - UTE 2 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1907/1908
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.13, 21:01
    Magyar Testgyakorlók Köre — Ujpesti Torna- Egyesület 2:0.

    (Népszigeti pálya.) Igen szép és fair játék, a mely különösen az első félidőben volt élvezetes. M. T. K. kissé idegesen és bizonytalanul játszott, mig U. T. E. tartalékjai daczára lelkesen és nagy verve-vel dolgozott.
    M. T. K. lassu támadása vezeti be a játékot, de U. T. E. is lendületbe jön, két ügyesen vezetett táma­dással veszélyezteti a kék-fehérek goalját, a hol Domi remekül ment. Az Ujpestiek negyedórahosszat offenzivában tartják a játékot, miközben két kornert rugnak. A 22-ik perczben szabadrúgáshoz jut M. T. K. s miután Ludvig a labdát kézzel üti ki, tizenegyest ítél meg a bíró, a melyet azonban Károly, régi szokásához híven, a goal mellé rúg. Ismét U. T. E. kerül fölénybe, Domi a hátra­adott labdát elfogni nem tudja, azonban a labda M. T. K. szerencséjére az üresen maradt goal mellett gurul el (28. p.). Azután változatosan mindkét részről veszélyes támadásokat vezetnek, de a hátvédek és a kapuvédek mindent mentenek.
    Félidő 0 : 0.
    M. T. K. fölényesen kezd játszani és támadása kornert eredményez, a melyet Kazár véd (3. p.). Majd U. T. E. kerül frontba és Herskovits szép lövését Csüdör korner árán menti (10. p.). Ujra M. T. K. támad és Holub ügyes beadásából Károly a vezető goalt rugja (15. p.). Négy perczre rá Döme szép fejessel megszerzi a Testgyakorlók második goalját. Weisz lövését Kazár kornerre védi. M. T. K. ujabb három kornere is kihasz­nálatlan marad. Majd U. T. E. kerül offenzivába, rövid labdaadogatósokkal közelíti meg M. T. K. kapuját, de Domi néhányszor bravurosan ment. Közben Szűcs rosszul­lét miatt kiállt és a meggyengült M. T. K. egy ideig vé­delemre szorul. A szélső csatárok és Károly támadásai ismét frontba juttatják a kék-fehéreket, azonban újabb goal már nem esik. Vámos Soma (Fővárosi T. C.) mindkét csapat legnagyobb megelégedésére bíráskodott.

    Az Újság 1907 október 29.
     
  2. avatar: heimo
    2017.09.29, 21:19 (szerk.: 2017.09.29, 21:20)
    MTK.—UTE. 2:0

    A népszigeti pályán folyt le a mérkőzés, mely erős küzdelem után a MTK. győzelmével végződött. A MTK. csak a második félidőben tudta magának a győzelmet biztosítani. Az UTE. csapata nagy változáson ment keresztül. A védelem a régi, a csatársorban azonban több uj erő van. Az UTE. legjobb embere Herschkovits centerhalf volt. Surnik észszerűtlen játéka egy biztos góltól mentette meg a MTK. kapuját, ki kézzel fogta meg a labdát, bár könnyedén belőhettek volna.
    A két csapat.

    MTK.: Domonkos — Nagy,Csüdör — Virág,Szüts,Schaar — Holub,Károly,Graham,Frontz,Weisz.
    UTE.: Kazár — Rozmán,Vranák — Fürst,Herschkovits,Ludvig — Deutsch,Szinay,Fandl,Surnik,Szabó.

    Mindvégig változatos és szép játék folyt. Bíró: Vámos Soma (FővTC.) volt.

    Nemzeti Sport, 1907. november 03.
     
  3. avatar: heimo
    2017.09.29, 21:12
    MTK—UTE 2:0.

    A népszigeti pályán folyt le e változatos és élvezetes mérkőzés. A MTK nem került olyan fölénybe, mint az előző eredményei alapján várható volt, az UTE, noha tartalékokkal volt kénytelen kiáltani, oly lelkesen dolgozott, hogy a MTK nem tudhatott jobb eredményt elérni. A mérkőzést a MTK kezdi. Támadása azonban eredménytelen, szintúgy az újpestiek veszélyes támadása sem juttatja goalhoz a csapatot. Az UTE fölénye csupán kornerekben nyilvánul meg. A 22-ik perczben tizenegyes rúgáshoz jut a MTK, de goal ebből sem lesz. A félidő végéig igen változatos játék folyik, hol az egyik, hol a másik kapu előtt van a támadás. Eredményt azonban egyik csapat sem ér el.

    A második félidőben, a MTK ujult erővel kezd játszani s csakhamar fölénybe is jut. A 3-ik perczben kornerhez jut, melyet az UTE csakhamar hasonlóval viszonoz. A 15. perczben érik el a kék-fehérek első goaljukat Károly révén, majd a 20. perczben Döme szerzi meg a másodikat. Még egy kornerhez jut a MTK, mely után ismét az UTE lép offenzivába, de lövéseit Domonkos szépen védi A félidő vége felé a MTK csak 10 emberrel játszik, de még igy is fölénybe jut, melyet aztán a játék végéig megtart. Vámos Soma (FővTC) jól bíráskodott:

    MTK II —UTE II. 7:0 MTK fölényes játék után könnyen győz.

    Sport-Világ, 1907. november 03.
     
  4. avatar: heimo
    2016.08.18, 16:24 (szerk.: 2016.08.18, 16:25)
    MTK—UTE. 2:0.

    A MTK. utolsó eredménye után mindenki fölényes, nagy goalarányu mérkőzést remélt s úgy látszik, a MTK. csapata is ezzel a biztos tudattal ment a küzdelembe. E helyett azonban olyan erős ellenfélre talált, hogy ugyancsak össze kellett szedni minden tudását a győzelem kivívásához. — Az UTE.-től még nem igen láttunk ilyen lelkes, szép és eredményes játékot s kétségtelen, ha ezt a formáját megtartja, úgy még sok meglepetést okozhat. A csapat minden embere kitett magáért, kiemelendő különösen Herskovits szép és hasznos játéka. A MTK. nem volt a szokott jó, kedvetlenül játszott az egész csapat és igen nehezen jött lendületbe. A félidő eredménye a MTK. javára megítélt sikertelen büntető rúgás után 0:0 végződött.
    A második félidőben MTK. rövid egymásutánban két goalt rúg, míg ezután váltakozó támadások után eredményt egyik csapat sem ér el.
    A mérkőzést Vámos (Föv. TK ) jól vezette.
    II. csapatok 7:0 a MTK. javára.


    Pesti Hírlap, 1907. október 29.
     
  5. avatar: heimo
    2016.08.18, 16:18
    Újpesti Torna Egyesület—Magyar Testgyakorlók Köre mérkőzése az újpesti népszigeti pályán d. u. 3 órakor.


    Pesti Napló, 1907. október 27.

    M.T.K. — U.T.E. 2:0.

    A bajnokság élén szereplő Magyar Testgyakorlók Körének az Újpesti Torna Egyesület erősen meggyöngült csapatával szembeni eredménye szintén meglepetés volt. Az első félidőben az U.T.E. erősen támadta a Testgyakorlókat, kik képtelenek voltak eredményhez jutni, dacára annak, hogy büntetőrúgás révén esélyük volt a vezető gólhoz. A második félidőben némiképpen változott a játék menete s a M.T.K. támadása sikerrel járt. A 15. percben Károly s négy perccel később Döme révén a M.T.K. gólhoz jut. Az U.T.E. meglepett gyors és észszerű játékával a fair viselkedésével. A match különben is fair lefolyású volt s változatossága kielégítette az Újpesti népszigeti pályához szokott, nagy publikumot. Bíró: Vámos Soma (Főv. T. K.) volt.

    M. T. K. II.—U. T. E. II. 7:0.
    M. T. K. old boys—U. T. E. letört nagyságai 3:1.


    Pesti Napló, 1907. október 29.