magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 2 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.12.02, 20:31 (szerk.: 2016.12.02, 20:31)
    A bajnokság második helyezettje, a Ferencvárosi Tornaklub, az idén I. osztályba avanzsált Újpesti Torna Egyesület ellen pedig csak nagy küzdelem után tudott 2:0 arányban győzni.

    F. T. K. — Újpest 2:0.

    A ferencvárosi pálya mai látogatottsága annak volt tulajdonítható, hogy a másodosztályból avanzsált Újpesti Torna-Egylet első szereplése elé sportköreink nagy érdeklődéssel tekintettek. Az érdeklődés teljesen megokolt volt, mert úgy az Újpestiek, mint a F. T. K. valóban mintaszerű s első osztálynak megfelelő játékot produkált. Az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfélként állottak egymással szemben s csak a második félidőben tudott a rutinirozottabb F. T. K. fölénybe kerülni. Mindkét csapatnál különösen a csatársor dominált és szép összjátékot produkált. A fedezetsorok közül a F. T. K. határozottan jobb volt s ennek köszönheté győzelmét is, mert szívóssága révén jobban bírta a tempót ellenfelénél. Az Újpestinél viszont a hátvédek voltak jobbak.


    Pesti Napló, 1905. február 20.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.29, 21:07 (szerk.: 2016.11.29, 21:08)
    FTC.—UTE. 2:0

    Aránylag nagy közönség előtt mérkőzött az 1904. évi első osztályú bajnokság második helyezettje a múlt vasárnap a másodosztályú bajnokság győztesével a Soroksári- uti pályán. A mérkőzés kielégítette a várakozást: erős, de különösen az első félidőben igen szép küzdelmet hozott. Különösen szépen játszott mindkét csatársor, bár az UTE. csatársorából hiányzott Prácser. A FTC. csatársora régi hires formájára emlékeztető kitűnő munkát végzett; gyors volt a labdavivésben s határozott a kapura való játékban. Különösen jó volt a jobboldal, hol Weisz—Braun—Gorszky igen szépen összejátszottak. Jól bevált a balszélen Takács, mig Ullerich gyengébb volt mint hátvéd. Egyénileg Weisz volt a mezőny legjobb embere. Az UTE. méltó ellenfélnek bizonyult s bár még a védelem két legjobb ereje, Vermes és Barcsay hiányzott, mégis jól megállta a csapat helyét s csak Fritz kitűnő védelmén múlt, hogy gólt nem lőtt.

    A két csapat a következő összeállításban játszott:

    FTC. (zöld-fehér) Fritz—Berán, Ullerich—Lissauer, Bródy Gorszky—Takács, Pákay, Pokorny, Weisz, Braun.
    UTE. (lila-fehér): Bey—Molnár, Rossmann—Fandl, Szabó, Kuschner—Herczegh, Novák, Petz, Molnár, Fehér.

    A játék az UTE. gyors és szépen kivitt támadásaival kezdődik s Fritz-nek csakhamar dolgot ad Molnár II. és Kuschner éles lövése. Rövid időre átterelődik a játék az UTE. kapuja elé, hol Bey ügyesen véd néhány lövést. Váltakozó játék után UTE. két kornert is ér el, úgyszintén a FTC. is, gól azonban nem esik. Félidő 0:0.

    A második félidőben UTE. rövid támadása után FTC. hatalmas tempót diktál, melyet a hiányos UTE. védelem nem bir. Pokorny csakhamar benyom egy offside gólt, de a biró nem adja meg. Majd 3 eredménytelen kornert lő egymásután FTC., mig végre a 17-ik percben Weisz 30 méterről gyönyörű lövéssel megszerzi a vezetést, melyet csakhamar hasonló góllal told meg. UTE. rövid időre még felnyomul, de amint két játékosa megsérülve kiáll, mindvégig teljesen védelemre szorul. Biró: Aschner J. (MAFC.) volt.


    Nemzeti Sport, 1905. február 26.
     
  3. avatar: heimo
    2016.04.22, 14:19 (szerk.: 2016.05.15, 14:01)
    A másik érdekes bajnoki mérkőzés a Ferencvárosi Torna-Klub és az Újpesti Torna-Egyesület között folyt le. Az újpestiek megnyervén a múlt évi másodosztályú bajnokságot, most az első osztályba kerültek s mint ma is bebizonyították, nem méltatlanul. A Ferencvárosiak csak a második félidőben bírtak velük szemben győzelemhez jutni.-

    A soroksári-uti pályán a Ferencvárosi Torna- Klub mérkőzött az Újpesti Torna-Egyesület-tel, az első osztályú bajnokságért. Az első félidő gól nélkül végződött, a második félidőben ellenben a ferencvárosiak két gólt értek el. Eredmény tehát két gól zérus ellen a Ferencvárosi Torna-Klub javára. Az első csapatok előtt az egyesületek második csapatai küzdöttek a szövetségi díjért. Győztes lett öt góllal egy ellen a Ferencvárosi Torna-Klub második csapata.

    Budapesti Hírlap, 1905. február 20.
     
  4. avatar: heimo
    2015.04.28, 20:08 (szerk.: 2016.05.15, 14:02)
    A SPORT-VILÁG február 26. számában a következőképpen emlékezik meg az első
    UTE-FTC mérkőzésről:
    1905.február 19.

    F.T.C. - U.T.E. 2:0

    „Ujpest mindjárt kezdetben vehemensen támad, de ellenfelök csakhamar visszaveri őket, s a játék színhelyét az U.T.E. térfelébe helyezi.Rövid idő múlva azonban megváltozik a kép s az első félidő folyamán meglehetősen változatosan folyik a játék s mind a két csapat egyenlő mértékben veszi kia részét a támadásból a nélkül azonban,hogy bármelyik is eredményesen folytatta volna offenzíváját. Half time: 0:0
    Szünet után vagy tíz percig még U.T.E. bírja a tempót s nagy erélylyel támadva ellenfelét a kapujához szorítja,csakhamar azonban a szívósabb F.T.C. lesz a helyzet ura s a 17. és 23. perczben két goalt lő. Mindkét esetben Braun ügyes játéka juttatta a labdát Weiszhez,aki 35 méterről élesen rúgta a labdákat a hálóba.Molnár II az U.T.E. csatára is többször élesen, szépen irányított labdákat rúgott,de a jól védő Fritz minden labdát elfogott.Weisz a 10-ik perczben is goalt ért el,de ezt offside miatt nem ítélték meg.U.T.E. az utolsó 10 perczben 9 emberrel játszott és így kénytelen volt teljesen védelemre szorulni. Biró Aschner Jakab (M.A.F.C.) volt.”