magyarfutball.hu

Csornai SE - Bicskei TC 1 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.10.13, 20:22
    Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB III-ban szeptember 24-én lejátszott Csornai SE–Bicskei TC mérkőzést a pályán elért 1–1-es eredmény helyett 3–0-s bicskei győzelemmel jegyzőkönyvezték. A Nemzeti Sport kiderítette, hogy a bicskeiek azért óvták meg a mérkőzést, mert a Csorna csapatában banális hiba, egy téves jegyzőkönyvezés történt, és ezt a hibát a csornaiak még a találkozó után sem korrigáltatták.

    A bicskeiek óvása azért történhetett meg, mert a mérkőzés jegyzőkönyve alapján 16. életévét még be nem töltő labdarúgó lépett pályára a csornai csapatban, ami a hatályos versenyszabályzat szerint nem engedélyezett. Azonban Komjáthy Péter, a bicskeiek technikai vezetője a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy nemcsak erről van szó, hanem arról is, hogy a csornai klubnak két Németh Bence nevű igazolt sportolója van, s a csornaiak a felnőttmérkőzés előtt véletlenül a 24 esztendős Németh Bence helyett az U15-ös korú Németh Bencét választották ki a jegyzőkönyvben, mint pályára lépő játékost, s a hibát utólag sem korrigáltatták. A találkozó játékvezetője sem vette észre igazoltatáskor a hibát, mivel a kinyomtatott jegyzőkönyvben adatvédelmi okok miatt az igazolás száma már nem látszik. A csornaiak a tényt, hogy saját hibájuk miatt téves Németh Bence került a jegyzőkönyvbe, elismerték.

    „Minden mérkőzés előtt tételesen ellenőrizzük az ellenfél játékosait, így derült ki számunkra, hogy 16 év alatti játékost vittek fel a jegyzőkönyvbe a csornaiak – ecsetelte a Bicskei TC technikai vezetője, Komjáthy Péter a Nemzeti Sportnak. – A szabályok szerint egyébként a csornaiaknak lehetőségük lett volna a korrekcióra, mivel a játékvezető által lezárt meccsjegyzőkönyvben szereplő adatok pontosítását, helyesbítését a találkozót követő 2. munkanap 12 óráig írásban kérhetik az MLSZ szervezeti egységétől, azonban mivel ezt nem tették meg, úgy döntöttünk, megóvjuk a mérkőzést. Alaposan körbejártuk jogtanácsosunk segítségével az ügyet. Úgy gondolom, sokaknak talán nem tetszik az óvásunk, viszont lehetséges, hogy a Csornának jót tettünk ezzel, mert ilyen hibát még egyszer az életben nem fog elkövetni!”

    Az „eredeti”, korábban az NB II-es Gyirmótban is szereplő 24 éves Németh Bence egyébként – aki ténylegesen pályára lépett, a jegyzőkönyvben mégsem szerepelt – idén nyáron a megyei I-es Kapuvártól érkezett a Csornához, s összesen (a Bicske elleni meccset nem számítva) hat NB III-as és két Magyar Kupa-meccsen lépett pályára.

    https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-iii-kideritettuk-banalis-hiba-miatt-ovott-a-bicske-a-csorna-ellen-2983437
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.10.12, 13:50
    A labdarúgó NB III-ban lejátszott Csorna–Bicske mérkőzést a pályán elért 1–1-es eredmény helyett 3–0-s bicskei győzelemmel jegyzőkönyvezik – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottságának határozatából.

    „A 2023. szeptember 24. napján 16 órakor lejátszott Csornai SE–Bicskei TC NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokság Észak-Nyugati csoport bajnoki mérkőzés eredményével szemben a BTC 1912 Labdarúgó Kft. sportszervezete által benyújtott óvásról megállapítja, hogy az megalapozott, ezért annak helyt ad. A mérkőzés pályán elért eredményét (1–1) törli, és a mérkőzés 3 pontját 3–0 gólkülönbséggel a Bicskei TC sportszervezete javára írja” – olvasható a szerkesztőségünkhöz csütörtökön eljuttatott határozatban.

    A bicskeiek azért óvták meg a mérkőzést, mert a jegyzőkönyv alapján 16. életévét még be nem töltő labdarúgó lépett pályára a csornai csapatban, ami a hatályos versenyszabályzat szerint ez nem engedélyezett.

    https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-iii-elfogadtak-az-ovast-a-bicske-megkapta-a-pontokat-2983245