magyarfutball.hu

Kecskeméti TE - Riga FC 2 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Kecskeméti TE - Riga FC 2023
  2. Kecskeméti TE - Riga FC 2023
  3. Kecskeméti TE - Riga FC 2023
  4. Kecskeméti TE - Riga FC 2023
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 3.5 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (1)
UEFA Európa Konferencia Liga 2. selejtezőkör 1. mérkőzés
játékvezető : Kvirikashvili Irakli (Grúzia)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 4.211

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.07.22, 14:15
    Tapasztalt, rutinos szakemberrel bővül NB I-es csapatunk szakmai stábja, miután a pro licences végzettséggel rendelkező Lóczi István is csatlakozik hozzánk a szezon rajtja előtt.

    A nemzetközi megmérettetésekkel járó nagyobb kötelezettségek jegyében, egy új szakember csatlakozik szakmai stábunkhoz. Lóczi István nagyon fiatalon, a Testnevelési Főiskola elvégzése után már 1980-ban megkezdte edzői pályafutását. A szegedi kötődésű tréner utánpótlás és felnőtt szinten sokáig dolgozott a helyi labdarúgásban, ezalatt az NB I-ben pályaedző, az NB II-ben és az NB III-ban vezetőedző is volt. Vezetőedzőként és pályaedzőként a korosztályos válogatottnál is számítottak rá. Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán és Szentlőrincen is az utánpótlásért felelt, a SZEOL-nál szakmai igazgatóként is dolgozott korábban a másodosztályban. A 68 éves, 2005-ben pro licences végzettséget szerző Lóczi István közel negyven éves tapasztalattal felvértezve érkezik, 2001-2014-ig a B-licences edzőképzést is irányította.

    https://www.kecskemetite.hu/hirek/archivum/rutinos-szakemberrel-bovul-stabunk
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.06.30, 15:38
    Lezajlott az Európa-konferencialiga 2. selejtezőkörének sorsolása, mely során csapatunk is ellenfelet kapott a nemzetközi porondon.

    Az reggel előzetesen megadott sorsolási csoportok után öt, egészen pontosan hét lehetséges ellenfélre csökkent a klubok névsora, hiszen öt kiemelt és öt nem kiemelt klub került be egy-egy tízesbe. Mivel az első kör párharcaiból is érkeznek ellenfelek, így a már kedden elkészült párosítások továbbjutói egyelőre nem ismertek, s mivel két ilyen párharcból kaphattunk volna ellenfelet, így hét klub jöhetett szóba.

    A sorsolás végül úgy hozta a lett Riga és az izlandi Víkingur Reykjavík párharc győztesével találkozunk. A párharc első meccsét hazai pályán játszhatjuk, a visszavágóra egy héttel később kerül sor, a hivatalos játéknapok július 27-re és augusztus 3-ra esnek.

    Rövid, de dicső rigai múlt és jelen

    Az FC Rigát mai formájában 2014-ben alapították, 2016-ban pedig már fel is jutott a lett élvonalba, a Virsligába. Azóta háromszor nyerte meg a bajnoki címet a klub, egyszer pedig a kupát is a magasba emelhette. Mivel a lett bajnokság tavaszi-őszi rendszerben zajlik, jelenleg is zajlanak a 2023-as esztendő küzdelmei, az FC Riga pedig szoros csatában, egy ponttal vezeti a tabellát.

    A klubot a 43 éves horvát-német szakember, Tomislav Stipic irányítja, kerete pedig tele van légiósokkal, főleg brazil, afrikai és dél-szláv játékosok alkotják a keret gerincét, a hazai játékosok pedig a válogatottban is szép számmal szerepelnek, összesen öten, de kongói és finn válogatottjuk is akad. A keret összértékét 12.6 millió euróra becsülik.

    A Riga a nemzetközi porondon már 27 mérkőzést játszott, a Bajnokok Ligájában három döntetlen és két vereség, az Európa Ligában négy-négy győzelem és vereség mellett kettő döntetlen, míg az EKL-ben hét siker és három vereség mellett kettő döntetlen a mérlegük. Tavaly a portugál Gil Vicente búcsúztatta őket, de szlovák riválist is kiejtettek például.

    Egyre sikeresebb a Víkingur

    A Víkingur Reykjavík 115 éves múltra tekint vissza, ezalatt hat alkalommal volt bajnok, illetve négyszer kupagyőztes. A bajnoki címet 2021-ben, a kupát tavaly hódította el legutóbb, a szintén tavaszi-őszi rendszerű izlandi ligában. A jelenleg futó bajnokságot vezetik, előnyük öt pont.

    Keretük a hazai játékosokra épül, csupán néhány légiósuk van, jellemzően Dániából, Feröerről, vagy éppen Svédországból. Keretükben három izlandi és egy feröeri válogatott is szerepel. Vezetőedzőjük is izlandi nem meglepő módon, Arnar Gunnlaugsson 2019 óta irányítja a csapatot. A keret összértéke 2.49 millió euró.

    A nemzetközi porondon már 1972-ben bemutatkoztak, majd a 80-as években háromszor, a 90-es években egyszer léphettek oda ki. Sok sikerélményük nem volt, minden párharcot oda-vissza elveszítettek, egyszer éppen a Rába ETO ellen. Első döntetlenük a szlovén Koper ellen született meg a 2015/2016-os EL-selejtezőben, de akkor is kiestek. 2020 óta viszont harmadjára léphetnek már ki a nemzetközi porondra, a 2022/2023-as idényben mindkét kört sikerrel vették az előselejtezőben, majd a svéd Malmö ellen is csak 6-5-ös összesítéssel maradtak alul a Bajnokok Ligájában. Az EKL-ben aztán újabb párharcot nyertek walesi riválisuk ellen, végül a Lech Poznan állította meg őket 4-2-vel.

    Az első kör párharcait július 13-án és 20-án bonyolítják le, ezt követően derül fény, kivel találkozhatunk a második fordulóban.

    https://www.kecskemetite.hu/hirek/archivum/lett-vagy-izlandi-ellenfelunk-lesz