magyarfutball.hu

Paksi FC - Ferencvárosi TC 3 : 2 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.04.12, 13:18 (szerk.: 2023.04.13, 19:49)
    A két 11-es döntött, ahol a Paksnak szerencséje is volt.
    Az első után ráadásul megint megtört a csapat lendülete.
    Nem szabadna.

    Az egész tavasz amatőr hibák tömkelege. Kezdve, hogy elvittük semleges pályára az El nyolcaddöntőt(nincs még egy csapat aki feladná ezen a szinten a hazai pályát BÁRMIÉRT), az elnökünk össze-vissza dobálódzik összegekkel, a klub tárgyalási pozícióját rontva, az edző a vállát vonogatja, a csapat a meccsek nagy részén szokatlanul sok hibával dekoncertáltan játszik. Vissza kéne térni a földre, és ideje lenne újra dolgozni, és csapatnak kinézni a meccseken!

    remélem hogy Kova többet nem lép pályára, a sokadik faszsága már. Ott könyökölni b+. De Abenanak is szólhat valaki hogy van kapusunk.

    Sagalnak 3 passza volt, az is ellenfélhez. Ma sík hülye volt. Múlt héten meg parádés. Erre varrjál gombot!

    Botka szerint semmi nem jött ki abból amit elterveztek, az Oszét szerint minden úgy történt mint amit elterveztek. Most akkor hogyan is van?!

    Itt nagy gond van a fejekben. Ezt mutatják a büntetők, a kiállítás, a gólképtelenség. Nincs játéka a csapatnak. Csak rugalták egymás felé a labdákat, vagy épp amerre álltak. Ezt nagy százalékban az ellenfél szedte össze. Nincs igazi csapatunk. A védekezésünk egy csőd. Ott tartunk, mint amikor Stögert elküldtük. Vannak jó játékosaink, de nincs igazi csapatunk. Itt sürgősen elő kell venni egy tiszta lapot. Egyszer már volt olyan, hogy minden meccsünk egy kupadöntő. 7 meccs van hátra. Ebből 5 meccset meg kell nyernünk. Össze kell kapaszkodni , mert nem lesz BL selejtező, amiért sok játékost idevonzottak. Ezt jó lenne, ha minden játékossal a saját nyelvén megértetnék. Saját győzelem nincs, csak csapatgyőzelem! Lisztes legalább egy félidőre erősítés! Kell a csapatba. Ő tudja, hogy miért küzd. Ismét benne volt egy gólunkban.

    Azt gondolták, hogy Bolit ki kell vágni, mert kezelhetetlen, és rossz hatással lehet az öltözőre. Körülbelül onnantól hogy ez télen kiszivárgott, nincsen csapategység, nem mondom, hogy ez a kettő biztosan összefügg, de azt sem, hogy teljesen elképzelhetetlen, de hogy vannak problémák, az biztos, Botka nyilatkozata is beszédes volt.

    Vegyünk egy nagy lélegzetet, nyugodjunk le. Vessük le a nagy mellényünket, a zakót is hagyjuk a szekrényben, állíttsuk vissza az alap felállásunkat 4-2-3-1, és kezdjünk el csúszni mászni alázattal focizni és szívből küzdeni. Mi pedig álljunk mellé a csapatnak a Picipest ellen aztán együtt menni fog. Még egyelőre 6 ponttal vezeetünk.

    Nem tudom mi a feneert kell meg a felallassal is kiserletezni. Plane hogy a 3 belso vedoshoz ket a szelen elol-hatul univerzalisan jo jatekos kene ami nekunk nincs. Sagal a vedekezesben gyenge (es meg nem osszeszokott), Endi meg tamadasban

    Én nem értek egyet ami kézszabállya, mert szerintem nem az a fontos hogy hol a kéz, hanem hogy szándékos-e, ugyanis soha életemben nem láttam még oldalal mellé tett kézzel felugró jétékost beadáskor (szabadrúgáskor igen) mert leszorított kézzel nem lehet felugorni, a csatár sem úgy ugrik. A máspdik sárgálnál pedig elkésett szerelés, szabad, de nem szándékos, legalábbis a jobb bajnokságokban, amit ma néztem: MU meccs, Elche meccs
    Kovacsicsé inkább 11-es volt... de az sem volt szándékos.
    A 11-eseknél meg bevezetném ami a VB helyosztókon van, hogy ha elrúgta valaki, ugyanaz a játékos nég egyszer ne rúghasson a labdába, mert dupla büntetés!
    Ezek kellenének ahhoz gogy a foci igazságosabb legyen valamivel....

    Ezt a Sigér-Baráth duót milyen beteg elme szülte életre? Még olvasni is fájdalom volt nemhogy látni a pályán.

    7 játékos érkezett a télen, ennyi akkor is soknak tűnik ha a csapat szarban van. Valami nagyon nem okés a játékos politikával.

    Jó példa erre Frederiksen, elvileg hónapokig figyelünk valakit, azt mire itt van inkább csatár nélkül játszunk, minthogy vele kezdjünk. De ez a 30 akárhányas futás is egy bullshit Merciert vagy Gojakot látva...

    Az kurva kevés, hogy hetek ota abba kapaszkodunk, hogy jobb focistaink vannak. Lehet bazmeg, de fele rehabon van, ez a palyan meg minden, csak nem CSAPAT.

    Döntően befolyásolja a bajnokság végkimenetelét,hogy Sammy fölépül-e végre...
    Annyi sérültünk van,mint égen a csillag.Vannak vagy tízen,ha az éppen fölépülteket is számoljuk.Besic,Owosu,Mmaeek,Vécsey,Wingo,Töki,,már Boudjemaa is...

    Már csak 6 pont, lassan tényleg el kell kezdeni győzni, mert különben az évszázad égését mutatnánk be.
    A mai eredmény nagyon nem lepett meg, bár én a Pakstól és Danitól tartottam, de végül nem ők, hanem mi vertük meg saját magunkat.

    A legbosszantóbb, hogy vagy kényelmesen játszunk, vagy fejetlenség van a pályán! Én azt vallom, ha 1-2 játékossal van a gond, ki kell őket vágni, ha sok játékossal, akkor meg az edzőt!

    Tavasszal 4 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség.Nem hiszem,hogy ilyen költségvetéssel,kerettel,lehetőségekkel így kellene szerepelni.Voltak jó meccseink ősszel,de most edzőt kell váltani.

    Wingo sérült, Botka botrányos formában, Civic detto, Pászka most jön vissza sérülésből. Samy sérült, Abenának szoknia kell a mennyeit, Koacevic kiborító, Knoester sajna lassú, de nem rossz.
    A középpályánk totál kilőve, mind a vkp, mind a tkp posztok. Támadóink, a jobbak, csapágyasra járatva.
    A végén ha nyögve is, be lesz húzva a bajnokság, bár ezen nem lesz mit ünnepelni.
    az olcsón beszerzett játékosok meg sorra sülnek be.
    Ha a szintet akarják tartani, egy egy igazolás már 3 millánál fog kezdődni, különben ilyen játékkal még a konfetti sem lesz meg.
    Nem mellesleg a második sorunkkal a bajnoki cím is kérdéses, tehát nagyon zsebbenyúlós lesz a következő átigazolási szezon.

    Botka becsúszása nálam tapsot érdemelt, kemény határozott, olyan ami után angliában felállva tapsolnak. Abena 11ese szerencsétlen dolog, a szabályok értelmében az, én az ellenfélnél se adnám meg, nem tehetett róla.... a kiállítás vicc, kova ütése adható így a 11esek miatt nem hőbörgök. sajnos a csapat most mély gödörbe van ha elmegy a bajnokság az ultraciki lesz, a kispest ellen nem is tudom milyen védelem lesz, gondolom pászka lesz a jobbhátvéd, Sammy hiányzik, de ha visszatérne a sérülése után nem biztos hogy az első meccsén már vezér tudna hátul lenni.... szóval a faszom se tudja mi lenne a jó

    Bő a keret, hatalmas a stáb, szinte minden játékosra jut egy fő. Ennek ellenére példátlan a sérülés hullám! Taktika nuku! A játékosok tanácstalanul bóklásznak a pályán és nem tudnak egymáshoz passzolni. Dibusz, Endi és a kis Lisztes szemeiben több tűz ég mint az összes légiósnak együtt véve, akik sokszor azt sem tudják hol vannak.HAJRÀ FRADI!

    Mind2 11-es adható volt bőven, 2 komoly egyéni hiba miatt. A piroson talán lehet vitatkozni, de nem ezen múlt a dolog.
    Ez a csapat jelenleg darabokban. Se védekezés, se támadás. Az összes játékos futkorászik, fogalmuk nincs hol a helyük, mit kell csinálniuk. És ezek után néhány okostóni az éppen 21 éves Baráth Péterbe száll bele, akinek volt eddig 150 perce a Fradiban, nem mellesleg tegnap is volt 2 komoly mélységi indítása. Hihetetlen, hogy ennyire nem láttok rendszerben. Amikor az egész csapat full vakon 8-10 forduló óta, akkor bizony az edző felelősségét kell keresni leginkább.
    8 meccs, 7 szerzett pont. Tragédia. Ezekkel a lehetőségekkel szégyen.

    A tobbi. Be kell fejezni a kiserletezgetest, formacioban es jatekosokkal is. Nem tudhattuk hogy Abena es Kova egyutt nem mukodik de az varhato es lathato volt hogy Sagal es Endi mint futo nem lesz jo. Sigit es Barathot igy egyutt felrakni ostobasag volt. Meccsenkent 4-5 embert valtoztatunk a kezdoben. A telen jotteket, kozte Barathot nem lehet meg megitelni akkor sem ha tegnap nulla volt mert most a palyan ismerik meg egymast… Civic-el mi van, hova tunt?

    Mi történt e téli szünetben ? Miért nem tudunk pontosan passzolni, miért késünk le minden lapattanó és szabad labdáról? Miért mindig az ellen az élesebb ? Miért van, hogy aki az előző meccsen jó volt az most azt sem tudja milyen rendezvényen van ? Valami fejben nincs rendben.

    Amikor 8 meccsen szerzel 7 pontot, ott nem hirtelen romlott el valami! Ez már bőven több, mint egy rossz sorozat. A pontok kb. 30 %-át szedtük össze. Ez egy kieső csapat teljesítménye. Lassan 1 teljes kör óta megy a lúzerkedésünk. Szerencsénk, hogy nincs igazi riválisunk, mert rég elbuktuk volna a bajnokságot.

    Megértem én, hogy sok a sérült meg a sérüléséből visszajött még formán kívüli játékos, de azért elég nagy a keret ahhoz, hogy lehozzuk a mennyeit. Hol vannak a kiegészítő emberek, akik ilyenkor vért izzadva megtesznek mindent a csapatért? Nekünk van egy fasza kezdőcsapatunk és ennyi. Remélem nyáron minden olyan nem alapember, aki most nem teszi oda magát az el lesz zavarva. Csercsére nem mondok semmit, mert biztosan megbánnám.

    Egyébként Szélpál Traore első elfutásánál a balszélen emberre ment, és nem volt sárga. A meccs utolsó húsz percében a paksiak - Varga vezérletével - folyamatos lerántásokkal és visszahúzásokkal tördelték a játékot, aztán a zseni Bognár minket szeretett volna megtizedelni!? Abena második sárgáját sem éreztem jogosnak. Nézd vissza meccset! Egyébként karakó játékvezetése mellett rendszeresen pontokat veszítettünk az elmúlt két évben.

    Fent védekeztek, a középpályán tömörültek kb. 10-15 méteren. Sigér és Baráth ezért "tűnt el", nem voltak hasznosak. Nem volt jó megoldás őket játszatni.
    3 védővel és 4 középpályással ilyen felállás ellen elég veszélyes játszani. Ez látszott is.
    Nem tudom hogy mértük fel a paks játékát, de ez nem jött be.

    Szép a a tavaszi továbbjutás az EL-ben, de ha tavasszal kezdődne a bajnokság akkor lassan kieső helyen lennénk ezzel a kerettel. Szégyen. A másik, amit nem értek ez a sok sérült és a hosszan elnyúló sérülések. Valamit nagyon nem jól csinálunk az utóbbi időben. Csak próbálunk darálni, de valahogy a játék szépsége és gólérzékenység hiányzik a csapatból elől, hátul sajnos viszont megvan. Ha elszabjuk a bajnoki címet 16 pont előnyről az igen nagy szégyen lenne. Lehet, hogy Csercse menni akar, csak a lóvé is jó lenne? Idén még saját stadionunkban nem sikerült meccset nyerni. Az edző szerint minden a legnagyobb rendben, a játékosok nem értik, hogy miért nem teszik oda magukat a játékban, a szurkoló meg dühöng és szégyenli magát az egész csapat helyett. Ha a Honvéd ellen sem sikerül otthon nyerni nagy baj lehet a végén, de legalább már nem eshetünk ki.

    Én is azok közé tartozom, aki nem kergetné el a fél keretet. Vannak játékosok, akiknek az ideje lejárt, de elsősorban a nemzetközi terveink miatt, nem a mennyei teljesítmény miatt. A figyelmünket tavasz elején túlságosan az EL kupapárharc vitte el, ahol egyébként a sok sérült miatt semmi esélyünk nem volt. Ez sajnos benne volt a pakliban, mire a srácok leereszkedtek a felhők közül, addigra komoly hullámvölgyben találtuk magunkat. Teljes joggal merül fel Csercse felelőssége. Az ennyi idő távlatából már biztos, hogy az ő edzői működésében benne vannak a nagy pofonok és a hosszabb hullámvölgyek is a kiugró sikerek mellett. Ettől függetlenül továbbra is alkalmasnak látom arra, hogy a kialakult helyzetet megoldja. Most jön három mérkőzésünk kiesőjelöltek ellen, kezdve a már-már reménytelen Kispest elleni mérkőzéssel. Ki kell tenni a pályára azt a felállt védelem elleni játékot amit tudunk és végre nem gólokkal alul lőni a lehetőségeinket. A védelem kapcsán nehéz mit írni, de talán felesleges is. Nehéz elképzelni, hogy még egyszer annyi ki nem kényszerített mérkőzést befolyásoló hibát vétsünk, mint
    tegnap. Hajrá Ferencváros!

    A mindössze 38:48-nyi tiszta játékidejű találkozón 58%-ban birtokoltuk a labdát, az átlagosnál kétszer több hosszú labdánk (17.1%) volt és rendkívül pontatlanul játszottunk (72%). A párharcok aránya 137-139 oda, mi 14, a hazaiak 59 (!) labdát szereztek az ellenfél térfelén, 10 labdaeladás vezetett paksi lövéshez (Kovacevic 4).

    22+4 támadásból 6 lövésig jutottunk, ebből 4 talált kaput (Paks 49 / 14 / 7), xG-arány 1.44 – 3.83 (ebből a két tizenegyes szituáció 2.39), az xcG-arány 1.22 – 3.66 (2.51) volt. 81 támadópárharcból 30-at nyertünk meg, ez 37% (Paks 73/29), 8 beadásból 1 volt pontos (Paks 20/10). 73 védekezőpárharcból 44-et nyertünk (60%), a fejpárbajok aránya 39-36 ide. Karakó szerint mi 17-szer (Abena, Kovacevic, Traoré, Knoester 2-2), a hazaiak 20-szor szabálytalankodtak (Szélpál 3, Böde, Balogh, Papp, Kinyik, Osváth, Varga, Vas 2-2) mi 5 (ebből 2 Abena) sárgát, a hazaiak 3-at kaptak. Mi 37-szer (Knoester 8, Kovacevic és Traoré 6-6) tisztáztunk, a hazaiak 24-szer. A PPDA-nk 5.6, a Paksé 4.8 volt.

    Dibusz hét lövésből (3.66) 3 gól kapott, 8 hosszú labdájából 5 (63%), 13 rövid passzából 12 (92%) volt pontos, 2-szer jött ki.

    Kovacevic 89 akciójának 61%-a volt pontos, csupán 68%-kal passzolt (44/30, 13 hosszú passzából 5 pontos), 24 párharcból 18-at nyert meg. 19 labdát vesztett (11-et saját térfelén), 24-et szerzett, 9 passzt lopott.

    Abena 69 percet tölthetett a pályán, 38 akciójának a fele volt sikeres, mindössze 7 passza volt (5 pontos), 21 párharcból 10-et nyert (13 fejpárbajból 4-et). 2 labdát adott el, 12-t szerzett, 4 passzt lopott.

    Knoester 78 akciójának 59%-a volt sikeres. 24 passzából 21 volt pontos (88%), 39 párharcból 22-t nyert meg. 5 labdát adott el, 19-et szerzett, 6 passzt lopott.

    Botka 33 akciójának 21%-a volt sikeres, 2 lövésből (0.97) 1 gólt szerzett, 13 passzából 4 volt pontos, 10 párharcból 2-t nyert meg. 13 labdát vesztett (9-et saját térfelén), 2-t szerzett, 5 passzt lopott.

    Baráth 78 percet játszott, 41 akciójának 49%-a volt pontos, 67%-kal passzolt (18/12), 15 párharcból 8-at nyert meg. 9 labdát vesztett, 10-szerzett, 7 passzt lopott.

    Sigér 58 percet kapott, 40 akciójának 53%-a volt sikeres, 64%-kal passzolt (22/14). 12 párharcból 6-ot nyert meg. 9 labdát adott el (6-ot saját térfelén), 5 labdát szerzett, 3 passzt lopott.

    Sagal 47 percet kapott, 40 akciójának 53%-a volt sikeres, 15 passzából 11 (73%), 17 párharcból 9-et nyert meg. 7 labdát vesztett (5-öt saját térfelén), 7 labdát szerzett, 3 passzt lopott.

    Zachariassen 80 akciójának 43%-a volt sikeres, 1 lövésből (0.1) 1 gólt szerzett, 75%-kal passzolt (24/18), 37 párharcból 13-at nyert meg, 3 labdát szerzett. 1 lövést készített elő (0.22).

    Marquinhos 58 percet kapott, 52 akciójának 44%-a volt sikeres, 81%-kal passzolt (21/17), 19 párharcból 5-öt nyert meg, 1 labdát szerzett. 2 lövést készített elő (0.2), ebből 1 gólpassz lett.

    Traoré 97 akciójának 54%-a sikeres volt. 76%-kal passzolt (45/34), 36 párharcából 15-öt megnyert. 12 labdát szerzett, 5 passzt lopott.

    Lisztes 53 percet kapott, 25 akciójának a 36%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.1), 80%-kal passzolt (5/4), 12 párharcból 4-et nyert meg, 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott, egy gólpasszt adott.

    Esiti 41 percet kapott, 34 akciójának 74%-a volt sikeres, 15 passzából 11 (73%), 14 párharcból 10-et nyert. 5 labdát vesztett, 9-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Tokmac is 41 percet játszott, 33 akciójának 39%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.22), 9 passzából 4 (44%)Ö volt jó, 11 párharcból 4-et nyert meg. 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Owusu 21 percet volt a pályán, 11 akciójának 45%-a (5) volt sikeres, mindkét passza pontos volt. 7 párharcból 3-at nyert, 1 labdát szerzett.

    Így értékeltétek a Paks elleni teljesítményt.

    Zachariassen 5.21
    Dibusz 4.67
    Lisztes 4.62
    Marquinhos 4.46
    Botka 4.40
    Esiti 4.35
    Knoester 4.32
    Traoré 3.94
    Tokmac 3.81
    Owusu 3.67
    Sagal 3.65
    Baráth 3.60
    Sigér 3.39
    Kovacevic 3.07
    Abena 2.79

    https://ulloi129.hu/2023/04/08/elo-a-paks-elleni-bajnokirol-25/
    https://ulloi129.hu/2023/04/11/igy-teljesitettunk-a-paks-ellen-24/
    https://ulloi129.hu/2023/04/13/zachariassen-dibusz-lisztes/