magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Vasas FC 0 : 0 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.02.21, 20:33 (szerk.: 2023.03.13, 21:15)
    1 pont zsebben, nőtt (eddig) az előny, és nincs más értéke a mai meccsnek.

    Ma a vasas elvitte amiért jött, csak arra egy nyamvadék pontra hajtott és ezért mindenre is hajlandó volt, amivel csalhatja a focit.
    Felbillent a pálya, az akarat megvolt a csapatunk játékosaiban, csak azok a fránya részletek, apróságok, no és, hogy nem Jova állt a kapuban. Ma ennyi volt, de van olyan jó a csapatunk, hogy ez végül csak egy apróbb döccenő legyen azon az úton, amelyre jövőre már senki sem fog emlékezni...

    Voltak jó és kevésbé jó dolgok.
    A tempót többé kevésbé sikerült tartani. Daráltunk és daráltunk.
    Viszont megint sok volt a technikai hiba. Továbbra se tudjuk feltörni a betömörülő védelmet. Miért nincs futószalagon átlövés?.
    Az esetleges kontrákat sokkal jobban meg kell becsülni.

    Egyszerűen nincs átlövése a csapatnak, ha mégis van akkor az értékelhetetlen.
    Minden helyzetet ki akarunk passzolni ziccerig, de ahhoz meg hely kell, és az tegnap nem volt.

    Nagy mezőnyfölényben voltunk, a vasasnál mindenki védekezett, betolták a buszt rendesen. Így is mákjuk volt, nyerhettünk volna kis szerencsével. Nem volt vészes, de elöl kicsit több kreativitás kell. Ilyen hidegben szeretnék ugrálni, ami Fradi-góloknál történik meg. Egész szépen megtelt a B erre a meccsre.

    Várható volt, hogy az évet gyengébb meccsekkel kezdjük. Mondjuk ettől még a 3 pontot ma be kellett volna húzni. Momo nagyot ment ma is, egyre többet vállal a támadóharmadban is. Az ő játéka előtérbe kerülthet Aissa távoztával, persze még nyitott a piac. Mercier és Tokmac együtt némileg kioltják egymást, Marquinhos játéka ma jobban feküdt volna az elejétől. Hajrá Fradi!

    Én amit láttam hogy nyomtunk harcoltunk végig, elöl voltak problémák, nem játszottuk jól meg a végén. Tokmac nekem nagyon régóta talány hogy mivan vele, most Traoré sincs formában, Ryan se volt jó.
    Nekem osszessegeben oké volt, a végjatek az nem tetszett annyira, de maga a csapat rendben volt.

    Nem a kapufákon, meg nem adott tizin múlt. Tompák voltunk előre, komoly iramot a második félidőben mentünk csupán, stb... DE, ha Mocsi lökése tizi és piros akkor Baráth lökése 2 piros és 2 tizi.

    Plusz Márkvártot is simán le lehetett volna küldeni 2 sárgával! Vécseit a nyakánál rántotta le, a közlegényt meg szintén lerántotta, plusz felrúgta egyszerre, ami tipikus taktikai fault volt, hogy ne indítsunk kontrát! Az mindig, mindemhol sárga, csak tegnap ennél a fasznál nem!

    Nem néztem még vissza a mi esetünket. De szerintem azt mérlegelték, hogy volt-e esélye egyébként Traorenak megjátszani a a labdát, és emlékeim szerint nem sok. Viszont a Loki meccsen ott egyértelműen elérte volna a támadó a labdát. Nem tudom ilyen van-e a szabálykönyvben, de én erre gondoltam.

    Teljesen értelmetlen futball ez így. Értem én, hogy meg kell oldani, de ez nem egy nyomorult kupameccs egy hatodosztályú ellenféllel, hanem az első osztály. Egyszerűen szégenyteljes, hogy egy első osztályú meccsen az egyik csapat 3-4 másodpercnél nem képes többet birtokolni a labdát, még a saját térfelén sem. Félek, hogy egyre több ilyen meccsünk lesz.

    A problèma a mi Csapatunkkal volt. Hiànyzott a gyors labdajàratàs, az egy az egyezès, ès nincs aki jòl lö tàvolròl. Felesleges a szarvasas taktikàjàval mentegetözni. Nem vagyunk mèg felpörögve igazàn. Lesz ez jobb is….

    Csókoltatom annak az anyukáját, aki kitalálta, hogy januárban este 8kor játszunk. Csontig fagyva... Már most érzem, hogy köhögök...
    Biztos a játékosoknak és a színvonalnak is jót tesz.
    És utána csodálkoznak, hogy alig van kint néző?

    Nem emlékszem sok Uram-bravúrra a meccsről. Wingo éles lövése az volt. De nem védte ki a szemünket.
    Ellenben volt 14 szögletünk, amiből nem veszélyeztettük a kapujukat...

    "Szabálytalan, de nem tizenegyes." (Simek)
    "Büntető volt, de nem adnám meg." (Bozsik)
    "Nem volt mérkőzést befolyásoló hibája, de elmaradt egy tizenegyes." (NSO)

    Szakértők, szakértők mindenütt.

    Szerintem nem volt rossz meccs. Egy olyan ellenfélel szemben, aki 20 méteren védekizik 10 emberrel és a kapusuk is jó napot fog ki, elég nehéz. Én is hiányolom ilyenkor az átlövéseket az ívelgetések helyett, mert nincs helye a labdának. Volt egy kétkezes lökés és egy kezezés a tizenhatoson belül, elmaradt két büntetőnk. Vécseit a nyakánál fogva rántották vissza, ami egyből piros. Tehát ismét jó volt a bíró és a var együtt.

    Az első félidőben elmaradt sárgákat és az időhúzások, ápolások, cserék ellenére mindössze 6 perc hosszabbítást ki is hagytad... Nagyon rossz volt ez a Vasas is, de a mezőny leggyengébbje a bíró volt, sokadszorra. Gondolom a "szakértők" (mintha számítana bármit a véleményük) ismét jobbra értékelték mint akármelyik játékost.

    Az 51:56 tiszta játékidejű találkozón 62%-ban birtokoltuk a labdát, 83%-kal passzoltunk (a Vasas 80%-kal), a passztempónk 17.5-ös volt, a hosszú passzok arány 6.8%. A párharcokat 105-85 arányban hoztuk, mi 47, a vendégek 18 labdát szereztek az ellenfél térfelén, a mi akcióink 32-szer, az övék 6-szor jutottak be a tizenhatoson belülre. A támadópárharcaink 52%-át (67/35), a védekezőpárharcok 58%-át (55/32) megnyertük, a fejpárbajokat 27-23-ra hoztuk. A PPDA-mutató 5.52 (a vendégeknél 14.4).

    50 + 2 támadásból 24 lövésig jutottunk, sajnos csak 4 talált kaput (a vendégek mutatói: 14 / 7 / 1), az xG-arány 1.69 – 0.39, az xcG-arány 1.1 – 0.01 volt. Rengeteg, 15 szögletet végeztünk el, ennél többet utoljára 2016-ban a DVTK elleni 6-2-es meccsen lőttünk be (16), azóta egyszer eljutottunk 15-ig (Felcsút, 2-2, 2019), az idei átlagunk 6.2. A 27 cselünkből 20 sikeres volt. A passzaink majd felét, 48%-át a támadóharmadban adtuk, a saját védőharmadunkban mindössze 7%-át. A vendégeknél a támadóharmadban a passzaik 13, a védőharmadban 35%-a történt.

    Besic 7.05
    Dibusz 6.08
    S. Mmaee 5.78
    Kovacevic 5.48
    Wingo 5.45
    Civic 5.2
    Esiti 5.18
    Traoré 5.08
    Vécsei 4.80
    Tokmac 4.70
    Mercier 4.65
    Marquinhos 4.62
    R. Mmaee 4.08

    https://ulloi129.hu/2023/01/28/elo-a-vasas-elleni-bajnokirol-11/
    https://ulloi129.hu/2023/02/03/botka-besic-traore-es-besic-dibusz-mmaee/