magyarfutball.hu

Magyarország - Olaszország 0 : 2 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Olaszország 2022
  2. Magyarország - Olaszország 2022
  3. Magyarország - Olaszország 2022
  4. Magyarország - Olaszország 2022
  5. Magyarország - Olaszország 2022
  6. Magyarország - Olaszország 2022
  7. Magyarország - Olaszország 2022
  8. Magyarország - Olaszország 2022
  9. Magyarország - Olaszország 2022
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.67 (9 szavazat)

játékvezető: 2.22 (9 szavazat)

hangulat: 3.89 (9 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (2)
  2. 3 : 1 (2)
  3. 1 : 3 (1)
  4. 2 : 0 (1)
  5. 2 : 1 (1)
  6. 7 : 0 (1)
Nemzetek Ligája
974. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Bastien Benoît (Franciaország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: telt ház
  2. figc.it: 60.000
  3. nso.hu: 67.000
Telt ház!
  1. 0 - 1 27' Raspadori Giacomo
    sárga lap 34' Acerbi Francesco
    45+1' Szalai Ádám sárga lap
    0 - 2 52' Dimarco Federico
    87' Fiola Attila sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.29, 20:33
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.29, 20:32
    Roberto Mancini: Elégedett vagyok, mert nagyon nehéz meccseken tudtunk nyerni. Ügyesek voltak a srácok, elégedett vagyok, még ha meg is szenvedtünk az utolsó percig. Donnarumma is nagyon jó teljesítményt nyújtott és örülök, hogy sikerült bejutnunk a négy közé a sorozatban. A közönség rendkívüli volt. Köszönjük, hogy megtapsolták a himnuszunkat. Nagyon jól játszott a magyar válogatott, Marco Rossi remek munkát végez, nem véletlen, hogy az angol és a német válogatottat is nehéz helyzetbe tudta hozni

    Marco Rossi: A magyar szurkolók ma este bizonyították, nagy tisztelet van bennük, és nagyon civilizáltak, de ez engem már nem lep meg. Sok mindent láttam már a labdarúgásban, de az az atmoszféra, amit a magyar válogatott meccsein belélegzünk, különleges, egyedülálló. Ezért is lett volna szép, ha újabb csodával sikerült volna megajándékoznunk Szalai Ádámot. De úgy hiszem, ezt a meccset, ahogy a szurkolók őt megünnepelték, így is örökre magával viszi a szívében. Ahogy már mondtam, ilyen meccseken, ilyen szintű ellenfelekkel szemben csak úgy lehet nyerni, ha mi hibátlanul játszunk, míg az ellenfél hibázik, nem a legjobbját nyújtja. Ma sajnos nekünk voltak hibáink, és nem volt szerencsénk sem, mert Donnarumma remek napot fogott ki, nem véletlenül véd a PSG-ben. A játék olvasásában lehet javulni. Az első gól előtt nem röviden kellett volna megjátszani a labdát, hanem hosszú labdával Szalai Ádámot keresni. Az első félidőben rossz volt a játékértelmezésünk. Nehéz volt kommunikálni is ebben az atmoszférában. De együtt vagyunk mindig, akkor is, ha jól játszunk, akkor is, ha nem. Mindig egyetlen felelős van a vereségért, az edző. Büszke vagyok a srácokra. Olaszország gyakran került nehéz helyzetbe ellenünk. Gratulálni kell a srácoknak az NL-ben nyújtott teljesítményért.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/nl-koszonjuk-a-magyaroknak-hogy-megtapsoltak-a-himnuszunkat-mancini-2915519
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-megerosithetem-dzsudzsak-a-gorogok-ellen-bucsuzik-rossi-2915527
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.28, 19:58 (szerk.: 2022.09.29, 20:25)
    Hihetetlen, hogy ilyen szarul esik ez a csoportmásodik hely 10 ponttal.
    Szép volt, Fiúk!

    Az az igazság, hogy a technikás olaszok ellen 10-ből 10x nem nyernénk. Az állófocis angol, német brigádok ellen jók vagyunk, de ahol már futni és gyorsan helyet változtatva kell védekezni akár, ott már gondok vannak. És ezt Rossi már nem tudja megoldani, ez a hajó már elment.

    Semmi gond, vállalható zakó volt, a jobb győzött. A védelmünk ma gyenge volt, de voltak bőségesen helyzeteink, az akarással sem volt gond. Az 1:2 reálisabb lett volna, de mindent összevetve ma sem égtünk, mint régebben oly sokszor. De van még min javítani Rossi mesternek.

    az első félidőben írtam hogy 0:2 lesz, ez be is jött, csak az olasz gól esett hamarabb, mint gondoltam. Klasszikus takarékos olasz siker volt, ami kívülről szenvedősnek tűnik, de valójában nem az.
    Remélem Ádám Martin helyett van valami bé terv, mert ha ő lesz a kezdőcenter akkor kijutás nem igazán lesz. Sallai nagyon hiányzik, nélküle egyszerűen nincs góllövő játékosunk, olyan, aki direktben veszélyes a kapura.
    Aki tetszett az Styles volt, benne van dinamika és vállalkozókedv is. Nego kezdetését nem értettem azon a helyen ahol játszott, szerintem Rossi ma eléggé túlkombinálta a dolgot, őt is zavarja a nagy tét, nem csak a csapatot.
    Sajnos tele van a keret még így is lelkes, de nagyon darabos játékosokkal: Lang, Szalai A. Fiola, Schafer. Nagy Ádám nagyon gyenge volt.
    Akire még külön kitérnék, az Szoboszlai. Nem vagyok biztos benne, hogy nem lenne jobb helyette egy Kleinheisler a csapatba ha erősebb ellenféllel játszunk. Ha valaki visszanézné a meccsen a megmozdulásait, kb. 15 eladott labdát találna, néhány 3 méterre való passzt, és talán két jó szabadrúgást. Mindemellett védekezni szinte egyáltalán nem tud.

    Kár a nagy hibáért hátul meg a kihagyott helyzetekért. Igazából nem játszottunk rosszul ma sem, néha kifejezetten szépen fociztunk. Jó válogatott meccset nézni. Persze nem nyerünk mindig, főleg ilyen kaliberű csapatok ellen, de kiderült, hogy tudunk focizni.
    Le a kalappal a csapat előtt, mert fantasztikus ez a 2. hely ebben a csoportban. Ami még fontosabb, hogy van játékunk.
    Gratulálok az egész csapatnak!

    Szép volt fiúk! Köszönöm az eddigieket!
    Ma rettentő erős volt az olasz csapat, és szerencsénk sem volt, Donnarummának nagy napja volt, és hát a VAR sem velünk volt.

    Az első harminc perc borzalmas játéka után el-elkezdtünk játszani, volt három százszázalékos helyzetünk és egy meg nem kapott tizenegyes. Adtunk egy gólt az ellenfélnek, szerzett magának még egyet, volt még helyzete is.

    Semmi tragédia nem történt, abban a csoportban lettünk másodikok, amelyikben EGYETLEN pont megszerzését is bravúrnak tartottuk az indulásnál !
    Hajrá srácok !

    Azért ennyi helyzetből,hogy egyet se rúgunk be,elég gyatra dolog ,azért vagyok idegsokkos és a védelem miatt,tuti nem Rossi mondta nekik,csak labdázgassatok hátul,Gulácsinak küldeni kellet volna előre a labdákat ,látta ,hogy az olaszok letámadnak,mindig sikerül egy potyát összehozni idehaza ,hát ezt nem is értem .

    Szerencsetlen egy meccs, ket nagy hibankbol ajandekoztunk ket golt, mellette kihagytunk rengeteg ziccert es egy jogos tizit nem iteltek meg a javunkra. Az osszkep mint a mai meccs, mint eddigi meccsek sok bizakodasra okot adhat.

    Sajnos ez Rossi sara volt! Amennyire jól nyúlt hozzá emberekhez, ezt most elb.szarintotta! A mai nap Ádik nagyot betliztek. Szalai lassú és körülményes jó ,hogy abbahagyja. Nagy Ádi egy hatalmas alibi játékos! Egy mozgékonyabb középpálya ,amelyik felfelé akar játsszani talán jobb lett volna. Az tény nagyott futott a válogatott a NL-ban, de ma lehetett látni hol kell javítani. Ha valaki nincs toppon nagy a baj. Ma kevés ember nyújtott átlag felettit és az ilyen hibák nem férnek bele. Nem volt stabil a csapat és ez a bizonytalanság majdnem végig érezhető volt. A meccstől függetlenül nagy gratula az eddigiekhez! Ha tökösebb Rossi és mer hamarabb belenyúlni...talán lehetett volna szorosabb!

    Az első 30 percben nagyon megilletődötten, gyengén játszottunk (plusz a nagy hiba, kvázi öngól), de utána jól játszottunk, a helyzetek alapján akár döntetlen is benne volt (plusz az érthetetlenül nem megkapott büntető).
    Egy olasz csapat ellen az első 30 perc kivételével ez nagyon rendben volt.
    Gratuláció a csapatnak az NL sorozatért!

    Nagyon rosszul indult, nem igazán tudtunk mit kezdeni az olasz letámadással, sajnos bele is hibáztunk amiből gól lett. Félidő végére feljavultunk, a második játékrészért nagyon kár mert benne volt az egyenlítés (Donnarumma óriási bravúrjai), de ahelyett sajnos az olaszok dupláztak rá onnantől meg már igazából csak reménytelenül futottunk az eredmény után, bár a tizenegyes adható lett volna. Mindenesetre az azért látszik hogy lesz még meló bőven

    több kaput eltaláló lövés , több helyzet , több labdabirtoklás
    Azért ez se mindennapos egy olasz csapat ellen
    Most kifelé pattant ami máskor befelé
    Egy kis szerencse is kellett volna
    De nem volt rossz
    Az olaszok egy kapussal mindenképpen jobbak voltak , három lövés két gól volt az olaszoknak , plusz Gulácsi megint majdnem bevédett egyet mint Izland ellen

    A nap pillanata hogy kb kiürült a stadion, a kapu mögött Szalai még a kemény maggal búcsúzkodik, és közben rányitják az öntözőt a karbantartó dilettánsok. Beszarok.

    Az angolok és a németek ellen fantasztiksak voltunk oda-vissza.
    Fellegekben jártunk.
    Az olaszok ellen oda-vissza úgy játszottunk, ahogy az elvárható ebben a csoportban- alárendelten.
    Persze nagyon csalódott vagyunk, mert nem tdutuk játszani az eddigi játékunkat és óriási lehetőséget hagytunk ki.
    De valahol örülhetünk is, mert az olaszok nagyon megmutatták a csapat gyenge pontjait.
    Nem érdmeletük így meg a törétnelmi NL elődömtőt.
    De köszönjük a cspatnak a fantasztikus meccseket.
    De ezt a 2 olasz meccset újból ki kellene elemezni, mert már mindneki így fog készülni ránk, és annak nem lesz szép vége!
    Köszönjük az NL--ben mutaott teljesítményt! Köszönjük Marco!

    Nagy Ádám nemcsak az olaszok ellen volt indiszponált, hanem a német meccsen is nagyon sok eleadott labdája volt.
    Csak sokak számára azért nem volt látványos, mert azokból nem kaptunk gólt.
    Látszot a mozgásán, ogy bizonytalan, és nem érzi a lasztit.
    Ki kellett volna hagyni.
    A Gazdag Nego csere sem jött be sajnos.
    A 2. félidőben viszont Stlyes jó húzás volt. Nem gondoltam, h Styles ilyen erős előre. Egymaga lőhetett volna 2-3 gólt.
    Azt se feletsük el, h a nagy helyzeteink 0-2 után voltak.

    Rossinak sokat köszönhetünk. Neki itt a helye a válogatottnál és a magyarok között.
    Sajnos most hibázott a cspatösszeállításnál, és talán abban is, h nem pörgött a cspat, nem volt meg a kellő frissesség.
    A második félidőben érkeztünk meg.
    Az EB selejtezőn majd eldől mit is érünk.
    Nem reális az első kalap. Ezt az olaszok nekünk megmutatták.
    Taktikailag nem készültek fel ránk eléggé a németek és az angolok.
    Az olaszok nem tették meg ezt a szívességet és oda-vissza mindkét meccs első felidben sikerült ugyanazt a hibát elkövetnünk.
    Nyilván Szoboszlai és Nagy Ádám nagy hibája kellett hozzá.
    Ők kihasználták a mi hibáinkat, mi egyszersem az övékét.
    Taktikailag és felkészítésben is jobbak voltak.

    ...hát...elég vegyes a kép a meccs után: rosszul, idegesen kezdtünk, aminek a vége egy buta ajándékba adott gól lett. Már Nagy Ádi előtt is Szalai Atti is rosszul döntött sajnos, de legalább utána összekaptuk magunkat és megpróbáltuk amit csak tudtunk...sajna az a legrosszabb érzés egy sportolónak, ha olyan napja van, hogy semmi nem megy be, egy kis szerencséje sincs, sajnos van ilyen nap. Kicsit nagyobb odafigyeléssel és szerencsével lehozhattuk volna egálra, de ez ma nem a mi napunk volt, kár érte. A tizi meg sajnos hibázott a bíró, nem volt látványos, de lökés volt, fújható, mégsem tette. A küzdés azért szép volt.

    Gazdag a lomha amerikai védők között mozog,itt 0 teljesítménye volt.Kerkeznek sem feküdt a minden hájjal megkent olasz ellenfele.Második félidőben az Olaszok már csak az idő húzással foglalkoztak,nekünk semmi nem sikerült.

    Hiányoztak ma az igazán jó teljesítmények. Talán a csereként beszálló Styles volt az egyetlen aki átlag felett teljesített. Nagy Ádám sajnos nagyon gyenge volt, már az első percekben volt egy veszélyes labdavesztése, az első olasz gól meg gyakorlatilag öngólpassz volt. Védők is bele-belehibáztak, Kerkez, Lang se remekelt ma, olaszok meg túl rutinosak hogy ennyi hibát kihasználatlanul hagyjanak. Szalaira, Ádámra felrúgott labdákra is nagyon jól felkészültek, jópárszor előzték meg őket. Rossinak lesz itt még melója bőven. Érdeklődve várom a novemberi keretet és meccseket, mi lesz Szalai után, milyen új emberekre lehet számítani

    Naggyal és Negoval 2 emberelőnyt adtunk a digóknak, akik rendesen felkészültek belőlünk. Már 5 perc után tudni lehetett, hogy ma itt csúfság fog történni - bakijaink nélkül is.
    Mindent összevetve, az 1. kalap volt az igazi ajándék, tehát, szép volt fiúk!

    Mint azt a keret összeállításakor is írtam, Nagy Ádám már, vagy jelenleg nem válogatott szintű. Nagyon kilóg, lefelé.
    Talán meg lehetett volna lépni a SzalaiÁ- ÁdámM duót.
    Styles nagyon megrázta magát, ami kellemes meglepetés volt. Eddig ma játszott a legjobban.
    Kerkez nem bír egy teljes meccset olyan iramban, amit magának diktál de összességében reményteli. A védelemben Lang ma nem hozta azt a hibátlan, vagy közel hibátlan teljesítményt ami jellemzi.
    Szoboszlai pontrúgásai rendre jók voltak, de a pályán sokszor belehalt a szépségbe. Erről kellene leszokna! Rengeteg labdát szórt el, vagy játszott még rosszul.
    Ádám Martin egyértelműen büntetőt harcolt ki. Nem is értem, hogy mi volt az oka, főleg a VAR után, amiért nem lett megítélve.
    Elég kapkodó volt a játék sokszor. Ki nem kényszerített hibákból is volt egy sárga tállal.
    Ezek a hibák azt jelzik, hogy a nyomás volt nagy. A fiúk fejben nem tudták megoldani. Nagyon nagy volt az "elvárás" és a tét is.
    Jó sorozat ne szakadjon meg.
    Bejutni a négy közé.
    Szalai búcsúmeccs.
    67000 ember okozta mentális presszó.
    A második félidőben azért is ment jobban a játék, (Nagy cseréje mellett) mert igazán már nem volt tét. Nem volt mit veszíteni.
    De ez az aktuális Európa bajnok volt.
    Ez a teljesítmény teljes elfogadható.
    Le a kalappal a csapat előtt, ezután a menetelés után!
    Köszönjük az élményt és a sok örömteli pillanatot a csapatnak de legfőképpen a kapitánynak!

    Most meg lehet találni Nagy Ádámot, de remélem, nem ő lesz a következő céltábla.
    Ezt a meccset taktikailag buktuk, nemcsak Nagy hibázott, csak abból kaptunk gólt. A védőink addig adogattak, míg nehéz helyzetbe hozták a középpályásainkat, Szalai Attila kétszer is "szívatta" Ádámot, vagy a kapusnak kellett reménytelenül szabadulni a labdától. Szoboszlai rengeteget hibázott, hátrafelé is, többnyire a könnyelműsége miatt.
    Stíluskának is voltak hibái a saját térfelünkön, Szalai Attila is rengeteg labdát elszórt.
    Szerintem Schafer volt a legjobb, utána Fiola, Lang és Orbán. A többiek átlag alatt.
    Bolla behozását nem értem, Nego féllábbal is jobb.
    Kleinit előbb kellett volna.

    Azért azt nem ártana figyelembe venni a Szoboszlaival kapcsolatban, hogy egyedül volt elől letámadni, a lépegető búcsúzóval, és a védekezése így hiányos volt. Ráadásul ezt sínylette meg az oldalán a Kerkez. És támadásoknál nem volt akivel összejátszhatott volna.

    Ez annyira jó, hogy itt mindenki tök normális, bezzeg más oldalakon mik mennek...
    Szalai Á. helyzete: hát igen, szerintem meg talán inkább laposan kellett volna lőni, bár ott állt még egy hátvéd is, persze tudom, utólag már könnyű okosnak lenni...
    Szoboszlai: Messze a legnagyobb tehetségünk, ezt mindenki tudja, nyilván Ő is. Rá az olaszok már nyilván külön készültek, és a KULCS itt van: az olaszok (vagyis Mancini és a stábja) kib@szottul felkészültek belőlünk, mindenből és mindenkiből: A korábbi meccseken látott, sokszor lélegzetellálítóan szép labdakihozatalainktól a középpályás felfejlődésekig, Szoboszlai finom körömpasszaitól a Szalai Ádi-ra felívelt labdákig: ezeket ők ma mind egyszerűen lefojtották. Kész. Ma ezekből mennyi valósult meg, szemben az angolok és németek elleni meccsekkel? Semennyi. Nemhiába az olaszok a védekezés mesterei.
    Ráadásul Mancini számára ez egy óriási presztízscsata - is - volt, ő egyszerűen nem engedhette meg azt, hogy mi itt ma pontot szerezzünk.
    A többit már tudjuk...

    Gula 5 Bizonytalan volt
    Fiola 6 Akart, faradt volt.
    Lang 5 Labbal nagyon gyenge.
    Orban 6 Hozta amit kell.
    Szalai Ati 5 Elso golban vastagon.
    Kerkez 5 Faradt volt, nem birta az iramot
    Nagy 4 nagyon gyenge.
    Schafer 6 Mint Orban, tette amit tudott.
    Nego 4 keves mar elore, vmikor meg ott jo volt, de ez mar nagyon keves.
    Szoboszlai 5 Tobb kell tole.
    Szalai Adi 5 Bucsu meccs. ennyi volt benne.
    Adam M 4 Nagyon gyengen szallt be. Keves lesz ez jovoben Szalai helyere.
    Styles 7 Legjobb volt.
    Gazdag 5 Szinen keves, csak Szoboszlai alternativajanak tudom elkepzelni, kulonben lassu es korulmenyes.
    Kleini - keveset volt bent.
    Bolla - keveset volt bent, de megneznem egyszer elejetol is.

    Sajnos, aki "komolyan vesz" vagy kielemez minket, amilyen nehezen és kemény melóval tudjuk mi a "nagyok" játékát elrontani, olyan játszi könnyedséggel romboltak le minket az olaszok. (Plusz extra, ahogy alattomban -sárga nélkül- lekönyökölték Fiolát!)
    Ami fájt... újra a fölös arc és stressz faktor, a kemény melónak nincs alternatívája, ilyen "minőséggel"!!!!
    Továbbra se áll (reméljük csak... még) nekünk jól, ha már elhisszük, hogy, "Na most megint ott vagyunk", mert -sajnos- még nem, még nagyon nem tartunk ott)!
    Továbbra is egy pici precíz hajszálon függ minden! Nem tudunk 1ből még 5 szintet ugrani! Továbbra is az volt jó, ami bizonyítottan ment, ez a full rombolásból építkezés, vissza a célfutbalhoz!
    Szalait miért kellett lelkileg agyonütni, a kép, virág miért nem lehetett a meccs után... Gyerekek...! MÁr az olaszok vigasztalták!
    Látszott, ki nem bírja lelkileg, hiába szólt be előre a Maestro!
    És megint nem volt "B terv", de akkor miért nem maradtunk meg a működő A-nál! Az olaszokkal játszottunk, várható volt, hogy komoly lesz a taktika.
    Nagy Ádi padról beszállva volt jó!
    Gulácsit, Szoboszlait én most nem szidom tovább, már többször leírtam én is ugyanazt, nálam ők is padoznának.
    Szóval amilyen nehéz felépíteni és működtetni, olyan játszi könnyű, erre felkészülve, elrontani a játékunkat, ha ránk jönnek és X emberünk bestresszel, elöl harc és játék helyett arc, még csoda, hogy így kijöttünk belőle. Az első félidőben kaphattunk volna 4-5 gólt is.
    és ezt a cél rombolást egy Románia, Albánia, Feröer is tudja.
    Hajrá Magyarok!
    Köszi Mindenkinek!

    A tények kedvéért:
    Nagy Ádámnak ezen a meccsen is voltak jó indításai.
    Valóban gyengébben játszott a németek ellen, de megismétlem, a németek voltak az ellenfelek, otthon, Ádi sokszor örülhetett, hogy bele tudott érni a labdába, nemhogy körülnézzen és jól passzoljon.
    Az olaszok ellen is voltak hibái, de az olaszok az egész csapatot belekényszerítették a hibákba. Nagy Ádi két hibáját megelőzte Szalai Attila két fölösleges passza.
    Szobi sokkal többet hibázott, hátra is, csak nem lett belőle gól, meg ő Szoboszlai.
    Szalai Attila is sok labdát elszórt.
    Stíluskának is voltak hibái a mi térfelünkön, komoly hibái, de mindenki csak arra emlékszik, hogy majdnem lőtt két gólt.
    Szerintem Schafer volt a legjobb.
    Szalai Ádámra meg továbbra is szükség lenne, kb. 30-60 percre.

    Ha mar Nagy Adi hibaja, ott elotte Szalai Ati mit csinalt, de mondhatnam az egesz vedelmet akik allandoan a mi tizenhatosunkon belul labdaznak eletveszejesen, amitol mar agyf@szt lehet kapni, mert annyira labdaugyetlenek vagyunk hatul es meg is eroltetjuk. Pont a gol elott is ennek eredmenyet lathattuk, ahogy nehez helyzetbe hoztiuk Szalait.
    Lang is mit csinalt a madodik golnal, mindenki kimozdult, h lesreallitsag a digot csak o meg elszundikalt, o volt a tulildalon siman latnia kellett volna, h a vedelem hol huzta meg a vonalat, lett volna ra ideje, h kilepjen, de nem lehajtott fejjjel fut az embere utan igy megmentve az olaszok tamadasat. Kesz rohej volt egy rutinos embertol.
    Es a tamadokkal mi volt, Styles 2 meterrol nem tudott egy normalisat fejelni, pedig az angol fociba szicializalodott, ott alap hogy tudjon vki fejelni, lefejeltea foldre raadasul Donna labara aki mar elore dolt, lett volna lehetosege keze fole fejelni. Vagy Szalai Adi, aki meg at is vehette a lasztit es csak arra futotta, h belepottyintse Donna kezebe szinten par meterrol. Gazdag jateka is nagy rakas az volt ezen a ket meccsen, egy jo megozdulasara nem emlekszem. Adam a ket meccsen kb fogalma nem volt, h milyen rendezvenyem volt.
    Nem lehet csak egy emberre raverni., mivel csapatkent vagyunk jok es vagyunk rosszak. Vki egyik meccsen nagyon felfele vki meg nagyon lefele log ki, aztan a masik meccsen meg teljesen ellentetje tortenik.

    Ezzel nem értek egyet. Persze nem mindig dönt jól, de Szobi éppen ebben a legerősebb, hogy felismerje, mikor mi a helyzet. Éppen ő tud leginkább egyérintőből támadást előredobni - ha van rá mód. A magyar válogatottnál erre ritkán van mód, főleg olaszok ellen, ilyenkor Szobi képességeinek jelentős része is lekötődik a zsúfolt, kis területen való háromszögelésben. De ebben is Szobi a legerősebb, éppen ő forszírozza leginkább, hogy azonnal passzoljon, kényszerítőzzön, a csapattársai ellenben általában kevésbé érzik ezt, ők inkább a biztonsági passzolgatást választják (hja, az olaszok presszingje ellen egyik se működött jól). Tegnap Szobi is pontatlanabb volt, mint szokott, legalábbis, amíg az olaszok presszingeltek. Miután az olaszok a presszingről átálltak (átállítottuk őket?) a csapatbusz betolására, rögtön feljavult mindenkinek a passzképessége, Szobié is, és elkezdtek előrefelé is haladni a magyar támadások, megjött a labdabiztosság.
    Másrészt (a Salzburg idők óta írom), hogy az egyérintőzés mellett ahhoz is Szobi ért a legjobban, hogy kivegye az ütemet a támadásból, és átfordítsa egy másik irányba. Na ilyenkor néha cipelni kell, Vargazoli is nagymester volt ebben, külföldön nem is nagyon értették meg, ahol nem volt ehhez mellé egy Albertflóri (Vargazoli is vesztett labdát relatíve sokszor olyasmiben, amit a többiek megoldottak egy megfontolt SÉMApasszal). Az olaszok presszingje ellen persze Szobi ütemszabása is inkább totojázássá vált, hiszen a catenaccio az catenaccio, azt nagyon ritkán tudják ellenfelek átjátszani.
    Stílus se rossz ebben, amiben Szobi nagyon jó - irányítókészség.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2915493
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.25, 14:04
    Olasz sajtóhírek szerint Ciro Immobile ugyan felépült sérüléséből, de mégsem utazik Magyarországra, a Nemzetek Ligája csoportdöntőjére.

    Ciro Immobile combizom-sérülés miatt kihagyta az olaszok Anglia elleni Nemzetek Ligája mérkőzést. A legfrissebb vizsgálatok viszont kimutatták, hogy felépült sérüléséből, hétfőn este pályára léphetett volna a Puskás Arénában.

    Igen ám, de a La Gazzetta dello Sport szerint Claudio Lotito, a Lazio elnökének közbelépése miatt erre biztosan nem kerül sor, a rómaiak vezetője, ugyanis nem engedélyezte, hogy a támadó elutazzon Budapestre. Így a lap szerint Olaszország az Eb-győztes és Serie A négyszeres gólkirálya nélkül lesz kénytelen kiállni Marco Rossi csapata ellen.

    http://www.csakfoci.hu/kulfoldi-foci/nemzetek-ligaja/nemzetek-ligaja-az-elnok-tiltasa-miatt-nem-jatszhat-ellenunk-az-olaszok-eb-gyoztes-golkiralya
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.27, 14:11
    Minden jegy elkelt a magyar-olasz mérkőzésre

    A szeptember 26-i Magyarország-Olaszország Nemzetek Ligája-mérkőzésre péntek délelőtt indult a jegyárusítás, és kora estére az összes belépő gazdára talált, vagyis válogatottunk telt ház előtt játszik az Eb-címvédővel. A szokásoknak megfelelően az árusítás első napján csak a Szurkolói Klub tagjai vásárolhattak jegyeket a találkozóra.

    A jegyárusítás iránti kiemelkedő érdeklődés már hetekkel ezelőtt érzékelhető volt, és a mai nap tapasztalatai is alátámasztották a válogatott utolsó hazai NL-mérkőzésével kapcsolatos óriási várakozást: kevesebb mint tíz óra alatt 200 ezres jegyigénylési számról tájékoztatta az MLSZ-t a jegyárusításra szerződött partnere, az Interticket.

    A szövetség ezúton is köszöni a szurkolóknak, hogy megtöltik a Puskás Arénát. Egyben köszönjük a türelmet, amelyet a mai jegyvásárlás során tanúsítottak, hiszen egy-egy igénylőnek sok esetben órákat kellett várnia, mire sorra került, és megvásárolhatta a jegyét.

    A vásárlói visszajelzések és a technikai adatok alapján a szolgáltató dolgozik a rendszer továbbfejlesztésén.

    2022.08.26
    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/minden-jegy-elkelt-a-magyar-olasz-merkozesre
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2022.08.22, 19:53
    A magyar férfi A-válogatott két Nemzetek Ligája-mérkőzést játszik szeptemberben: 23-án Lipcsében Németország ellen lép pályára, majd három nappal később az olaszok ellen zárja a sorozatot a Puskás Arénában. A Szurkolói Klub tagjai augusztus 26-án, pénteken 10 órától vásárolhatják meg az olaszok elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésre szóló jegyeket. A németországi NL-mérkőzésekre augusztus 29-től válthatók meg a hivatalos belépőkre cserélhető voucherek.

    Magyarország-Olaszország

    A szeptember 26-i, olaszok elleni budapesti mérkőzésre augusztus 26-án kezdődik a jegyárusítás, szokás szerint első körben a Szurkolói Klub (SZK) tagjai válthatják meg belépőiket. Amennyiben maradnak jegyek, augusztus 29-én 10.00 órától az SZK-tagsággal nem rendelkezők is megnyílik a vásárlás lehetősége.

    A mérkőzésre szóló jegyek elhelyezkedéstől függően 5 000-20 000 forintba kerülnek. A Szurkolói Klub tagjai 20 százalékos kedvezményt kapnak a fenti belépők árából.

    Egy személy egy tranzakció során négy jegyet vásárolhat. A jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megváltani, a szükséges személyes adatok (teljes név, születési dátum és hely) megadásával.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/nemzetek-ligaja-indul-a-jegyertekesites-a-szeptemberi-merkozesekre