magyarfutball.hu

Újpest FC - Ferencvárosi TC 0 : 1 20:05

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (2 szavazat)

játékvezető: 4 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 4 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.01.31, 16:45
    Újpest FC - Drukkerkocsma:
    Teljesen vállalható mérkőzés volt. Ha így lépünk fel a többi csapattal szemben is, akkor nem lesz probléma.

    A hét elején még arról beszéltünk, hogy örülhetünk ha nem kapunk hármat. Én néhány napja azt vázoltam, hogy szerintem beállunk a tizenhatosunk elé és néha-néha előrevágunk egy labdát. Erre kaptunk egy bátrabb, támadóbb játékot kidolgozott helyzetekkel. Volt némi szerencsénk is, hiszen a fradi két kapufát is lőtt és Banainak is volt védeni valója. De a második félidőben az első 20 percben mi uraltuk a mérkőzést amire kb 4-5 éve nem volt példa.

    Õszíntén szólva nem is értem egyesek mit vártak. Komolyan azt hittétek, hogy két hétnyi közös edzés után amin a keret fele hiányzótt, majd kimegyünk a pályára és rugunk ötöt a fradinak? Pusztán azért mert elmegy a belga hirtelen minden játékosunk két kaliberrel jobbá válik?

    Én a meccs előtt attól tartottam, hogy a fradi beszorít minket a felünkre és rúgnak hármat, miközben mi csak szenvedünk végig. Ez annál jobb volt.

    Annyit tennék hozzá , hogy azért felértékeli a mai meccset , hogy nem baszkodták be az első félidőben helyzeteiket , ill Bana nagyokat védett. Azért ott csúnya lehetett volna . A második félidő teljesen vállalható volt . 10-12 emberrel csináltuk végig a felkészülést edzőmeccs nélkül , átment a covid mindenkin . Jobb volt mint Oenning-gel , de igazolni kell , különben nagyon meleg lesz . Kruscic megérdemli a bizalmat . Ha egy csatár áll ott a balfasz Koné helyett , akár győzhettünk is volna . Viana , Koné , Yahaya , Katona teljesen súlytalan , illetve ősszel Mack sem kápráztatott el minket . Mitrovic is megy lefele

    Az utóbbi 10 Fradi-Ute meccsből messze ez volt a legnyitottabb, bármi lehetett volna. Bátran, és helyenként jól játszottatok.

    izgalmas, jó kis meccs volt ez. Nyilván, rengeteg ügyetlen, hajmeresztő megoldással operáltunk + eladott labdák stb... de összességében volt akarat, odatették magukat. Ezek ennyit tudnak. Lássuk be, az nb1 legjobb csapata ellen álltak helyt és kis szerencsével akár még nyerhettünk is volna, vagy döntetlenre hozzuk. Bátran kapura törtünk, rúgtunk is néha. Nem a fradit kell nekünk legyőzni, de ha így állnak hozzá, nem fogunk kiesni.

    Viszont a szurkolástól többet vártam, ennyi idő után kinn vannak az ultrák és hát nem tudom, néha olyan monoton volt és unott a produkció. Nem ez a lényeg, de én azt hittem, hogy majd olyan igazán meg-megdörrenjen a stadion, a Honvéd ellen jobb volt a hangulat. Ja, és ha már A birodalom visszavág, akkor a klasszikus rohamosztagosokat kellett volna lerajzolni, nem ezeket a modern disneywars-osakat smiley

    Nekem most nem az a lényeg, hogy nem volt olyan, mint régen.

    Hanem hogy egy ilyen hosszú (önkéntes) száműzetés után valami igazán odabaszós szurkolásra/visszatérésre számítottam volna. No mindegy, nyilván, ha gólt lőttünk volna, ez is más lett volna

    második félidőben egy negyed óra jól szólt, egyébként én is húztam a számat. mintha az évek alatt elfelejtették volna a dalokat. remélem a rendszereséggel ez javul majd.

    Illetve tőlem is jár a minusz az első rend és a birodalom összekeveréséért :(

    nem vagyok kibékülve a ‘csatárunkkal’, de furcsáltam, hogy mikor végre lett pár el futása meg helyzete (azt hagyjuk hogyan élt velük), lekapta az edző. onnan újra az első félidőt láthattuk.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018155
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.01.31, 16:31 (szerk.: 2022.02.03, 12:43)
    2015 óta nem tudnak győzni ellenünk. Toki meglepően jó volt vkp pozicióban. Örömteli, hogy úgy tűnik Bassey is jó igazolás. Üröm is van az örömben: Myrto hiányozni fog.

    Töki 8-as volt nem védekező kp.

    Jó, de Vécsei mellett ki volt akkor a másik vkp?

    4-1-4-1 felállásban játszottunk.

    Amit jó volt látni még az első félidőben,hogy Csercseszov 4-1-4-1 felállása mennyire ült.
    S még valami: Tokmacot meg kell követnem,ma is nyilván valóvá vált,hogy ő a legjobb játékosunk.

    Loncar ma rendesen pörgött, a gólján kívül is (ami nyílván óriási mák volt) hasznos volt. Ennél több kell tőle előre és hátra is, de kis lépésnek elfogadom.

    Nagyon gyenge volt ma is, semmi jot nem csinalt, se szerelni, se passzolni nem tud, alibizik vegig, de emberileg orulok, hogy golt szerzett, hatha felszabadit egy gatat. Csakhat jo kerdes, hogy mentalisan mennyire eros lehet, aki ennyi ideig szenved egy uj helyen.
    Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy megjott Uzuni es "rogton" rugott egy golt a Dinamonak, amikor abbol az egy helyzetbol kellett golt rugnia es nem elidegeskednie.
    Itt kezdodik a mentalisan eros jatekos es aztan lattuk is, hogy nem veletlen volt.

    Zubkov helyzeténél olyan kulcspasszt adott, hogy bármelyik topligában is megsüvegelik, és ha Zubi belövi, a hét gólpassza.

    Első félidőben vezettünk pár nagyon szép támadást, sok gyors egyérintővel, de a jó befejezés hiányzott ... 2. félidőben már inkább szerencsénk volt.

    Ha Uzuni megy, Szántó és Gavric fel tud nőni a feladathoz? Gavric nagyon kevés lehetőséget kapott eddig (mondjuk akkor nem villogott). Ő sérült volt folyamatosan, ami hátráltatta vagy ennyi van benn? Edzéseken látta valaki? Ott milyen? (Gondolom ha jó lenne játszana ...)

    Loncar látta, hogy a mérkőzés addigi szakaszában többször a kapufa, meg párszor a Banai gyerek megakadályozta a gólszerzésünket. Gondolt egy merészet, s mandinerből betalált. Ügyes!

    Egy gól és más semmi. A többin még sokat kell melózni. 5-6 érintéssel megy tovább a labda. Teljesen lekövethető, lassú. Ráadásul nem találjuk meg a legközelebbi üres embert. Vécsei lassú.Ennek a Loncarnak micsoda mákja volt! nekünk is . Már fogom a fejem, ha beáll. Kb Zachariassen futóbolond játékához hasonlít. Naggyá tettük Banait. Pocsék a helyzet kihasználásunk. Túlságosan megnyugodtunk 1- 0 után. És, hogy a védekező harmadban rendre oda kell adnunk a labdát az ellenfélnek. Nem tudjuk továbbra sem kihozni a labdát a kapunk elől. Szóval egyedül az eredményt és a küzdést érdemes a mai napból továbbvinni.

    ízekre lehetne szedni a sok baromságot, amit írtál, de a " túlságosan megnyugodtunk 1-0 után" megfogalmazásakor eszedbe juthatott volna, hogy a héten a második meccsét játszotta az a csapat, amelyiknek nagy része pár edzéssel a háta mögött játszotta az elsőt 3 napja.

    Nálam Vécsei a meccs embere. Ma feledtette Kharatint.

    Haratin kábé összesen nem adott 2 olyan gólpasszt az itttléte alatt, mint Vécsei Basseynak és Máknak az első félidőben.
    Tette mindezt úgy, hogy ő volt a leghátsó emberünk a védők előtt és onnan ért fel.
    Nagyon jól játszott. Megtalálható volt mindig, elosztotta a labdát, ha kellett fordított, ha kellett ütközött.

    Dini, Vécsei, Töki, Kova nálam a maxot hozta - és a többiek az 1. félidőben jót, a másodikban..... lesz ez még jobb is szintet. Kiegészülünk a szafarizókkal és ütősebb lesz a pad is!

    Örülök, hogy sikerült megfogni a cece legyet ami az álomkórt terjesztette egész összel az öltözőben ( érdekes fajta lehetett mert csak a magyar bajnokik elött fertőzött ) és végre felpörögtünk. Jó volt nézni. Gratula mindenkinek.

    Én azt láttam, hogy a dominancia megvolt, a helyzetek is, a gólok hiányoztak sokáig. Az ute amúgy lehetőségeihez képest jól játszott, de ettől még helyenként felborult a pálya.

    a Dózsa a másodikban azt használta ki többször, hogy már nem voltunk elég frissek ahhoz, hogy jól zárjunk vissza egy-egy labdavesztés után. az elsőben ez még simán ment.

    Jó taktikát választottak, képességbeli különbség miatt bennük jelenleg nincsen több. Ma sokkal frissebb volt a csapat, mint a pufla ellen, de a második félidőben már nem bírtuk az elhatározott tempót. Ha a Paks ellen tovább tudunk frissülni, akkor rendben leszünk.

    Nagyon örülök, hogy VÉGRE elhagytuk a 4-2-3-1-et és 4-1-4-1 felállásra váltottunk, a Mester egészen zseniális húzása volt Töki hátrébb játszatása, az első félidőbeli gyors passzos játék nagyon tetszett. Mak is egészen ült a bal oldalon tükörszélsőként, Vécsei is remek volt. Most, hogy visszatér Laidouni és Mmaeek tovább bővül a variációs lehetőség, még talán az eltiltások mellett is.

    Besic helyett játszott Tokmac. És valami nagyon ült a 3 pengés játékos.
    De ezt nem biztos, hogy jól hoznánk le más csapatok ellen. A makik láthatóan nem tudtak mit kezdeni a labdabiztosabb ellenféllel. Paks ellen és a rozsdaboglya kecskemét ellen valami mást kell kitalálni. Tuti, a három kiesővel meg is fogják ezt húzni.

    Ez biztos? Töki előrefutásai miatt teljesen 4-1-4-1-nek látszott és az eredmények is ezt írja. Vécsei biztos hátrébb volt mint Tokmac igazi 8asként játszott.

    4-2-3-1-ben mindig 8-as az egyik VKP (nálunk Laidouni). Toki feladata Laidouniére hajazott.

    Nem szeretem a "milettvolnaha" dolgokat általában, de szent meggyőződésem, hogy ha nincs covid, de van edzőtábor, formábahozás, edzőmeccsek, és okés erőnlét, ez a meccs az első félidőben eldől.

    Szerintem ez a Dózsa nem annyira gyenge csapat, mint sokan gondolják, különösen most, amikor a tulajdonosváltás miatt még bizakodnak is. Tegnap - bár ezt szinte fáj leírni - bátran és agresszívan játszottak. Mindezek veszélyessé teszik őket, mert önmagában a focitudás még nem minden. Mi viszont nemcsak veszélyesek, de kifejezetten jók is voltunk a mérkőzés egy-egy szakaszában. Jönnie kellett a gólnak. Jött is. Szép volt!

    A 4 elöl lévő játékosunk plusz Töki első félidei játéka egészen parádés volt. Melléjük jött Vécsei élményszámba menő labdái, kitömhettük volna a majmokat.
    Remélhetőleg megjön ezzel az önbizalom is, mert sem Marin, sem Mák nem vállalt el ígéretes helyzetben lövéseket. Basseynak most már kell a gól, mert a DAC elleni meccsel együtt volt vagy 3 ziccere már, annyiból illik beverni már az első gólt még új csapatban is. Látszott is, hogy bosszantja.

    Nagyszerű felállásban kezdtünk (grat mester) és a majmokban is nagyon benne volt a hibafaktor az első félidőben (sajnos kiszúrta az edzőjük). Akarat rendben volt, a kreativitás is rendben volt úgy 70%-ban. Jelen szakaszban ez bizalomra ad okot és jónak mondható.

    Nem csak az ült, hogy Tökit.visszahuzta mélységi irányítónak (VKP-nak nevezni vicc lenne), hanem az is, hogy visszahozta, ami nagyon működött Rebrovnal (és Pepi idióta módon hanyagolta) azaz, hogy a VKP, többnyire Vécsei visszalép a két botlabu bekk közé és tőle indul a labdakihozatal. Ez nagyon hiányzott.
    Persze még így is volt sokszor, hogy Blazic lobbolte a totál homályba, de legalább nem annyiszor, mint a falusi fabodeban csütörtökön

    A Mester rögtön látta mi a baj Felcsúton. Egyenlő létszámnál, tíz percet adogattunk minden labdakihozatalnál (Besic), bele is nyúlt! Fürge gyors emberek, Mak és Marin, mögöttük Toki! Bravó Mester!

    Kibaszott hideg volt, kibaszott nagy széllel, irreálisak voltak a körülmények.
    Ehhez képest szerintem voltak már jó teljesítmények, többen nagyot javultak a DAC és a Felcsút meccsek óta, a helyzetkihasználás nem az igazi, de megérdemelten nyertünk.

    alig jutottak el lövésig a 16-oson belül... távolról is kell lövöldözni, ez igaz, de azért olyan nagyon kidolgozott helyzetük alig volt, mi többször is álltunk egy az egyben a kapussal... kiváncsi vagyok az xC meg xcG-kre... szerintem sokkal jobbak voltunk

    A tegnapi, mindössze 49:53 perc tiszta játékidejű meccsen 4-2-3-1-es felállásban léptünk pályára, Tokmac Loncar becseréléséig a középpályán, majd utána a támadósor bal szélén játszott. A labdát 59%-ban birtokoltuk, 80%-kal passzoltunk (a hazaiak 73%-kal), a passztempónk 17 passz/perc volt, az első félidőben 17.4, a másodikban 16.7. Majd kétszer annyi támadást vezettünk (42+1 ill. 21+4), a mieink 16-szor lőttünk kapura (6-szor találtuk el az, ebben a kapufák nincsenek benne), a hazaiak 14-szer (4). Ez 2.31-1.03-as xG-arányhoz vezetett, az xcG-arány 1.13-0.41 volt. Mi 24-szer, a hazaiak 4-szer jutottak el a tizenhatoson belülre.

    A több párharcot a Dózsa nyerte (96-106), a fejpárbajokat 12-15-re vitték, mindkét csapat 50%-kal nyerte a támadó- és védekezőpárharcait, nálunk a védőknek összesen 27 párharcuk volt, ebből 17-et nyertek meg, a Dózsánál ez az arány 42/19. A mieink 8-szor (Blazic 4, Zubkov 2) szorultak tisztázásra, a hazaiak 29-szer. 40 passzt loptunk (Blazic és Tokmac 6-6, Vécsei, Kovacevic, Civic, Zubkov 5-5). 31 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Vécsei 7, Zubkov 5, Botka 4), a Dózsa 22-t. 37 labdát adtunk el a saját térfélen (Blazic 6, Kovacevic, Tokmac, Wingo és Zubkov 5-5), 8-ból lett lövés. A lilák 47-szer, ebből 10 vezetett Fradi-lövéshez. A támadóharmadba érkező labdáink pontosak voltak (72%), ahogy a progresszív átadásaink is (78%).

    Dénes: 6 - nem volt dolga igazán, két közepes lövést fogott
    Botka: 5 - mint ősszel, vakon
    Wingo: 5 - mint ősszel, vakon
    Miha: 6 - stabil volt
    Kova: 7 - jól játszott, főleg fejjel tett helyre mindenkit
    Civic: 7 - tavasszal eddig kimondottan stabilan teljesít, jönnek a jó beadások, jó cselek.
    Vécsei: 7 - feküdt neki ez a játékrendszer, jelenleg Aissaval ő a jó megoldás a kezdőbe
    Loncar: 8 - győztes gól miatt magasabb pontszám, kvázi gólpassz Zubkovnak, de nagyon nem találja magát, borzalmasan helyezkedik védekezésben, szerelni képtelen, lassú, nem győzött meg
    Tokmac: 9 - rég látott jó teljesítmény tőle
    Marin: 6 - szép megoldások, aztán sok hiba, nyámnyila lövések a kapu közelében, csínyes helyzetben kifarolás
    Mak: 6 - mint Marin
    Zubkov: 7 - hajtott, jó megoldások, nagy keresztlabdák, néha lehetne kicsit koncentráltabb, de végre látni a régi Zubkovból valamit
    Bassey: 7 - tetszik a mozgása, jól tartja meg a labdát, jól helyezkedik, elég jó a passzjátéka, jól cselez a 16-oson belül
    Boli: 5 - nem sok mindent csinált, a végén a kontránál sokkal bátrabban kellett volna
    Szánthó: - nem volt mit értékelni

    Csercse papa: 8 - alakul a játék, Tokit hátrébb húzni nagy ötlet volt

    Dibusz 7.92
    Tokmac 7.75
    Vécsei 7.17
    Kovacevic 6.78
    Civic 6.60
    Zubkov 6.51
    Bassey 6.45
    Loncar 6.37
    Blazic 6.35
    Mak 6.16
    Botka 6.15
    Boli 5.91
    Wingo 5.57
    Marin 5.51

    https://ulloi129.hu/2022/01/30/elo-a-dozsa-elleni-derbirol-9/
    https://ulloi129.hu/2022/01/31/igy-teljesitettunk-a-dozsa-ellen-19/
    https://ulloi129.hu/2022/02/02/dibusz-zubkov-civic-es-dibusz-tokmac-vecsei/
     
  3. avatar: fgymat
    2022.01.30, 19:43
    A Magyar Televízió kérésének megfelelően, a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése alapján öt perccel később, azaz 20.05-kor kezdődik az Újpest FC–FTC bajnoki mérkőzés az OTP Bank Liga 18. fordulójában!

    https://www.facebook.com/photo?fbid=500480461435888&set=a.281090326708237