magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Djurgårdens IF 2 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 2 : 1 (1)
UEFA Bajnokok Ligája 1. selejtezőkör
játékvezető : San Fedayi (Svájc)
nézőszámok:
zárt kapuk mögött

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.08.20, 15:37
    Szergej Rebrov: Ezen a szinten mindig nehéz játszani egy olyan ellenféllel, akivel korábban nem találkoztál még. Amikor elemeztük őket, a meccseiken domináns játékot mutattak, ami ellen nem könnyű felkészülni. De egy kicsit segítettek is nekünk, felmérgesítették a játékosokat azzal, hogy örültek a sorsolásnak, ezt láttam is a fiúkon, hogy nagyon motiváltak voltak. És úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet. Nem számítottunk arra, hogy ennyire defenzív játékot mutatnak majd, úgy éreztem, hogy végig az eredményt próbálták védeni. Az első félidőben nagyon domináltunk, koncentráltunk a hosszú indításaikra és jól kontrolláltuk a labdát, ezek voltak a győzelmünk kulcsai. A második félidőben kicsit változott a szituáció, mivel támadni is próbáltak, ott a kontráinkkal még több gólt is szerezhettünk volna. Jól felkészültünk, megtaláltuk a helyes egyensúlyt a támadás és védekezés között, főleg az első félidőben nagyon jól presszingeltük őket és látták, hogy elveszítik a labdát, nem tudják kontrollálni azt. Büszke vagyok a srácokra, mert nehéz mérkőzés volt, fizikálisan kemény ellenfél ellen játszottunk. De ez csak az első lépés volt! Ma ünnepelhetünk, de utána már a következő feladatra kell koncentrálnunk. Az új játékosainknak idő kell a beilleszkedéshez, megérteni a filozófiát, a struktúrát, ehhez meccsek kellenek. Amikor Isael idejött, az első három hónapban más volt, mint utána, mikor már megértett mindent. Mindenkiben látom a potenciált, ma nagyon jó csapat voltunk a pályán. A Celtic ellen is jól fel fogunk készülni, egy meccsen pedig bármi megtörténhet, nem szabad megijednünk, kiérdemeltük, hogy itt vagyunk a Bajnokok Ligája sorozatban, és emlékeznünk kell arra, hogyan értünk el döntetlent tavaly a Dinamo Zágráb otthonában, hogy ahhoz hasonlóan csak a maximális koncentrációval lehet esélyünk.

    Kim Bergstrand: Nem lepett meg minket a Ferencváros, tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat. A mérkőzés első felében nagyon jól játszottak, sokat volt náluk a labda, megszerezték a vezető gólt is. A gyors játékosaikkal voltak problémáink, akik jól találták meg az erősségünk, a háromvédős rendszer ellenszerét. Szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak a győzelemhez!

    https://ulloi129.hu/2020/08/19/rebrov-felmergesitettek-a-jatekosokat-azzal-hogy-orultek-a-sorsolasnak/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.08.20, 15:13 (szerk.: 2020.08.25, 17:36)
    Meglepett, hogy egy ilyen fontos meccsen Rebrov meg merte bontani a középső védőpárost, mert én is ezen gondolkodtam Dvali formán kívüli játéka miatt. Abszolút igaza volt, olyannyira, hogy szerintem Kovacevic bejátszotta magát a csapatba. Mintha mindig együtt játszott volna a védőtársaival. És még hihetetlen higgadt is volt. Laidouni pedig nagyon jó lendületet vitt a végjátékba. Ezekkel a bátor, lendületes, jó cseleivel szétzilálja majd a bunkerfocit játszó magyar kiscsapatok védelmét. Legalábbis remélem. Ez a Rebrov tud valamit.

    A mérkőzés legjobbjai Tokmac és Somalia. Laidonui több védőt be forgatni a bajnoki mérkőzéseken is,remélhetőleg a lövései pontosabbá válnak.Kovacevic Blazichoz hasonló szintet képvisel.Szerencsére Botka Endre MTK elleni teljesítménye kisiklás volt,ma jól játszott.

    Kovecevic tanári volt
    Uzumi is támadott és védekezni is visszaért.
    Lioundoni is jól szállt be.

    Somi végre azt hozta, amit vártunk tőle

    Somi ma szornyeteg volt, iszonyatosan jol jatszott. Remelem ezentul ezt tartja, az felelmetes lesz. Siger nemzetkozi meccsen nemigen rughat labdaba Somi mellett. Mindenhol ott volt, jol interceptelt.

    Kovacevic nagy igazolas, bar sok dolga nem volt ezek ellen a svedek ellen, de ez is ot dicseri, jol takaritott, stabil pont volt hatul, ennek nagyon orulok.

    Laidonu jo lesz, csak kapura ne kelljen lonie soha.

    A csapat egesz mas arcat mutatta, mint az MTK ellen, ehhez kellett Somi, Kovacevic es ugy mindenki koncentraltabb jateka meg egy gyenge Djurgarden.

    Koeff pontok a zsebben, elso koros love a zsebben.

    Rebrov egy taktikai zseni. Ez az, amit a magyar edzők még mindig képtelenek megcsinálni. Kb. Húsz négyzetméterenként meg volt adva, hogy milyen szituációkban kinek hol kell lenni, merre kell mozogni, melyik svédet kell keresni. Az egész csapat teljesen feszesen, soha területeket nem hagyva, tökéletesen mozgott együtt. A támadásoknál sokat bénáztunk, de ez most belefért. A svédek játékát teljesen megöltük.

    Le a kalappal a csapat előtt! Ma egy pillanatig sem volt kérdés, ki fog továbbjutni. Tokmac és Boli klasszisok ezen a szinten, Kovacevic és Laïdouni is jó benyomást tettek rám. A mai nem Uzuni napja volt, de az látszik és jó, hogy nagy küzdő az albán. Somalia ma játszott a legjobban, mióta visszajött. Csak így tovább, hajrá Fradi!

    Nagy pofával örültek, hogy a legkisebb koefficiensű kiemelt csapatot kapták. Most megtanulták, hogy a legkisebb is számít.. smiley

    Lehet, hogy Rebrov évei nem a gólfesztiválokról szólnak, de elvitathatatlan, hogy az időnként lassúnak, unalmasnak tűnő játékunk magasabb szinten is hatékony. És inkább unalmas győzelmek, mint látványos zakók. Nem beszélve arról, hogy folyamatosan emelkedik az ázsiónk az európai porondon. A csabai zakót leszámítva mindent hozott ami elvárható és azt is, ami nem..

    a taktika megvolt a gólfesztiválhoz, a támadások is. Élesség - Tökin kívül nyilván - még nem volt meg hozzá a támadósorban.

    Majd lesz! Ha még egye játékos a támadónégyesből felnőtt volna még pörgő lábú barátunkhoz, akkor 4-5 is lehetett volna a vége.

    1. Cseburin mester Suduvája jobb csapat volt, mint ez a svéd
    2. A svéd kapus kifejezetten gyenge, Toki első lövését bármelyik kapusunk védte volna, a második gól előtt pedig botrányosan helyezkedett.
    3. Toki két gólja ellenére a meccs embere Somalia, a kellemes meglepetése pedig Kovačević.
    4. Isael betlijével együtt is simán hoztuk a győzelmet
    5. A Celtic ellen is van esélyünk, Larry Bird már régen visszavonult

    Igazi iparos csapat volt, semmi egyéniség, úgy látszik ez már kevés ellenünk, így meglepően sima volt, bár az igazat megvallva sok tartásuk sem volt.
    Az új igazolások biztatóak.

    Azért a Varga Skvarka kettős minden, csak nem éles. Most Varga megint kitalálja, hogy görcsös, mert nem játszik?

    Ha Boli mindent berúgott volna, akkor értenélek.
    A svéd kapus önfeláldozó védése is kellett, de a keltáknak majd Roli beveri.

    Nagyon lassan indult a meccs, sajnos érződik a játékosok egy részén, hogy még nem igazán élesek, Isael pl. totálisan formán kívül van. A svéd csapattól valamivel többet vártam, de jól lehoztuk a meccset. Én a DVTK elleni meccset lejátszanám,hogy a játék még egy kicsit javuljon, gyorsuljon, mert szükség lesz rá Glasgowban. Jövő héten a ziccereinket kivétel nélkül be kell majd lőni, ha valamit is akarunk! Ettől függetlenül szép győzelem volt.

    Ma jók voltunk, nyertünk. Egy nagyon statikus meccsen lehoztuk amit Rebrov eltervezett. Nem volt élvezetes de becsülettel elvégeztük amit kell egy jegyzett svéd bajnokság bajnoka ellen.

    Szerény szakmai véleményem szerint minden poszton minden játékosunk jobb, mint a svédeké, de igazán toronymagas különbség a két edző között van.
    Rebihez képest a svéd egy lelkes amatőr.
    Rebi taktikában megette reggelire.

    Én ebből a defenzív focijukból ezt éreztem az elején. Hogy igazán meg sem támadják a játékosainkat. Csak az utolsó harmadban veszik fel igazán az embereket. Pár kontrából le akartak rendezni minket, csak meglepetésükre a védekezésünk nagyon biztos volt.

    Gratulálok a játékosoknak, az edzői stábnak és az egész klubnak!
    Igazából kijött az a különbség amit vártam, egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. Ettől függetlenül kellett Kovacevic Dvali csere, Soma kitűnő középső játéka és Töki félelmetes hatékonysága.
    Kis túlzással, de az MTK nagyobb sebességen pörgött mint a svéd bajnok...Amit régebben írtam azt most is tartom, a csapat megtanulta az elmúlt évben azt az európai fociban minimumot amire most már Rebrov tud építeni, ez ma is látszott.
    Óva intem a skótokat attól, hogy lebecsüljenek bennünket. Egyébként idegenben jobban muzsikálunk smiley
    A végére egy negatívum, se az nb1-ben, se az nk-ban nem szabad olyan bőkezűen bánni a helyzetekkel mint ahogy azt ma tettük! Javulni kell ebben.

    Nagyszeru merkozes volt, nem a szep jatek, hanem a kokemeny tudatos celfoci miatt. Ezek a svedek sokkal jobbak annal mint amit ma lattunk toluk, csak nem engedtuk oket.

    Jo bemutatkozasok voltak Kovacevictol es Laidunitol, de a meccs ket embere Toki es Somi.

    Boli mindkét gólban nagy szerepet vállalt. smiley Emellett nagyot ment, sok labdát szerzett, folyamatosan mozgatta a védőket. Én őt is kiemelném.

    Nem a svéd bajnokság feltétlenül gyenge, hanem egy olyan csapat nyerte a bajnokságot, akinek nulla a nemzetközi rutinja. Ebben a cipőben utaztak a magyar csapatok amikor 5 éven át a Debrecen/Győr/Vidi/Fradi/Honvéd nyert ebben a sorrendben. Az állandó bajnokcsere miatt nem tudott egy csapat sem stabil nemzetközi rutint szerezni, emiatt bukdácsoltunk évről-évre. Ma már más a szitu hálisten. A tavaly szerzett EL csoportkör által szerzett tapasztalat miatt jutottunk tovább gyakorlatilag, mivel tudtuk mit kell csinálni. Ők nem.

    Amikor kinyíltak már nem volt óriási különbség a javunkra, nem volt egykapu, már csak a minőségbeli különbség, a rutin hiánya maradt meg.
    Furán ért miért parkoltatták le a buszt, amikor az egyik legjobb gólszerző csapat a svéd bajnokságban évek óta, mintha mi elkezdenénk Paks stílusban játszani egy Espanyol/Ludogorets ellen. Érthetetlen. Az edzőjük nagyon rosszat húzott.

    A második félidőben már csak mentették magukat... az első félidejük volt edző szempontból érthetetlen, se a Valleta, se a Suduva nem állt be így ellenünk, ezek a svédek pedig gyakorlatilag csak várták mikor kapják meg a góljukat... simán lehetőségük lett volna pozitív mentalitásban játszaniuk, lehet akkor is kikapnak, csak akkor esélyük is lett volna továbbjutni. MTK óta tudjuk hogy támadó ellenfél megtudja zavarni a csapatot.

    Rebrov lemeccselte a svéd trénert. Szerintem ennyi történt. Gondolom azért álltak fel ennyire defenzíven, mert úgy voltak vele, nem vagyunk játékban. Bíztak benne, hogy második majd elfáradunk. De az első és második félidőben is gólt szereztünk és pont a svéd csapat fáradt el a végére. Onnantól meg nem volt nekik visszaút.

    Jó, azért az első félidőben nem sok minden történt, nagyon jól jött nekünk a gól. A nélkül a 2. Félidő is szenvedősebb lett volna. Jól fel lettek készítve a srácok, de a meccs elején látszott,hogy még mindig nem nagyon vagyunk toppon formailag.

    Helyzetbe sem tudtak kerülni ennél sokkal nagyobb ellenállást vártam tőlük a nagyképű dumájuk után. Aztán meg kiderül hogy rosszabbak a friiss feljutó MTK -nál.

    Nem kell nagy feneket keriteni az allomsorsolason dolognak mert azert errol szo sem volt. Oromteli volt latni hogy egy sved csapat fole nottunk tegnap mert oszinten ilyenre sem sokszor volt pelda az elmult 15-20 evben.

    Olvasgatva a hozzászólásaikat azon vannak kibukva, hogy milyen gyáván fociztak egy ilyen gyenge bajnokságból jövő csapat ellen, akik még csak most kezdték a szezont. Le is igazolták gyorsban Magnus Erikssont az MLS-ből. Kíváncsi vagyok a Puskás mit alkot a Hammarby ellen.

    Sima győzelmet arattunk a szezon első nemzetközi kupameccsén – statisztikai adatok.

    A tegnapi találkozón a mieink 54%-ban birtokolták a labdát, a vendégek csak a második félidő első fél órájában voltak – meddő – mezőnyfölényben. A mieink pontosabban (85.5%-82%) és többet (563-445) passzoltak, mint a vendégek. A párharcok többségét is – néhányak meglepetésére – mi nyertük a masszívnak tűnő skandinávok ellen: 86-78 az arány. A fejpárbajoknál még nagyobb a különbség, azokat 19-13 arányban nyertük.

    Ha nem is sokkal, de több labdát szereztünk az ellenfélnél, mind összesen, mind az ellenfél térfelén (95-92, 30-28), igaz több labdát is adtunk el (127-117). Mindenképpen javítani kell azon jövő héten, hogy megint hat labdaeladásunk vezetett vendéglövéshez (Botka, Kovacevic 2-2, Isael, Haratin 1-1) – az ellenfélnél ez a szám 3, az egyikből gól is lett.

    Mindkét csapat 9-9-szer kísérletezett (tehát a vendégeknél ezek 2/3-hoz a mi labdavesztésünk kellett), de míg mi 5-ször, a Djurgarden mindössze 1-szer talált kaput. A támadásokban is fölényben voltunk (25+3, ill. 21), a vendégeknek egy kontrát sem sikerült vezetniük. A baloldalon 0.63, középen 0.49 xG-nyi támadást vezettünk, a jobbszél semmilyen veszélyt nem jelentett. Fölényünk az xG-ben (1.2-0.29) és az xCG-ben is megmutatkozik (1.34-0.08).

    Érdekes felállást választott Szergej Rebrov – Botka Endi meccs utáni megjegyzése alapján – alighanem a Djurgarden 5 védős rendszerére adott válaszként. A két szélsővédőnk szokás szerint a védekező középpályásokkal egy vonalban játszott. A két szélső, Isael és Uzuni a ‘félterekből’ indulva próbált veszélyeztetni és gyakorlatilag két ék (Boli és a két gólos Tokmac) kereste a pozíciókat a 3 belső védő, Nyholm, Larsson és Berg közt. A meccs utolsó szakaszában tradicionálisan 4-3-3-ra álltunk át. Hogy mennyire tartott a Djurgarden tőlünk: a meccs után edzőjük azt nyilatkozta, hogy ha nem erősítették volna meg védelmüket egy plusz védővel, a 25. percre 3-0-ra is vezethettünk volna…

    Keveset szabálytalankodtunk (6-szor), senki sem szabálytalankodott kétszer (a sárgát is kapó Blazic valójában egyszer sem), sokkal több passzt loptunk le (48-33) és többször is tisztáztunk (15-6) a 14 próbálkozásból 7 jó beadásig jutó svédek ellen.

    A meccstempónk a nagypapás MTK-meccs (az 14.9, tegnap 18.2) után kifejezetten jó volt, a 2019 tavaszi MTK-meccs óta most járattuk a leggyorsabban a labdát. A passzaink 9.4%-a volt hosszú, ez a szám jóval nagyobb a vendégeknél: 13.5%.

    A letámadást kifejezetten nem erőltettük ezúttal (PPDA 15), a meccs bizonyos szakaszaiban hagytuk, hadd adogasson hátul a Djurgarden.

    Dibusz 1 lövést kellett védjen (0.08 xcG), 3-szor jött ki, 28 passzából 25 volt pontos, 24-szer adtuk neki haza a labdát.

    Botka 80 akciójának 66%-a sikeres volt. 85%-kal passzolt, 17 párharcból 7-et nyert meg. 9 labdát vesztett, 9-et szerzett vissza, 3 passzt lopott.

    Blazic 96 akciójának 81%-a volt sikeres, 87%-kal passzolt (hosszú labdák: 55%). 8 párharcból 6-ot nyert meg. 11 labdát adott el, 10-et szerzett vissza, 5 passzt lopott le.

    Kovacevic debütálásán 117 akcióban vett részt, 89%-ban sikeresen. 94%-kal passzolt (hosszú labdák: 91%!). 11 párharcból 10-et nyert. 11 labdát adott el, 17-et szerzett vissza, 6 passzt lopott le.

    Civic 88 akciójának 73%-a volt sikeres, 82%-kal passzolt (4 beadásból 1 talált társat). 13 párharcból 8-at nyert meg. 13 labdát vesztett, 11-et szerzett vissza, 7 passzt lopott.

    Isael 73 játékperce alatt 57 akciójának 56%-a volt sikeres. 70%-kal passzolt, 7 cseléből 1 volt jó. 20 párharcának felét nyerte meg.

    Haratin 99 akciójának 83%-a volt sikeres. 2 lövése volt (0.11) 87%-kal passzolt, 4 párharcból 3-at nyert meg. 7 labdát vesztett, 7-et szerzett vissza, 6 labdát lopott.

    Somalia 74 akciójának 78%-a volt sikeres, 82%-kal passzolt, 23 párharcból 19-et (!) nyert meg. 7 labdát vesztett, 15-öt szerzett vissza (9-et a Djurgarden térfelén!), 9 passzt lopott le. Két lövést készített elő (0.13 xA).

    Uzuni 85 percet volt a pályán, 44 akciójának 48%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.08 xG). 76%-kal passzolt, 20 párharcból 7-et nyert meg.

    Boli 63 akciójának 37%-a volt sikeres, 1 lövése (0.12 xG) és egy asszisztja volt (0.42 xA). 70%-kal passzolt, 6 cseléből 3 volt jó, 28 párharcból 8-at nyert meg.

    Tokmacnak 65 percre volt szükség, hogy 2 lövésből 2 gólt szerezzen (0.45 xG). 45 akciójának 51%-a volt sikeres. 85%-kal passzolt, 16 párharcból 3-at nyert, viszont 6 labdát szerzett és 3 passzt lopott.

    Skvarka 31 perc alatt 23 akcióban vett részt, ezek 57%-a volt sikeres 1 lövése volt (0.1 xG). 85%-kal passzolt, 1 párharcát megnyerte.

    Laidouni 19 percet kapott, 20 akciójának 60%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.08 xG). 100%-kal passzolt (8/8). 3 cseléből 2 volt jó, 6 párharcból 3-at nyert meg. 3 labdát vesztett, egyet szerzett vissza, 2 passzt lopott le. 1 lövést készített elő (0.08 xA).

    Varga 10 perc alatt 3 akcióban vett részt, egy volt sikeres. 1 lövése volt (0.26 xG), 1 párharcát elvesztette.

    Így értékeltétek a Djurgarden elleni teljesítményt.
    Tokmac 8.86
    Somalia 7.86
    Kovacevic 7.64
    Blazic 6.91
    Botka 6.91
    Boli 6.88
    Dibusz 6.82
    Haratin 6.63
    Civic 6.52
    Uzuni 6.17
    Isael 5.95
    Skvarka 5.72

    https://ulloi129.hu/2020/08/20/igy-teljesitettunk-a-djurgarden-ellen/
    https://ulloi129.hu/2020/08/19/elo-a-djurgarden-elleni-bl-selejtezorol/
    https://ulloi129.hu/2020/08/24/tokmac-somalia-kovacevic/
     
  3. avatar: fgymat
    2020.08.17, 14:05
    Az eddigi időpontnál egy órával korábban, 19 órakor kezdődik szerdán a Ferencváros svéd Djurgarden elleni Bajnokok Ligája-selejtezője Budapesten a Groupama Arénában.Az eredeti időpont 20 óra volt.

    A párharc egymérkőzéses, döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás következik, és ha szükséges, tizenegyesrúgások döntik el a párharcot.

    A mérkőzés a koronavírus-járvány miatt az UEFA előírásainak megfelelően zárt kapus lesz.

    A meccs játékvezetője a svájci Fedayi San lesz, a továbbjutó a Celtic–KR Reykjavík mérkőzés győztesével találkozik.


    http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/bl-egy-oraval-korabban-kezdodik-az-ftc-szerdai-selejtezoje-2778565