magyarfutball.hu

Bulgária - Magyarország 1 : 3 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (5 szavazat)

játékvezető: 4 (5 szavazat)

hangulat: 2.2 (5 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 3 (2)
  2. 1 : 2 (2)
  3. 0 : 2 (1)
  4. 1 : 1 (1)
  5. 2 : 1 (1)
Európa-bajnokság 2020 selejtező, Rájátszás - Elődöntő
946. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Szófia, Vasil Levski National Stadium
játékvezető : Marciniak Szymon (Lengyelország)
nézőszámok:
  1. teambulgaria.bg: -
  2. mlsz.hu: 1.929
  3. nso.hu: 2.000
  1. 0 - 1 17' Orbán Willi
    0 - 2 47' Kalmár Zsolt
    sárga lap 55' Lang Ádám
    0 - 3 75' Nikolics Nemanja
    sárga lap 88' Gazdag Dániel
    89' Yomov Georgi 1 - 3

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.10, 19:09
    Marco Rossi: Nehéz megfogalmazni, hogy mit érzek most. Egyrészt nagyon boldog vagyok, mert sikerült továbbjutnunk, és természetesen nagyon örülök a győzelemnek. Másrészt azonban nem örülök annak, hogy milyen stílusban futballoztunk a mérkőzésen. Persze, nem lehet mindig jól játszani, de őszintén el kell ismerni, hogy a bolgárok ma jobban játszottak a mérkőzés egyes periódusaiban, mi viszont szerencsések voltunk, és ennek köszönhetően nyertünk. Ez az első alkalom mióta szövetségi kapitány vagyok, hogy gyenge játékkal jó eredményt értünk el, ez talán annak köszönhető, hogy a fiúk keményen küzdöttek a sikerért. Vannak képzett játékosaink, és ha képesek vagyunk betartani a taktikát, bármit elérhet a csapatunk. Ezúttal azonban voltak nehézségeink, nem tudtuk betartani a megbeszélteket. Sok új játékos van a keretünkben, és a pályára lépők közül többen ma láthatóan szenvedtek a nyomástól, kicsit megbicsaklottunk a teher alatt. Meg kell értenünk, miért nem ment a játék, és ki kell javítanunk a hibáinkat a következő, Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre. A legfontosabb számunkra természetesen az Izland elleni novemberi Eb-pótselejtező, de szeretnénk jól teljesíteni a Nemzetek Ligájában is.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-szerencse-is-kellett-a-sikerhez
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.10, 18:35 (szerk.: 2020.10.11, 13:57)
    Egy meccsre az EB től. Szép volt fiúk. Hajrá Magyarok !

    Egy erősen átalakulóban lévő csapat,viszonylag simán nyert idegenben.Volt pár ember (Szalai,Hollender) aki a képességei alatt játszott,volt olyan,akiről mindannyian tudjuk,hogy nem oda való (Lang) ezzel együtt idegenben fontos meccset hoztunk.Régebben ez,még a bolgároknál is gyengébb csapatok ellen sem sikerült.

    az látható volt, hogy aki nincs játékban, annak annyi, nem beszélve az a hazai és a légiósok közti különbségről. Mondjuk Rossi mentsége, hogy sok ideje nem volt és a bolgárok sokkal jobbak voltak, mint ahogy beharangozták.

    Szép győzelem, még ha a játék nem is volt a legjobb. Semmiképp nem bagatelizálnám el a bolgárok legyőzését.

    eddig nem nyerni jártunk a bolgárokhoz.
    átküzdöttük magunkat rajtuk és ez dicséretes

    Jovore nezve Szalai csapatban tartasa nagyon veszelyes, minusz egy ember. Ertem en hogy "legenda" de ne szivassuk mar meg magunkat..

    Jó ez a leosztás, Szalai fárasztja a védőket, Nikolics bejön és ver egyet

    Csak az ellenfelet kell jól megválasztani. A bolgárok mit érezhetnek? Vártak egy harmatos libaszar csapatot és meg is kapták és erre letolta őket ez a gyengécske magyar csapat A jó eredmény két
    Lipcsei játékosnak köszönhető. A többiek nem hozták magukat de legalább lelkesek voltak. Izland ellen keményebb harcosabb csapat kell gólt meg csak rúgunk valahogy maximum mellel és ott leszünk az EB szereplői között.

    Remélem jegyzetelnek a magyar edzők, így is lehet... Önkritikusnak kell lenni és akkor van esély kijavítani a hibákat.
    Másrészt messze nem volt annyira tragikusan kilátástalan a játékunk, mint az elmúlt húsz év bukott selejtezőinek bármelyik sorsdöntő meccsén.

    Nikolics nagyjából semmiben nem jó, ami fel van kapva a modern fociban, és már öregecskedik is rendesen, de a hátáról is bepattan a kapuba a labda, egy született gólvágó. És akármennyire is modern a foci, szerencsére még ma is gólra játsszák.

    A tegnapi meccs azt bizonyította, hogy a bulgár foci mélyebben van, mint ahol a magyar valaha volt. Elképesztő, hogy ennyire semmi játékkal, ennyire gyenge egyéni teljesítményekkel lényegében simán nyertünk. A győzelem mellett ugyanakkor külön is örömteli, hogy ezt Rossi is kb. így látta. Azt pedig nem kell megértenem, hogy Lovrencsics hogy a csudába nem fér be a keretbe, Hangya meg hogyan kap játékperceket.

    Nekem a legszembetűnőbb a válogatott játékosainkkal szemben Sigér játéka volt. Töredékét nem tudta nyújtani annak, amit nálunk teljesít egy meccsen. Persze lehet, hogy nem ment neki annyira, vagy ebben a rendszerben nem találja meg a helyét. Rossinak meg igaza van, hiába lőttünk három gólt, Gulácsi volt a csapat legjobbja, ami egy ilyen arányú győzelemnél azért ritka, hogy a kapust kell kiemelni, és nem a támadókat.

    Szerintem egy nem játékban lévő Nagy és Szalai többet ér, mint akik szóba jöhetnek rajtuk kívül. (Oké, Szalai helyett most Nikolic jó opció, de más normális csatárunk nincs rajtuk kívül)

    Sokan kóklerezik Rossit. Természetesen lehet vitatkozni azon, hogy kiket és milyen rendszerben játszat. Az sem kétséges, hogy tegnap valóban nem játszott jól a csapat.
    Egy dolog azonban biztos. Én a negyvenes éveim közepén járok és amióta követem a focit, nem nagyon volt jellemző, hogy a magyar válogatott rövid időn belül két, a futballtérképen azért jegyzett válogatottat tétmeccsen megcsapjon idegenben. És ez akkor is igaz, ha a bolgár focival így ránézésre még lehet, hogy nagyobb a baj, mint a miénkkel.

    Nőtt a szememben az olasz, hogy ennyire nyíltan bevállalta, hogy szarok voltunk, de szerencsénk volt. Azért ilyet ritkán hallani egy ennyire fontos győzelem után. A második félidő szódával elment.
    Ettől függetlenül van bennem egy olyan érzés, hogy az ő mániája ez az 5 védős rendszer, függetlenül attól, hogy tényleg ezt kell -e játszani.

    az eddigi 18 válogatott mérkőzéséből 4-szer játszottunk ilyen rendszerben, ha jól rémlik, és egyszer kaptunk ki. Szerintem nem rossz ez, csak Fiola helyére Lovre vagy Botka kell.

    Balosra is jobb lenne olyan, aki védekezni is tud, mert Holender azt kevésbé.

    Nekem is Holender volt tegnap a nagy kérdés. Láttam a korábbi meccseken milyen jól teljesített, mennyire használták őt a társak. Persze akkor ott volt Szoboszlai, lehet azért erőltették jobban a bal oldalt. Gondoltam arra is, hogy Cicinho-t értékelte úgy Rossi, hogy egy Holender nem jönne ki jól az ellene való párharcokból és inkább a jobb oldalt tolták. De inkább Szoboszlai hiányára tippelnék.

    VAR a magyarok Istene.

    Az első félidőben katasztrófálisan játszott a válogatott (+lőttünk egy szerencsés gólt), a második félidő elején harapósabban jöttünk ki, aminek viszonylag hamar meglett - egy egyébként újfent szerencsés góllal - az eredeménye. Nagyon sok eladott labdánk volt és én úgy láttam, hogy nem igazán volt meg az összhang a pályánlévők között.

    Olykor-olykor megindultak a bolgárok a maguk módján és így is okoztak nekünk elég problémát (egymásnak futó magyarok, piperkőc szerelési kísérletek, amiből az ellenfél hozza el a labdát, hárman kirohantunk egy bolgárra). Hangya bejött, majd 30 másodperc után nem tudott megtolni/átvenni egy labdát (igen, ő adta az utolsó gólpasszt, dícséret érte és a harcosságáért is).

    Ma sok tekintetben szerencsénk volt, de összességében szerintem tompák és dinamikátlanok voltunk (meg se közelítettük a törökök, az oroszok elleni meccsen mutatott teljesítményt). Viszont nagyon örülök, hogy továbbmentünk! Izland ellen keményebb lesz, de hajrá!

    (Elképesztő, hogy mekkora a különbség Szoboszlai és a többi támadó felfogású játékosunk között technikai tudásban.)

    Az eredeti márciusi időpontban Orbán és Kalmár is sérültek voltak, jól emlékszem? Még a végén haszna is lesz a vírusnak.

    Hát ja, ugye az örök igazság, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni. Nyilván aki nem szemellenzővel jár látja, hogy mi itt helyzet nélkül, ritka nagy mákkal szereztünk két gólt, Gulácsi förtelmes nagyot védett 2x, közben még csak jól sem játszottunk igazán. Ez így mind együtt ritkán jön azért össze, de nekünk most összejött.

    Utána mikor meleg lehetett volna a pite a bolgároktól elvettek egy már megadott 11-est miközben az ember kb. már nekifutott, kicsit később nem adtak meg nekik egy szerintem jogosat megint csak és akkor még csak 2-0 volt, ha 2-1 onnantól nagyon meleg a végesmiley

    Ne szépítsük, bőven volt mázlink, de hát egyszer nekünk is lehet.

    Ahogy szokták mondani, továbbmentünk, annyi, a hogyant ne feszegessük, amúgy azért rosszul nem játszottunk, de jól sem, egy erős közepes volt ez.

    Én azért látom a pozitívumokat, labdajáratásban, labdakihozatalban elsősorban a sebességet illetően sokat fejlődtünk Rossi alatt, van egy elég ígéretes csatárunk most elől, Sallaira gondolok, lehet ma éppen nem hozott túl jó teljesítményt, de gyors, jól cselez, jól is passzol, simán megüti a mércét nemzetközi szinten is.

    A csapat egységes, harcosak vagyunk, aztán hogy Izland ellen ez mire lesz elég meglátjuk, ekkora mázlink nem lesz újra az biztos, ott sokkal több kell majd játékban egyértelműen. Lesz közben egy meccs a szerbek ellen is, de az szerintem senkit nem fog érdekelni most túlzottan.

    Maradjunk annyiban, hogy lehoztuk ezt a meccset győzelemmel. Jöhetnek a szigetlakók.

    Amit lehetett, azt mind berúgtuk (talán Sigér beadását Sallai még berúghatta volna). Nekik volt 4 helyzetük, abból csak egyet. Ha kellett, kézzel foggal, de levédekeztük őket. Senkit sem tudok kiemelni, mert gyakorlatilag egyformán játszottak: hibákkal és lelkesen egyformán. Volt rajtuk mentális nyomás rendesen. Gulácsin látszik, hogy más "sót eszik": pusztán a helyezkedésén múlt, hogy védeni tudjon, mert a bulgárok jó helyekre tették/fejelték helyzeteiket (már ami kapura ment). Ez egy munkaruhás győzelem volt - pont ez kellett ma. Aki frakkos/szmokingos győzelmet várt, az más planétán él...

    Eredményre játszottunk , és végre jól csináltuk köszönöm Rossinak és a játékosoknak nagy élmény volt , végre egy tét mecsen nem mentünk fejjel a falnak .

    Jól védekeztünkl a semmiből gólt gólokat szereztünk és nyertünk, idegenben tétmecsen én maximálisan meg vagyok elégedve ,mivel nem ehez vagyok szokva.

    Izland ellen nehezebb lesz jobb csapat mint a magyar de Szoboszlaival és a közönséggel nyerhetünk .

    Sallai sokat futot szerelt becsuszott igazi csapatjátékos .

    A szerencsében nem hiszek , ha mi lennénk a bolgárok marha dühös lennék , hogy amatör módon nem fejeltünk el egy szögletet ami viszonylag lent jöt és az ellenfél váláról patant a kapuba, marha dühös lennék a sorfalra , hogy nem zártak őssze szorosan és element a lábak közt a labda ,majd az ellenfél csatárát hagytuk nyugodtan fejelni egyedül a tizenhatoson belül. Marha jó érzés , hogy ezeket a hibákat végre egy tétmérkőzésen nem mi hanem az ellenfél vétette.

    Le a kalappal a csapat és a kapitány előtt.

    Igen, végre találkoztunk egy nálunk gyengébb védelemmel rendelkező csapattal smiley

    Én abszolút elégedett vagyok az eredménnyel, játékban azt kaptam nagyjából amit vártam (aki valami sziporkázó játékot várt idegenben az nem tudom milyen válogatottat nézett rendszeresen az elmúlt 40 évben). Persze szerencsénk is volt, de meg is dolgoztunk érte. Izland egy masszívabb csapatnak néz ki, mint a bolgárok, ott több fog kelleni játékban, szerencsére ott lesz végre hazai pálya.

    Volt még egy másik lökés is a 16-oson belül, azt szerencsére meg sem VAR-ozták, mert arra is kaphattak volna egy 11-est. Szerencsénk volt a bíróval, ha spanyol lett volna, legalább az egyiket tutira befújja. Skót bíró meg simán továbbot intett volna mindkét esetben.

    Én két ellentétes félidőt láttam. Az első borzasztó gyenge volt. Nem volt gyakorlatilag támadó játékunk, vagy előre játékunk. Rengeteg alibi passz, általában hátra, sírt a labda szinte. A gólunk hatalmas szerencse volt. Magunkat próbáltuk nyugtatni, mert be voltunk tojva. A bolgárok sokkal kreatívabb voltak, főleg Yomov és Kraev. Gulácsinak megköszönhetjük.

    A második félidőre Rossi szerintem megmosta a fejeket. Agresszívabbak lettünk, mertünk játszani előre. Lettek helyzetek, kiharcolt faultok, gólok. Hátul megvoltak a buta hibák, amik majdnem ajándék tiziket hozták a bolgároknak.

    A játékosokról. Gulácsi és Orbánt kivéve extra nem volt. A védelemben Lang rendkívül bizonytalan, Holender meg mintha ott sem lett volna. A brazil gyerek megérte reggelire. El kell felejteni őt ezen a bal szélső poszton. Hangya sokkal jobban szállt be. Túloldalt Fiola nagyot melózott, de lassú mint a csiga, beadni pedig nem tud. Nego vagy Botka esetleg Bolla jobb megoldás, ha ennyit kell futni, melózni. A középpályán Nagy Ádin látszik, hogy nincs játékban, nagyon messze van régi formájáról. Sigér körülményes, lassú, pontatlan. Második félidóre azért feljavult. Se ő se Nagy nem játszott előre. Kalmár nem játszott jól de legalább mert, ennek eredménye a gól. Sokkal többet kell vállalni ilyen rúgótechnikával. Szoboszlai dinamikája kell mint egy falat kenyér. Elől Sallai küzdött, de nem volt túl hatékony. Szalai egyre gyengébb, birkózni jó de másra nem, kellene egy fiatal erős éket találni.

    A második félidőben végre letámadtuk őket és labdát szereztünk többször az ő félpályájuk közepén. Ez a törökök ellen is jól működött. Az első féliődben sztem is rettegtünk attól, hogy ilyeneket meglépjünk, pedig a modern foci lényegi eleme, és mi is akkor játszunk jól, amikor ezt megpróbáljuk.

    Többségében egyetértek. Rossi biztos tudja kit miért játszat, nem tudok a fejével gondolkodni, ezért sem értettem soha miért Fiola játszik szélső hátvédet. Pont az általad leírtak miatt. Tényleg Gulácsi és Orbán volt csak extra tegnap, de szerintem Lang sem volt rossz. Többször mentett nehéz szituban. Szalai Attilát sokkal bizonytalanabbnak láttam. Én egyelőre nem tartom indokoltnak a beválogatását. Sallainak most nem ment, de Õ a kvalitásai miatt kihagyhatatlan a kezdőcsapatból. Szalai helyett meg egyszerűen még most sincs "fiatal erős ék". Õ mindig alul volt értékelve. Régebben Bödét szerették volna helyette a szurkolók, aztán komolyabb meccseken mindig kiderült, miért Õ játszik és nem Böde. Szalai legalább "fáj" az ellen védőinek a sok mozgásával és fizikumával és képes megtartani labdákat. Akiket helyette próbálgattak, a Szalai féle "meló" híján inkább közelről nézték a meccseket. Nem egy Törőcsik szerű középcsatár, de amit tud, azt még most sem tudja nála jobban senki.

    Azzal nagyon egyetértek, hogy görcsösek voltunk és be voltunk, khm, rezelve rendesen. Ez látszott az első gól utáni gólörömnél is, ahogy Orbán kommunikált a többiek felé visszafutva a középkezdéshez. A görcs csak a Kalmár gólja utáni reakcióknál oldódott, ez is látható volt.

    Nagyon fontos lesz a pszichés állapot az izlandi meccs előtt - valahogy a harciasság kellene jobban, meg egy pozitívabb hozzáállás, rögtön az elejétől... Lesz közönség is...

    Tegnap az első félidőben állandóan csak a tutit passzoltuk, azt is aggasztóan körülményesen, szinte túlbiztosítva. Néha volt egy bátortalan felívelés, amolyan, "na jó, legyen ez egy támadásnak eladott kísérlet" jelszóval...

    Biztató, hogy a szünet után jobb lett a mentalitása a csapatnak, jött is a szabadrúgás és a szerencse...

    Ezzel együtt elég közepes formát mutattunk a második félidőben is, de ennyi most elég volt.

    Lehet, hogy most jó az izé.. sportdiplomáciánk...? Kérünk még egy lengyel bírót novemberre...

    Osztályozza a mieink Bulgária elleni teljesítményét!
    Gulácsi Péter 9.03
    Willi Orbán 8.15
    Kalmár Zsolt 7.44
    Nikolics Nemanja 7.25
    Sallai Roland 6.55
    Lang Ádám 6.5
    Szalai Attila 6.49
    Nagy Ádám 6.25
    Loic Nego 6.22
    Fiola Attila 6.06
    Sigér Dávid 6.04
    Hangya Szilveszter 5.98
    Holender Filip 5.66
    Szalai Ádám 4.84
    Szavazatok száma: 13943

    Gulácsi fenntartások nélkül dicsérhető, a védelem középen viszonylag jól zárt, Orbán szerencsére sokkal stabilabb volt mint az elmúlt két meccsen. A két szélső futónk nem remekelt se védekezésben, se támadásban, Holendernél nem igazán értettem hogy annyira fenn helyezkedett hogy megjátszani sem nagyon lehetett. Középen is sokszor jöttek át rajtunk, Nagy Ádám és Sigér is bizonytalanabb volt a szokásosnál. Kalmár a pontrúgásain kívül nem sokat csinált, labdákat összeszedni, megtartani nem nagyon tudta, ezt inkább Sallai csinálta. Szalai Ádámot mindig védeni szoktam, de ma egyértelműen gyenge volt, valszeg nem használt neki a klubcsapatnál történtek. Összességében véve nagy szerencsénk volt, a játék alapján a bolgárok inkább megérdemelték volna, Rossi is önkritikus volt. Izland ellen remélem a teljes keret bevethető lesz vírusügyileg, és a mostaninál egyértelműen jobb játék lesz

    Nem értek egyet a Szalai Ádámos kommentekkel. Küzdött harcolt, letamadta az ellenfelet a sajat terfelen volt par jó lekészítése, harcolt ki szabadokat a bolgar terfelen. Niko szerzett egy gólt de ezekbol nem sokat lattam bar neki nem is ez az erőssége. Sajnos Ádám be van oltva gól ellen, de a mezőnyben vtak nála sokkal gyengébbek.

    azért pontatlanabb volt, mint máskor. A csapatból őt kikívánok nem értékelik megfelelően a szerepét, teljesítményét, de ahogy mondtam, ma halványabb volt támadásban, mint általában. A gólátlaga mellesleg még mindig a legjobbak között van...

    Ha valaki én mindig bele szoktam állni Szalai Ádám védelmébe, és nálam továbbra is ő az első számú támadó, de ma nem volt azért igazán jó. Harcolt derekasan ahogy mindig szokott, nyert néhány párharcot, az első gólban még szerepe is volt, de egy profi futballista azért egyéni edzésekkel nem tud ilyen szintű meccsekre felkészülni, ez meglátszott. Az 1-es, 2-es osztályzatok persze marhaságok, sokaknak továbbra sincs semmi fogalma erről a szép játékról amit labdarúgásnak neveznek, nálam 5-ös körül volt de általában 6-7 szokott lenni. Most hogy majd újra a csapatával edzhet remélhetőleg a formája is javulni fog, bár azt azért kérdésesnek látom hogy játéklehetőséget mennyit fog kapni

    Nem Szalai volt a leggyengébb, hanem Holender. Szalai a 2. félidőben feljavult, három szabadrúgást harcolt ki, egyikből lőtte Kalmár a gólt.
    Hangya meg pont ugyanolyan **** volt, mint Holender, csak egyszer jól pattant elé a labda.

    Hollenderrol senki se beszel. Adam nem volt tamogatva. Hollender annyira korulmenyes es rossz volt, hogy nem is ertem hogy kezdhet az ilyen. Egesz meccsen egy ertelemes megmozdulasa se volt. Vedekezese kataszttofa, tamadasban inkabb emberhatranyt jelentett. Mit latnak ebben a gyerekben??!

    A kiherelt es otlettelen kozeppalyank is eredmenyezte Szali eltuneset. Kozeppalya gyengesegete fognak az o alilteljesiteset.

    Szalai volt, aki megcsúsztatta fejjel a beadást, amit Orban mellel a kapuba sodort. Ezen kívül lekészítette fejjel és lábbal a feltett labdákat a társaknak, ha passzolt, mem adta el. Nagyon hasznos volt ismét.
    Nálam Gulácsi volt 9-es, Orban 7-8-as, páran 7-esek, a többi 6-os. Egyvalakinek adtam 5-öst, már nem tudom, kinek. A kiemelkedően leggyengébb Holander volt, aki sem támadásban, sem védekezésben nem csinált semmit. Neki jóindulatból 2-est adtam, de 1-est érdemelt volna.

    Nagy Ádám nálam szinte mindig a legjobbak között van, de ma végig bizonytalannak éreztem őt is meg Sigért is, sokszor nagyon könnyen jöttek fel a bolgárok középen. Szerintem neki sem tett jót hogy nem igazán játszik a Bristolban. Kalmár két pontrúgása két gólt ért, igazából emiatt felhúzhattam volna hatosra, de a mezőnymunkája nem volt átütő. Tőle vártam volna hogy középen összeszedi és megtartja a labdákat, de ebből szerintem nem sokat láttunk; előrefelé inkább Sallai volt az akinél nem volt az az érzésem hogy 2 másodpercen belül elvesztjük a labdát. De félreértés ne essék, én nem írnék le senkit a csapatból meg követelnék a helyükre X, Y, Z másik játékost, ez egyszerűen egy nem túl jól sikerült meccs volt, amin szerintem igazából csak a győzelemnek örülhetünk, játékban egyértelműen javulnunk kell ha Izlandon túl akarunk jutni

    Kalmár sokat vállalt és sok jót csinált mezőnyben, Nagy meg sokkal jobb volt Sigérnél, sok támadást állított meg, még úgyis, hogy nem szerelt, nem ez volt a legjobb meccse, de JÓ volt, HATOS.

    Holander nem rossz játékos... hiányzott mellőle Szoboszlai, aki Sallaival együtt feljavítják azt az oldalt...nem volt sziporkázó a játék, nem kell hasra esni, de 3 gólt rúgva ment tovább a csapat... örüljünk a győzelemnek, azt ha novemberben kicsit jobban játszva Izland ellen kijut a válogatott az eb-re a kincstári kutyát se fogja érdekelni,hogy most döcögött a játék... Hajrá magyarok

    én nem látom annyira borusan a mai meccset, mint sokan mások, két hasonloan gyenge csapat közül mi éltünk jobban a lehetöségekkel.
    A legjobban az tetszett ma, hogy többgolos vezetésnél sem toltuk be a buszt. az osztályzatom: Orbán, Nagy Á, kis Szalai, Gula, Kalmár 7-es többiek 6-os Sigér, Sallai, Fiola 6-os Szalai Á, Holander, Lang 5 ös fölé mert ök voltak ma a leggyengébbek sztem.

    Szalai Ádám az első gólnál megcsúsztatta a labdát. Ha jól emlékszem, a második gól előtt róla ítélték a szabadrúgást.
    A bolgárok szinte csak vele szemben szabálytalankodtak. ~ 4 szabálytalanság 12-ből... Persze jobb lenne, ha hetente játszana a Mainz-ban. Noha a kilencesek már mindenhol 60 perc + 30 perc megosztásban játszanak.
    Hangya és Nikolics gólja szintén értékes. Egy kinyílt bolgár védelem ellen, kis szerencsével.

    Hogyan lehet folenyesen megnyerni egy mecset 2020-ban amikor egy csapat teljesen at engedi a palya kozepet mert keptelen (vagy nem akar?) szerelni hosszu perceken keresztul teljesen atengedve minden terultet a 16-son kivul az ellenfelnek nekem erthetettlen. Ennel lehangolobb gyozelmet nem lattam meg a magyar vallogatottol egy fonos tet mecsen mint ma. Izland ellen ez lehetettlen lesz. Valahogy fel kell gyorsitani a jatekunkat sokkal de sokkal tobbet kell birtokolni a labdat.
    Ahogy lattam Rossi is megertette ezt es biztosan lesz valtozas. Persze 2 irtozatosan nehez ellenfellel mint Szerbia es Oroszorszag ellen nehez lesz ponotot vagy pontokat szerezni de ennel mar csak jobban lehet mar jatszani. Legallabb is ezzel biztatom magamat.

    https://ulloi129.hu/2020/10/08/bulgaria-magyarorszag/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2788569
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: fgymat
    2020.10.08, 08:31
    A szakmai stáb kedd délelőtt megtartotta első teljes létszámú edzését. A gyakorláson Kovácsik Ádám, a MOL Fehérvár FC kapusa kisebb térdsérülést szenvedett, így sajnos nem állhat a szövetségi kapitány rendelkezésére. Helyére a Paksi FC játékosát, Hegedüs Lajost hívta meg a keretbe Marco Rossi.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/ujabb-kenyszeru-csere-a-valogatott-kereteben
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.04, 19:20 (szerk.: 2020.10.10, 19:20)
    Szoboszlai Dominik nem csatlakozhat a férfi A-válogatott keretéhez, miután a RedBullSalzburg csapatában 3 játékos koronavírustesztje is pozitív lett, így a teljes csapat karanténba került.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1312692092964044802
    A FIFA koronavírus-világjárvány miatt meghozott szabálya szerint a klubcsapatok nem kötelesek elengedni játékosaikat hazájuk válogatottjába – emlékeztet az mlsz.hu.
    Ennek értelmében Sallai Roland, az SC Freiburg játékosa a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőt követően, Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a következő, Szerbia elleni Nemzetek Ligája-csoportmérkőzést követően kell, hogy visszatérjen a klubjához, hogy a karanténszabályt betartva pályára tudjon lépni a következő német bajnokin.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-sallai-es-gulacsi-nem-maradhat-vegig-a-csapattal-2787925
    Babati Benjamin nem utazik a férfi A-válogatott keretével az októberi mérkőzésekre. A @FcZte játékosa még a hétvégi bajnokin szenvedett sérülést, és a vizsgálatok alapján nem lesz játékra kész a jövő heti mérkőzésre sem.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1313100631268298753
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.04, 19:19
    Nego Loic a magyar válogatott keretében

    A magyar bajnokság évek óta egyik legjobb játékosa a FIFA eddigi szabályainak értelmében nem játszhatott a magyar válogatottban, mivel korábban pályára lépett tétmérkőzésen a francia U19-es és U20-as válogatottban is. A FIFA szeptemberi kongresszusa azonban több változtatást is elfogadott, elsősorban a játékosok érdekét figyelembe véve. Ennek köszönhetően a MOL Fehérvár FC magyar állampolgárságú labdarúgója immáron pályára léphet a magyar válogatottban, Marco Rossi pedig számít rá.

    A FIFA szövetségváltással kapcsolatos eddigi szabálya túl merev volt, ezáltal sokszor indokolt és méltányolandó esetekben sem tette lehetővé az országváltást. Például, ha egy játékos akárcsak 10 percet is játszott egyetlen tétmérkőzésen bármely utánpótlás-válogatottban, akkor ez általános esetben meggátolta abban, hogy felnőttként egy másik ország válogatottját erősítse. Az új szabályozás változatlanul szigorú és precíz, de rugalmasabb és részletesebb, mint a korábbi. Mostantól a különböző élethelyzetekre meghatározott, eltérő előírások szélesebb körben teszik lehetővé a futballhonosítást, természetesen megfelelő indokoltság esetén, a FIFA engedélyével. (A VONATKOZÓ FIFA-SZABÁLY ANGOL NYELVEN)

    Nego Loic – aki 2010 augusztus 17-én Portugália ellen játszott utoljára a francia U20-as csapatban, és több mint öt éve Magyarországon él, miközben felvette a magyar állampolgárságot – ennek a szemléletváltozásnak köszönheti a lehetőséget.

    Az eddigi merev szabályozás enyhítését először Csányi Sándor vetette fel a FIFA Tanácsban, majd az MLSZ hivatalosan is kezdeményezte az Alapszabály módosítását, amelyet végül a nemzetközi szervezet illetékes testülete terjesztett a FIFA kongresszusa elé, ahol a résztvevő országok gyakorlatilag egyhangúan támogatták a változtatást.

    A szabálymódosításnak köszönhetően a franciaországi születésű Nego Loic mostantól szerepelhet a magyar labdarúgó-válogatottban. A MOL Fehérvár FC védője korábban többször is elmondta már, hogy otthonának tekinti Magyarországot, boldog lenne, ha játszhatna a magyar nemzeti együttesben.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/nego-loic-a-magyar-valogatott-kereteben
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.04, 19:17 (szerk.: 2020.10.10, 19:31)
    A budapesti Szuperkupa-döntő sikeres lebonyolítása után az UEFA már az októberi válogatott mérkőzéseken is engedélyezi, hogy a lelátók 30 százalékát hazai szurkolók foglalhassák el.

    Az UEFA döntése értelmében kizárólag a hazai drukkerek válthatnak belépőket a mérkőzésekre, és a szociális távolság betartása továbbra is előírás a találkozókon. A stadionok befogadóképességének maximum 30 százaléka használható ki, amennyiben az adott ország rendelkezései másképp nem rendelkeznek.

    A magyar válogatott először Bulgáriában (október 8.), majd Szerbiában (október 11.), azt követően pedig Oroszországban (október 14.) lép pályára, a következő hazai mérkőzéseket novemberben játssza a csapat a Puskás Arénában.

    https://www.mlsz.hu/hir/visszaterhetnek-a-szurkolok-a-valogatott-merkozesekre
    A bolgár labdarúgó-válogatott saját honlapján tudatta szurkolóival, hogy első körben 4000 jegyet értékesítenek a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban a Magyarország elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre, ám engedélyt kért az UEFA-tól és az egészségügyi hatóságtól, hogy 12 000 néző vehessen részt a találkozón.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-megvan-hany-bolgar-szurkolo-lehet-ott-a-stadionban-2787979
    8500 néző előtt rendezhetik meg a Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőt a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban – adta hírül a bolgár szövetség.

    A beszámolóban leírják, hogy a szövetség elnöke, Mihail Kaszabov többek között Kosztadin Angelov egészségügyi miniszterrel és Kraszen Kralev ifjúságügyi és sportminiszterrel egyeztetve döntött úgy, hogy a stadion 20 százalékát megnyitják a nézők előtt.
    A szurkolókat legalább két szék és 1.5 méter kell, hogy elválassza egymástól a mieink elleni meccs során.
    Az UEFA egy héttel korábban úgy határozott, hogy a válogatott meccsekre a stadion 30 százalékában foglalhatnak helyet a nézők, a helyi szervezőkre bízva a pontos korlát megállapítását. A szerdai ülés eredményeként 8500-an nézhetik meg a helyszínen az Eb-pótselejtező elődöntőjét.
    A szövetség kiemeli, hogy a már fentebb említett intézkedések mellett az arcmaszkok használata is kötelező, a szabálysértőket eltávolítják a stadionból.
    Belépéskor testhőmérséklet-ellenőrzésen kell átesni a kilátogatóknak, akik csak érvényes személyigazolvány (és persze jegy) felmutatása esetén léphetnek be a stadionba.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-megis-nezok-elott-jatszhatunk-bulgariaban-2788359
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.04, 19:17
    Legközelebb október 8-án, Bulgáriában lép pályára a magyar válogatott, ahol az Eb-szerpelés kiharcolása lesz a tét. A találkozót a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játsszák le a csapatok. A mérkőzés eredeti, március 26-i időpontja és a járvány kirobbanása előtt a magyar szektorokba néhány óra alatt minden belépőre váltható voucher elkelt. Ezek árát természetesen visszakapják a vásárlók.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/bulgaria-magyarorszag-visszakapjak-a-voucherek-arat-a-szurkolok
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.04, 19:16
    A szokásosnál kicsit bővebb keretet hirdetett ki Marco Rossi a férfi A-válogatott októberi mérkőzéseire, mivel ezúttal három meccsen lép pályára a csapat. Minden csapatrészben történtek kisebb változások, de ezúttal olyanokra is számít a szövetségi kapitány, akik szeptemberben még csak beugróként kaptak meghívót, teljesítményükkel azonban kivívták a szakmai stáb bizalmát. A keret újonca a ZTE FC-ben játszó Könyves Norbert, de Marco Rossitól a Kasimpasában játszó Varga Kevin is most kapott először meghívót.

    A szokásos két mérkőzés helyett ezúttal három mérkőzés vár a válogatottra, hiszen a Szerbia és Oroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést megelőzően október 8-án Eb-pótselejtezőn Bulgária ellen lép pályára az együttes. A védőknél Botka Endre és Hangya Szilveszter is ott van a keretben, de a szeptemberben csak később meghívott Kecskés Ákosra is számít a kapitány. Ugyanez elmondható a középpályán Holender Filipről, míg Gazdag Dániel, aki egy hónapja a koronavírus-járvány miatt nem csatlakozhatott a csapathoz, ezúttal remélhetőleg már részese lehet majd az összetartásnak.

    A támadóknál a ZTE FC-nél is kitűnő teljesítményt nyújtó Könyves Norbert szerepel újoncként, illetve a nyár egyik átigazolási szenzációját szolgáltató Varga Kevin, a török Kasimpasa játékosa is ott van a keretben.

    – Vannak a keretben olyan játékosok, akiknek a meghívását már szeptemberben is terveztük, de sérülés miatt le kellett mondanunk róluk – fogalmazott az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Könyvest már hosszú ideje figyeljük, nagyszerű formában van, de a sérülése miatt nem tudtuk meghívni egy hónappal ezelőtt, és ugyanezen indok miatt kellett eltekintenünk Hangya és Botka szerepeltetésétől is. Olyan játékosokat is meghívtunk, akik szeptemberben lehetőséget kaptak és éltek vele, így most már az edzőtábor elejétől kezdve számolunk velük. A mostani keretben két játékossal több van, hiszen eggyel több meccset játszunk, de huszonhárom mezőnyjátékos és három kapus véleményem szerint biztosítja azt, hogy megfelelően tudjuk frissíteni a csapatot a második és a harmadik mérkőzésre is. Ezúttal is a két éve érvényben lévő szabályok mentén alakítottuk ki a keretet, ugyanakkor van egy kivétel Szalai Ádám személyében, aki egy héttel ezelőttig a Mainz első csapatával edzett, illetve a Német Kupában is pályára lépett, de jelenleg is tréningezik, vagyis jó formában van.

    A csapat első meccse a szófiai Eb-pótselejtező lesz, amely túlzás nélkül nevezhető az idei esztendő eddigi legfontosabb meccsének. Ezt követően két Nemzetek Ligája-mérkőzés vár a csapatra, vagyis olyan sorozatterhelés során kell helyt állnia a válogatottnak, amire korábban nem volt példa.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-keveset-valtoztatott-a-szeptemberi-kereten-
     
  11. avatar: Zsorzsinju
    2020.06.17, 17:15 (szerk.: 2020.09.10, 12:52)
    Október 8. az új időpont.
    Október 8-án játssza le szófiai Eb-pótselejezőjét a magyar válogatott Bulgária ellen. Továbbjutás esetén válogatottunk november 12-én fogadhatja az Izland–Románia összecsapás győztesét. Sűrűbb lesz a Nemzetek Ligája-programja.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1273251209793724422?cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2020.03.14, 09:40
    Nem rendezik meg március 26-án a bolgár-magyar mérkőzést

    A Bolgár Parlament a pénteki nap folyamán vészhelyzetet hirdetett ki az országban, a Bolgár Egészségügyi Minisztérium és a Nemzeti Krízisközpont pedig március 29-ig megtiltotta minden tömegrendezvény, kulturális-, szórakoztató- és sportesemény megrendezését. Ennek értelmében a bolgár-magyar válogatott-mérkőzést sem rendezik meg, így a válogatott keretének hétfőre tervezett kihirdetése is elmarad.

    2020.03.13
    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/nem-rendezik-meg-marcius-26-an-a-bolgar-magyar-merkozest
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2020.03.10, 08:51
    Bolgár szövetség: elrendelték a zárt kaput

    Az MLSZ hivatalos tájékoztatást kapott a bolgár szövetségtől, melynek értelmében, a jelenlegi helyzet szerint, zárt kapus lesz a Bulgária-Magyarország mérkőzés március 26-án. A visszavonásig hozott intézkedést azonban bármikor megváltoztathatja a bolgár illetékes minisztérium.

    A Bolgár Egészségügyi Minisztérium vasárnapi rendeletének értelmében – más intézkedések mellett – meghatározatlan ideig minden sporteseményt zárt kapuk mögött kell megrendezni az országban. Ezen döntés hatálya alá esik a március 26-i Bulgária-Magyarország válogatott labdarúgó-mérkőzés is. Az intézkedés visszavonásig érvényes, így a mérkőzés időpontjáig az illetékes minisztérium bármikor megváltoztathatja vagy visszavonhatja azt.

    A Magyar Labdarúgó Szövetség folyamatosan egyeztet a Bolgár Labdarúgó-szövetséggel a kialakult helyzetről és változás esetén azonnal tájékoztatjuk a szurkolókat a fejleményekről.

    A válogatott és stábja az eredeti terveknek megfelelően folytatja a felkészülés, az utazás, az ott tartózkodás és a mérkőzés előkészítését, szervezését.

    2020.03.09
    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/bolgar-szovetseg-elrendeltek-a-zart-kaput