magyarfutball.hu

MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 1 : 0 18:55

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
  2. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
  3. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
  4. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
  5. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
  6. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
  7. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
  8. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
  9. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
  10. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
  11. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
  12. MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2020
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.06.27, 16:11 (szerk.: 2020.06.27, 16:31)
    Az eddig kevés játék lehetőséghez jutók jól mozogtak, a fent lévő kulcs játékosok nem sérültek meg. A végjátékban sajnos most nem voltunk pontosak (mint Honvéd ellen) de a mérkőzés így is elérte a célját.

    Fikázni nincs értelme, de szerintem látni, hogy egy játékosnál van-e x faktor vagy sincs. Én pl Csonkában soha nem láttam, szerintem 30 éves korában is ilyen idegesen fogja a labdát várni, mint ahogy most is teszi. Ramadan sem hiszem, hogy stabil nb1-es játékos lehet. Lodico méreteihez is hatalmas robbanékonyság kellene, mint amilyen Gorriaránnak is volt. Sajnos az argentin gyerekben ezt nem látom. Csontos viszont pimasz és meg mer csinálni dolgokat már most tapasztalt játékosok ellen is. Még túl gondolja sokszor, de szerintem benne van kraft.

    Ramadant nem tudom megítélni negyed óra alapján, viszont az beszédes hogy ott van a csapattal. Rebrov nem dobálózik a játéklehetőséggel hasonló edzőmeccseken sem. Csonkának viszont szerintem csak játéklehetőség kell, engem ma meggyőzött, hogy készen áll a felnőtt futballra.

    Szigony...
    Nézzük a mai teljesítményt.Ő az a játékos,akinek nem kell ellenfél ahhoz,hogy párharcot veszítsen.A labda bőven elég.A mai nagyobb hibái:A rá felívelt labdának mellé ugrott,kizárólag saját maga által zavartatva,amikor a lábához kapta,minimum 5 m-re pattant tőle.Ígéretes beindulás után szintén ellenfél nélkül sikerült átkísérnie az alapvonalon,a beadásról lekésett,kiugratni nem lehet,mert annyira lassú,hogy vagy elővételez s lesre fut,vagy a védők érik utol és szerelik játszi könnyedséggel.Nem harcol ki szabadrúgást jó pozíciókban,termete ellenére borzalmasan fejel,ez főleg a rá felívelt labdáknál látszik tökéletesen.Annyira kreatív,mint egy kőbunkó.

    Nem teljesen így látom. Belőle szerintem egy valami hiányzik. Sajálatos módon pont az, ami igazán jóvá tesz egy csatárt. Az, hogy minden idegszálával a gólszerzésre törekedjen. Néha az az érzésem van vele kapcsolatban, hogy nem is izgatja a góllövés. Öszeszed labdákat, akár jól meg is játssza őket, de cserébe kimozog a szélre, vagy visszalép a középpályássorba, miközben neki épp középen kellene robbani.

    Nekem kifejezetten tetszett ez a vereség, mert végre voltak fiatalok a csapatban, és így is álltuk a sarat! Ez a szignyevics mennyire egy bűnrossz játékos, remélem elköszönnek tőle a nyáron.

    Gróf parádésan védett, eddigi legjobb meccse a csapatban. Gratulálok Dávid! Csonka és Csontos már most kaphatna nagyobb szerepet, persze nem egy felforgatott csapatban.

    Sportszerűek voltunk, de nem bánom, ezen már semmi sem múlt. Ami nekem tetszett, az Csonka Harcos játéka, És Csontos is egész bíztató. Kell még neki tapasztalat, de látszik, hogy nincs kétségbeesve. Amúgy a cserékig nem játszottunk rosszul se, Isa ma nagyon felfelé lógott ki, hatalmasat küzdött, rengeteget futott, támadásban is és védekezésben is.

    A sportszerűség még azt kívánja, hogy gratuláljunk Juhász felakasztott csukájának is és a válogatottért tett szolgálataiért.

    Csonka egy lelkes srác, aki ma vagy a labda, vagy a baba játékot hozta. Építő dolga nem nagyon volt.
    Ettől még kedveljük, de nem Ő lesz a következő Nagy Ádi.

    Isael a remek csapatvédekezésünk miatt faultolt folyamatosan. Frimpong 10 perc alatt, 10 labdát passzolt el. Csonka és Sigér pislogtak a középpályán.
    Amúgy a kaput kétszer eltalálta és adott egy ziccerpaszt Szigonynak.

    Az embert ha a meze nyakánál fogja húzzák el, akkor annak érdekében hogy az egyensúlya meglegyen kiteszi a kezét. Na ez volt a tizi előtt, más néven szabálytalanság.

    A mai meccsen mindenki becsülettel tette a dolgát! A fiatalok még nem kész játékosok, de lehet belőlük vmi! Szép volt fiúk! Rebrovnak meg külön grarulálok, hogy meg merte húzni ezt a B-C csapatos felállást, és még így sem játszottunk alárendelt szerepet!

    Nem tudtak mit kezdeni velünk. Egy nyamvadt 11es... Ennyi! Ha felbillent volna a pálya , akkor nem csak 2 ziccerük lett volna 90 perc alatt!

    Volt még pár nagy helyzetük, de Gróf nagyon jól védett, ők meg nem voltak elég koncentráltak elöl. Persze nekünk is volt egy-két gólveszélyes lehetőségünk. Mindegy, ma ez tényleg nem számított.

    Azt az egyet nem értem, hogy a felállás variálást miért fejeltük meg a fiatalokkal? Külön-külön többet mutatott volna a valós tudásról.

    gyébként én is sajnálom, hogy ajándékoztunk egy győzelmet a molnak (mert valójában ez történt).

    Ugyanakkor kiváló alkalom volt, hogy éles meccsen, komoly ellenféllel szemben meg lehessen nézni a fiatalokat, hogy mit tudnak. Csonka a második félidőre feljavult, tetszett, hogy minden párharcba beleállt, kemény, jól nyomta. Csontos higgadt és laza tudott maradni, sajnos voltak nem jól sikerült passzai meg egy-kétszer elmélázott, de jó lesz ő is szerintem. Ramadan és Lodico meg alig értek labdába, különösen utóbbi. Nem igazán győzött meg.

    Hajrá, Fradi!

    Tartalékoltunk, azokat játszattuk, akik kevés lehetőséget kaptak. Az ellenfél ezek ellen is vért pisált, hogy nyerjen.
    Lényeg, hogy szombaton a FIESZTA idejére nem lesznek sérültek, meg tudjuk hosszabbítani az otthoni veretlenségi sorozatunkat. Ez jó húzás volt Rebrovtól!

    Sok szart mondtunk a Setétváriakról és igaz is, de azért ez a sorfal dolog nagyon korrekt dolog volt tőlük. Jó lenne, ha a focitudás mellet a kultúra is visszajönne , mint a 60-as/70-es években, amikor egymás ellen küzdő játékosok keménykedtek apályán, de utána megittak egy kisfröccsöt együtt.

    En elegedett voltam a meccsel. Vegre nem 5 perceket kaptak a fiataljaink, egy mar lefutott, lotyogos meccsen, a meccs vegen. En a meccs vegi csapattal kezdenek a mezo ellen! Eleget vattazzuk a fiatalokat kozben meg megy a rinya, hogy hol vannak a fiatal tehetsegeink. Csak igy kerulhetnek elore es erosodhetnek bele a feladataikba.

    Nem fanyalgás, de tartható. Egy Fradinak mindig győzni kell, egy gyengébb csapat ellenében főként. Még akkor is ha tétje sincs a meccsnek. Még akkor is ha a padvég játszik. Még akkor is ha ünneprontónak tartottak volna minket, miként tegnap eshetett volna ez meg. Még akkor is ha olyan celebessé előkészített meccs volt az egész. Az elköszönővel rúgathattunk egy 11-est,a pályára illetéktelen mehetett be rendezői segítséggel meccs alatt ünnepelni, még akkor is ha bíró 'együtt' öltözhetett az ellenféllel. Szóval volt komolytalanság bőven. Tudom sokaknak ez öröm volt, nem itt, de az igazán tiszta sportszeretőnek éppen ellenszenves. És nem a vereség miatt , hanem a mikéntje miatt. Én pozitívumot ebben a meccsben nem látok, legfeljebb a sérülésmentességben, a többi meg mehet az asztal alá.

    Igazad van. Pont ezt írtam tegnap egy cimbinek, hogy ez a meccs semmire sem volt jó, csak rontotta a statisztikánkat, de jelentősége semmi. A paraszt Juhásznak alamizsna, az egész meccs a körítéssel, az elfogult bíróval együtt őket minősíti, szánalmas, hogy ennek tudnak örülni, persze ennek kell, mert több nem volt nekik ebben a szezonban. A sérülések elkerültek, ennyi nekünk a pozitívum. Arra még azért jó volt, hogy kellőképp felpiszkáljon minket, emlékezzünk majd a következő szezonban arra, miért is kell újra megnyernünk a bajnokságot, legyőznünk ezt a provinciális agyontámogatott kiscsapatot. Persze nem ez a fő szempont, de azért jól fog esni ismét alázni őket. Mert megérdemlik, újra és újra tesznek érte.

    kép
    Az 52:28 tiszta játékidejű találkozón a hazaiak minimális mezőnyfölényben játszottak, azonban kapura lényegesen veszélyesebbek voltak a B-C-sorunknál. A rengeteg (48) saját térfeles labdavesztés 8 hazai lövésig vezetett, ezért tudott vendéglátónk 25 lövésig (2.97 xG) jutni, míg mi csak 8-ig (0.39 xG). Emellett mindössze 20 labdát szereztünk. Hiába passzoltunk majdnem olyan pontosan (84%-85%), az Isael – Szignyevics – Skvarka hármas nem sok veszélyt jelentett a hazai kapu előtt. Az xG arány 0.79-2.81 volt a hazaiak javára, a 11-es 0.81-et, Nikolics 30. perces ziccere 0.76-ot hozott, a mi legnagyobb lehetőségünk Isael 47. perces lövése volt: 0.35.

    Nem csoda hát, hogy az InStat-index TOP5-be csak egy fradista került, igaz, ő az első helyen: 1. Gróf Dávid (308), 2. Juhász Roland (303), 3. Armin Hodzic (278), 4. Kovácsik Ádám (274), 5. Nemanja Nikolics (273).

    A felállás a Honvéd ellenihez hasonló volt, de annál védekezőbb, a két szélső, Botka és Heister most nem a csatárokkal, hanem a középpályásokkal egy sorban helyezkedett, míg Skvarka és Isael is jóval a védői közt egyedül örlődő Szignyevics mögött játszott leginkább. A meccs tempója átlagos volt, a letámadás intenzítását mutató PPDA most volt a legjobb az újrakezdés után idegenben (7.32), a hosszú labdák aránya pedig érthető módon viszonylag nagy, 10.7% volt.

    Grófnak bőven volt dolga, 8 lövésből 1 tizenegyest nem tudott kivédeni (2.81 xcG), 1-szer kellett kijönnie, 22 passzából 16 volt pontos, 15-ször adtuk haza neki a labdát.

    Frimpong 68 akciójának 68%-a volt sikeres, 77%-kal passzolt, 15 párharcból 10-et nyert. 7-szer vesztette el, 11-szer szerezte vissza a labdát, 5 passzlopás mellett.

    Otigba 72 akciójának 82%-a volt sikeres, 87%-kal passzolt, 5 párharcból 4-et nyert meg, 7 labdavesztés mellett 4-szer szerezte azt vissza, 1 passzt lopott.

    Civic 62 percet játszott, 54 akciójának 69%-a volt sikeres. 84%-kal passzolt, 11 labdavesztés mellett 5-ször szerezte azt vissza, 8 passzt lopott. 1 lövése volt (0.01 xG).

    Botka 74 percet volt pályán, 55 akciójának 49%-a volt sikeres, 83%-kal passzolt, 20 párharcából 6-ot nyert. 10 labdavesztése, 5 labdaszerzése volt, 6 passzlopás mellett.

    Sigérnek is 74 perc jutott. 59 akciójának 56%-a volt sikeres. 78%-kal passzolt, 24 párharcból 12-t nyert. 10 labdavesztése volt, 4 labdaszerzése és 5 passzlopása. 1 lövést készített elő (0.05 xA).

    Csonkának 94 akciójából 64% volt sikeres, 87%-kal passzolt, 39 párharcból 26-ot (!) nyert meg. 15 labdavesztése, 13 labdaszerzése és 9 passzlopása volt.

    Heister 80 akciójának 69%-a volt sikeres, 84%-kal passzolt, 19 párharcból 11-et nyert meg. 6 labdavesztése, 9 labdaszerzése volt, 7 passzt lopott. 1 lövése volt (0.02 xG).

    Isael 62 percet kapott, 52 akciójának 37%-a volt sikeres. 62%-kal passzolt, 22 párharcból 6-ot nyert meg. 2 lövése volt (0.16 xG).

    Skvarka 59 akciójának 63%-a volt sikeres, 78%-kal passzolt, 12 párharcból 5-öt nyert meg. 2 lövést készített elő (0.19 xA).

    Szignyevicsnek 83 perc jutott, 40 akciójának negyede volt sikeres. 56%-kal passzolt, 13 párharcból 4-et nyert, 3 lövéséből 1 talált kaput (0.2 xG), 1 lövést készített elő (0.11 xA).

    Csontos – két poszton – 35 percet játszhatott, 31 akciójának 68%-a volt sikeres. 85%-kal passzolt (20/17), 8 párharcból 3-at nyert meg. 5 labdavesztése, 4 labdaszerzése és 2 passzlopása volt.

    Ramadan 35 perc alatti 19 akciójának 37%-a volt sikeres, 86%-kal passzolt (7/6), 8 párharcából 1-et nyert, 2 passzt lopott.

    Lodico 23 percet bizonyíthatott, 17 akciójának 65%-a volt sikeres, 78%-kal passzolt, 7 párharcból 4-et nyert meg. 1 labdavesztése, 3 labdaszerzése és 2 passzlopása volt.

    Blazic 23 percet kellett játsszon, 23 akciójának 78%-a sikeres volt, 82%-kal passzolt, 5 párharcából 4-et nyert. 2 labdavesztése, 3 labdaszerzése és 1 passzlopása volt.

    Tokmacnak 14 perc maradt. 14 akciójának 21%-a volt sikeres. 67%-kal passzolt, 5 párharcból 1-et nyert meg.

    https://ulloi129.hu/2020/06/23/elo-a-videoton-elleni-bajnokirol-16/
    https://ulloi129.hu/2020/06/25/igy-teljesitettunk-a-mol-ellen-2/