magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC 1 : 0 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC 2020
  2. Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC 2020
  3. Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC 2020
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 2.5 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.02.18, 17:19
    Tartalékos felállás ide vagy oda, nem játszottunk úgy, ahogy egy győzelmi kényszerben lévő csapatnak kellett volna. Az első félidő teljesen vállalhatatlan volt ilyen szempontból, a másodikban meg az látszott, hogy ha megyünk előre, akkor iszonyat könnyű mögénk kerülni, gólt és 11-est is kaptunk ebből. Miközben a mi játékunkban rengeteg a pontatlanság, körülményesség, gyakorlatilag nem volt igazi helyzetünk. És lássuk be, edzőváltás ide vagy oda, ez nem sokat javult Nikolics óta.

    A Fradi azt játszotta, amit kellett, és bár náluk is sok volt az idegesítően rossz megoldás, fölénk nőtt. És bajnok is megérdemelten lesz. Nekünk meg jó lesz hátrafelé figyelni, mert a Mezőkövesdnél sem vagyunk egyértelműen jobbak.

    Amíg Elek és Hodzic a csapatotok tengelye, addig komoly meccsen semmi esélyetek nincs. Leírtam már sokszor, de most, hogy még Hajdú B is megdicsérte Eleket, kikívánkozott belőlem. Elek olyan félelmetesen lassú és darabos, hogy karikatúrája a 10 évvel ezelőtti önmagának. Remélem legalább Rossi lesz olyan józan, hogy nem jut eszébe a válogatott közelébe engedni. Hodzic kicsi, fejelni nem tud, nem gyors, cselezni nem tud, de még labdát megtartani sem. Ez a különbség a két csapat támadójátékában. Boliék birtokolják a labdát, Hodzic nem tudja. A Petrjak, Kovács, Houri hármas nem kezdett rosszul, de Eleket és Hodzicot látva nekem is elmenne a kedvem mindentől. Szóval a csapat egész tengelyét le kellene cserélni! Ide sorolom már Juhász Rolit is, akit az utóbbi 20 év legjobb magyar védőjének tartok. Az idő azonban felette sem állt meg és nagyon megkopott a dinamikája. De a szintén tengelyhez tartozó kapusposzton is biztosabb megoldás kellene. Nemzetközi porondon Kovácsik is kevés.

    sajnos Elek már nem az a szint, ami akár itthon elég egy rangadón. A középpálya egy része súlytalan volt, a Fradiban sem játszik egy virtuóz sem, de sima leütközésekkel, közbelépésekkel kiherélték a Vidit. Nem tudtuk megtartani a labdát, a mi letámadásunk meg olyan volt, amit simán átjátszottak.

    úgy nekimenni egy rangadónak, hogy hat sérültünk van, a védelemből kidölt egyszerre Fiola, Nego, Rus, és Vini is, és egy balhátvéd szorul ki szélre, ráadásul a két belső védőnk sérülten vállalta a játékot, erre még rájött ugye Nikolov sérülése is, Huszti pedig még nem bevethető, akkor sok keresnivalónk alapból nem lehetett.

    Ide max egy pontért, vagy egy kósza pontrúgásból szerzett gólért jöttünk.



    Ráadásul a mai nap se sokat segített rajtunk, mert Elek pirosa mellett Hodzic, és Futács is kipontozta magát a jövő hétre, így nem is lesz időnk nyalogatni a sebeket.



    A vártnál is nehezebben megy a Carrillo féle átállás, komoly kommunikációs gondok vannak, és kb a keret felének lövése sincs mit is kéne tennie.



    Ide Nikolics is kevés, mert labda nem jut el hozzá.

    A zöldek játéka sem tündökölt, hozták amit tudtak, próbáltak benyomni minket, ami hellyel közzel sikerült, de kb azért is működtek, mert mi voltunk impotensek.

    Sztem ha ma bátran kezdtetek volna még akár bajban is lehettünk volna. Látszott az első 15 percben, hogy tompák vagyunk, aztán rájöttünk, hogy nem mertek kijönni a bunkerből és egyoldalúvá vált a játék.

    Ez nem így volt, Rebrov is megmondta, a Fradi nem hagyta játszani a Vidit. Azért a ti letámadásotok még nem nemzetközi szint, de nekünk bőven elég volt a teljes beszoruláshoz, az építkezés hiányához.

    A támadó foci is hátul kezdődik, a Vidi viszont nem tudta hátul megjátszani a labdát. Cserébe elöl se támadott le, csak hátrányban és szarul.

    Személy szerint Hadzic kiszorulását sajnáltam a legjobban a télen, és elnézve ezeket a meccseket pláne nem értem.

    Semmi extra, ez volt a Kövesd ellen is.

    Sajnos semmi erő nincs a középpályán, előre játszva másodpercekre sem tudtuk megtartani a labdát

    Ha Milanov, Nego és Nikolov egészségesek lesznek, akkor majd talán meg lehet bontani a törpe középpályás sort, és talán lesz mennyiségi szerzett labda is, meg nyert párharc

    Rossz volt nézni Hodzic, és Niko labda nélküli impotens vergődését ....

    4-2-3-1 játszunk folyamatosan. Ezt játszotta annak idején is. Nem lesz több támadás, hanem többet passzolgatunk hátul. Ez volt régen is. Nikolics nem tudja játszani Futács játékát. Õ azt szereti, ha a védők vonalából indul és a védők mögé teszik be a labdát. Sajnos Carillo semmit nem változott. Nem tud két taktikát egy meccsen belül alkalmazni. A jövő pedig a fiatalítás. Fiola, Juhász, Vinicius, mostanában Stopira, Elek, Pátkai, Kovács, nem Vidi szintű játékos. Jövőre jöhet a Kovácsik-Bolla, Mocsi, Tamás, Hangya-Berecz, Nyári,Houri, Petrayk-Hodzic, Nikolic.

    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177&token=08d493308ca188a26df9df7d1d0d09d3
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.02.18, 17:09 (szerk.: 2020.02.18, 17:11)
    egész meccsen éreztem, hogy élvezettel, határozott elképzelésekkel fociztak a srácok.

    Én ezt is szintlépésnek tekintem. (főleg, ha a többi meccsen is látok hasonló dolgokat.)

    Minden nagyon szép,minden nagyon jó,mindennel meg vagyok elégedve.Isael a kihagyott tizi előtt adott egy reménytelen labdát,talán Zubkovnak,átívelte a feje fölött 2 méterrel.Akkor mondtam a havernak,hogy most fáradt el.Drukkoltam,hogy ne Ő lőjel.Egyébként meg kibaszott nagyot focizott.A védelemből mindenki extra,Sigér Haratin dettó és elől is jó Boli is,Isael meg fenomenális a kihagyott tizi ellenére is.A két,egyébként gyengébb teljesítményt nyújtó pedig,összehozta a gólt.Ezért egységesen 8-ast adok mindenkinek.smiley

    Draga Fradi!
    Hat mekkorat mentunk atyavilag, kar a tiziert, jo lett vna megegyet robbanni, de sebaj, erodemonstracio volt ma, osztalykulonbseg!

    Megkövetem magam, Lovre fantasztikus volt. Egyéb hírek: Hajrá Fradi, fuck u petryak.

    Szaros edzőmeccs!!!!!!!
    Ha van igazságtalanság a sportban, akkor ma történt kettő is.
    Nem egy góllal, de megalázóan jobbak voltunk. Csak rajtunk múlott, hogy nem lett sokkal több.
    A másik Isael. Olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amilyet régen látott magyar publikum a magyar bajnokságban. És nem tudta megkoronázni ezt góllal.
    Sajnálom, nagyon.
    Bravó, Isa! Parádé volt, fiúk!

    Szép volt fiúk!
    Nagyon jó kis este volt, az ukrán patkány külön hangulatossá tette siránkozásával szóval jár neki is a köszönet smiley
    Kár, hogy Isa lőtte a tizit, pedig addig fantasztikusan játszott, ezért nem bántanám.
    Sigi is tanári volt, abszolút válogatott forma!!
    Boli előtt pedig külön is le a kalappal!
    Köszi az estét!

    Boli legalább 4-szer sprintelt 20-30 m-t, hogy egy hazaadásnál Kovácsikot megzavarja. A letámadást ő kezdte meg legfelül. Bár nem lőtt gólt, remekül játszott.

    Civic kötényéből remélem valaki csinál gifet, bár sajnos nem volt közeli visszajátszás

    Meg Isa labdaátvételéből a meccs vége felé. Hihetetlen a csávó

    Niko helyett anyám is beállhatott volna, és ő lehet többször ér labdába.

    emlekeztek amikor ez a csurhe szetrugott minket meg a Doll idokben mi meg turtuk ? - ma fizikaliasan is felejuk nottunk siman, nagyot fejlodtunk

    Ezzel kb el is dőlt a bajnoki cím, nem tudom mivel akarta ezt a meccset megnyerni a vidéki ellenfél. Egyébként lehet, hogy nem Isaellel kéne lövetni a büntetőket, ő minket büntet vele. Gratula a csapatnak.

    1 hiba döntött... Takarodjon már. Legalább 5x nyomoztak a kapu előtt, csak nem lett kihasználva. Megszoktam, hogy a megyeiben hazudoznak a vesztes edzők, mivel ott a helyi 100 emberen kívül senki se látja és beadagolható minden hazugság. De itt több tízezren látták, ki játszott. Pocsék vesztes attitűd. Remélem még az ezüstöt is elveszi a Kövesd tőlük.

    Csodás este volt! Többen elmarasztalják Isaelt a kihagyott bünti miatt. Èn nem tennèm mert kihagyhatatlan a csapatunkbòl. Olyan megoldásokat hajt vègre a pályán amiket csak tőle várhatunk a csapatbol. A gòlban is nagy szerepe volt kiválò labdát adott Tökinek. Látszott rajta az ünneplèsnèl a vègèn hogy bantja a dolog.

    Értékelem hogy ez a Karillyó próbál korrekt módon nyilatkozni,de egyébként nem tudom miről beszél...most nézem az ismétlést, semmi közük a meccshez. A félpályán se nagyon jöttek át az első félidőben.

    Na, tetszik, nem tetszik, Carrillo kimondta a lényeget:
    "a Ferencváros fizikálisabb". Azok a csapatok, melyek X-re kihúzták ellenünk, a szerencséjüknek köszönhetik, hogy kihagytuk a helyzeteinket. És csak bele ne unjanak, hogy az OTP ligában gyakorlatilag nincs ellenfelük. Szerencsénk van, hogy Rebrov inkább az Európai topszinthez, és nem az OTP Bank ligához állítja a mércét!

    Kárijjjó!
    Ha Hodzichoz nem jutott el a labda,akkor miből gondoltad azt, hogy majd Nikolchoz el fog jutni?!?!!?

    Járatjátok a labdát?!?!? kergettétek 95 percig! Nem volt olyan periódusa a meccsnek, ahol 4-nél többet tudtatok volna egymáshoz passzolni.

    Nem értem Kárijjó mestert, Nikónak még hónapok kellenek, hogy támadót faragjanak belőle.

    Grabopress szerint 45%-on voltak másfél órával a meccs előtt.

    Szerintem voltak is annyian. Ezek nem bérletes helyek, zömét az utolsó 3 napban vásárolták, nyilván el is jöttek, kivéve ha betegség közbeszólt...

    Hangjukat nem lehetett hallani ott, ahol ültem.

    Elkell marasztalnom a Fradi táborát, mert a kispatkányt csupa könnyű tárgyal megdobálták, zongorát kellett volna dobni a kis köpedèkre!

    Első félidőben tényleg kifelé mutogatott ?

    Igen, a c4 nek.

    Kapott onnan is egy zacskó szotyit.

    A bíró adott egy tizit, ami szabi lett volna, mert egyet elfelejtett megadni az elsőben. Ennél rosszabb sose legyen. Abszolút korrekt volt, se ide, se oda nem tévedett lényegit.

    Hozzáértünk a Patkányhoz, azonnal lap.
    Biztos rendben volt!
    Juhász öt perc alatt agyonrúgta Zubit, lekönyökölte Isát, még szabad sem volt.
    Biztos rendben volt??

    Pátkai 2 sárgát úszott meg. Egyszer sem volt ott a labda..

    Azért a Bolit nyakánál lerántó Juhász, vagy a Fekve kezező Musliu sete is megért volna 1-1 tizit!

    Az első negyedórában pontatlanok voltunk, de aztán végig kézben tartottuk a meccset. Igazából minden csapatrészünk jól játszott, nem is nagyon emlékszem nagy vidi helyzetre. Kár a kihagyott tiziért, mert amúgy Isael ma is hatalmasat focizott.
    Innen már illenék nem elbukni a bajnokságot, de azért továbbra is koncentrálni kell.

    Fraszt volt rendben a vidi vedelme. Oriasi makjuk volt a kipattanokkal, ha meg egett a haz, futyoreszett a kicsi rigo.
    12 a 12 ellen jatszottunk. Csak mig a Fradi 12. jatekosa mi voltunk, addig a a Vidie Berke.

    Tukorsima meccs lehetett volna, az utolso par percet leszamitva szinte csak egy csapat volt a palyan.

    Az eredmeny messze nem tukrozi a ket csapat kozti kulonbseget (legalabbis a ma latottak alapjan) es ez a legszebb az egeszben.

    "Fehérváron is szépen érkeztek, majdnem teljesen meg is töltötték a vendégszektort"

    Grabopress: E: 618/1377 Vendég (44,9%)

    smiley))))))))))))))))))))))

    Pedig a mol fórumon azt írták többen is, hogy leszurkoltak minket és erre milyen hííí meg húúú, de büszkék! Nem tudom milyen rendezvényen voltak, de egymás mellett bizonyára csak magukat hallották a szerencsétlen komplexusos kis suttyók. smiley

    kép
    A rövid, mindössze 50:12 tiszta játékidejű mérkőzésen a játék minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk, a szerencséjüknek és kapusuknak köszönhető, hogy az eredmény szoros maradt.

    Ami az InStat-indexet illeti, ott 5 fradista van a TOP5-ben, Eldar Civic az első (322), őt Blazic (292), Zubkov (278), Sigér (276) és Isael (274) követi. A forduló InStat-válogatottjában az első három került, valamint Kovácsik Ádám (266-tal).

    Ahogy már a tavasz eddigi meccsein is, ezúttal is erőszakos presszinget mutattunk be már az ellenfél térfelén, összesen 33, az első félidőben 19 labdát szereztünk az ellenfél térfelén. A gólunk után némileg visszaálltunk – ez Rebrov és Sigér szerint sem volt tervben. Hogy mennyire uraltuk a játékot, mutatja, hogy az első félidőben a vendégek mindössze 3 labdát szereztek a térfelünkön, összesen pedig 17-et.

    Ez a fölény az első félidőben a labdabirtokláson (66%) kívül a támadások számában is megmutatkozott: 25 illetve 4+1. A meccs végére ez 36+1 – 15+1 lett. A vasárnap esti Góóólban Sigér Dávid kitért arra hogy nehéz pontos beadásokat bemutatni egy ennyire visszaálló csapat ellen, ez az adatokban is megmutatkozott: 14 kísérletből 1 lett jó. A csapatok xG-je 2.09 ill. 0.66 volt, míg a két kapus xcG-je: Dibusz 0.06, ill. Kovácsik 1.89.

    A meccsen 4-2-3-1 / 4-3-3-as felállásban játszottunk, labdavesztések után Sigér és Isael segítette a visszatámadást, míg Haratin biztosított mögöttük. Frimpong beállása után pedig 5-4-1-re álltunk át. A fenti grafikán Haratin nem látszik, mert ugyanazt az ‘átlagos’ pozíciót foglalja el, mint Sigér. Hogy ezt mennyire más területeken, más stílusban játszva tették, mutatja az alábbi grafika. Haratin balra, Sigér jobbra – Igor középen adta a középpálya stabilitását, míg a mobilisabb Dávid a ‘félterületekről” támadott le, majd a második félidőben rengeteget besegített a védekezésben is:

    A letámadásra visszatérve: Isael 7, Sigér 6, Blazic 5 (!) labdát szerzett az ellenfél térfelén, a teljes játékteret számítva a magyar válogatott középpályás 18-at, Blazic 14-et, és Civic 11-et.

    Fontos eleme volt a fölényünknek a fizikai is, erre a vesztes MOL edzője tért ki. A középpályás hármasunk 64 párharcból 42-t megnyert: Isael 32/20, Sigér 20/15, Haratin 12/7. A vendégeknél ez az arány 54/15: Elek 15/4, Pátkai 17/5, Kovács 22/6.

    A vendégektől egy játékos vette fel a versenyt harcosságban a mieinkkel, volt futballistánk, Ivan Petrjak. Neki nemcsak sikerültek a cselei (6/5), hanem a párharcainak is rendkívül magas százalékát megnyerte: 21-ből 17-et, ebből védekezésben 8-ból 7-et, játékosaink közül csak Sigérnek és Zubkovnak pozitív vele szemben a párharc-mérlege (1/1), Civic pedig mindannyiszor (10x) alulmaradt az ukránnal szemben.

    A fentiek után nem meglepő, hogy a PPDA-mutatónk (passz per védekező akció) 6.24, és az sem, hogy a passz/meccs tempónk ezúttal is magasabb volt az ellenfelünknél (16.97 ill. 15.09 passz/perc), miközben többet és hosszabban járattuk a labdát.

    https://ulloi129.hu/2020/02/15/elo-a-videoton-elleni-bajnokirol-15/
    https://ulloi129.hu/2020/02/18/igy-teljesitettunk-a-videoton-ellen-13/