magyarfutball.hu

Magyarország - Uruguay 1 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Uruguay 2019
  2. Magyarország - Uruguay 2019
  3. Magyarország - Uruguay 2019
  4. Magyarország - Uruguay 2019
  5. Magyarország - Uruguay 2019
  6. Magyarország - Uruguay 2019
  7. Magyarország - Uruguay 2019
  8. Magyarország - Uruguay 2019
  9. Magyarország - Uruguay 2019
  10. Magyarország - Uruguay 2019
  11. Magyarország - Uruguay 2019
  12. Magyarország - Uruguay 2019
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (14 szavazat)

játékvezető: 2.79 (14 szavazat)

hangulat: 3.93 (14 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (1)
  2. 0 : 6 (1)
  3. 2 : 2 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
942. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Skomina Damir (Szlovénia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: 65.000
  2. nso.hu: 65.114
Telt ház!
  1. 0 - 1 15' Cavani Edinson
    0 - 2 21' Rodríguez Brian
    24' Szalai Ádám 1 - 2
    34' Kalmár Zsolt sárga lap
    sárga lap 39' Coates Sebastián

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: jabka
    2020.05.09, 08:58
    A Magyar Nemzetet a helyszínről, élőben tudósíthattam. Felemelő, örök élmény!

    https://magyarnemzet.hu/sport/futballunnep-magyarorszag-uruguay-merkozessel-avatjak-fel-a-puskas-arenat-7498634/
     
  2. avatar: ingersheim
    2019.11.24, 13:58
    Rendben, megértettem.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: ingersheim
    2019.11.23, 19:58
    Ez a teltház már tényleg vicc. Nálatok már minden az?
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2019.11.17, 14:29
    Marco Rossi: Sajnos úgy kezdtünk, ahogy a horvátok elleni spliti mérkőzésen: megszeppenten, ijedten, talán az ellenfélnél játszó nagy nevek miatt. Ennek Walesben nem szabad megismétlődnie, pedig az is sajátos környezet, forró hangulatú mérkőzés lesz. Megfelelő kvalitásra és hozzáállásra lesz szükségünk, úgy kell teljesítenünk az első pillanattól fogva, ahogy ma a 20. perc után játszottunk. Voltak jobb és rosszabb pillanatok a folytatásban is, de ez természetes egy futballmeccsen. Szalai Attila és Nagy Zsolt jól mutatkozott be, pozitív hatásuk volt a meccsre. Nagy bizonyította, amit korábban gondoltam róla, nem fél a kihívástól, belemegy a párharcokba, gyors és erős játékos. Ami védelem egészét illeti: Lovrencsics pihent, Baráth maga kért cserét egy izomhúzódás miatt, mostanában a védőinkkel rendre balszerencsés dolgok történnek a pályán. Igyekeztünk kerülni a fölösleges kockázatot a csapat összetételénél, most úgy tűnik, hogy csak Kalmár Zsoltról kell lemondanunk Walesben, aki sajnos megsérült a mérkőzésen.

    Szeretném szívből megköszönni a mérkőzésre kilátogató szurkolóknak, hogy eljöttek a stadionba. A létszámon túl megható volt az a hangulat, érzelmi többlet, amivel megajándékoztak bennünket, ez egy életre emlékezetes marad számomra. Külön köszönöm Gera Zoltán búcsúztatása alatt átélt perceket, amelyeket életem legmeghatóbb pillanatai közé sorolom.

    Oscar Tabarez: Intenzív, kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Az első félidőben lendületesen játszottunk, de volt olyan pillanat, amikor nehézségek elé állított bennünket a magyar csapat. Mindkét válogatott fontos meccsek elé néz, ez meghatározta azt, hogy a második félidőben hogyan osztottuk be az erőnket. Elégedetten és hálásan távozom Budapestről, örülök, hogy átélhettem az új Puskás Aréna avatását, főleg egy ilyen nagyszerű közönség előtt. Köszönöm az ajándékot, amit a mérkőzés előtt kaptam: egy magyar mezt a nevemmel, és a 10-es mezszámmal, amiről tudjuk, hogy Puskás Ferenc is ezt viselte annak idején a mezén.

    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/marco-rossi-meghato-volt-a-szurkolok-szeretete
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2019.11.17, 12:32 (szerk.: 2019.11.17, 14:17)
    Maga a stadion kívülről szép. Belülről a tömeg mindenképp élmény.
    A hangulat én szerintem annyira de annyira középszerű volt, hogy nem is emlékszem utoljára ekkora közönyre.
    Odaülök a helyemre felspanolva és a fülüket fogják a nénik meg a bácsik mert hangosan kiabálok.
    A szurkolás legutoljára talán a szlovákok ellen volt ennyire elképzelés nélküli is unalmas. Tótok ellen is és ugyanúgy itt is többször spontán máshonnan felcsattant a RIA RIA csak azért hogy a tábor aktuális faszságából valahogy feldobódjon kicsit a hangulat.

    Nem tudom, hogy aki jobban jártas a szurkolói kultúrában... ez a carpatian dolog ez mennyire van gáznak mondva ? Összehasonlíthatatlanul szarabb egy green monstersnél ... elképesztőek a különbségek.

    És ezek után mennek a nyilatkozatok, meg szurkolói helyeken általános, hogy remek a hangulat.

    Ne értsetek félre, alapvetően én az élményt keresem és a pozitívumokat látom meg a világban... de kritikán aluli pl. mikor a tavaszi szél vizet áraszt-nál a harmadik sorra már érthetetlen a zúgolódás ugyanis a tábor fele hát én immárt, a másik fele zöld pántlikát a harmadik meg tavaszi szelet énekel...

    Nagyon gyenge volt a szurkolas, de en ezt is vartam. A CB sokszor a grupibansem tudott igazan nagy hangerot produkalni, egy ekkora stadionban meg elveszik az a kb 2000 ember, aki szurkol. Ebben a stadionban kene legalabb 7-8000 ember aki vegigtolja a dalokat ahhoz, hogy igazan atuto legyen a szurkolas. Ilyen meg valszeg soha nem lesz

    Jó a CB, csak itt sokkal több embert kellett volna összefogni és egységbe kovácsolni (szurkolást illetően), mint általában szokták. Ezért lehetett gyengébb a szurkolás összességében. Sok volt gondolom aki megvette az olcsó jegyet de vagy nem szurkolt, vagy szarul.

    Rendesek az uruk hogy visszavettek és nem lőtték nekünk vagy ötöt. Szóltak nekik a szünetben hogy nem illik stadionavatón.

    Kalmár: bokatörés :(

    Remek a stadion. A Nélküled meg a Himnusz gyönyörüen szólt. A Tábor és a közönség parádés volt. Egy pár percet megèrdemelt volna a Gera Zoli a pályán. A meccs elment. Játékkal kapcsolatban egy valamit emelnék ki: ha eddig nem tanulta meg Bese hogy kell embert fogni, akkor ne eröltessük. Az embere végig szabadon lézengett a jobb oldalon mert végig befelé mozgott. Általában a semmire. Mindkét gól az övé volt. Lovre klasszisokkal jobb.

    Na ez is megvolt, füzet, tippmix seggmelegítő meg pohár mint szuvenir elrakva a következő évtizedekre smiley

    A hangulat néha eléggé lapos volt, a meccs meg "meh", de a stadion eléggé pofás, szépen összehozták.

    Gera búcsúztatása szerintem nem volt teljes, kellett volna játszani pár percet úgy lett volna az igazi.

    Még mindig nem térek magamhoz, hogy gondolhatta Rossi ennek az újpest majomnak a játszatást. Szekunder szégyen volt minden pillanat, amikor egyáltalán a labda közelébe került. Olyan volt, mintha valaki beállt volna poénból a megye I. öregfiúkból.

    A bajnokságban Feczesin hasznosabb a csapatában. Itt csak lődörgött.

    Kellemetlen volt nézni, mennyire nincs köze ehhez a tempóhoz.

    A stadion gyönyörű, a büfé a valaha volt legrosszabb, amivel stadionban találkoztam.

    Csak az elso halfot lattam de erdekelne hogy ez a Nagy Zsolt hogy jatszott amikor be allt? Puskas mecscet soha nem nezek de Rossi odakat zengett rola es azert elferne korhut helyetz vegre valami normalis balhatbed.

    Kb a legjobb emberünk volt.

    Nézem az adatlapját ennek az örmény származású orosz bácsinak, aki a kezdőrúgást végezte. Jó öreg - 1926-os születésű, lehet, hogy még harcolt is ellenünk a második világháborúban.

    A második félidőben jobban helyezkedett, és bátrabban ütközött a védelmünk és a középpályánk, veszélyesebbek voltunk előre is. Ezért lett enyhébb az uru nyomás, de már szól itt a kórus, hogy "visszavettek" a vendégek.

    Veszélyesebbek voltunk? 0 veszélyt jelentettünk a kapura a második félidőben. Az elsőben sem sokkal többet, de a második volt az igazán pocsék előre játékban.

    Nem volt jó befejezés. Többször nem ítélték meg a javunkra a szabadot. Továbbá a kiharcolt szabadokat pl. Rolinak kellett volna rúgnia.

    Amíg egy kicsit is komolyan vették az uruk a gólratörő támadófocit, úgy mentek át rajunk, mint kés a vajon. Kilátástalanul gyenge ez a védelem ebben a formájában. Reaktiválni kell a Mónos - Juhár duót, nincs mese.

    Szerintem a stadion fele meccsturista volt.
    Majd ha lesz itt egy kupadöntőnk a makik ellen, akkor figyeljetek. smiley

    Kurva gyenge volt a játék és a szurkolás is, még nagyon be kell lakni hogy valóban katlan legyen, maga a Stadion hibátlan, sok WC, elég lenne a büfé is jó személyzettel, lent viszont több tv-n mehetne a meccs. . Kedden nyerni kell!!

    A b csapatunk ennyit tud. Ne rinyálj. Nektek semmi sem jó.
    Fáradtak is és soha nem játszottak ebben az összeállításban. Ráadásul az ellenfél világsztár csapat volt.

    Tisztességes vereség, szerencsére 0-2 után az uruk sem erőltették, az biztos, hogy tétmeccsen csúnyán megvernének, most udvariasak voltak, a lényeg, hogy Walest valahogy verjük meg, bár kurva nagy csoda lenne, de a remény hal meg utoljára, hátha...

    Majd holnaptól lehet olvasni hogy tisztes helytállás, ha bemegy a fejes akár döntetlen is lehetett volna.. Valójában 20 percet fociztak az Uruk aztán negyedgőzzel lehozták a meccset az ünnepi hangulatra való tekintettel

    Az eredmény hamar beállt. Az uruk ügyeltek arra, hogy úgy nyerjenek,hogy ne rontsák el az avató udvarias vendég jellegét. Mi meg ehhez jól asszisztáltunk. A közönséget lenyűgözte a gyönyörű környezet. Dicséret azért, hogy megtelt az Aréna. A cirkuszt és kenyeret teljesült még akkor is, ha az utóbbi csak 'pusztára' sikeredett. A megnyitó is visszafogott volt, mert a fejlődés is árt sokaknak. Ami pozitívum, hogy már csak focizni kell megtanulni jobban, a többi meg adott hozzá. Köszönet azoknak akik ezt a lehetővé tették, Budapest és az Ország ékkövévé varázsolták a Puskás Arénát! Szakmailag a meccs jellege miatt nem érdemes foglalkozni.

    A gólunk szép kombináció végén született. Roli nagyon szépen és okosan adta a gólpasszt. Dini megtette amit tudott, fogta azt, amit lehetett.
    Ellenben ez a Bese mit keresett a pályán, lehet még ő sem tudja

    Dénes nagyon megérdemelte hogy védhessen. A 2. Uru gól után elkezdtem félni, nehogy kitömjék, mert bár a gólokról picit sem tehetett, mégis megviselhetik.
    Roller az egyik legjobbunk volt. Bátran, lendületesen focizott.
    Az Uruk meg emberségből ötösre vizsgáztak. Csak simám legyőztek minket, ahelyett, hogy megaláztak volna. Piszok messze vagyunk az első vonaltól.

    Engem Szoboszlai idegesített ,a semmi ,hanyag hozzáállásával !Így nem lehet 19 évesen a válogatottban focizni!

    Lang is rossz volt? Helyszinen annyira nem tunt fel. Ott inkabb Bese mutatvanyai maradtak meg.

    azért jöttetek vissza a meccsbe mert Suarezék nem akartak agyonalázni, megadták a tiszteletet a nézőknek.
    figyeltem direkt, semmit nem csinált, kocogott a jobbszélen meg integetett de nem tette oda magát. remélem csak rápihent a keddre.

    A szabadrúgást, ha Varga, vagy Szoboszlai lövi jobbra sikerülhetett volna. Látni Dzsudzsákon az akaratot, ami erőlködésbe és görcsbe megy át sok sok hibával tarkítva. Szerintem Ő már csak a csapat kerékkötője, védekezésben gyenge, gyorsasága csiga léptékű. A szabadrúgásokhoz meg már vannak mások. Ha játszik 1 emberfór az ellenfélnek, és még rajta kívül is vannak, akik csak kiegészítő segítséggel oldják meg teljességgel a feladataikat. A sikerhez Bali szorgalma kevés. Irányítónak sem alkalmas és a pályán sem vezér. Remélem mindenki letett arról, hogy hozzánk jöjjön valaha, pályafutása megkoronázásaként.Én már Wales ellen sem játszatnám. Tudom, kaptunk egy 'mentőövet' a pótselejtező lehetőségével, ám én ezt kihagynám teljes szívvel.

    Nem lebecsülve a válogatottunkat azt hiszem, hogy az uruk udvarias vendégek voltak, ezért lehetett szoros a meccs. Nem a lelátó keltette életre a csapatot, hanem megéreztük 2- 0 után, hogy részükről ennyi volt a foci. A világ ötödik legjobb csapata ellen ez a sérültekkel teli válogatott ennyire lehetett képes. Az ünnepnek viszont vége és az uruknál gyengébb walesi bárdok ellen ennél több kell, főleg támadásban, kapura lövésben. Bale- t fel ell rúgni a lelátóra és valahogy begyömöszölni nekik egyet..

    Csak ugy mondom hogy az uruknak 20 kapuralovesi kiserlete volt nektek 6 vagy 7 es 1 talalta el a kaput. Jol felebredtetek.

    Korán kiértem a stadionba ,hogy legyen időm körülnézni!. Nagyon meghatodtam mikor az első színtre beértem és elém tarult a stadion!.Egy mély bűszke érzést éreztem , melyet pár csepp könny is kisért!!!! Mindenkinek köszönet jár aki ebben részt vett!.Első sorban dicséret a 15.000 munkásnak!!!. Végezetül nagyon szép lett a multi funkciós stadion!!!.Sok jó mérkőzések és koncertek helyszíne lesz ez az Aréna!!!.
    Ű.I.Kényelmesen és kulturáltan jutottam be és jöttem ki a stadionból!!!.Gond nélkül és boldogan értem haza!!

    egy valami nagyon átjött és szerintem ezt a pályán még jobban lehetett érzékelni. Ha szurkolás van, akkor az valami félelmetesen jól hangzik.
    Azt mondtam a mérkőzés alatt, aki ezek után egy ilyen mérkőzésen (mert nem hinném, hogy ez volt az utolsó telt házas), nem tud felpörögni - akkor Litauszki szavaival élve - az ne menjen focistának.

    Viszonylag későn érkeztünk úgy fél hét felé én szerettem volna körbebarangolni kívül belül az Arénát de ez most nem adatott meg , majd legközelebb ( EB ! ). Pécsi és Fradistaként alapvető , hogy GERAZOLI miatt mentünk , az sajnos csalódás , hogy nem lépett pályára még öt percet se , aztán lejön és fut egy tiszteletkört , vagy kettőt akkor a kutyát sem érdekelte volna a meccs ! A stadion gyönyörű , úgy mentünk be , hogy majd megkeressük a helyünket de ahogy beértünk én megálltam a korlátnál és azt mondtam én innen nem megyek sehova , mondhatni lecövekeltem amúgy is állva szeretek meccset nézni ! A büfé a hátunk mögött pár lépésre , oda nem én álltam sorba , úgyhogy mindegy , hogy mennyit kellett várni a pótlás mindíg időben érkezett ( asse tudom milyen sör volt ). A szurkolás jó , atmoszféra jó , a sok szelfis meg fotós meg tegye el emlékbe , talán én vagyok az egyetlen aki nem csinált egy képet se .
    Úgy tervezzük megyünk a visszavágóra is Montevideoba majd írok arról is .
    Most összefoglalnám : KURVAJÓVÓT !

    Építész szemmel nagyon is jó lett a stadion, voltam bent építés alatt is, így készen, tele emberrel azért jóval impozánsabb.
    Pozitív csalódás volt a belépés és a kijutás is, sokkal gyorsabb, mint gondoltam, a Stefániáról sorbanállás nélkül, kb 1 perc alatt bejutottunk. Valamint nagyon jól eloszlott a tömeg, nem volt tumultus, jók az eligazító táblák, mindent könnyen meg lehet találni.
    Negatívum inkább üzemeltetői szemmel lehet, a büfé irgalmatlanul gyér, és nagyon lassú. Másrészről nincsenek TV-k ahonnan látni lehetne mi megy a pályán amíg sorban állsz.
    Az épületen túl, tényleg be kell lakni még a Puskást, szokni kell a 65000 embert, hiába próbáltam énekelni, kiabálni, ha körülöttem mindenki punnyadt, a végére elveszett a lelkesedés. Én személy szerint nagyobb show-ra számítottam a megnyitóval kapcsolatban, így van némi hiányérzetem, de ez legyen a legnagyobb baj.

    A stadion gyönyörű, hangosítás jó volt, be- és kijutás rendben, büfé problémái leírva, a megnyitó nem volt tökéletes, de elment. Amire érdemes figyelni szurkolói szempontból: A Groupamában ilyen szurkolás jó lett volna, itt elveszett. Ha igazi szurkolást akarnak, mindenhová kell szurkolói csoport, akik irányítanak, valamint jó lenne, ha lenne kapcsolat a szektorok között, mert úgy szurkolhatna az egész stadion.

    A székek alatt fel nem tudom fogni miért van egy kis lejtő, eléggé balesetveszélyes,. szűkíti az álló és közlekedő helyet és így a sört sincs nagyon hova rakni ahol nem rúgja fel az ember gólnál.
    Plusz nekem bent a padló burkolata és lépcsők is csúszósnak tűntek.

    A hangulat gálameccshez képest nem volt rossz, de ide viszont jóval több szurkoló kell mint a Groupama-ba, szinte csak a hajrá magyarok felelgetossel sikerült rendesen bedorrenteni a stadiont, plusz sok rigmust több szólamban, elcsuszva énekeltünk a kapu mögött is.

    Úgy gondolom én is, hogy a gála hangulatban telt a megnyitó, csak ámultunk és bámultunk. De hát a megnyitók ilyenek, a mi Stadionunk megnyitóján sem volt az a fergeteges szurkolás, mint mondjuk egy derbin... Modjuk akkor még a B közép nem képviselte magát....

    Szerintem nagyon szép építmény kívül- belül. Én felső sorban ültem, majdnem a tetején. Tetszik, hogy a sorok között vannak korlátok, jól lehet könyökölni rájuk. A pályára gyönyörűan rá lehet látni onnan is. Igen, a büfé nagyon lassan működött, ebben mindenképp fejlődni kell és kell TV a felső szintekre is a büfékhez.
    A hangulat meg majd jön szép lassan, nem lesz itt csend mindig! smiley

    Szerintem nagyon kellett ez az országnak, szép lassan remélhetőleg elindulunk felfelé!

    Hajrá Magyarok!

    A stadion más szint, mint a Grupi. Minden le van burkolva, még a mennyezet is le van fedve, nyers betont nem nagyon látni sehol. Nekem olyan érzésem volt, mintha másik országban lennék... A stadion akkusztikája jó, amikor igazán rákezdtek a szurkolásra, akkor nagyot szólt. Negatív élmény volt a síri csend, kevés alkesz beordibálás, semmi C6 proletars feeling, nagyon steril volt. Persze sokan meg voltunk illetődve a monumentális építmény miatt, de rengeteg elsőmeccses volt kint. Kívánom, hogy közülük sokan újra meccsre menjenek, lehetőleg fradira is.

    A hangulat az elején jó volt Gerzson és a Nélküled is ütött. Utána viszont látszott, hogy ez inkább egy ünnepség volt mint egy meccs, majdnem kinéztek a szektorból mikor önkéntelenül is de elküldtem a picsába egy ítélet után a sporit. Lesz ez jobb is sokkal, mikor meccset fognak benne játszani nem pedig selfie királyoknak csinált alkalmat.

    tegyül hozzá, a CB hangosítása iszonyat fos volt

    A legtrükkösebb a repohár! Csak egy kupont kapsz, amit a következő meccsen - mondjuk fél év múlva - válthatsz be, ha addig nem hagyod el azt a szart!... Ergo 90 százalékban +300 forint a pia! smiley)

    Mi épp a kanyarban voltunk az alsó szinten, ott volt olyan, aki a koreót sem értette, és le kellett ülnöm, mert a sok első meccses nézni jött nem szurkolni. Lásd még: "figyejjé, mos' lő a Szuárez!"

    A stadion gyönyörű, de elég sablonos, semmi igazán extrát nem sikerült belecsempészni. Én a 3. emeleten voltam, hát elég meredek a lelátó, legközelebb tuti lentebb fogok helyet keresni. Nekem a Groupi családiasabb, barátságosabb benyomást kelt. A hangulat elég gyenge volt bent, érdekes, kint pedig elég jól lehetett hallani a szurkolást (lehet nem ragad meg a hang annyira itt, mint nálunk). Mintha egy színház lenne a mi katlanunkhoz képest. Szóval, szép, jó hogy van egy ilyen is, de nem kapott el az az "aztaqrva" érzés, mind az első Groupis meccsemen.

    Gera Zoli! Gera Zoli! Gera Zoli!

    Azt azért minimum furcsának találom, hogy Dibuszra került a csapatkapitányi karszalag.

    Ez a Nagy Zsolt nem mozgott rosszul.

    Viszont ez a bíró néha nagyon tisztelte az urukat..

    Kíváncsi vagyok majd mások véleményére, de engem egyáltalán nem nyűgözött le tegnap a hangulat, sőt. Valahogy nem volt varázsa a meccsnek, nem volt egyetlen, dörrenős, egész stadionos Ria-Ria-Hungária! sem. Lapos volt az egész. Bár lehet, hogy az alsó karéjban máshogy érzékelték, én eléggé a tetején ültem. A stadion maga persze csodaszép, és onnan fentről is nagyon jól lehetett látni mindent.

    A Bese-Lang kettős életveszély, előbbiről nem is tudom, hány gólt kaptunk már, miért kell erőltetni, nagyon-nagyon gyenge. Az uruk az első félidőben amolyan "ki tud több kötényt adni" játékot toltak, és hát elég sokan szerepeltek jó eredménnyel. Kalmár játéka nekem kellemes meglepetés volt, simán a csapat legjobbja. Most olvastam, hogy súlyos a sérülése, sajnálom és jobbulást neki.

    Wales ellen ezzel a védelemmel sajnos szinte kizártnak tartom a győzelmet.

    Én lenn álltam a sarokban a kapu mögött a CB mellett, ott mindenki állt. Szerencsére a helyek nem keveredtek, így a helyemen voltam végig, igaz a mellettem levő helyre nem jött el a tulaj, így arrébb tolódtunk a mellettem álló kérésére smiley

    A hangulat. A kapu mögött közvetlen a CB részen/sávban végig jó lehetett, de hozzánk a szélre, már nem mindig jutott el, vagyis ránk arra már nem tett olyan hatást,hogy nekünk is énekelni,tapsolni kéne végig. Mondjuk ebben a gyalázatos produkció is szerepet játszott sztem. smiley Nagyon barátságos meccsnek vették a fiúk, alig-alig mozogtak , így azért nehéz lázba jönni. A hátvédeket pld szinte soha nem támadták le a csatáraink,ami azért ma már alapnak kéne lennie, de amúgyis olyan tanácstalannak tesze-toszának éreztem az egész csapatot. Az uruk meg kb 20%on fociztak,de így is megérdemelten nyertek.

    A másik válasz a kérdésedre, hogy a vezérdrukker, akinek kellett volna segítenie a szurkolásban egyáltalán nem értett hozzá. legtöbbször semmit nem értetem belőle pontosan mit kell csinálni, olyan szűkszavú volt. "-Felemelni a kezeket!" mondta, aztán semmi, nekünk kellett volna kitalálni ,hogy most mi van, milyen variáció jön. Elkezdett egy rigmust, de nem folytatta... teljesen ötletszerűen pár percente ordított valamit azt annyi...lehet a CB-sek félszavakból si megértik egymást,de a "polgári" szurkolónak ez nem elég sztem smiley

    Ez a Bese gyerek hátul életveszélyes,úgy mennek el mellette ahogy akarnak.Ennél a Gyurcsó is százszor jobb lenne még hátul is a jobb szélen.Vagy bárki!

    Dibusz két védés, két hajmeresztő öklözés.Bese két kötény, két elfektetés, két gól. Lang, Baráth viszonylag elfogadható. Korhut szintén, de a beszálló Nagyban már most több van. Dzsidzsi védőmunkája egy megindulása pozitív, szabadrúgása a meccs fordulópontja lehetett volna, de nem így. Varga jó, Szoboszlai túl finom, Kalmár kerge (Meg is sérült, jön helyette Kleini?) Szalai a régi, már mint lassú, körülményes, a gólja több véletlen faktor ellenére szép volt. (Pl. előtte Cavani kapott kötényt.) Vida kiemelkedően játszott. Nagy Á. Feczesin, Kovács fel sem tűntek, hogy pályára léptek, kivéve Kovács fél tucat alattomos szabálytalanságát. Az uruk két klasszissal magasabb szintet képviselnek nálunk, a wallesieknél meg remélem, hárommal. A Bíró rendkívül nagyvonalúan vezette a meccset, sok hibával, de nem zavartatta magát. A Puskás-korszak nem jön vissza, a lóvasút, a jegesember és a bambi sem. Ez van ezt kell szeretni. Aki meg nem, annak el lehet menni, hogy egy klasszikust idézzek. Uff.

    Én is azt gondolom, hogy Varga jól mozgott, Vida egész jó és Holman is válogatott lehet csereként. Besét el kell felejteni. Arra viszont nem kaptunk választ, hogy ki lesz a balhátvéd. Nagy? Holender? Vagy középső védő, mint ahogy Kádárt is kirakták?

    Nagyon sajnálom Kalmárt! Egy ilyen banális esetből bokatörés, épp, hogy felépült, most újra. Az övék lehet a jövő: Vida, Szoboszlai, Sallai, Kalmár- belőlük lehet egy, a mostaninál jobb válogatott, még van idejük fejlődni, de már most is jók! A középpályás-támadósor már alakul. Csak már tényleg jó, fiatal védők kellenének Orbán mellé!

    Lang mellől (mögül) rúgta Cavani a gólt! Bese, ahogy írták, nulla, Nagy Zsolt durva, és elkésik a szereléssel, nem megfelelő még Kádár helyett sem. Kalmárt sajnálom, persze, de körülményes, és lassú az uruk mellett.

    Egyébként szerintem sem volt Dénes a legjobb, de nem is volt rossz, sőt. Sokan mégis szapulják. Pedig előtte még egyszer sem védekezett egy normális védelem, mindig a himi-humi meccseken véd, totál analfabéta társakkal. Bese, Lang, Korhut... Ezek közül egy is elég a hátsó alakzatba, már defektes az egész csapat.
    Jó lenne egyszer azt látni, hogy Lovre, Orbán, Kádár, Baráth védelem mellett mire menne.

    Bese bebebizonyította, hogy Lovre helyettese csak Botka lehetne. Baráthnak nagyon kellett egy éles meccs a Walesi előtt, mert így rendbenn lesz. De ki lesz a balhátvéd?

    tegnap mindenképpen, bármilyen összeállításban kikaptunk volna. Nagyon tetszett néhány játékos akarata a pályán. Valahogy, valamivel kompenzálni kell a rettentően nagy tudás, fizikum, technikai képesség különbségeket. Az eszetlenség, és az "akkor legalább agyonrúglak, ha már nem érlek utol" szemléletet viszont gyűlölöm. És ebből is volt... Nagyon-nagyon gyenge válogatottunk van /sérültek, eltiltottak nélkül is/, de ez van jelenleg, és ahogy az utánpótlást nézem, még rettentő sokáig. Tehát javaslom, szurkoljunk tiszta erőből, de ne legyenek irreális elvárásaink!

    Remélem Rossi nem nézi meg a szavazást,irreális megint.A szurkoló nem látja hogy Bese nem kapta meg a támogatást a középpályáról.Hogy Szalai rúg egy gólt,és megint a mennybe repíti a szurkoló,stb.Ha megnézi,magára vessen,előbb vége lesz kapitányi kalandjának.

    Fogalmad nincs a futballról, ha azt hiszed, hogy az a csapat, amelyik ilyen szinten letámad az első félidőben, annak sok energiája marad még a második félidőre. Az uruk azért álltak le a 2. felidőben, mert az elsőben széthajtották magukat. Mondjuk, a sok cserelehetőség segített nekik, de így is láthatóan elfáradtak.

    Érdekes meccs volt! Az Uruk valóban visszaálltak viszonylag hamar. Azt viszont borzasztó volt látni, hogyha egy csapat pressziós focit játszik és letámad minket, gyakorlatilag őrült hangyák módjára rohangálunk és 2 passz sem jön össze! A másik, ami feltűnő volt, hogy Szoboszlait leszámítva félünk a labdától, lassítjuk, tördeljük a játékok, lehetetlen helyzetekben is mindenáron a szélre akarjuk kivinni a labdát.. ez így nagyon impotens játék! DE! Valahol még mindig bízok abban, hogy kedden egy bátor és szervezett ( de legalábbis minden hájjal megkent és a végletekig küzdő ) csapatot látunk majd! Akkor bármi lehet!

    https://ulloi129.hu/2019/11/15/magyarorszag-uruguay/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2732707
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2019.11.13, 14:47 (szerk.: 2019.11.14, 17:25)
    Nagy Zsoltra is számít Marco Rossi a következő összetartás során, míg Gazdag Dániel és Pátkai Máté felépülésüket követően újra meghívót kaptak. Az Újpest FC-t pedig ezúttal nem csak Feczesin Róbert, hanem Zsótér Donát is képviseli a Puskás Aréna nyitómérkőzésére és a Wales elleni Eb-selejtezőre készülő válogatottban.

    Marco Rossi szövetségi kapitánynak ezúttal sem volt könnyű dolga a keret összeállításakor, hiszen egyelőre Nagy Ádám, Kádár Tamás és Willi Orbán sem egészséges, így arra az esetre is fel kellett készülnie a szakmai stábnak, ha ők mégsem épülnének fel legalább a Wales elleni Eb-selejtezőig, amely alig több mint 2 hét múlva lesz. Azon a mérkőzésen Korhut Mihály eltiltás miatt nem léphet pályára, Kleinheisler László pedig kétmeccses eltiltása miatt ezúttal meghívót sem kapott.

    Visszatér viszont a csapathoz az immár egészséges és a hétvégén a forduló góljának címére is esélyes találatot szerző Gazdag Dániel. Ugyanez elmondható Pátkai Mátéról is, vagyis a középpályások közül két olyan labdarúgó is visszatér, akikkel a szövetségi kapitány az előző összetartáson nem számolhatott. A támadóknál Zsótér Donát kap ismét lehetőséget a bizonyításra.

    Ezúttal a védelemre igaz az, hogy sajnos több alapember is sérült, ez azonban egyben lehetőséget is jelent a meghívottaknak, akik között szerepel Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia FC játékosa is, akiről már októberben is elmondta Marco Rossi, hogy figyelik és hamarosan akár meg is hívhatják a keretbe.

    – Ezúttal valamivel több játékost hívtunk meg a keretbe, mint szoktunk – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Ennek egyik oka, hogy több olyan játékosunk is van, akikről még nem tudhatjuk biztosan, hogy egészségesek lesznek-e a mérkőzések idejére, illetve Korhutra csak az első találkozón számíthatunk az eltiltása miatt. Emellett szeretnénk megnézni azokat a játékosokat testközelből, akik komoly opciót jelenthetnek számunkra a jövőben. Nagy Zsolt pont ilyen. Baloldalon Korhut eltiltása miatt amúgy is eggyel kevesebben leszünk, erre a posztra pedig én egy gyors, erős fizikumú hátvédet képzelek el, ennek pedig Zsolt teljesen megfelel, nem véletlenül figyeljük már hosszabb ideje.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/ujonc-es-visszatero-is-a-ferfi-a-valogatott-uruguay-es-wales-elleni-kereteben

    Kádár helyett Szalai Attila a férfi A-válogatott keretében

    A Dinamo Kijev védője sérülés miatt még a hétvégén sem szerepelt klubcsapata keretében és a legfrissebb információk szerint sajnos nincs is rá esély, hogy a válogatott-összetartásig a felépüljön. Ezért Marco Rossi szövetségi kapitány Kádár helyére a Puskás Aréna Uruguay elleni nyitómérkőzésére és a Wales elleni Eb-selejtezőre készülő keretbe az eredetileg az U21-es válogatottba meghívott Szalai Attilát hívta meg.

    A játékosok november 10-én, vasárnap este érkeznek meg Telkibe.

    2019.11.06
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/kadar-helyett-szalai-attila-a-ferfi-a-valogatott-kereteben

    Willi Orbán nem csatlakozik a válogatott keretéhez

    A válogatott belső védője sérülése miatt nem érkezett meg Telkibe. Az uruguayi válogatott viszont lehető legerősebb összeállításában léphet pályára a pénteken nyitó Puskás Arénában.

    Az RB Leipzig védője egy hete sérült meg csapata Német Kupa-mérkőzésén. Az első, Lipcsében elvégzett vizsgálatokat követő napokban állapota nem javult, így kedden újabb vizsgálatokon esett át. Ezek alapján immáron biztosra vehető, hogy Orbán nem tud a válogatott rendelkezésére állni a novemberi két mérkőzésen. Kezelését továbbra is az RB Leipzig egészségügyi stábja felügyeli.

    Willi Orbánnal ellentétben Luis Suarez felépült, így Uruguay a lehető legerősebb összeállításában érkezik a Puskás Aréna nyitómeccsére. A Barcelona játékosa mellett a dél-amerikai együttesben olyan világsztárok futballoznak majd a magyar válogatott ellen, mint Edinson Cavani, Diego Godin, Lucas Torreira vagy Federico Valverde.

    2019.11.13
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/willi-orban-nem-csatlakozik-a-valogatott-keretehez

    Nahitan Nández mellett Jonathan Rodríguez sem lép pályára ellenünk, ugyancsak sérülés miatt. A szakmai stáb a helyükre Gastón Pereirót és Martín Cácerest hívta be, ám utóbbi eltiltás miatt nem játszhat ellenünk.

    2019.11.12
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-az-uruguayi-keret-nagy-resze-mar-budapesten-ujabb-serult-2732099
     
  8. avatar: Zsorzsinju
    2019.11.11, 20:37
    Gera nem is játszik.
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2019.11.10, 22:55
    Minden jegy elkelt az Magyarország-Uruguay találkozóra! Teltház előtt búcsúzik Gera Zoltán a válogatottságtól november 15-én, a gyönyörű Puskás Arénában.

    2019.10.28
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1188762451472457728
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2019.06.08, 10:01
    Magyarország–Uruguay mérkőzéssel és Gera búcsúztatásával nyitja kapuit a Puskás Aréna
    kép

    A világ egyik legnagyobb futballhagyományaival rendelkező országának csapatát, Uruguayt látja vendégül november 15-én a magyar férfi labdarúgó-válogatott. A találkozó történelmi: az új Puskás Arénában, a 2020-as Eb egyik helyszínén fogadjuk a kétszeres világbajnokot! Ezen a találkozón vesz búcsút a szurkolóktól a 2018-ban visszavonult Gera Zoltán, aki júliustól átveszi az U21-es válogatott irányítását.

    A világranglista 6. helyén tartózkodó uruguayi együttes, amelyben olyan sztárok is szerepelnek, mint Luis Suarez (FC Barcelona) vagy Edinson Cavani (PSG) jelentős múlttal rendelkezik, hiszen 1930-ban és 1950-ben megnyerte a világbajnokságot, 1924-ben és 1928-ban pedig egymás után kétszer zsinórban lett olimpiai aranyérmes.

    A kétszeres vb-ezüstérmes, háromszoros olimpiai bajnok magyar válogatott számos emlékezetes összecsapást vívott dél-amerikai ellenfelekkel szemben, de hazai pályán mindössze egyetlen egyszer, 1962-ben játszott Uruguay ellen, és ez a találkozó volt a 101-szeres válogatott Bozsik József búcsúmérkőzése.

    A november 15-én rendezendő összecsapás helyszíne a Népstadion helyén, és annak elemeit is felhasználva készülő új Puskás Aréna lesz, ezzel a találkozóval nyitja meg kapuit Európa, és a világ egyik legmodernebb, 68 ezer néző befogadására alkalmas létesítménye, amely a 2020-as Európa-bajnokság alkalmával négy találkozónak ad majd otthont.

    Egyben búcsúmérkőzés is lesz az összecsapás. Tavaly Gera Zoltán, az elmúlt évek kiemelkedő hazai labdarúgója (97 mérkőzésen 26 gól) egy sérülést követően egyik napról a másikra volt kénytelen abbahagyni sikeres pályafutását. Ennek része volt magyar bajnoki címek és Magyar Kupa-sikerek mellett a 2011-es Európa Liga-döntő a Fulhammel, vagy a 2016-os Eb, amelyen a torna legszebb gólját szerezte a későbbi győztes Portugália ellen.

    Gera Zoltántól klubja, a Ferencváros és az MLSZ ezen a találkozón a szurkolókkal közösen búcsúzik el. A szakember július elsejétől átveszi a 2021-es, magyar-szlovén rendezésű Eb-re készülő U21-es válogatott vezetését. Mivel a feladatkör teljes embert kíván, Gera Zoltán megállapodott a magyar bajnok vezetőségével, hogy egyelőre távozik a zöld-fehérek szakmai stábjából. Egyidejűleg az A válogatottban, Marco Rossi mellett is folyamatosan csökkentik feladatait a szezon végéig, hogy minél hamarabb száz százalékosan az U21-es korosztályra koncentrálhasson.

    2019.06.07
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/magyarorszag-uruguay-merkozessel-nyitja-kapuit-a-puskas-arena