magyarfutball.hu

Észtország - Magyarország 3 : 3 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Észtország - Magyarország 2018
  2. Észtország - Magyarország 2018
  3. Észtország - Magyarország 2018
  4. Észtország - Magyarország 2018
  5. Észtország - Magyarország 2018
  6. Észtország - Magyarország 2018
  7. Észtország - Magyarország 2018
  8. Észtország - Magyarország 2018
  9. Észtország - Magyarország 2018
  10. Észtország - Magyarország 2018
  11. Észtország - Magyarország 2018
  12. Észtország - Magyarország 2018
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.33 (3 szavazat)

játékvezető: 3.33 (3 szavazat)

hangulat: 2 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 3 (1)
  2. 0 : 4 (1)
  3. 1 : 2 (1)
  4. 1 : 3 (1)
  5. 2 : 1 (1)
Nemzetek Ligája
931. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Tallinn, A. Le Coq Arena
játékvezető : Özkahya Halis (Törökország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. jagpall.ee: 3.043
  3. Nemzeti Sport: 3.043

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Gy. Zolika
    2018.11.11, 20:29
    Egy kis beszámoló a tallinni kirándulásunkról
    http://meccsturak.blogspot.com/2018/10/tallinn-nem-medvenek-valo-videk.html
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.17, 12:25 (szerk.: 2018.10.17, 12:26)
    „Azt gondoltam, az észtek ellen jobban fogunk dominálni” – kezdte értékelését az észt-magyar Nemzetek Ligája (3-3) mérkőzést követően a válogatott egyik gólszerzője, Nagy Dominik. A fiatal játékos önkéntelen kifakadásánál vélhetően semmi nem festi le jobban a meccs tényleges képét:

    a magyar csapat lebecsülte ellenfelét, kulcspillanatokban hibázott hatalmasakat, és végül jelentősen alulmúlta az előzetes várakozásokat.
    ...
    A labdabirtoklási periódusokban általában három védős (Kádár, Orbán, Baráth) felállásra váltó magyar csapat legkomolyabb problémája az volt, hogyan váltson az egyes fázisok között: a látványosan nehézkes átállásokat pedig mintaszerűen használta ki az észt válogatott.
    ...
    Hogy a magyar válogatott feltűnően sebezhető volt az ilyesféle észt ellencsapásokkal szemben, javarészt arra vezethető vissza, hogy egyáltalán nem működött a mieink felállt fal elleni játéka.
    ...
    Az egész meccsen feltűnő volt, hogy az ellenfél előszeretettel szerez labdát a mi térfelünkön, ami pedig a magyar futball – a szélső hátvédek képzésének teljes ignorálása mellett – másik komoly problémájára vezet minket vissza: a mi játékosaink egyszerűen képtelenek nyomás alatt focizni.
    ...
    A középpályánk elszigeteltségének kiváló mérőszáma, hogy Nagy Ádám és Kleinheisler együtt összesen 1(!) darab szabálytalanságot követett el – még attól is messze voltak, hogy faultolni tudjanak, mindketten játékon kívül vergődtek, kevés hatásuk volt a meccs menetére, tempójára.

    A teljes elemzés itt érhető el:
    https://24.hu/sport/foci/2018/10/16/ha-messzirol-futsz-neki-benne-van-hogy-hatalmasat-esel/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.16, 13:51
    kép
    A Nemzeti Sport másnapi címlapja
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.16, 13:50
    Marco Rossi: Túl sok hibát követtünk el ezen a mérkőzésen védekezésben, ennek nem is lehetett más az eredménye, mint a pontvesztés. A második és a harmadik kapott gólunk balszerencsés volt, de ettől függetlenül nem engedhetünk meg magunknak olyan hibákat, amiket ma elkövettünk. Eddig nem volt okom a panaszra a mutatott játékunk miatt, most viszont egyáltalán nem voltam elégedett néhány játékos pályán mutatott magatartásával, volt, aki a meccs elejétől kezdve kilógott a sorból. A mai mérkőzésből egyedül azt tarthatjuk meg, hogy soha nem adtuk fel a küzdelmet, az akarat megvolt a játékosokban, jól reagáltunk, amikor hátrányba kerültünk. Az első félidőben voltak jó kombinációink előrefelé, ziccerünk is adódott a hajrában, amit sajnos kihagytunk. Az észtek taktikailag nem leptek meg bennünket, defenzíven kezdtek, ellentámadásokra játszottak. Nem voltak taktikai problémáink, a védőmunkánk azonban nem volt megfelelő ahhoz, hogy nemzetközi szinten jól teljesítsünk.

    Tovább kell dolgoznunk, figyelnünk kell a szóba jöhető játékosokat, remélhetőleg mások is csatlakozhatnak még hozzánk. A továbbiakban is építkeznünk kell, a védekezés biztonsága a legfontosabb, ebből kell kiindulnunk a játékunk felépítésekor. Az előző meccseken ebben nem láttam problémát, most viszont túl sok területet hagytunk hátul, nagy volt a tér a játékosok közt. A mai mérkőzés után újra kell kezdenünk a védőmunkánk felépítését

    https://www.mlsz.hu/hir/marco-rossi-a-vedomunkank-nem-volt-nemzetkozi-szintu
    Martin Reim: ?
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.16, 13:09 (szerk.: 2018.10.16, 19:49)
    Nagyon úgy nézett ki, hogy a játékosok nem tudják mit kellene játszaniuk. Vagy nem értették meg amit játszaniuk kellett volna, vagy nem tudták teljesíteni a kapitány taktikai elképzeléseit. A három rúgott gól ellenére égbeható rosszul játszottunk.Ennek a gyenge csapatnak állandóan teret adtunk a támadásaikhoz. Ahogy cserélgetjük a kapitányokat egyre gyengébbek jönnek külföldről. Ezeket az eredményeket magyar edzők is tudnák hozni, kevesebb pénzért.

    Orbán előtt két meccsen kaptunk két gólt. Orbán után két meccsen négyet. Van még kérdés? smiley)
    A meccs momentuma számomra, amikor mintegy Freud-i elszólásként keresztbe passzoltuk a labdát és így jött ki a kommentátor szájából: "Orbán Kádár Barát(h)"...

    Ha Ádi is megkapta volna közben a lasztit. Akkor már nagy barát.

    ebben a tegnapiba Rossi is nyakig ludas, már-már Leekensien rossz volt a hadrend és az összeállítás

    Ez megint egy méretes égés a magyar válogatottnak. Edzői hibák tömkelege, emiatt rengeteg rossz helyezkedés és ebből született egyéni hibák jellemezték ezt a meccset, ami kár, mert azt hittem Rossi jó választás lesz, a tegnap után ez már erősen megkérdőjelezhető.

    Egy 2 honap alatt lezavart sorozatban nincs ertelme a nagy szavaknak. A sport tvn mar azt ecsetelik hogy beerett a finnek munkaja. Beszarok. smiley Lofaszt. A selejtezokben ugyanugy 5. helyen vegeznek majd mint eddig. Itt nagyjabol hasonlo jatekereju csapatok vannak egy csoportban sok fugg attol hogy mi az elso meccsek eredmenye. Van az egesznek egy dinamikaja, lelektana mint az eb-vb csoportkornek. Allitom ha nyerjuk az elso meccset a finnek ellen akkor most kb 3 pontjuk lenne. Sajnos ennyit tudunk es meg meg is spekeltuk az egeszet azzal hogy 1 ev alatt 4 kapitannyal bohockodunk. Realisan nezve az ebnek lottek.

    1.Jobb- és balhátvéd nélkül soha nem lesz normális védelem.
    2. Középpályán meg az észtek ellen is kell vki, aki párharcokat nyer, ütközik, jól fejel, és ha megvan a labda, jó helyre teszi tovább. Na ilyen játékos, pont nulla van a keretben.
    3. Kleinheisler nem nk-i szint. A Fradibol is lefelé lógott ki. Jó, h elment.
    4. Baráth sem válogatott szint, bár a mai meccs nem rajta múlt.
    5. Jó ejt mindenkinek!

    Akárki akármit mond, egy Ádám, Dominik, Kiskokó, Kleini, Sallai középpálya súlytalan. Igazából itt vesztettünk. Minimum egy, de inkább kettőnek rohamnégernek kellene lennie.

    Szerintem nem kell tulbonyolitani. Kaptunk 2 szalami golt. Ezzel manapsag mar az esztek ellen sem eletbiztositas egy meccs. Foleg nem a magyar csapatnak. Akarhogy lottunk 3 golt. Ezzel 10-bol 9 meccset meg kellene tudni nyerni.

    20 kilós gyerekekkel, meg eszetlenekkel ez nehéz. De ma nálam a Gulácsi, Kádár, Lovre trió nyújtott nagyon kiábrándítót.

    Gondolom Rossi arra számított, hogy az észtek beállnak védekezni, ha pedig így lett volna technikásabb játékosok kellenek. Hát nem jött be. Sajnos a védelmünk alulmúlja a középpályát.

    Amúgy megkérdezném Kádárt, Gulácsit és Pátkait hogy szerintük melyik csapatban játszottak? Főleg Kádárt meg a csodakapust. Csak 3 gólt hoztak össze ketten.

    Ez a meccs a hatul levo toketlenkedessel ment el. Akarmilyen szarul jatszottunk azert manapsag 3 lott gollal meg kene nyerni egy meccset. Sajnos ma abban mondtunk csodot amiben Rossitol a csodat vartuk.

    Ilyen eredménnyel jár ha Szalai a meccs embere smiley
    Amugy ma tényleg jo volt...

    Pátkai ma csak két dologban volt szar. Támadásban és védekezésben. Ja meg hülye nézésben is. Nem tudta, hogy milyen rendezvényen van..

    Valójában teljesen mindegy a matek, meg hogy kiestünk. A fifa ranglista 84. helyezettje ellen akik ráadásul a két legjobbjuk nélkül játszottak, képtelenek voltunk folyamatos játékra. Amikor letámadtak minket, semmit nem tudtunk kezdeni a labdával. A góljaink esetlegesek voltak, súlyos védelmi hibákból, pont, mint amiket kaptunk. Összesen egy, gólhelyzetig kijátszott támadást vezettünk. Ez annyira katasztrofális teljesítmény, hogy nemhogy az EB-ről nem érdemes álmodnunk, hanem azt kell emésztgetnünk, hogy európa utolsó 20%hoz tartozunk.

    Rossi is egy faszkalap. Ott van a padon még legalább Láng meg Vinicius Erre meg Botond barát a bal back

    egyébként Baráth nem lógott ki kifele, bármennyire is én is ezt hittem előre.

    Nekem nem az a bajom hogy nincs ballábas balhátvédünk, mert se Fioláról se Baráthról nem kaptuk gólt, ellenben a jobboldalla ahol mint Bese mitn Lovre sokszor összevissza felrohangál és nem ér vissza több gólban is benne voltak majdnem mindegyik kapot gólt a jobb oldali védekezésünk miatt kaptuk a sorozatban...nincs az a stabil középhátvéd kettes aki állandóan tud menteni mindent...így nehéz

    "volt, aki a meccs elejétől kezdve kilógott a sorból." És miért nem kaptad le a pályáról? Utálom az ilyen nyilatkozatokat. Rossi is kezdi átvenni a mindenki hibás csak én nem stílust. "Nem voltak taktikai problémák" - Lófüle, voltak azok szép számmal.
    Ha a játékosok mellett az edzőt is lehetne osztályozni, a tegnapi meccsért kapna egy gyenge négyes - a tízes skálán.

    azt is megemlíthette volna, hogy az első és második gólunk meg nagyon szerencsés volt, ha már az ellenfél góljaiba beleköt. Hajdu B. is úgy mondta Szalai első góljánál, hogy nekiállt dekázgatni mintha valami labdazsonglőr lenne, a lassításon pedig tisztán látszott, hogy az védő "dekázta" oda neki a gólpasszt, az első gólnál meg ugyanúgy elengedte a védőjük a labdát, mint Kádár az ő "szerencsés" góljuknál. az volt az egyetlen jól kidolgozott helyzetünk, amit Nagy Dominik az első félidő végén kihagyott sajnos. ilyenekből kéne 4-5-öt összehozni egy ilyen szintű ellenfél ellen, nem csak a beívelésekben meg a szerencsében bízni.

    Pátkai tényleg gyökér, de egy megpattanót azért ne írjunk már a számlájára...
    Neki az a dolga hogy belelépjen a lövésbe - beadásba.
    Megtette, a többi nem az ő sara.

    Persze, deffenziven kezdtek, husz percig ki sem jöttünk a tizenhatosrol....

    Itt olyan hiányosságok vannak, hogy ihaj.

    Lovrencsics, Baráth, Kovács, Kleinheisler, Kádár teljesen indiszponált. Barátnőt esetleg nyomasztja a debütálás, de a másik négy katasztrófa eddig.

    Sallai is árnyéka önmagának, de sok labdát nem kap.

    Szalai, Nagy Á, Orbán próbálkozik, dehát, 3 fecske...

    Jó lenne, ha az a sok sárgás ma is kapna. A finn meccs fontosabb...

    Eddig ekéztem Fiolát. Szomorúan kell megállapítanom, hogy sem Lovrencsics, sem Bese nem volt jobb nála.

    Az pedig az agyamra megy, hogy 80 percen át százhúzszor visszafelé passzolgatunk sétatempóban, majd az utolsó tíz percben rájövünk, hogy itt futni is kéne.

    Mindegy ki itt a kapitány, ilyen mentalitású és tudású játékosokkal semmire nem fog menni.

    Ez a hátrafele passzolgatás már nekem is feltűnt korábban, de a mai meccesn volt igazán szembeötlő és irritáló.

    Hihetetlenül buta dolog, ezzel húzzuk magunkra az ellenfelet (ahogy Kleinheisler is csinálta, de szinte mindenki a csapatból).Nem igaz, hogy nem mondja az edző, hogy "előre, b.sszátok meg, előre"!

    amikor esélyt latolgattunk, nem kalkuláltam bele, hogy pár játékosunk nemes egyszerűséggel beleszarik az egészbe, és úgy lesz vele, hogy az észteket majd csak legyűrjük valahogy. Gondolom Kádárnak is annyi volt meg az észtekről, hogy még gólt sem rúgtak, szóval azt gondolta, elég lesz udvariasan kísérgetni a támadókat, úgyis kihagyják a helyzeteket.

    Elképesztő, hogy Rossinak arról kellett beszélni a meccs után, hogy magatartásbeli problémák voltak némelyik játékosnál. Kádár nagyon gáz volt, Sallai, az ifjú titán a teljes első félidőt végigalibizte, Kleini nem volt hajladó előre passzolni. A többiek szimplán szarok voltak (szegény Lovrencsics meg Baráth, édes jó istenem...), de legalább Szalai megmutatta, hogy miért kellett ragaszkodni hozzá.smiley

    Baráth,Eppel NB IIes szintű játékos ! Bese beállítása mikor gólt kell lőni,nagy tévedés volt !!!Kádár nem először betlizett !Lovrencsics többször elkalandozott az emberétől !

    Dícséret illeti az egész csapatot, mert a két potyagól után is volt lelkierő a fiúkban az egyenlítéshez, ezzel maguk mögött tudják továbbra is az észteket a csoportban.
    Gulácsi
    Az idő egyre inkább engem igazol, én kezdettől fogva nem tekintem klasszis kapusnak (Gróffal együtt), szerintem abszolút túlértékelt. A mostani bődületes hibái után másnak kell lehetőséget adni a bizonyításra. Ha így védene Lipcsében, már régen eladták volna. Sokadszorra nem becsülte meg a címeres mezt, szégyenletes potyagólokat szedett be.
    Lovrencsics
    Kényszerből játszott az eltiltott Fiola helyén. Nagyon igyekezett, de egy NBI-es játékos minden bénasága és technikai hibája visszaköszönt a játékában. Így is sokkal jobb választás, mint az előre játékban teljesen kuka Bese.
    Orbán
    Közepesebb teljesítményt nyújtott, mint Athénban, sokszor légüres térben mozgott. Túl sok esetben megbízott a hátvédtársaiban, de most nem a lipcsei kollégái voltak mellette. Csalódást nem okozott.
    Kádár
    Két durva hibáján elment a meccs. Mentségére kell írni, hogy idegen poszton játszik, nem belső védő, hanem balhátvéd, arról nem tehet, hogy ezt a klubjában és a válogatottban sem látják. Gulácsival együtt ő a fő oka annak, hogy a csapat 3 gólt szerezve sem győzött.
    Baráth
    Végszükség tartalékként debütált, érthetően indiszponált volt, a legegyszerűbb passzokra és megoldásokra vállalkozott. Miatta nem volt baloldala a csapatnak, de döntő hibát nem vétett.
    Nagy Ádám
    Megint erőssége volt a válogatottnak, mások helyett is rengeteget futott, szerelt, labdát szerzett, az emberét levette a pályáról. Látszik rajta, hogy nem az NBI-ben vagy Kazahsztánban játszik.
    Kleinheisler
    Közepesen teljesített, idegen neki a balösszekötő poszt, a jobb oldalon képes támogatni a támadásokat. A bírónak és az ellenfélnek címzett trágárságaitól meg kell szabadulnia, mázlija volt, hogy nem állították ki.
    Kovács István
    Hullámzó volt a teljesítménye, sokat faultolt, mert le-lemaradt az emberéről. Két gólban játszott domináns szerepet, ezért dícséret illeti, és összeségében is a jobbak közé tartozott.
    Nagy Dominik
    Veszélyesen és gólratörően játszott, igazolta a bizalmat, nálam is ő kezdett. Hosszú távon számítani kell rá, fejlődépes és fizikailag is rendben van. A csapat egyik legjobbja volt, parádés gólt rúgott. Sokkal kulturáltabb futballista, mint Varga Roland.
    Szalai
    Az Eb óta most nyújtotta a legjobb teljesítményt, a csapat legjobbja volt.
    Kihasználta, hogy gyengébben kvalifikált védők próbálták fogni, rendszeresen föléjük kerekedett. Mindkét gólja klasszis center megoldás volt, Nagy Dominik gólja előtt pedig gólpasszt adott.
    Sallai
    Egyedül harcolt a baloldalon, nem bírt a túlerővel. A tehetsége vitathatatlan, a jövő embere Dzsudzsák egykori helyén. Szalai első gólja előtt fejjel adott gólpasszt, nem okozott csalódást.
    Bese
    Rossi (és a korábbi kapitányok) egyik nagy tévedése, még soha nem bizonyította az alkalmasságát, számomra érthetetlen a beválogatása. Sürgősen eltávolítandó a keretből Vinicius, Pátkai és Németh mellett.
    Pátkai
    Évek óta üvöltöm, hogy ez a gyerek egy blöff, de annak is gyönge. Még az NBI-ben sem meghatározó, én már akkor leírtam, amikor Győrben játszott. Erre minden kapitánynál válogatott, égnek áll tőle a hajam! Totálisan képzetlen, lassú, buta, tehetetlen, vele emberhátrányban vagyunk. Talán a mostani "produkciója" elég lesz az elfelejtéséhez.
    Eppel
    Tíz percet kapott, alig került játékba. A végén elbénázott egy gólhelyzetet, lövés helyett pepecselt a labdával, pedig ha berúgja, megnyerjük a meccset.
    Megismétlem, amit hónapok óta kiabálok, Kádár balhátvéd, Fiola jobbhátvéd, kell egy belső védő Orbán vagy Guzmics mellé.
    Besét, Viniciust, Pátkait (!), Némethet, Varga Rolandot, Gyurcsót kirakni a keretből, mint alkalmatlant. Kalmár hiánya rendesen látszott, jövőre Vidát, Zsótért, Gazdagot, Tajtit, Sallóit, Varga Kevint, Makrait, Baloghot, Kiss Tamást és főleg Szoboszlait be kell hívni a keretbe, és minden futni, cselezni, labdától rettegőt kirakni onnan.

    jó korrekt elemzés,nem nagyon lehet vele vitatkozni.Talán ami kimaradt s szerintem döntő fontosságú tény a mai Magyar válogatott játékáról...Az előre játék teljes csődje,a kvalifikáltabb ellenfelek ellen megérti az ember az óvatos(tapogatozó)játékot.Itt azonban sokadszorra nagyon feltűnt hogy képtelenek vagyunk gyors támadás építésre!Ezek a labda felhozatalok rémisztően lassúak,pedig a keretben több alkalmas játékos lenne erre a feladatra...Talán ez a fő probléma-túlságosan is Szalaira támaszkodik a csapat,s ez miatt lassú a taktika(?).Személy szerint főleg ilyen képességű csapatok ellen 2 előre tolt ékkel(nem árnyék feladattal)probálkoznék.Ami embert venne el az ellenféltől a támodásunk építésénél és a középpálya-szélek,jobb dinamikával jöhetnének a támadással.

    A labdabirtoklást akartuk megnyerni? Az is alig sikerült. Ha nyolc átadással eljutottunk az oldalvonal mellett a tizenhatos magasságáig, Baráth és Lovrencsics teljes erővel visszarúgta a labdát a saját térfelünkre, aztán onnét valaki haza, életveszélyesen. A személyes értékeléshez. Nagy D. egy nagyobb helyzetet puskázott el, mint a góljánál volt. Eppel pár perc alatt kettőt. Egy labdát tisztán állva visszafejelt az ötösről, egyet meg húzogatott az ötösön belül.

    Sokan az edzőt hibáztatják, kár lenne nem megtartani, mert Rossi egy jó szakember. Egyet nem értek, miért erőltetik Lovrencsics, Pátkai és Kleinheisler szereplését? A tegnap még felbukkant egy futball-zseni Baráth személyében. Honnan szedik ezeket a játékosokat? Baráth csak hátrafelé adott pontos passzot, előre vagy nem mert vállalkozni vagy az ellenfélnek, ill. az oldalvonalon túl rúgta. Elképesztő.

    Lovrencsics, Kádár, Baráth, Kleinheisler, Pátkai, Eppel= nagy 0
    Lovrencsics: ahány beadás arról az oldalról, annyi gól... Szinte az összes párharcot elvesztette!
    Kádár: volt egyeltalán jó megoldása? Az első gólnál még az észt srác sem hitte el h ilyen könnyen megelőzhette...
    Baráth: lassú, körülményes, hátrapassz-király! Üresen kapja a bal oldalon és beadás helyett visszapasszolja?! Jesszusom...
    Kleinheisler: a pofa akkora, mint amekkora majdnem öngólpasszt adott az észt támadónak.
    Pátkai: no comment
    Eppel: hátrányban beadás után, ami tökéletesen érkezik a fejére, és az ötösről inkább középre lefejelni, ahelyett, h kapura és esetleg gól?! Atyaég!

    Szalai 7. A szokásos mezőnyjátéka (helyenként "mélységi irányítóként" is feltűnt) és a gólpassza mellett elért két gólt, ráadásul nagyon sorsdöntő időszakokban. Adott egy másik gólpasszt is, csak azt Dominik kihagyta.
    Orbán, a két Nagy, Kleini, Sallai 6. Kleini és Sallai kevesebbet tudott a támadásokhoz hozzátenni mint máskor, de amit lehetett, megtettek. A két Nagy 7-est kapna tőlem, ha győztünk volna. Dominik a meccs helyzetét hagyta ki, éppenséggel egy olyan gyors támadásból, amilyenjeink többek szerint nem voltak, pedig az első gólunkat is olyanból szereztük. Tömörülő védelem ellen nehéz gyorsan játszani, de a meccs lüktetőbb időszakaiban képesek voltunk rá, - általában elrontva a kulcspasszokat.
    Gula, Lovre, Baráth, Kokó és a cserék 5. Gula a harmadik gólt védhette volna, nem sikerült, és egyébként se tett hozzá extrát, tehát átlagos volt. Kokó kb. öt és félre játszott, a többiek átlagosak. Talán Kalmár már jobb Kiskokónál, de nem biztos.
    Kádár 4. Én is sokat szövegeltem már évek óta, hogy ő balhátvéd. Nem értem a klubjait, nem értem, hogy a válogatott miért állt rá végül a klubjai hülyeségére, és nem értem Kádárt se, hogy miért szeret jobban belső védőt játszani. Minden ízében balhátvéd - meg szoktam jegyezni, mert fontos, hogy a gondolkodásmódjában is balhátvéd, arra képezték, arra a rugóra jár az agya. Az intelligenciája balhátvédi intelligencia, és a fizikuma is. De technikailag is balhátvéd, például erősen egylábas, ellentétben például Orbánnal, aki ballal is szinte úgy nyúl a labdához, mint jobbal. Kádár a játékpercek arányában több hibát vét belső védőként mint Lang, és Lang több pozitívat tesz belül. Kádár akkor jó, amikor egy irányba kell figyelnie, amikor a támadójának csak az egyik oldalán van pálya - ugyanígy az előrejátékban is a balszélen használható. Miközben kifogytunk a balhátvédekből, a kapitányaink az egyetlen épkézáb balhátvédünket elkezdték belső védőként használni, merthogy a klubjai is. És közben másodrangú balhátvédekkel kísérletezünk, meg a jobbhátvédeket áttesszük balba. ?????? Tudom, tízmillió szövetségi kapitány országa, de Kádár balhátvéd, ezt sokáig tudták a kapitányok is, főleg, mert nincs helyette más épkézláb balhátvédünk.

    Illetve Rossi szerintem annyiban felelős a tegnapi eredményért, hogy ugyanazzal a hadrenddel álltunk fel, mint a görögök ellen. A görögök ellen érthető volt a három belső középpályás, mivel Fortunis mozgatja a csapatot, és a fel-fellépő Papadopoulos is tud hosszú, pontos felpasszokat adni, le kellett zárni azt a területet. És jól is csináltuk. Tegnap viszont, egy betömörült észt középpálya mellé még erőltetni egymáshoz közel Nagyot, Kleinheislert és Kokót nem volt jó döntés. Kevés helyük volt, helyezkedésben sokszor kb. egymást zavarták vagy egymásra vártak. Kb. olyan érzésem volt néha, mintha csocsóasztalt néznék, annyira tömött volt a közepe. Én az elejétől két csatárral játszottam volna, Eppelt se tartom sokra, de érezhetően nehezebben tudták levédekezni az észtek a két csatárt, és onnantól Nagy is, Kokó is többször tudta rávezetni a védelemre a labdát. Sajnos Leekens nagy mellényúlás volt, most üt vissza, mert Rossi még mindig az alapjátékot kell megértesse a játékosokkal, viszont az alapjátékunk szerényebb képességű ellenfelek ellen (mondjuk ez tegnap nem látszott) nem vezet célra, mert épp amiatt nem tudunk középpályán dominálni, mivel nem marad hely. Rossinak idő kell, remélem, ha az alapjáték menni fog, ilyen meccsekre már mer más felállást is választani.

    ha szerinted Baráth volt a leggyengébb, akkor fogalmam sincs, milyen meccset néztél tegnap. Tény, hogy nagyon kevés volt, amit előadott, de nem ő volt az, akin elment a meccs. Valószínűleg nem sokszor lesz a jövőben válogatott, de a szürke játékával együtt még mimdig több haszna volt, mint Pátkainak és Eppelnek az összes eddigi fellépésén.

    Valószínűleg beidegződés okozta a zavart: a BuLIban az ilyen esetekben a hátvéd intézkedik, s Gulácsi ezért indult későn, az ukránoknál meg a kapus dolga az ilyen helyzetek tisztázása, tehát Kádár továbbengedte a labdát. Akár ez, akár nem ez, itt a kapusnak kell kiabálnia mi történjen...

    A 3. gólt ezért én egy kommunikációs hibára fogom.
    A 2. gól teljesen balszerencsés volt (sokan fanyalogtak itt a szerencsefaktor fölött, most megtehetik ezt a balszerencsefaktor fölött is).
    Az 1. gólnál most Kádár maradt le az emberéről...

    Na, majd a legközelebb kiderül mennyit szűrnek le ebből fiaink. És mostmár mindegy ki és hogyan sárgállik tovább... Illetve nem. Mennyit kell teljesítenünk a buefa harmadik kalapjához?

    Dzsudzsák szerintem nem fért volna be. Még akkor sem, ha beletörődik, hogy ő már nem csapatkapitány, ráadásul bármikor leültethető a kispadra. A félreértések elkerülése végett: ha a következő meccsen kerettag lenne, akkor azt éppúgy nem kifogásolnám, mint ahogyan a további mellőzését sem. Dzsudzsika ma kb. az a kategória, mint mondjuk Gyurcsó vagy Varga Józsika. Ha ott van a keretben, nem baj, de ha hiányzik, akkor sincs apokalipszis.

    A tegnapi kudarcot elsősorban az okozta, hogy nincsenek jó védőink.

    Bár akár azt is megkérdezhetnénk, hogy egy észtek elleni kinti döntetlen miért akkora kudarc? Mert nem nyerjük meg az NL-csoportunkat? Létezik olyan ember, aki ennek a bekövetkeztében komolyan hitt?

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://ulloi129.hu/2018/10/15/esztorszag-magyarorszag/
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2663739
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2018.10.12, 19:49 (szerk.: 2018.10.16, 13:52)
    Játékvezetők:

    Referee: Halis Özkahya (TUR)
    Assistant Referee 1: Ceyhun Sesigüzel (TUR)
    Assistant Referee 2: Hakan Yemişken (TUR)
    Fourth Official: Kerem Ersoy (TUR)
    Additional Assistant Referee 1: Ümit Öztürk (TUR)
    Additional Assistant Referee 2: Koray Gençerler (TUR)
    UEFA Referee Observer: Vasyl Melnychuk (UKR)
    UEFA Delegate: Camelia Nicolae (ROU)