magyarfutball.hu

Palotás SE - Rákospalotai EAC 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.27, 12:04
    Az idény legjobb mérkőzésén nagyobb arányban is nyerhetett volna Palotás
    Remek hazai játék, magabiztos győzelem
    Palotás - REAC 2-0 (1-0)
    Palotás, 600 néző. VEZETTE: Drucskó (Nyikes, Samu).
    PALOTÁS: Jeszenszky 0 - Lalusz 7 (Lénárt), Turcsányi 7, Ács 6, Tóth 7 - Baranyai 6, Mohácsi 6, Szabó Z. 8, Jele Cs. 7 - Sabján 6 (Kiss), Jelé Z. 6 (Simó). MEGBÍZOTT EDZŐ: Bodonyi Béla. REAC: Cser 6 - Takács B. 6, Balogh 6, Siteri 6 (Kovács), Szabó Z. 3 - Szőcs 5, Takács S. 5, Bélteki 3, Doma 3 - Nadolai 5, Pothorszky 4. EDZŐ: Kiss László.
    GÓLLÖVŐ: Lalusz, Jele Cs. SÁRGA LAP: Szabó Z., Mohácsi, illetve Siteri, Bélteki.
    7. perc: Sabján húzott el a jobb oldalon, majd 14 méterről, nehéz szögből a felső lécet találta el.
    17. perc: Jele Cs. a jobb oldalról végzett el szögletrúgást, a labda a védőkről Lalusz elé került, aki habozás nélkül 18 méterről, kapásból a jobb felső sarokba bombázott. 1-0.
    25. perc: Szabó Z. remek cselekkel keverte meg a vendégvédőket, majd kiugratta a jobb oldalon felfutó Tóthot, aki 10 méterről, nagy helyzetben lőtt, de Cser hárított.
    30. perc: ismét szép akciónak tapsolhatott a hazai közönség. Baranyai indította jó ütemben a jobb szélen érkező Tóthot, aki pontosan játszott középre, de a berobbanó Jele Z. hajszállal csúszott le az átadásról. Gólt ígérő akció volt!
    32. perc: Jele Cs. lépett ki a védők közül, már a 16-oson belül járt, amikor a kifutó Cser lába között is elgurította a játékszert, de pechére elcsúszott, így a védők felszabadítottak.
    40. perc: mintaszerű hazai támadás futott a pályán. Jele Z. a saját térfél közepén látványos
    mozdulattal passzolt Sabjánhoz, aki rövid vágta után visszajátszott a bal oldalon érkező Jele Z. elé, aki 18 méterről nagy lövést zúdított kapura, de Cser bravúrral szögletre mentett.
    48. perc: Baranyai kitűnő labdát tálalt Jele Z. elé, aki felnézett, észrevette, hogy Cser kimozdult kapujából, 16 méterről okosan elhelyezte mellette a bőrgolyót, de az a jobb alsó sarkot is elkerülte.
    52. perc: a higanymozgású Baranyai remek cselekkel állva hagyta a REAC védelmét, amikor százszázalékos helyzetben, 15 méterről centiméterekkel a jobb kapufa mellé lőtt.
    55. perc: Jele Cs. játszott jó labdát a 16-oson tisztán álló Sabjánhoz, aki nagy helyzetben a labda útjába vetődő védőt találta telibe.
    68. perc: Nadolai futott el a bal oldalon, égy csel után 10 méterről lőtt, de Jeszenszky biztosan hárított.
    86. perc: remek támadás végén bebiztosította győzelmét a hazai együttes. Tóth indításával Baranyai immár sokadszor futott el a jobb szélen, mértani pontossággal játszott középre, és a jól érkező Jele Cs. két lépésről a kapu közepébe helyezett. 2-0.
    Mindkét csapat rossz előjelekkel készülődött a találkozóra, hiszen mindkét oldalon több meghatározó játékos is hiányzott. A mélyen felázott talaj nehéz feladat elé állította a játékosokat. A hazaiak a megszokott nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe. Ennek eredményeképpen sorra dolgozták ki helyzeteiket, s az első negyedóra végén Lalusz parádés góljával megszerezték a vezetést. A talajhoz jobban alkalmazkodó, sokat mozgó palotásaik sokszor hozták sakk-matt helyzetbe a vendégvédőket, de a befejezések nem igazán sikerültek. A második félidő közepén a dél-nógrádiak kissé visszavettek az iramból, de rövid pihenő után a mezőny legjobbjaként irányító Szabó Z. vezérletével ismét beszorították a rákospalotaiakat, majd bebiztosították győzelmüket. A régi szép napjaira emlékeztető palotásiak az idény legjobb játékával ilyen irányban is megérdemelten nyertek.
    Bodonyi Béla: - Csodálatosan küzdő csapatom több góllal is nyerhetett volna.
    Kiss László: - Felforgatott együttesem teljesen megérdemelt vereséget szenvedett.
    Ifi: 3-5.

    Forrás: Nógrád Megyei Hírlap, 1998-05-04