magyarfutball.hu

Magyarország - Costa Rica 1 : 0 20:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.6 (5 szavazat)

játékvezető: 3 (5 szavazat)

hangulat: 2.6 (5 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (3)
  2. 2 : 1 (2)
  3. 2 : 3 (2)
  4. 0 : 0 (1)
  5. 0 : 2 (1)
  6. 0 : 4 (1)
  7. 1 : 3 (1)
  8. 1 : 6 (1)
  9. 1 : 8 (1)
  10. 2 : 2 (1)
  11. 6 : 6 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
923. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Harkam Alexander (Ausztria)
nézőszámok:
  1. fedefutbol.com: -
  2. mlsz.hu: 9.860
  3. nso.hu: 9.860

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.22, 13:38
    Nikolics 25. válogatottságának emlékére készült emlékplakett:
    kép
    https://twitter.com/niko_nemanja/status/976796628966309888
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.15, 21:35
    Szélesi Zoltán: Kellett a fejmosás is, hiszen a játékosok egészen más hozzáállással jöttek ki a mérkőzésre, és a saját közönségünk előtt, Costa Rica ellen más is volt futballozni, mint mondjuk Luxemburg ellen. A hozzáállás kifogástalan volt, elértem a szívekhez-fejekhez, ami célom is volt, örülök neki, hogy visszakaptuk, amit mondtunk. Jó volt látni és fontos volt az is, hogy a közönség és a csapat közelebb kerüljön egymáshoz. Sikerült helyzeteket is kidolgozni, de van még mit javítani a csapaton, a játékon, az pedig természetes, hogy Costa Ricának is voltak helyzetei, bár többségében pontrúgások után. Nyilván sokat javított a helyzeten a mérkőzés, bele tudok nézni a tükörbe, de a luxemburgi eredmény rányomja a két meccsre a bélyegét, nem olyan tiszta a kép. Nem kell elájulni a meccstől, adósok vagyunk az eredményekkel, nem olyan volt ez az év, mint szerettük volna, de a zárásnak nagyon örülök. Nagyon fontos volt. Köszönöm a szurkolóknak és a csapatnak is, odatették magukat, és igyekeztek kijavítani a luxemburgi eredményt, még ha nem is lehetett persze teljesen.

    Egy nagyon pozitív mérkőzést láthattak a drukkerek, meg kell nekik köszönnöm a támogatást. Azt is mondták előzetes, talán halkabb lesz a lelátó, de ezt nem éreztük, végig mellettünk álltak, biztattak minket. Remélem, a jövő évben még inkább nézőcsalogató játékkal és eredménnyel tudjuk visszahozni azokat is a stadionba, akik most távol maradtak. A győzelemnek nagyon örülök, hogy volt egy vereségünk előtte, a fiúknak jót tett a fejmosás. Legalább ez a mentalitás kell a folytatásban. A Luxemburg elleni meccsre visszatérve még azt mondanám, hogy megnéztem volna azt a mérkőzést a hiányzóink jelenlétében, és megfelelő mentalitás mellett. Nagyon élveztem ennek a felkérésnek minden pillanatát, ha felkérnének, újra elvállalnám. Sajnálatos módon mindkét lecserélt játékosnak komoly a sérülése: Vinícius térde nem túl stabil, Pátkainak pedig a “hajlítója” fáj.

    Óscar Ramírez: Dinamikus meccs volt, időnként kombinatívan is futballoztunk. Volt esélyünk az egyenlítésre, sajnos azt nem sikerült elérni, de a játékunk dinamikájával elégedett voltam, illetve azzal, hogy időnként védekezésre késztettük a magyarokat.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/szelesi-elajulni-nem-kell-meccstol-elertem-fejeket-es-sziveket-ertekeles
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.15, 20:25 (szerk.: 2017.11.16, 12:41)
    Nna, akkor mégsem volt tudatos középre lőtt labda, Ugrai nyilatkozta, hogy "szerencsés körülmények között esett a gól".

    Luxemburg jobb csapat, mint ez a Costa Rica C.

    Az első félidőben a jobb szárny kifejezetten jó volt.

    Ugrai a 70 percre elfaradt. Onnantol nem voltunk a palyan.

    Dibusz/Gulácsi- Bese-?-Guzmics?-Kádár- Varga R- Varga J- ?-Ugrai- Nikolics- Szalai. 2 hely kiadó- középső védő, illetve szűrő mert Nagy Ádi borzasztó gyenge volt.

    Szerintem a meccs tanulsága Dini. Az ilyen Kovácsikféle lámákat el kellene dobni végre.

    Hát ez nézhetetlen volt, az a gondolat nyugtat, hogy nem ez a legjobb 11 magyar játékos. Nagy Dánielnél és Márkvártnál szerintem az nb2-ben is vannak jobbak.

    nna itt van ! a tipikus magyar támadás ! 8x adhatta volna a 2 csatárnak ez a nyomorult stieber! nem bazmeg rámegy a falra, a csatárok visszavesznek mert lesre futnának, ááááááh :(((

    Budapestet reklámozzák Costa Ricában, hogy ennyit mutatják a stadiont levegőből? Vagy ott is stadiont fog építeni valaki? smiley

    Varga kopaszt is túlzottan mellőzte Storck, Pátkainál hasznosabb

    Ugrai nagyon jó. Élvezet nézni, valakit, aki cselez.

    Kérdezem a szakértő Ugrai elemzőket. Akkor ha ő szar, akkor Nikó most jó, vagy sem? Csak eltalálta egy laszti. Semmi extra. Igaz minden meccsen, de ez csak szerencse.

    Ugrainak van önbizalma ,gondolom Bódog és a válogatott csepegtetett bele !Nekem azt tetszik a játékában ,hogy megmeri csinálni a cselt -bevállalja !Ha megnézzük, melyik játékos ? vállalja be a nemzeti csapatba (a kreatív passzokat ,cseleket )? Nikó ? Storck volt a hülye!

    senki nem mondja, hogy Ugrai világklasszis teljesítményt nyújtott. De hónapok óta remek, NBI-ben kiemelkedő formában van, teljesen megérdemelten lett válogatott és tegnap a mezőny legjobbja volt.

    Nem igazán szoktam beleállni egy vitába. Igaz, amikor fiatal voltam, mindig hallgatóztam, amikor a "vének" tanácskoznak. 60 év alatt sok mindenkit láttam focizni, úgy gondolom, mindent a saját kontextusában kell nézni. A tegnapi meccs kivételesen nem volt hulla gyenge. A játékost /jelen esetben Ugrait/ fel kell "fedezni", ha tehetséges. Ugrai az, de sajnos rossz irányba terelték. Nem véletlenül voltak régen játékosmegfigyelők.. Neked hiába is mesélnék vargazoliról. Ő olyan zseni volt, hogy 1 másodperccel előtte maga sem tudta, mit fog csinálni. Szerintem Ugrai ilyen, csak a sok balfasz edző nem vette észre. Úgy tűnik Bódog igen. És én többre taksálom, mint Thomast.

    aki ilyen cseleket megcsinál az osztönös
    zseni. Ehhez nem kell akadémia.
    Azt nem tudjuk,hogy Ugrai fiatalkori életében
    mennyire tette oda magát a focihoz.
    De ha Váczi Zoli világklasszis lehetett volna akkor ő is. Viszont a végén kapkod.
    Lehet az idegei nincsenek rendben,

    Egy picit jobban sikerült ez a meccs. A gólunk azért szerencsés volt, de Nikot igazolja, van egy csatár, aki ha kell, belebotlik a labdába de akkor is bepattan róla!
    Viszont a meccset a mi szemszögünkből nézve látható, hogy Priskin leszállóágban van, talán innen már nem lesz képes felállni, legalább is nem látom jelét. Pedig nagyon bíztam benne...
    Dani nézve itt is bebizonyosodott, hogy lassú.

    Dani megint egy már fáradt, védekező csapatba állt be. Így kurva nehéz csodát tenni. De egyáltalán nem mozgott rosszul. A legv égén volt egy kontránk, amikor hótt egyedül ment a jobbszélen Nikolics vagy nem tudom ki vitte a labdát meg nem vette észre és leadta balra helyzeten kívülre.

    A tegnapi is egy meccs volt. Súlya nehezen meghatározható. Az eredmény jó, a játék zötyögős, de még elment. Az ellenfél lazán vette a párharcot, mi meg azért tisztességgel brunsztoltunk. Szerintem nincs még stabil 10 játékosunk sem, akikre építeni lehetne. Felejtősek: Dzsudzsák, Németh, Nagy Dániel, Nagy Ádi, Márkvárt, Stieber, Pátkai. A többiek még számításba jöhetnek, új arcokkal kiegészítve.

    Ami fölöttébb üdítő volt az eddigiekhez képest, hogy kétszer is úgy akasztotta meg az ellenfél támadását, hogy messze kifutott a kapuból, az egyik veszélyes indítást fejjel, a másikat lábbal hárította. Eddig ezt a fajta játékkal együttélést nem tapasztaltam nála. Csak így tovább Dini ...

    Végre lehetett látni valami védekezés-félét a meccsen,lett is egy kis eredménye.Dénes magabiztosságot sugárzott a kapuból,és jól irányította a védelmet.

    Megvettük a meccset. Hát, uraim, ennél nagyobb marhaságot ritkán olvasni itt. CR erősen tartalékosan állt fel, ők valóban felkészülési meccsnek tekintették ezt a találkozót. És mint olyanon, jó pár embert kipróbáltak a jövő évi VB csapat játékoskeretének kialakításához.
    A cikkíróval is vitatkoznék. Nikolics gólja nem szerencsés volt, hanem egy olyan gól, amit számtalanszor láthattunk tőle a klubjaiban. Beindult a kipattanóra, ami természetes egy gólvadásztól. És talán inkább az a szerencse, hogy Ugrai nem találta el a kaput.
    Egyébként az idei év pozitívuma pont Ugrai. Be meri vállalni az egy-egyeket, nem fos.sa össze a bokáját, ha cselezni kell, nem keres alibi passzokra lehetőséget.
    Nekem Nagy Ádám is tetszett. Már előre fele is mer játszani. Végre.
    Nem lettünk jobbak, ott vagyunk, ahol a helyünk van. De a játékosok elgondolkodhatnának azon, miért kaptunk ki Luxemburgban és Andorrában, és miért nyertünk tegnap. Az ő hozzáállásukon nagyon sok múlik. Mert ugyan nem labdazsonglőrök, már nem is lesznek azok, de ha becsülettel és szívvel teszik a dolgukat, azért elfogadható szinten képesek teljesíteni. Nem fogunk tornákra kijutni, de legalább ha harmadikok is leszünk egy csoportban, nem ilyen siralmas eredményekkel, mint az idei évben.

    CR valóban nem olyan erős, mint 3 éve de így is reális esélye lesz továbbjutni csoportból.
    Aki úgy gondolja hogy ők ezt fontos felkészülési meccsnek tartották nézze meg a keretet, összesen 3-4 alapemberük volt a csapatban.
    Magyar válogatottat szoktam védeni, de az elég messze áll az igazságtól, hogy jobbak vagyunk. Az pedig, hogy lesajnáljuk őket inkább a saját tudatlanságunk jelzi.

    Azért ha megnézem az utolsó valódi tétmeccsüket (A Honduras elleni xet, mert a Panama elleni már nem számított semmit), nos az ottani kezdőcsapatból 3-an voltak kezdők tegnap. Ezt azért ne hasonlítsuk már az A csapatukhoz, példának okáért bizonyos Navas véd alapból. Ugye kizárt, hogy a Real kapusa ne legyen kezdő a vbn bármelyik meccsen?

    Valószínű, hogy a spanyolok elleni 5-0-ás vereség után nem akarták megmutatni, hogy az csak egy kifutott eredmény volt, és ezért inkább kikaptak tőlünk is. Biztos azért utaztak el ide felkészülési meccsre, hogy ne vegyék komolyan, elvégre jövő nyáron már vb, minek kihasználni ilyenkor minden adódó barátságos mérkőzést.
    Mellesleg nálunk is rengeteg kulcsjátékos hiányzott (igaz, hogy lehet most ez vált az előnyünkre).

    Remélem az megvan, hogy ez a csapat 3 éve úgy játszott vb negyeddöntőt, hogy verték az olaszokat, Uruguayt, X az angolok ellen és büntetőpárbajban nyertek a görögök ellen aztán ugyanígy estek csak ki a hollandok ellen.
    Ez nem az a CR volt, B csapattal szartak az egész meccsre. Lesajnáljuk őket, mert fogalmunk sincs kik közben meg szeretnénk mi ott tartani, mint ők...

    Vargát jó döntés volt visszahozni, nem értettem, miért felejtették el három éve. Sok következtetést nem érdemes levonni a meccsből, komolyabb meccsen ilyen szerkezetben, ennyi támadóval aligha állunk fel. Ugrai ügyes, a mostanàban meghívott új játékosok közül egyedül benne van fantázia. Annak azért örüljünk, hogy az idei utolsó meccsét sikerült megnyerni.

    Szabó Janival szerintem gyerekeket lehet riogatni. A védőmunkát most megoldotta, de basszus, hogy az összes játéka abból áll, hogy átlépi a felezőt, és bebackodja középre a labdát, olyan pontatlanul, hogy CC kertitörpe válogatott védői is el tudják fejelni, azért vicces. Vagy lehúzza a lasztit a szintén égimeszelő kapusuk. Amúgy a riporternek igaza volt. Bese tényleg jól játszott. Az a Bese-Ugrai-Niko oldal jól muzsikált.

    objektivan kell nézni. nem volt nagy produktum, de nem maradt rossz szájiz a meccs után. azzal hogy átálltunk a storck féle 1-4-2-3-1 röl 1-4-4-2 re, nekem egy komoly elörelépés mindenképpen smiley
    a játékosokat meg remélhetöleg megtalálja a belga majd

    Ha másra nem is,arra jó volt ez a meccs,hogy az önbizalmukat visszaszerezzék a játékosok,és megmutatkozott,hogy Dzsudzsák nélkül is van élet a válogatottnál.
    Dibusz egyértelműen jobb volt mint Gulácsi,netán Kovácsik lehetett volna.Nem azért,mert olyan sok védenivalója volt,max Oviedo lövése,de az hatalmas bravúr volt.Amellett hogy labdabiztos volt,nyugalom áradt belőle,és ami a legfontosabb:"meccsben tartotta" magát el merte kérni a védőktől,akik oda is merték neki adni,mert labdabiztos volt,összjátékra képes,a kifutásai is nagyon jók voltak az első félidőben-telitalálat,én mindíg őt védetném.Nagy Ádám meg akarta mutatni,hogy Costa Ricai csapattársaánál jobb a Bolognában,és jól is játszott,bár 10 kiló izommal lenne az igazi,így széttörik.Ugrainál már csak az utolsó tényező,a tátongó kapuba való labda be rúgása hiányzik,de az nagyon,egyébként jó.Az első félidőben Varga is megmutatta,hogy nem kell még felejteni,de erőden 70 perces..Korcsmár,Szabó egyszerűen favágók,max rombolni jók..Némethet soha nem értettem,biztos jó a menedzsere,nemhogy az eb-n,de előtte sem emlékszek mikor lőtt gólt-miközben csatár.Nikolics bár gólt lőtt minden meccsen,én mégsem vetem meg Storckot mellőzéséért.Tipikusan az a játékos,aki csak és kizárólag arra rendezkedik be,hogy lesipuskáskodik,lecsorgó labdákból gólt szerez,és ehhez is legalább 3 helyzet kell neki.Ennyi,az Eb-n,pl mikor igazán mindenki odatette magát nem bírta volna ezt el a csapat,hogy valaki csak arra vár..

    Nálam Varga volt a man of the match.
    Eszméletlen sokat ütközött, szerelt, labdát szerzett, hibára kényszerített és még a labdáit is megjátszotta.

    A mai meccs a maximum volt. Egyébként a ma látott magyar válogatott biztosan nem kapott volna ki Luxemburgban.

    Két következtetés jut az eszembe:

    1. Rendkívül ritka dolog nálunk, hogy Vb-részvételt kiharcoló válogatottat le tudunk győzni.

    2. Szinte hihetetlen, de úgy jutottunk el a tavalyi Eb egyenes kieséses körébe, hogy a selejtezőket is beleértve egyetlen olyan ellenfelet sem vertünk meg, amelyik 2010-ben, 2014-ben vagy 2018-ban kiharcolta volna a világbajnoki részvételt. Még a padlón lévő görögökkel sem bírtunk.

    A kosztosok jóval technikásabb csapat, viszont ennyi megelőző szerelést a magyaroktól egész évben 1ütt nem láttam!!!!!! Szóval a Kleinheislerezés a célravezetősmiley))))) Ádi megint nem volt kiemelkedő és az a rengeteg, vakvilágba előre rúgott laszti, amely szinte kivétel nélkül a kosztosokhoz jutott:((((

    Most láttuk öket elöször és utoljára, mert iiyen összeállitásban többet a csapat soha nem fog játszani.Uj kapitány jön, uj elképzelésekkel...

    Annak viszont örültem, hogy most nyertünk, kiváncsi lettem volna az "alibibizö, sérülések" miatt elmenekültek véleményére.pl. Dzsudzsiéra...

    Én kint voltam, egy jó Nyíregy-Loki meccs színvonalát kaptuk. Az ellenfélen látni lehetett, hogy kb átmozgató edzésnek tekintik ezt az estét, nyugodt és széles mozdulatokkal passzolgattak és löbbölgettek. Nálunk Ugrai jó volt, ültek a cselei bár az álló foci is segített a helyzetén. Böde katasztrófa, meghízott, nagy darab bölényként vonszolta magát a pályán.

    ha jó idő lett volna, megtöltjük tegnap a grupit, több családos ismerősöm is jött volna, ha nem késő este a hidegben van hétköznap (másnap suli)

    Herediano-NewYork,Espanyol,Alajualense,Bologna,Celtic-Depor,Guapiles-New York,Saprissa,Minnesota

    Ez volt a tegnapi kezdő a játékosok klubjait nézve. Nem túl acélos. Az Espanyolos és a Celtices srác peremember csapatában, egyikük 1 meccsen sem, a másik 2 meccsen kapott lehetőséget. Egyedül Borges stabil kezdő a Deporban.

    A jobb játékosok: Navas, Campbell, Ruiz, Tejeda keretben sem voltak, illetve Oviedo kapott fél órát.

    Mindenki ellen jó a győzelem és stabilan játszottunk, de tartom ez a csapat gyengébb volt Luxemburgnál.

    Egyébként mostanában nagy divat gőgösen leszólni a barátságos meccseket, pedig ez hiba. Ezek a mérkőzések nagyon is pontosan jelzik az adott csapatok formáját és teljesítőképességét.

    Amikor pl. kijutottunk az Eb-re, 2016 tavaszán a horvátok, az elefántcsontpartiak és a németek ellen kimondottan élvezetes meccseket játszottunk, amelyek abszolút szinkronban voltak az Eb-n nyújtott produkciónkkal. Nem igaz tehát, hogy Storck csak az Eb két hetére tudta felkészíteni a játékosokat.

    Aztán 2016 őszétől jöttek az olyan meccsek, mint a svédek, majd idén az oroszok elleni bukta, amelyek sajnos egyértelműen azt üzenték, hogy semmi keresnivalónk a világbajnokságon. A Luxemburg elleni vereség üzenete az volt, hogy vegyük végre lejjebb az arcunkat, és tanuljuk meg tisztelni az ellenfeleket. Costa Rica legyőzése után pedig illene elismerni, hogy annyira azért nem gyenge ez a csapat, hogy most már mindenki belerúgjon.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2603151
    https://ulloi129.hu/2017/11/14/kibeszelo-a-costa-rica-elleni-edzomeccsre/
     
  4. avatar: NNS
    2017.11.14, 21:46 (szerk.: 2017.11.14, 21:47)
    9.860 néző a hangosbemondó szerint.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.14, 17:08 (szerk.: 2017.11.14, 17:09)
    Szélesi Zoltán azt is elárulta, hogy a már eddig is hosszú sérültlista még tovább bővült: Dzsudzsák Balázs térdsérülése miatt nem tud majd pályára lépni a Groupama Arénában.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/11/13/javulni-kell-az-evzaro-merkozesre/
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.13, 10:21
    Sajnos a vasárnapi napon is távozott játékos a férfia A-válogatott Costa Rica ellen készülő keretéből. Sallai Roland a közelítőizmában érzett fájdalmat, és bár lehet, hogy pályára tudott volna lépni kedden, de ebben az esetben egy komolyabb sérülés veszélye oly mértékű lett volna, hogy a szakmai stáb úgy döntött, nem szabad felvállalni ennek a kockázatát. Különös tekintettel arra, hogy a játékosra jövő héten már a Bajnokok Ligájában számít klubja. Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány Sallai helyére nem hív meg újabb játékost a keretbe.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/11/12/sallai-roland-is-tavozott-telkibol/
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.11, 18:02 (szerk.: 2017.11.11, 18:02)
    Szurkolótársaink, barátaink!

    Az év utolsó mérkőzéséhez közeledve nem tudunk szó nélkül elmenni válogatottunk idei "teljesítménye" mellett. A csütörtöki, luxemburgi mérkőzést követően végérvényesen kijelenthetjük; 2017 a magyar futballtörténelem egyik legszégyenteljesebb, legmegalázóbb éve volt. Tudtuk, hogy nem lehet mindig megismételni az Eb-n látottakat, a tisztes vereségek után is büszkék voltunk a csapatra, közösen énekeltük a Himnuszt.

    Amivel idén többször is szembesülnünk kellett, az kiábrándító, elkeserítő és fájdalmas. Úgy érezzük, itt kell húzzunk egy határt nekünk szurkolóknak és reméljük a játékosok is így gondolják. Nem mondhatjuk azt, hogy ugyanúgy odaállunk, kimegyünk, szurkolunk, mintha mi sem történt volna. Jeleznünk kell a csapatnak is, hogy ezt így nem lehet jövőre folytatni. Inkább még most, mintsem a jövő szeptemberi téttel bíró meccseken, amikor mindenkitől egységre és 120%-os odaadásra lesz szükség közös céljaink eléréséhez.

    A Costa Rica elleni meccsen csoportunk nem lesz jelen a stadionban, nem lengenek a zászlók, nem szólnak a dalok.

    Ehhez a játékképhez most nem adhatjuk az arcunkat, a 12. játékos nem asszisztálhat a helyszínen a 11 lélektelen szerepléséhez ilyen megalázó eredmények után. Bízunk benne, hogy a csapat is átérzi majd a különbséget az eddigi hazai meccsek hangulatához képest. Reméljük, hogy a játékosok rendbe teszik a fejekben ezt a kérdést, és amikor jövőre ott leszünk a lelátón, akkor azt látjuk, hogy az új kapitánnyal megvalósul, az az alapvető minimum, amit kértünk: „A címeres mez szent, küzdj érte mindig!”

    Mi csak ennyit kérünk! Nem minden meccsen győzelmet, de a küzdőszellemet és a hajtást igenis elvárjuk attól, aki magára ölti a címeres mezt!

    Bizonyítsátok be, mutassátok meg újra, hogy képesek vagytok rá, jussunk ki együtt a 2020-as Eb-re, legyenek teltházas, pokoli hangulatú mérkőzések az Üllői úton és majd az új Puskás stadionban is! Legyen együtt újra tábor és csapat! Ez innentől csak rajtatok múlik.

    Az évet az uszodában zárjuk és bízunk benne, hogy 2018-ban több örömünk lehet a futball lelátókon!

    CB'09
     
  8. avatar: Zsorzsinju
    2017.11.11, 17:12 (szerk.: 2017.11.11, 17:18)
    A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos Twitter-oldalán tájékoztatott, hogy a sérülések miatt Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány Litauszki Róbertet, Nagy Dánielt, Márkvárt Dávidot és Varga Józsefet hívta be a Costa Rica elleni keddi barátságos meccsre készülő keretbe.
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/929372982937612289
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.10, 17:54
    Varga Roland sérülés miatt elhagyta a válogatott keretét, és visszatért klubjához.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/929004718382338049
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.07, 17:33 (szerk.: 2017.11.10, 14:50)
    Keylor Navas, a Real Madrid kapusa és Joel Campbell, a Betis csatára utána a portugál Sporting CP támadója, egyben a válogatott csapatkapitánya, Bryan Ruiz sem tarthat a Costa Rica-i válogatottal, amely szombaton Spanyolország, jövő kedden pedig Magyarország vendégeként játszik felkészülési mérkőzést.

    A sérűlt Bryan Ruiz helyett Ulises Segura (Saprissa) került a keretbe.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-ujabb-kieso-a-costa-rica-i-keretbol-2601755
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.21, 12:32
    A magyar válogatott november 14-én, a Groupama Arénában lép pályára felkészülési mérkőzésen, az ellenfél a vb-résztvevő Costa Rica lesz. A mérkőzésre szóló nézőtéri jegyek az előző három mérkőzéshez hasonlóan egységes, 1000 forintos áron vásárolhatók meg.
    A magyar válogatott októberben befejezte szereplését a világbajnoki selejtező-sorozatban, de két mérkőzése még lesz ebben az évben, ezek közül egyet rendeznek itthon: november 14-én a világbajnoki résztvevő Costa Rica-i válogatottat fogadjuk a Groupama Arénában.

    A Costa Rica elleni mérkőzésre a Szurkolói Klub tagjai október 21-től vásárolhatnak jegyeket, míg a klubtagsággal nem rendelkező szurkolók október 24-től juthatnak hozzá belépőikhez. A nézőtéri belépők egységesen 1000 forintba kerülnek, a Szurkolói Klub-tagok 15-25 százalékos vásárlási kedvezménye erre a mérkőzésre is érvényes.

    A mérkőzésre szóló jegyek szurkolói kártyával egyrészt interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, másrészt személyesen közel 350 értékesítési ponton a TEX viszonteladóknál vásárolhatók meg.

    Szurkolói kártya nélkül – személyazonosításra alkalmas igazolvány bemutatása mellett – az alábbi helyszíneken lehet KIZÁRÓLAG SZEMÉLYESEN belépőket vásárolni:

    • Ticket Express Bálna: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
    • Ticket Express Syma: 1146 Budapest, Dózsa György út 1.
    • Autoclub Travel, Debrecen: 4025 Debrecen, Halköz üzletház, Simonffy u. 4-6.
    • Autoclub Travel, Nyíregyháza: 4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 9.
    • Autoclub Travel, Pécs: 7624 Pécs, Ferencesek u. 22.
    • Autoclub Travel, Szeged: 6722, Szeged, Bartók Béla tér 6.
    • Autoclub Travel, Eger: 3300 Eger, Jókai u. 5.
    • Kórház utcai Stadion: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 4-6.
    • ZTE Aréna: 8900 Zalaegerszeg, Október 6. tér 16.

    Külföldi állampolgárok utalványt vásárolhatnak a mérkőzésekre, amelyet a találkozó helyszínén – útlevelük bemutatásával – válthatnak át hivatalos meccsjegyre.

    A jegyvásárlás szabályai

    A meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon és a Ticket Express partnerirodáiban történő jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.

    Kártya nélkül személyes azonosításra alkalmas igazolvány bemutatásával, kizárólag személyesen lehet belépőket vásárolni a fent jelölt helyszíneken. A vonatkozó jogszabálynak (A sportról szóló 2004. évi I. törvény 72. §-ának) megfelelően szurkolói kártya nélküli vásárlásnál minden esetben egyéni személyi azonosításra van szükség, ezért ilyen módon csak saját részre lehet belépőket venni. Sokan szeretnének szurkolói kártyával nem rendelkező családtagjuknak jegyet vásárolni, mások meghatalmazással, vagy egy másik személy irataival érkeznek a jegyértékesítés helyszínére. Aki nem rendelkezik szurkolói kártyával, annak azonosítása nem történt meg, így az előbb felsorolt esetekben – a jogszabály előírásának megfelelően – nem tudnák más személy számára jegyet vásárolni. Egy személy maximálisan hat jegyet vásárolhat.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/10/21/indul-a-jegyertekesites-az-ev-utolso-valogatott-merkozesere/
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.22, 13:06
    Hivatalossá vált, hogy a magyar férfi A-válogatott a vb-selejtező sorozat októberi zárását követően idén még két felkészülési mérkőzést játszik: november 10-én Luxemburggal idegenben, négy nappal később Costa Ricával hazai pályán mérkőzik meg.

    A magyar válogatottra még két mérkőzés vár a jelenlegi világbajnoki selejtező sorozatban: október 7-én Baselben lép pályára a házigazda svájciak ellen, majd október 10-én a Feröer-szigetek válogatottját fogadja a Groupama Arénában. Hivatalossá vált, hogy a tétmeccsek után két felkészülési találkozóval zárja az évet a válogatott: november 10-én Luxemburgban, november 14-én pedig hazai pályán, a Costa Rica-i válogatott mérkőzik meg.

    Felnőtt szinten sosem találkoztunk még Costa Ricával

    A Costa Rica-i válogatott a közép-amerikai régió legsikeresebb nemzeti csapata, háromszor nyerte meg a CONCACAF-bajnokságot, nyolcszor a Copa Centroamericanát. A közép-amerikai régióból egyedüli válogatottként vett részt négy világbajnokságon, jelenleg 21. a világranglistán.

    A csapat 1990-ben, Olaszországban debütált a világbajnokságon, és mindjárt bejutott az egyenes kieséses szakaszba, ezt követően tagja volt a 2002-es, a 2006-os és a legutóbbi, a 2014-es világbajnokságnak is. Utóbbin a halálcsoportból, Anglia, Olaszország és Uruguay mellől csoportelsőként lépett tovább a nyolcaddöntőbe, majd ott kiejtette a görögöket, végül tizenegyesekkel maradt alul a hollandokkal szemben.

    A Costa Rica-i válogatott a 2018-as vb-re még nem kvalifikálta magát, de kijutása szinte biztosra vehető, maradék két selejtezőjén egyetlen megszerzett pont is elég lenne a világbajnoki részvételéhez (a többi eredmény alakulásának függvényében akár két vereséggel is könnyen bekerülhet a jövő évi, oroszországi torna mezőnyébe).

    A csapatnak a Real Madridban védő Keylor Navason kívül is vannak neves játékosai, mint például a portugál Sportingban szereplő csapatkapitány, a 105-szörös válogatott Bryan Ruiz, vagy a spanyol Deportivo La Corunában futballozó Celso Borges neve jól cseng a futballvilágban, és az Arsenal játékosát, Joel Campbellt (jelenleg kölcsönben játszik a Real Betisnél), vagy Nagy Ádám csapattársát, a bolognai Giancarlo Gonzálezt is sokan ismerhetik.

    Az elmúlt egy évben Costa Rica 21 nemzetközi mérkőzéséből csupán hármat veszített el, miközben idegenben legyőzte az oroszokat, illetve vb-selejtezőn 4-0-ra majd 2-0-ra az Egyesült Államok csapatát is. A válogatott szövetségi kapitánya, Óscar Ramirez játékosként 75-ször lépett pályára a nemzeti csapatban, 2015 óta vezeti a válogatottat.

    A-válogatott mérkőzésen még sosem találkozott egymással a magyar és a Costa Rica-i együttes, emlékezetes viszont a 2009-es U20-as világbajnokságon lejátszott egymás elleni bronzmérkőzésünk, amelyen 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel megszereztük a harmadik helyet. Az A-válogatott jelenlegi első számú kapusa, Gulácsi Péter számára emlékezetes ez a büntetőpárbaj: három lövést is védeni tudott, Costa Rica egyik tizenegyesét sem értékesítette. Az egyiptomi korosztályos vébén a Costa Rica elleni keretben szereplő együttes tagjai közül a magyar A-válogatott tagja jelenleg Gulácsi mellett Megyeri Balázs és Kovácsik Ádám is, a mezőnyjátékosok közül Varga Rolandra és Németh Krisztiánra számított az utóbbi hónapokban Bernd Storck szövetségi kapitány.

    A Costa Rica-i válogatottból Kenner Gutiérrez, Bryan Oviedo, Cristian Gamboa, Marco Urena és Pedro Leal számít alapembernek a 2009-es U20-as vébécsapatból.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/09/22/a-valogatott-luxemburg-es-costa-rica-a-ket-novemberi-ellenfel/