magyarfutball.hu

Dorogi AC - Volán SC 2 : 8 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.13, 09:24
    Ez már nem is rövidzárlat
    DOROG-VOLÁN 2:8 (1:4)
    Dorog, 500 néző. vezette: Farkas.
    Dorog: Szabó (Kovács a szünetben) — Engelbrecht, Csapó, Sándor, Kapitány — Peszeki I., Honti, Péntek — Bruder, Kollár, Kiss L. (Merényi az 57. perctől). Edző: Ivanics Tibor.
    Ügy látszik megérezte a dorogi szurkolótábor, hogy ezen a délutánon semmi öröme nem lesz: alig-alig volt néző, és a mérkőzés végére az a néhány száz drukker is eltűnt
    De menjünk sorjába. Lagymatag játékkal teltek el az első percek. A 15. percben váratlan gólt ért el a vendégcsapat: Bartosik szöktette Stefánt, aki a kapu előtt keresztbe gurította a labdát. A szemfüles Földes Kapitány mögül kiugorva közelről a jobb felső sarokba perdített. 0:1.
    Már ekkor látszott, hogy valami nincs rendben a dorogiak védelmében. A 25. percben Kapitány hazaemelte a labdát kapusának, Szabó azonban érthetetlen módon nem fogta meg és a labda a kapuba hullott. Öngól 0:2. Időnként a dorogiak is vezettek egy-egy támadást. A 31. percben Sándor vitte fel a labdát, Brúderhez játszott. A csatár a 16-osról a kimozduló kapus fölött a kapu felső sarkába csavarta a labdát. 1:2.
    — Úgy látszik, rendbe jön a csapat — hallatszott a nézőtéren. Nem ez történt. A 37. percben a középpályás Hajdú éles szögből a sarokba lőtte a labdát.. Szabó „árnyékra" vetődött. 1:3. Két perc múlva a Dorog érhetett volna e) gólt, de Sándor gurítása a bal kapufa tövéről kipattant. A 43. percben a középcsatár Menyhárt az elalvó Szabó mellett közelről a kapu közepébe fejelt. 1:4.
    A szünetben a gyengén védő Szabót az ifikapus, Kovács váltotta fel. Enyhe dorogi fölénnyel indult a második félidő. Az 55. percben több lábon vándorolt a labda a Volán 16-osánál, végül Péntek 14 méterről laposan kapura lőtt. A labdát a vetődő kapus érintette, de az a bal sarokba vágódott. 2:4.. Még néhány perces mezőnyjáték folyt, majd olyan tíz perc következett, ami szinte elképzelhetetlen. A 65. percben Stefán egy keresztbe ívelt labdát kapásból próbált kapura lőni, az lecsúszott a lábáról, odapattant a lesen álló Menyhárt elé, aki a leálló védők között lőtt a bal sarokba. 2:5. A 72. percben a jobbszélső Földes mintegy 10 méteres lesen kapta a labdát. A dorogi védelem csak nézett, Földes is, de mikor észrevette, hogy a játékvezető nem reagál, megindult, bevitte a labdát a kapuig, és a tehetetlen Kovács mellett a jobb sarokba lőtt. 2:6.
    A 74. percben Menyhárt ezúttal a jobb oldalon indult meg. középre adott, onnan kényszerítő átadással visszakapta a labdát és máris a védelem mögött volt. Nem is hibázott. 2:7. Még egy percet sem haladt az óra mutatója, mikor Bartosik 20 méterre a dorogi kaputól szabadrúgást végzett. A nagy erejű lövés — mintha zsinóron húzták volna — a jobb felső sarokban kötött ki. 2:8 Ez után már a Volán játékosai is megelégelték a gólszüretet, mert az utolsó negyedóra lagymatag játszadozással telt el.
    Az, ami a dorogi pályán történt, szinte hihetetlen: hogy egy csapat egyik hétről a másikra elfelejtsen futballozni. A dorogi szakvezetés bizonyára bővebben szemügyre veszi majd ezt.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1978-06-13