magyarfutball.hu

Békéscsabai 1912 Előre SE - Szolnoki Spartacus-Rákóczifalva SE 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.03.01, 12:39 (szerk.: 2019.03.02, 09:44)
    Rangadót nyertek a lila-fehérek

    Békéscsaba 1912 Előre SE - Szolnoki Spartacus RSE 2-1 (1-1)
    Békéscsaba, 1200 néző V: Farkas B.

    30. p.: Okos pontos átadásával Dobi középre kanyarodott és ballal 18 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1-0.
    36. p.: Egy előreívelt labda gondot okozott a békéscsabai védőknek, kétszer is elrúghatták volna, de mindig visszapattant Ruskó elé, aki másodjára higgadtan, Kollár mellett a jobb sarokba helyezett, 1-1.
    68. p.: Dobi remek cselekkel hozta el a labdát a félpályán, majd a középen kiugró Juhász Patrik elé emelte a labdát, aki egyedül vezethette a szolnoki kapusra és rutinosan a jobb alsó sarokba lőtte, 2-1.
    70. p.: A kiugró Czirát a 16-os vonalán Horváth Cs. buktatta s mivel volt már egy egy sárga lapja, a játékvezető kiállította.
    89. p.: A békéscsabai 16-os előtt Fedor és Tóth-Kovács kakaskodtak, Fedor a földre huppant, a játékvezető pdig kiállította Tóth-Kovácsot.

    A csoport rangadójára került sor a Kórház utcai stadionban, hiszen az eddig pontveszteség nélkül álló Szolnok és a veretlenül első helyezett Békéscsaba csapott össze. A válogatott találkozó ellenére szép számú publikum gyűlt össze a mérkőzésre. Ez és a villanyfény igazi rangadóvá varázsolta a találkozót.

    A békéscsaba kezdte agresszívebben a találkozót, ezt jelezte, hogy a 12. percben Tóth-Kovács gyönyörű fejesét csak a kapufa tudta hárítani. A vendégek ekkor csak a kontrákra hagyatkoztak, és a sorozatos csabai támadások a 30. percben meghozták a várt gólt.
    A lila-fehérek ezután is támadásban maradtak, de egy védelmi megingás mégis gólt erdményezett, a Szolnok az első helyzetét be is rúgta. Rosszkor jött az egyenlítő gól, hiszen már rövid idő volt a szünetig.

    A második félidőben alaposan felpörgött a mérkőzés, volt helyzet itt is, ott is. A Szolnok jobban kitámadott és így nagyobb lehetőség nyílott a békéscsabai kontrákra. Egy ilyen szép kontra remek gólt hozott.
    A mérkőzés vége felé kissé elszabadultak az indulatok, ez megmutatkozott a hét sárga és a két piros lapban.
    A Szolnok nem tört össze, tíz emberrel is támadott és így egy nagyon jó mérkőzés kerekedett a végére. Hiába volt a négy perc hosszabbítás, a csabaiak győzelmet arattak.
    NB III-as szinten kevés ilyen iramos és élvezetes találkozót látni, amely párosult a hazai csapat eredményességével is.

    Jó: Juhász P., Dobi, Czira, Juhász Gy. ill. Boda, Ruskó.

    Jakab Péter: Ez egy úgynevezett hatpontos mérkőzés volt, de mivel egy nagyon egységes és és jó Szolnokot győztünk le, az is lehet, hogy kilenc pontot ért a győzelem.
    Gömöri Béla: Ezen a szinten ritkán látható, nagyiramú mérkőzésen a hazai csapat enyhe mezőnyfölényét győzelemre tudta váltani.

    1. Békéscsaba 9 8 1 - 20-7 25
    ...
    3. Szolnok 7 6 - 1 16-5 18

    Békés Megyei Hírlap, 2005. október 10.