magyarfutball.hu

Kecskeméti SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2020.03.24, 17:25 (szerk.: 2020.06.07, 15:00)
    Békéscsaba - Kecskemét 1:0 (1:0)

    Kecskemét, 7000 néző. V: Müncz
    B.-csaba: Tasnádi — Dobó, Kerekes A., Láza (Lukoviczki, a szünetben), Lengyel, Schneider, Veszelka, Kovács, Dávid, Németh, Bánáti. Edző: Piller Sándor
    Kecskemét: Winter — Herbály, Lantos, Kreidli, Diószegi, Lutz, Molnár, Gyiffkó dr. (Makay, a szünetben), Szabó, Pasek (Oskolás, a szünetben), Koós, Edző: Piber István

    1. perc: 18 m-es szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba, Lengyel csúnyán fölé lőtte a labdát.
    10. perc: Lutz szabadrúgását Diószegi kapásból lőtte kapura, a labda a felső lécről pattant vissza.
    20. perc: Veszelka a saját térfeléről indulva lefutotta a kecskeméti védőket, majd a kifutó kapust is kicselezve vágta a labdát a hálóba, 1:0.
    23. perc: Németh távoli erős lövése Winterről kipattant, Kovács rácsapott, megszerezte, de a játékvezető talpalás miatt kifelé ítélt szabadot.
    47. perc: Bánáti ugrott ki a bal oldalon, de Kreidli jól keresztezett és a lövés pillanatában szerelt.
    53. perc: Molnár beadását Lutz kapura fejelte, majd Koós öt lépésről a felső kapufára perdítette a labdát.
    59. perc: Szabó lövése után Tasnádi a labdát kiejtette, aztán a ráfutó Molnár elől mégis megszerezte.
    82. perc: Lutz szabadrúgása után Kreidli kapura lőtt, és Tasnádi a felső sarokból ütötte szögletre a labdát.
    87. perc: szöglet után majdnem egv percig a békéscsabai kapu előtt pattogott a labda, közben Lantos lövése a kapufáról pattant vissza, Diószegi újabb lövését nagy bravúrral ütötte ki a csabai kapus, végül Diószegi 5 méterről a felső léc mellé lőtt.

    Változatos játék, nagy küzdelem. A kecskemétiek jóval többet támadtak, de a csabai ellentámadások mindig veszélyesek voltak. Az utolsó negyedórában óriási nyomás nehezedett a vendég védelemre, de (némi szerencsével) a csabaiak ezt is átvészelték.
    Jó: Tasnádi, Kerekes, A., Veszelka, Németh, Bánáti, ill. Diószegi, Molnár, Szabó.
    (Szabó Zoltán)

    5. Kecskemét 23 10 6 7 36-24 26
    ...
    9. Békéscsaba 23 9 5 9 23-26 23

    Népsport, 1973. április 9.
    Bravúros győzelem a széktói stadionban!
    Békéscsabai Előre Spartacus - Kecskeméti SC 1-0 (1-0)


    Kecskemét, NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, 7000 néző. V.: Müncz (9)
    Békéscsaba: Tasnádi (10) — Dobó (7), Kerekes A.(9), Láza (8), Schneider (7), — Lengyel (8), Dávid (7), Németh (9), — Veszelka (8), Kovács (8), Bánáti (8). Edző: Pillér Sándor
    KSC: Winter (6) — Herbály (5), Lantos (6), Kreidli (5), Diószegi (8), Lutz (6), Molnár (8), Gyiffkó dr. (5), Szabó (7), Pasek (5), Koós (6). Edző: Piber István
    Cserék: Láza helyett Lukoviczki (7), Gyiffkó dr. helyett Makai (6), Pasek helyett Oskolás (6), a szünetben
    Szögletarány 14:3 a Kecskeméti SC javára

    Az első perc végén Lantos szabálytalankodott, 18 méterre a KSC kapujától. A szabadot Lengyel fölé lőtte.
    A választámadás során Molnár lesről ugrott meg, éles beadását azonban Kerekes A. elrúgta a befutó Koós elől, majd amikor Lutz középre ívelt, Tasnádi merész kivetődéssel tisztázott.
    A 9. percben Schneider csak szabálytalanság árán tudta megállítani — a partvonal közelében — a gyors Molnárt. A szabadrúgást Lutz ívelte be, Pasek visszajátszott a felfutó Diószeginek, akinek kapáslövése a felső lécről pattant vissza.
    Bánáti, Németh akciói okoztak gondot a KSC védelmének, azután a 12. percben Tasnádi parádésan tette ártalmatlanná Diószegi közeli lövését.
    Feltűnt, hogy a KSC középpályásai rendre a ruganyos Szabót keresték beadásaikkal, őt azonban a csabai védők és a kapuját bátran elhagyó Tasnádi meggátolta a fejelésben, a társak megjátszásában.
    A 20. percben Molnár viharzott el a jobb szélen, beadását Tasnádi önfeláldozó vetődéssel kitenyerelte a befutó KSC-csatárok elől. A lila-fehér középpályásak indítottak. Veszelka még a csabai térfélen kapta meg a labdát, lefutotta a teljes kecskeméti védelmet, kicselezte a kétségbeesetten kiinduló Wintert, majd Kreidli és Lantos mellett az üresen hagyott hálóba gurított,1-0.
    Három perc múlva Németh távoli, erős lövése Winterről kipattant, Kovács rácsapott a labdára, már lőni készült, amikor Müncz a csabai fiú „talpalása” miatt a KSC javára ítélt szabadrúgást.
    A hazaiak nagy erővel küzdöttek az egyenlítő gólért de a csabai védelem - ha más megoldás nem volt, szögletek árán is - minden alkalommal fel tudott szabadítani. Amikor pihenőre vonultak le a csapatok, a lelátón a következő rigmust szavalta egy kórus: „Piber, nem te vagy az edző, hanem a Piller!”

    A második játékrészt - a csúnya rúgást kapott Láza helyén - Lukoviczkival kezdték a csabaiak. A KSC is két friss erőt dobott „frontba”.
    A 48. percben Veszelka tört ki sokat ígérően, de az ötösön beérték a védők és szerelték.
    Nem sokkal később Bánáti, ki tudja hányadik cselsorozatát mutatta be, ami miatt bosszankodott a hazai „publikum” és — tapsolt a jelenlevő 150—200 csabai szurkoló.
    Az 53. percben Kovács elcsúszott, szabadon indulhatott Molnár, beívelésénél Lutz elzárta a kiinduló Tasnádi útját, így Koós megcélozhatta a csabai kaput, de ötméteres bombája a felső kapufáról vágódott az alapvonalon túlra.
    A kecskemétiek nagy lendülettel küzdöttek az egyenlítésért, Tasnádinak nagyon sok dolga akadt, viszont a csabai ellentámadások is veszélyesek voltak. Veszelka, Kovács, Németh, sőt még az előremerészkedő Dobó és Schneider (!) is megkeverte Lantosékat.
    A 73. percben Németh szabadrúgása szállt fölé.
    Az ellenakciót Koós fejezte be. Óriási, ballábas kapáslövését Tasnádi a jobb alsó sarokból tornászta az alapvonalon túlra.
    A beívelésnél Lukoviczki megsérült. Amíg ápolták, Piber edző a pálya közepén (?!) sétálva adott utasításokat játékosainak.
    A 87. percben a 13. szögletüket rúgták a hazaiak. Lengyel az ötösről kifejelte a labdát, amelyet Lantos kapásból a jobb kapufára lőtt, Diószegi habozás nélkül „ismételt”, a nézők már gólt kiáltottak, de a földről fölpattanó Tasnádi ezt a lövést is kiütötte! Újabb sarokrúgás! A csabai kapu előtt Wintert és Lantost kivéve — valamennyi játékos ott tülekedett, Koós labdája lepattant a védőkről, majd kétszer-háromszor is elakadt a lila-fehér védőfalban a kecskemétiek lövése. Végül Diószegi - óriási erővel - a jobb felső sarok mellé küldte a labdát.

    A hazai labdarúgó-rajongók, miközben csapatuk veresége miatt füstölögtek, ezt kérdezték a közelükbe kerülő vendégektől: — Hogyan szenvedhetett vereséget ez a kitűnően játszó csabai csapat — otthonában a Várpalotától?
    A válasz egyszerű: Ez a csapat nem volt „az a csapat”. Kecskeméten — és most, ősszel immár harmadszor vidéken (!), egy olyan higgadt, önfeláldozó, hihetetlen akarati-erkölcsi tulajdonságokkal rendelkező, taktikailag, technikailag érett Előre Spartacus játszott, amely az NB I B-s mezőny legjobbjainak is egyenlő ellenfele!
    Bár a Kecskemét három kapufát lőtt, a fentieknek ez nem mond éllent! A lila-fehérek ugyanis nem álltak be „bekkelni”. Remekül játszották a 4—3—3-as felállási rendet, s azzal, hogy már a 20. percben gólt lőttek — hihetetlenül idegessé tették az NB I felé kacsingató ellenfelet.
    A védelem a ragyogó Tasnádival, Kerekes Attilával az élen jól zárt, a gyors Veszelka, Kovács és a ragyogóan cselező Bánátihoz nagyszerűen zárkózott fel a „második hullám”. A Lengyel-Németh-Dávid-sor a középpályán pompásan tartotta a labdát. És voltak csabai gólhelyzetek is!
    Döntőnek bizonyult az is, hogy az Előre Spartacus-támadók nem maradtak elöl, visszamentek emberükkel, úgyhogy a lila-fehér kaputól mintegy 30 méterre már létszám-fölényben volt a vendégcsapat! Az sem mindennapi, hogy azok a fiúk, akik korábban nem tűntek ki bátorságukkal, most felnőttek a „szív-emberekhez”!
    A Piller-gárda ezúttal küzdőképességből a maximumot nyújtotta, s még azt is elbírta, hogy Dobó, Láza, Lukoviczki ápolása miatt mintegy 10 percen át emberhátrányban kellett küzdenie, ráadásul Németh is sérülten játszott, a 68. perctől!
    (Machalek István)

    Békés Megyei Népújság, 1973. április 10.