magyarfutball.hu

Zalaegerszegi Dózsa - Kaposvári Honvéd SE 0 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.13, 08:38 (szerk.: 2018.01.13, 13:54)
    Zalaegerszegi Dózsa - Kaposvári Honvéd SE 0 : 0
    Zalaegerszeg, 800 néző. V: Temesvári.
    Z. Dózsa: Szántó — Gál, Varga, Keidl — Prolfics, Nyikus — Nagy,Fehér, Szekeres, Milei, Dervalics. Edző: Bazsó Sándor.
    Honvéd: Markó — Schmidt, Rátkai, Csapó — Muzslai, Tóth — Palkovics II., Palkovics I., Szabó, Lang, Laczkovics. Edző: Tóth József.
    A zalaegerszegiek salakos pályáját alaposan feláztatta az éjszakai eső, amikor kezdéshez álltak fel a csapatok, itt is. ott is víz állt a pályán, és általában mély volt a talaj. Fokozatosan a kaposváriak lendültek bele. A nyolcadik percben Szabó előtt megnyílt az alkalom arra, hogy vezetést szerezzen a Honvédnak. a középcsatár még a kapust is kicselezte, aztán elhibázta, a lövése kapu mellé szállt. Egy perccel később Markó kapuja előtt ismétlődött meg a jelenet, de most Milei hibázott. Általában a Dózsa volt a többet támadó. A csatárok tehetetlenségére azonban jellemző, hogy az első negyvenöt percben nem igen alakult ki komoly helyzet egyik kapu előtt sem.
    Szünet után sem változott a játék képe, legföljebb annyiban, hogy most inkább a kaposvári csapat próbálkozott. Álmos, unalmas lett a mérkőzés, amelyen eseményt csak Laczkovics két jó lefutása jelentett, belül azonban nem volt aki befejezze az akciót. Az utolsó negyedóra ha lehet, még unalmasabb volt, mint az előző időszak. Ekkor már mindkét csapat csak arra törekedett, hogy ne essen gól. Az egérszegi szurkolótábor igen csalódottan távozott a mérkőzésről.
    Az a körülmény, hogy az egyébként is tét nélküli bajnokságban ez a mérkőzés sem a hazai, sem a kaposvári csapat számára a helyezések szempontjából már nem volt különösebb jelentőségű, rányomta bélyegét a találkozóra. A Z. Dózsa csapatát nem állította különösebben nehéz feladat elé az igen tartózkodóan játszó K. Honvéd, amelynek soraiban valóban mindenki csak arra vigyázott, nehogy megsérüljön. Ezért lett igen alacsony színvonalú a mérkőzés, amelyen még úgy ahogy a végén mutattak valamit a támadók, igen enerváltan küzdöttek. A döntetlen meg is felel a látottaknak. Találó volt az a megjegyzés a mérkőzésen, hogy egyik csapat sem érdemelne többet egy pontál, sőt! Jók: Varga, Nyikus, Szekeres, illetve Muzslai, Szabó, Lang.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1963-11-19