magyarfutball.hu

Váci Petőfi SE - Pécsi VSK 1 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1958/1959, 30. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 2.000
  2. Dunántúli Napló: 2.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.28, 15:54
    Váci Petőfi SE - Pécsi VSK 1-2 (0-1)
    Vác, 2300, néző, vezette: Zsolt.
    PVSK: Bogyai — Lendvai; Köves, Szegedi — Hernádi,Szőke — Freppán, Vincze, Mohácsi, Göncz, Szederkényi. Edző: Bodola Gyula.
    Vác: Kohlmann, — Jeszenszky, Neugan, Dorozsmai — Farkas, Varga — Czuczor, Pintér, Kálózdi, Rásó. Cservenák;
    A bőrgyári pályáról' vegyes érzelmekkel távozó közönséget, már a vasúti átjárónál felvillanyozta az a hangos beszélőn bemondott hír, hogy a PVSK győzött Vácott és ezzel bebiztosította bentmaradását az NB-II-ben.
    A nagy meleg ellenére végig, lelkesen játszó vasutas csapat fiataljai bebizonyították, hogy a jó kollektív szellem, az elbizakodottságtól mentes egészséges önbizalom, mindig, meghozza a gyümölcsét. Váci győzelmükkel mint mondani szokták: „a sírból hozták vissza” városunknak az NB II-t. Nem maradt tehát "lyukas” vasárnapjuk a labdarúgás lelkes szurkolóinak. A változatosan, .hullámzó mérkőzésen a PVSK csatársorából Freppán jól időzített kiugrásaiból , született meg a győzelmet jelentő két gól, melyre a hazaiak csak a 87. percben tudtak egy góllal válaszolni. Igen jól működött ezúttal a PVSK védelme. végig keményen és határozottan hárította el a váciak támadásait. Góllövők: Freppán 2, illetve Pintér. Jók: Bogyai, Lendval, Hernádi, és Freppán (a mezőny legjobbja) illetve Jeszenszky, Neugan és Czuczor.


    Forrás: Dunántúli Napló, 1959-06-23

    Megjegyzés: A cikkben helyszínként Vác szerepel