magyarfutball.hu

Budapesti TC - Postás 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 23:33
    A csapatok összeállítása a következő volt:
    Postások:
    Bádonyi
    Szemeti Gabrovicz
    Bodor Harsádi Arany
    Klein Jenő Steiner Kertán Minder Schwartz
    Hajós Román Buda Róka Ferry
    Cost Skrobák Lucius
    Pálfai Radai
    Sellő
    B. T. C.
    Biró: Persenleitner.

    Magyarország 1903 március 3.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 22:55
    A margitszigeti sporttelep pá­lyáján a Budapesti Torna-Klub és a Posta- és távirótisztviselők labdarugó csapatai voltak az ellenfelek. Az első félidőben egyik csapat sem rúgott gólt s igy az eredmény ebben a félidőben 0:0 arányában eldön­tetlen volt. A második félidőben körülbelül tíz perc alatt a Torna-Klub megszerezte az első gólt, melyet nem­sokára követett a második. A postások ellenben ebben a félidőben sem rúgtak gólt s igy a második félidő eredménye hét gól ellen zérus a Torna-Klub javára. A végső eredmény pedig ugyancsak két gól ellen zérus a Budapesti Torna-Klub javára.

    Budapesti Hírlap 1903 március 2.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 22:51
    Budapesti Torna-Club I. 2:0 eredménynyel győz a Postások ellen.

    A margitszigeti sporttelep fennállása óta nem látott — az angol matchek kivételével — oly nagyszámú nézőközönséget, mint a milyen múlt vasárnapon szemtanúja volt az idei bajnokság két komoly jelöltje küzdelmének. Sokan talán azért jöttek el a szeles, csípős idő daczára, hogy egy esetleg érdekes eredményű mérkőzést végigszemlélhessenek s a verhetetlennek tartott Budapesti Torna-Clubot magyar csapat által le­győzve lássák, a mi — tekintettel a B. T. C.- nak a M. A. C.-al szemben elért rossz ered­ményére és a Postások jelenlegi kitűnő kondiócziójára — nem tartozott a lehetetlen esetek közé. Ismerve azonban a B. T. C. ama jó tulaj­donságát, hogy a veszély növekedésével energiája és kedve arányban áll, a Postásoknak a leg­nagyobb erőfeszítés mellett sem sikerült elérni azt, — a mi különben legfőbb vágya minden magyar csapatnak — hogy a magyar bajnoki csapatot legyőzzék.
    A Budapesti Torna-Clubról örömmel konsta­táljuk, hogy két hét előtt mutatott formájához mérten nagy haladást tanúsított, a mi nemcsak a védelem erélyes ellenállásában, hanem első sorban a csatárok kitűnő összjátékán bizonyult be legjobban. A Margitszigeten szokásos, vihar­szerű szél ugyan eleinte nagyon is befolyásolta működésüket, a mi összjátékuk és kombináczióik keresztülvitelét némileg hátráltatta; szél elleni játékukban azonban oly szépet produkáltak, hogy a Postások erőteljes védelmét teljesen kifárasz­tották s állásukat bevették. A csatársor sikeres működését hathatósan támogatta a gyors és energikus játékú fedezetsor, míg a hátvédek kissé határozatlan védelmét Sellő kapuvéd genialis játéka tudta ellensúlyozni.
    A Postásokról újabbat alig mondhatunk. Köz­mondásszerűvé vált erős védelme ezúttal is dere­kasan kitett magáért, míg a támadása azon régi hibában leledzik, hogy az egy Minder kivételével nincs egyetlen egy valamire való csatárja. Steiner és Klein Jenő inkább half, Kertay és Schwarcz pedig backszerepben tud­nának csak kiválni. Minthogy azonban e szere­pek már hivatottak által vannak betöltve, kénytelenek ők csatárt játszani. A csapat külön­ben jobb volt az eddig szerepeiteknél. Jobb­szélről Fülöpöt — ki többet rontott, mint hasz­nált eddigi játékával — Klein Jenő, a M. U. E. és később a Budapesti Sport-Club tehetséges játékosa helyettesítette, ki idővel visszanyervén régi kondiczióját, nagy hasznára lesz csapatának. A többi helyen ismert nevű és hírű játékosok ját­szottak, kiknek egyéni kvalitásuk mellett az a nagy hibájuk, hogy nem tudják megérteni egy­mást, azaz, nincs összjátékuk.
    A mérkőzés lefolyásáról a következőkben számolunk be: B. T. C.-é a helyválasztás joga. Postások kezdenek szél ellen s az első perczekben a piros-fehérek térfelébe nyomulnak, de csakhamar a B. T. C. a helyzet ura s a viharszerű szél által segítve, ostrom alá fogja a Postások poziczióját. A védelem részéről produkált erélyes ellenálláson megtörik az ellenfél csatársorának minden igyekezete s a rézsutosan fújó szél is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a B. T. C. csatársorának összjátékra irányuló törekvése meg­hiúsul. Az első negyedórában Róka összeütközik az egyik Postás-fedezettel s rosszullét miatt kénytelen a pályát elhagyni, úgy hogy a B. T. C. csak 10 emberrel játszik. Ennek daczára is fölényben van s a Postásoknak ritkán nyílik alkalmuk a piros-fehérek kapuját veszélyeztetni. A csatársor a védelem hatalmas támogatásával a félidő vége felé a támadó szerepét átveszi, de eredményt elérni nem tud, úgy hogy az első félidő 0:0 eredménynyel zárult.
    A második félidőben a viharszerű szél némileg abbahagyott, bár akkor is erősen fújt s a játék normális lefolyására nézve zavaró hatással volt. A B. T. C. az első öt perczben inkább defenzív játékra szorult, csakhamar azonban — Róka visszatértével — ismét teljessé lett a csapat, len­dületbe jön, támadás támadást követ, a piros- fehér csatárok állandó ostrom színhelyévé teszik a Postások poziczióját s az első tíz percz letelte előtt a labda már fennakadt a Postás-kapuban. A publikum zúgó éljenzése követte ez első ered­ményt, melyen felbuzdulva mindkét csapat nagy erőfeszítéssel igyekszik ellenfelével megbirkózni. A Postás-védelem szívóssága csakhamar megtörik s a B. T. C. valóban példás összjátékkal nyomul előre s működését újabb siker koronázza. A játék változatos jelleget ölt; a piros-fehérek támadását a Postás védelem már nem igen bírja feltartani s Hajós egy feltartozhatatlan rushe és centerezése után Róka védhetetlenül beröpíti a labdát a Pos­tások kapujába. Az utóbbiak a szél segítségével intenziven támadnak és sokszor jönnek a B. T. C. kapu veszedelmes közelségébe, de a támadá­suk sikertelen marad azon remek védelem foly­tán, melyet Sellő kapuvéd bámulatos hidegvérrel és ügyességgel produkál. Több eredményt egyik csapat sem ért el s így a mérkőzés 2:0 ered­ménynyel a B. T. C. javára végződött.
    Pessenlehner (Budapesti Sport-Club) biró sok jóakarattal és szakértelemmel — s nem tudá- kossággal, mint azt biróink javarészétől meg­szoktuk — vezette a mérkőzést úgy a csapatok, mint a nézőközönség általános megelégedésére.

    Sport-Világ 1903 március 8.