magyarfutball.hu

MAC - Postás 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 17. forduló
játékvezető : Pajthényi Béla
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: nagyon kevés számú

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 21:41 (szerk.: 2021.09.15, 14:23)
    M. A. C. — Postások 3 : 1.

    A M. A. C. mindjárt a kezdet után erős támadást intéz a Postások kapuja ellen. Az első goalt kb. 10 percz után Medgyessy révén érik el a kék-sárgák. A Postások viszonozzák a támadást s csakhamar sikerül is nekik a kiegyenlítő goalt megszerezni Németh révén, ki egy sarok­rúgás után ügyes fejpasszal éri el a kiegyenlítő eredményt. A M. A. C. meglehetős energiával és kedvvel dolgozik, de az erős ellenszél folytán sokáig képtelen eredmény­hez jutni. A félidő ideje felé Vincze menthetlenül lövi az ellenfél kapujába a félidő második goalját.

    Félidő állása 2 : 1 a M. A C. javára.

    A második félidőben a M. A. C. mindinkább fölénybe kerül. Csatárainak erős lövéseit Giba ügyesen védi, de odaadással dolgozik az egész védelem is. A M. A. C. minden kísérletét meghiúsítja a Postás védelem példás ellenállása s csak a félidő közepe táján tud a M. A. C. újabb eredményhez jutni ismét csak Vincze lövése révén. Mindkét csapat ettől kezdve erős tempóban játszik s mindkét kapu előtt nagy változatossággal folyik a küz­delem ; újabb eredményhez azonban egyik csapat sem tud jutni A minden tekintetben fair mérkőzést Bajthényi (Pénzintézetiek) biró, jól vezette. Nézőközönség nagyon kevés számban jelent meg.

    Sport-Világ, 1904. szeptember 25.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 21:36 (szerk.: 2021.09.15, 14:18)
    Magyar Athletikai Club győz 3:1 a Postás-Tisztviselők S. E. ellen.

    A M. A. C., mint tavaszszal, az Őszi fordulóban is legyőzte a Postásokat. A match a mar­gitszigeti pályán folyt le. M. A. C. 10 percz után Medgyessy révén goalt lő, a mit a Postások csak­ hamar kiegyenlítenek. A félidő vége felé Vincze a kék-sárgák javára goalt lő. Half time 2:1 a M. A. C. javára. A második half timeban az at­léták Vincze révén háromra szaporítják goaljaikszámát.

    Versenybiró Pajthényi (Tisztviselők S. E.) volt.

    Az Újság, 1904. szeptember 19.