magyarfutball.hu

MAFC - 33 FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 14. forduló
játékvezető : Herczog Ede
nézőszámok:
  1. Pesti Napló: -
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.18, 22:45 (szerk.: 2021.09.19, 13:20)
    M. A. F. C. — "33" F. C. 1:0

    Vasárnap d. u. mérkőzött a fenti két egyesület az ujpesti népszigeten. A »33«-asok a biztos győzelem tudatában mentek a küzdelembe, elbizakodottan ját­szottak, de elbizakodottságuknak meg is itták a levét. Az egész csapat lanyhán, kedvetlenül és könnyelműen játszott, szinte kitűnt Lili Károly és Koch Nándor fá­radhatatlan játéka A passzjátéknak ezúttal nyoma sem volt s a magas, czélnélküli labdákkal próbálkoztak előre jutni. A technikusok tűzzel és lelkesedéssel játszottak s feltűnt a csatárok szép lapos adogatása. Védelmük kitünően működött.

    A match részletes lefolyása a kö­vetkező volt:
    A M. A. F. C. kezdi a játékot, de a 33-asok azonnal elszedték a labdát s az első perczben Pohl kapus Bosnyákovits egy éles lövését csak kornerre tudja védeni. A 33-asok ostrom alá fogják a technikusok ka­puját, de messziről jött lövéseiket a jól helyezkedő bäckek és a kapus ártalmatlanná teszi. Nemsokára a technikusok veszik át a támadást, de Niessner ügyes shootját Lili könnyen védi.

    Félidő 0 : 0.

    A második félidő 3-ik perczében Aschner egy szigo­rított szabadrúgás következtében lövi a mérkőzés egyetlen goalját. A 33-asok ettől kezdve még lanyháb­ban játszanak s csak az utolsó perczekben gondolnak az eredmény kiegyenlitésére, ekkor azonban már késő volt, mert a M. A. C. teljes csapatával védte goalját. Hosszú rúgásokkal küldik vissza a 33-asok lövéseit, a mezőnybe.

    Herzog Ede (Budapesti Ramblerek) kitűnő versenybíró volt.

    Sport-Világ, 1904. november 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.18, 22:41 (szerk.: 2021.09.19, 13:20)
    M. A. F. K. — 33. F. K. 1:0

    Az ujpesti sporttelep ma igen érdekes mérkőzés színhelye volt. A Műegyetemiek sok ambícióval és lelkesedéssel indultak a küzdelembe s jobban is játszottak, mint eddigelé. A 33-asok támadása vezette be a mérkő­zést s jó ideig a kapusokhoz szögezik a Műegyete­mieket. 10 perc után azonban a M. A. F. K. lép fel offenziven s meglehetős ostrom folyik a 33-asok goalja előtt. Lill a kapuban a szokott bravúrral védett s szépen bántotta el a sűrűn egymásután esett lövéseket. Az első félidőben goalhoz azonban egyik csapat sem jut.

    A második félidő első percei­ben megszerzik a Műegyetemiek a győzelmet jelentő goalt. A játék nagy változatossággal folyik s bár a kapuk előtt olykor izgalmas küzdelmek folynak, ujabb eredményt egyik csapat sem tud elérni.

    Pesti Napló, 1904. november 7.