magyarfutball.hu

Fővárosi TC - MUE 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 10. forduló
játékvezető : Szüsz Hugó
nézőszámok:
  1. Budapesti Hírlap: -
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 21:12 (szerk.: 2021.09.15, 14:34)
    Vasárnap délelőtt az Erzsébet királyné-utí pá­lyán elsőosztályu bajnoki mérkőzés volt a Magyar Uszó-Egyesület és a Fővárosi Torna-Klub csapatai között. Az első félidőben a M. U. E. szép játék után gólt csinált, mig a fővárosiak nem bírtak gólhoz jutni, bár minden lehetőt elkövettek az eredmény kiegyenlítésére. A második félidőben újból a M. U. E. már két góllal vezetett, de a fővárosiak egy gólt visszaadtak s igy a bajnoki mérkőzés két góllal egy ellen végződött a Magyar Uszó-Egyesület javára.

    Budapesti Hírlap, 1904. szeptember 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 21:09 (szerk.: 2021.09.15, 14:34)
    Magyar Uszó Egyesület győz 2:1 a FővárosiTorna Club ellen.

    A mérkőzés lanyhán indult meg, de M. U. E. fölénye csakhamar nyilvánvaló. A Fővárosi T. C. védelme kitünően működik, úgyhogy a fehér-sárgák csak 30 percz után érik el első goaljukat. Half- time 1:0 a M. U. E. javára. A Fővárosi T. C. egy 11 méteres hands in goalt elhibázott. A má­sodik félidőben ismét az uszók vannak offenzivában s 10 percz után a második goalt lövik. A hátralévő időben a Fővárosi T. C. nagy hévvel támad s 39 percz után ügyes goalt lő.

    A Fővárosi T. C. erőszakosan, de a tavalyi­nál sokkal jobb formában játszik. A Magyar Uszó- Egyesület ezúttal a múlt vasárnapi játékhoz képest nagy haladást mutatott, a mit a szerencsés csa­patösszeállításnak köszönhet. Úgy látszik Szüsz, Csermák és Friedmann helyét jól tudta pótolni. Szüsz Hugó (»33.« F. C.) példás, kitűnő biró volt.

    Az Újság, 1904. szeptember 26.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 20:18 (szerk.: 2021.09.15, 14:33)
    Magyar Uszó Egyesület—Fővárosi Torna Klub 2:1

    A M. U. E. kezdi a játékot és kezdés után erős tá­madást intéz ellenfele pozicziója ellen. 10 percz múlva egy gyors támadást a Fővárosi csak kornerrel tud vé­deni ; a szépen becenterezett labdát a M. U. E. Géber révén goallá értékesít. A játék ezurán energikus, sőt némelykor durva jelleget kezd ölteni, úgy, hogy a biró három játékost volt kénytelen egy időre kiállítani. A Fővárosiak a M. U. E egyik faultja révén büntetőrugáshoz jutnak, de ebből a kedvező alkalomból sem lett goal, mert a Fővárosi T. K. csatára a biztosnak látszó ered­ményt elügyetlenkedte.

    Első félidő 1:0 a M. U. E. javára.

    A második félidőben ismét erélyesen támad a M. U. E s fölénye immár nyilvánvalóvá lesz. A Fő­városiak védelme dicséretre méltó elszántsággal próbál az erélyes ostromnak ellenállni. A M. U. E. a Fővárosiak térfelébe férkőzik s Radóczy szép lövése után, másod­szor akad a labda a Fővárosiak kapujában. Ez utóbbiak azonban megemberelve magukat, elég ügyes összjátékot produkálnak s megszerzik az egyetlen, s a match utolsó goalját, melyet Német rúgott a M U. E. kapuba.

    Szüsz Hugó (33 F. C.) korrekt, jó biró volt.

    Sport-Világ, 1904. október 2.