magyarfutball.hu

Postás - MAFC 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 1. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 22:08
    A Postások 3:0 győznek a Műegyetemi Athletihai és Foolball-Club ellen.

    A Margitszigeten folyt le ez a bajnoki mérkőzés és a két nemzetközi match daczára is jutott közönség ide is. A Pos­tások kezdettől fogva nagy fölénynyel játszot­tak, Buda és Bodor hatalmas támadásainak nem igen tudott ellenállani a Műegyetem védelme. Tiz percz sem múlik el és Buda megcsinálja az első goalt. Ezután a Műegyetem támad csaknem a félidő végéig és néha-néha veszélyben van a Postások kapuja is, mig a M. A. F. C. kapujá­ban Aschner kitünően véd. Félidő 1:0. Ujrafelállás után, mint az első félidőben újra tiz percz múlik el és Buda Bodor-tói segítve megszerzi az első goalt. Ezután folytonosan bombázzák a M. A. F. C. kapuját, mig a 22. percz meghozza a második és utolsó goalt; bár a Műegyetemiek az utolsó perezekben támadnak, de támadásuk nélkülözi már a megszokott erélyt. Jó biró volt Szász Hugó (33-as F. C.).

    Magyarország 1905 maárcius 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 21:01
    Postás — M. A. és F. C. 3:0.

    Az eredmény azt a szép játékot, amit mindkét csapat a margitszigeti pályán kevés közönség előtt produkált, nem fejezi ki A M. A. F. C. bebizonyította, hogy a múlt héten M T. K.-el elért 2 : O eredményét reális küzdelem alapján érte el, mert tényleg sokat javult és méltó ellenfele volt ma is a Postásoknak. Az első fél­időben a Postások feletti fölénye nyilvánvaló volt, mely után a Postások ilyen arányú győzelmét bizony a jelen­levők közül senki sem remélte A Postások a második félidőben M. A F. C -al egyetemben olyan összjátékot mutattak, amilyet bajnoki mérkőzésen ritkán láthatunk. Csak a M. A. F. C. szívós játékának, Aschner kapus és Dybas hátvéd kitűnő védelmének köszönhetik az eredményt. Major játéka ezúttal a várakozásnak nem felelt meg teljes mértékben. Fischer kitűnő szélső csatár csak az nagy kár, hogy nagyon sokszor lesben áll Niesner bár kitűnő, de a ma fényesen játszó Feketével szemben érvényesülni nem tudott. Elismeréssel kell adóznunk Kolhanek, Fekete és Budának, de leg­inkább az utóbbinak, aki ma megmutatta, hogy lövése mindenkor a legnagyobb veszedelemmel fenyegeti ellen­fele kapuját. A mérkőzés elejétől végig a szemlélőnek nagy élvezetet nyújtott. A mérkőzés lefolyását a követ­kezőkben jellemezzük :
    M. A. F. C. választ — Postás kezdi a játékot. Mintegy 6 percznyi változatos játék után Postás támad. A 10-ik perczben Buda felhasználva a védőjátékos el­hibázott rugását, egész váratlanul éles lövéssel szerzi 'meg a vezető goalt. Felállás után M. A. F. C. állandóan támad 10 perczig, de eredménytelenül. Ezután változatos játék. M. A. F. C. fölényt mutat.
    Félidő 1 : 0.
    Második félidőben M. A. F. C. Postás vehemens támadását fényesen és biztosan védi. Ugyancsak a 10-ik. perczben a Kolhanek és Bodor által kidolgozva előreadott labdát ismét Buda a legnagyobb biztonsággal küldi a goalba. M. A. F. C többször megkísérli a táma­dást, de ellenfele half- és backsorán átmenni képtelen. Számtalan veszedelmes lövést Aschner szépen véd. Befejezés előtt 12 perczczel három egymás utáni lövéssel megszerzi Buda a harmadik goalt. Végeredmény 3 : 0 Postás javára. Biró : Szász Hugó volt.

    Sport-Világ 1905 március 26.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 23:28
    Postás—MAFC. 3 : 0

    Érdekes és élvezetes játékot produkált e két csapat a margitszigeti sporttelepen. A játék főérdekessége abban volt, hogy a két csapat játékmodora igen jól ki­domborította a labdarúgás igazi lényegét. Az egyik csa­pat, a győztes, játéktudását igen jól egészítette ki fizikai erejével (az igaz, hogy súlyra és nagyságra nézve messze felülmúlták ellenfeleiket), a másik még a tényleges já­téktudását sem tudta kifejteni erélytelen, már szinte túlságosan kíméletes játéka miatt. Szinte szemet szúr az az ellentét, mely a MAFC. régi és mostani játék­modora között fennáll; a régi a legerélyesebbek közé tartozott: a mostani pedig a legfairebb magyar csapat. A győztes csapatban az erőmegosztás igen jó, mégis feltűnik a védelem kitűnő volta Kolhanek-kel és Bienenstock-kal; a csatársorban Buda jó játéka volt meglepő. A MAFC.-nál kitűnő volt Lichtmann; kár, hogy a mel­lette levő két tartalék-fedezet nagyon gyenge volt. A védelemben Major, Dybas és Aschner, a támadásban Niessner és Fischer váltak ki.
    A két csapat a következő összeállításban játszott:
    Postás(fehér ing, zöld csillag): Giba—Bienenstock,Virág- Klein, Kolhanek, Polóc—Holub, Buda, Bodor, Kertay, Bartusch.
    MAFC.(piros-fekete): Aschner—Major, Dybas —Tolnai, Lichtmann, Hevesi—Niessner, Andrejka, Mátray, Szántó, Fischer.
    A mérkőzést a Postások heves támadással vezetik be; a meglepett piros-fekete védelem lassan jön lendületbe, a csapat hiányos tréningje miatt nem is értik egymást meg s igy esik az első gól, mikor a 9-ik percben Dybas szabadon hagyja a labdát és embert fog. Sem a kapus, sem a többi védő nem értik meg a helyzetet, mire Buda játszva a kapuba guritja a labdát. Később Műegyetem lendületbe jön, néhány szép táma­dást is vezet, sőt a félidő végéig támad, de eredménytelenül. A második félidőben Buda—Bodor kitűnő csatárjátéka révén Postások sokáig fölényben vannak s Buda két szép gólt lő. Aschner, ki a messziről jövő lövéseket kitünően fogja, a corps á corps támadásoknál nehézkesen mozog még a kapuban. A félidő végén azután újból lendületbe jön a piros-fekete csatár­sor, de már későn. Biró: Szüsz Hugó (33FC.) volt.

    Nemzeti Sport 1905 március 26.