magyarfutball.hu

Fővárosi TC - Typographia 1 : 2 10:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.13, 19:59
    Typographia Sport-Club — Fővárosi T. C. 2:1.

    (Amerikai-uti pálya, délelőtt.) A Főv. T. C. ismét egyéni játékkal próbált szerencsét, azonban — mint az eredmény is bizonyítja — ismét sikertelenül. Pedig a védelme, a jobboldali hátvéd kivételével elég jó és a csatársorban is jó kvalitású játékosokat találni.
    A Typographiának a bajnokság őszi fordulójábanez volt az első győzelme ; ha rendszeresen treníroz a csapatés az összjátékra nagyobb sulyt helyez, további sikerekre is számíthat. Kitűnők voltak : Herczeg, Krausz I., Krausz II., Drukeschitz, Orsolyák, Mandl és a tartalék Kauf­mann, habár egyénileg a többiek is jól állták meg he­lyüket.
    Typographia nap és szél ellen játszik. Orsolyák, Rooz és Krausz támadásai eredménytelenek. Orsolyák fejjel továbbított labdáját Főv. T. C. kapuvédje kornerre védi. Horváth shotja is kornert hoz Typographiának, a sarokrugás tizenegyest, a melyet azonban Krausz a Fővárosiak kapuvédjének kezébe rug. T. S. C. lelkesen tovább támad, azonban a Főv. T. C. védelme jól műkö­dik. Typographia újabb kornere után a játék jórészt középen folyik, mig a Fővárosiak kerülnek offenzivába, Rooz veszélyes támadása azonban hibás shot-tal végző­dik és kornere is eredménytelen. Rusz ügyes fejkikkje végre a Főv. T. C.-nak meghozza a vezető goalt (34. p.).Erre a Typ. szívósan támad, de az ellenfél erélyes véde­kezése miatt csak néhány szabadrúgáshoz jut, mig a Főv. T. C. a 39-ik perczben tizenegyeset könnyelműena goal mellé lövi. Typographia a 43-ik perczben kornert ér el, a melyből Drukeschitz szép lövéssel kiegyenlít.
    Félidő 1:1.
    Rusz, Konrád és Rooz I. támadásai eredménytele­nek, mig Konrád ismételt támadása a Typographiának kornert hoz (8. p.). T. S. C. a 13-ik perczben újabb kornert rug, a melyből Weisz szép fejkikkel megszerzi a Typographia vezető goalját. Most már jórészt a T. S. C.van fölényben, a 17-ik perczben újabb kornert ér el,majd a Főv. T. C. jobboldali hátvédjének erőszakos játéka miatt néhány kihasználatlan szabadrugást. Rusz,Konrád és Orsolyák támadásai nem veszélyesek és a Főv. T. C. két szabadrugása (37. és 38. p.) is eredmény­telen. Orsolyák rugása a Főv. T. C. üresen maradt goalja mellett gurul el, mig az utolsó perczben a Typographia ujra kornerhez jut, a melyet a bíró azonban már rugni nem enged. Horváth Ferencz (F. T. C.) szigoru, korrekt biró volt. Schönfeldet a goalbiróval szemben elkövetett sértése miatt az utolsó félórára kiállították.

    Az Újság 1907 október 22.