magyarfutball.hu

Budapesti AK - MTK 0 : 7 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.13, 19:48
    MTK.-BAK. 7 : 0

    Az Erzsébet királyné-uti pályán mérkőzött a két csapat a fenti eredménynyel,mely szintén nagyobb meglepetést kel­tett. A MTK. kiválóan játszott, különösen a csatársora, mely Sebestyén nélkül állt ki. Domonkos-nak nem sok védeni va­lója volt. Csüdör fényes formában van, úgyszintén Kürschner Károly játéka ezúttal ismét kimagaslott. Holub és Weisz- a szélsők egyformán jók voltak és Graham az uj centercsatár is bevált. A BAK. e nagyarányú vereségét fegyelmezetlen­ségének köszönheti. Az első félidőben még igen jól tartották magukat. Később Kormos a legnagyobb nemtörődömséggel védte kapuját, sőt a második félidőben hosszú ideig center ­csatárként szerepelt, mialatt a gólba senki nem állott, ahol a hátvédek fejjel védték a lövéseket; majd Müller is előre megy csatárnak, szóval felforgatják az egész csapatot, ami a kapitány hibájául róható föl. A csapat legjobb embere most is Gerő volt. A csatársor egyénileg" volt kiváló, ami azonban eredményes ma már ritkán lehet. Rudas, Grosz, Oldal triász több ilyen veszedelmes helyzeteket teremtett. A második félidőben vagy 16 percig a BAK. is támadott, de eredmény­telenül. A 7-ik gólt MTK. tizenegyes révén éri el, melyet Domonkos az üres kapuba lő, miután a BAK. nem respek­tálta a biró ítélkezését
    Csapatok: MTK. Domonkos—Nagy, Csüdör—Virág, Kürschner, Saár—Holub Károly, Graham, Froncz, Weisz. BAK. Kormos—Grünwald, Müller—Ligeti, Gerő, Glatter—Révész Oldal, Rudas, Grosz, Gállos. Biró: Müllender Sándor (NSpC.) volt.

    Nemzeti Sport 1907 október 27.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.13, 19:43
    Magyar Testgyakorlók Köre — Budapesti Atléti­kai Club 7 : 0.

    (Amerikai-uti pálya.) A pálya rendkívül poros, úgyhogy egy-egy rugás nyomán valóságos porfelhő kereke­dik. A bajon gyakori öntözéssel kellene segíteni. M. T. K. nagy goalarányu győzelme jó fényt vet a csapat képességeire. A fedezetsorba ismét beállt a meg­gyógyult Sár; a halfok és a hátvédek pompásan ját­szottak, azonban Virág kissé erőszakos. A csatárláncz legjobb embere Kaposi volt, mig a jobbszélső helyén Holub biztató képességeket mutatott. Graham, az uj angol származású középesatár vakmerő, hasznosnak ígér­kező játékos. A csapat legjobb embere Szűcs volt.
    A B. A. K. őszi formái nem elégítenek ki. A csapat nem olyan fegyelmezett, mint a tavaszszal volt. A csatár­sorban főként az egyéni játék dominál. Legjobb játéko­saik Rudas és Gerő, az utóbbi azonban erőse kezel.Kormos ezúttal nem jól védett.
    Az amerikai-uti pálya közönsége sorában feltűnő sok a gyerek; a neveletlen és zajongó gyermeksereg megrendszabályozására a pálya vezetőségének, a jövőben valamilyen módon gondot kell fordítania. A két csapat egyenlő szinü dressze apró galibákat okozott, a miket pedig könnyen ki lehetne kerülni.
    A játék elejétől végig nagyon gyors volt. Az első félidőben M. T. K. van fölényben. Holub magas lövése meghozza a vezetőgoalt (12. p.), majd Frantz jól czenterezett labdájával a beleszaladó Weisz a második goalt rugja (20. p.).
    Félidő 2:0.
    Kezdés után két perczczel Graham a Kormos által kiejtett labdával M. T. K. harmadik goalját csinálja,majd Kaposi önző, de brilliáns játéka a 15., 16. és 17-ik perczben ujabb három goalt eredményez. Azután a B. A. K. kerül fölénybe, husz perczig állandó fölényben szépen támad, ugy hogy Domi is többször közbelépni kénytelen. Az utolsó perczben a Domi által rúgott tizen­egyes meghozza M. T. K. hetedik goalját; nem szeretjük az indokolatlan hősködéseket s igy teljesen érthetetlenvolt Kormos eljárása, a ki a goalját a tizenegyesnél üresen hagyta. Müllender Sándor (Nemzeti S. C.) a mérkőzést nagy körültekintéssel, szépen vezette.

    Az Űjság 1907 október 22.