magyarfutball.hu

UTE - Törekvés SE 2 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.13, 19:33
    Ujpesti Torna-Egyesület — Törekvés Sport-Egyesület 2 : 0.

    (Népszigeti pálya.)Törekvést nagy halszerencse üldözte, mert daczára annak, hogy az egész játék folya­mán jórészt fölényben volt, a győzelmet végül mégis ellenfelének volt kénytelen átengedni.
    Az Ujpesti T. E. erősen meggyengült az által,hogy első csapatából hat játékosa (Kuschner, Novák,Lévai, Imre, Fandl és Menschl) katonai szolgálatot tel­jesít. Annál dicséretesebb, hogy négy tartalékja daczára is — főleg a védelem — kitünően állta meg a helyét és a Törekvés erélyes támadásait nemhogy visszautasitotta: hanem két goallal biztos győzelmet aratott
    U. T. E. kezd s gyönyörű támadását Törekvés csak kornerrel tudja leszerelni, a melyből Szinai szép fejessel a második perczben már megszerzi az Ujpestiek vezető goalját. Azután Törekvés kerül fölénybe és tz perczig olyan erősen támad, bogy U. T. E. teljesen vissza­szorul kapujához és a veszélyes lövéseket Kazár teszi ártalmatlanná. Törekvés két kornerét sem tudja ki'használni. Majd U. T. E. is támadást vezet, azonban T. S. E. védelme erélyesen ellentáll. U. T. E. lesből rugott goalját (32. p.) a biró nem ítéli meg. Az erős támadások mindkét csapatot kifárasztják, mindamellett Törekvés fölénye nyilvánvalóbb, csatárai azonban a goal előtti helyzeteket elrontják. A félidő utolsó perczében Kiss és Fandl durván összeszólalkoznak, a miért a biró mind­kettőjüket kiállítja.
    Félidő 1 : 0.
    A második half time-ot Törekvés erős támadása vezeti be. Lövés lövés után megy U. T. E. goaljára, de Kazár szépen ment. Törekvés végül az erős támadástól kifulad, a mit ügyesen használ ki U. T. E. jobbszélsője,a ki lerohan, beczenterezett labdáját T. S. E. kornerre menti, a melyből Újpest Herskovits szép fejese révén megszerzi a második goalt (21. p.). Törekvés következő támadását ismét balszerencse kiséri, mert Szednicsek U. T. E. üresen hagyott goalja előtt a labdát elveszti.Törekvés kornert rug és a már biztosnak vélt goalt Kazár nagy routinnal védi. U. T. E. újra offenzivába kerül,azonban Törekvés erélyesen ellentáll, sőt újra frontbakerül s bár támadásai veszélyesek, eredményt ismét nem tud elérni. Vámos Soma (Fővárosi T. C.) kitűnő bírásko­dása teljes dicséretet érdemel.

    Az Újság 1907 október 22.
     
  2. avatar: heimo
    2016.08.18, 16:39 (szerk.: 2016.08.18, 16:40)
    Az újpesti népszigeti pályán az Újpesti Torna Egyesület. matchel a Törekvés csapatával. Az U.T.E. erejét alaposan meggyöngítette az a tizedelés, melyet a katonasághoz való bevonulás a csapatnak különösen a csatársorán ejtett. A meggyöngült csapatot azonban még mindig jobbnak tartjuk a Törekvésnél, mely ezúttal nem saját speciális homokos pályáján, hanem az újpestiekén játszik. A match délután 3 órakor kezdődik.


    Pesti Napló, 1907. október 20.

    Újpesti T.E. — Törekvés 2:0.

    Az Újpesti Torna Egyesület egy teljesen újjáalakított támadást állított a Törekvés ellen. Így az eredmény meglepetés volt, mert mindenki a jobbnak tartott Törekvés sikerében bízott. A játék folyamán a Törekvés tényleg jobbnak bizonyult, de az U.T.E. volt a szerencsésebb, amennyiben mindegyik félidő folyamán egy-egy goalhoz jutott.
    Biró: Vámos Soma (Főv.T.K.) volt.

    U.T.E. II.—Törekvés II. 1:1. Bíró: Vámos Soma.


    Pesti Napló, 1907. október 22.