magyarfutball.hu

Budapesti AK - Fővárosi TC 4 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1907/1908
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.10, 19:50 (szerk.: 2021.10.11, 11:57)
    BAK — FővTC 4:0

    Az amerikai-uti pályán mérkőzött e két csapat A BAK ugylátszik mult heti óriási vereségén okulva, trénirozotts ennek tulajdonítható a FővTC felett elért szép ered­ménye. Általában a BAK támadott többször, noha a fővárosi csatázósor is elégszer veszélyeztette a Kormos által kitünően védett BAK kapuját. A match különbena BAK támadásával kezdődik, 10 percz múlva Kelemen lövi a BAK első goalját. Majd a 14-ik perczben Márkus, 27-ik perczben Kelemen újból goalt lőnek. A FővTC is támad néha, de a BAK védelmével szemben eredménytnem ér el. A 40-ik perczben ismét a BAK jut goalhoz Grósz révén.

    Félidő 4:0.

    Második félidőben a FővTC csatázósora kerül szó­hoz, de a BAK védelme Kormossal élén igen jól dol­gozik E félidő nagy részében a FővTC csak kilencz emberrel játszik s mégis sokszor veszélyezteti a kék­feketék kapuját. A félidő eredménye : 0 : 0. Végső ered­mény 4:0 BAK javára.

    Biró: Schubert M. Ferencz(MUE) volt.

    Sport-Világ, 1907. szeptember 29.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.10, 19:46 (szerk.: 2021.10.11, 11:58)
    BAK - Főv. TC. 4:0

    Mintha csak a Slaviától szenvedett súlyos veresége nyomán fakadt ked­vezőtlen hirt akarta volna megcáfolni, olyan lelkesen és jól játszott az Amerikai-uti pályán a mult vasárnap a BAK., könnyen és biztosan győzvén le veszélyes­nek tartott ellenfelét, mely a második félidőben ismét veszé­lyesen közeledett régi hírhedt stílusához, mely miatt még ma is oly népszerűtlen a Főv. TC. Az első félidő négy gólja után általában a gólok folytatása volt várható.

    Azonban a második félidőben — mikor pedig a szél is támogatta a BAK.-ot, — érvényesülni a kék-fekete támadás nem tud, mert az ellenvédelem tulerélyesen lép fel. A BAK. erre viszszaesik, de a védelme, különösen Kormos kapus igen jól végzi feladatát s megmenti góltól kapuját. A mozgalmas és érde­kes játékot Schubert M. Ferenc (MUE.) vezette, ki durva­sága miatt Schönfeldet ki is állította.

    Nemzeti Sport, 1907. szeptember 29.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.10.10, 19:41 (szerk.: 2021.10.11, 11:58)
    Budapesti Atlétikai Klub — Fővárosi T.-C. 4:0
    Amerikai-uti pálya

    A B.A.K. prágai gyenge szereplése után váratlan eredménynyel végződött a fenti mérkőzés, annyival is inkább, hogy a Főv. T. C. egyetlen­egy goal nélkül végzett, holott egy héttel ezelőtt négy goalt rúgott a bajnokcsapat kapujába. A B. A. K. peg- lepő szépen játszott, mig a Főv. T. C. rossz formát muta­tott és utóbbiak aránylag nagy goalarányu vereségét Beimel, a Főv. T. C. uj kapuvédje sem akadályozhatta meg.
    B. A. K. kezd és hirtelen támadása erősen zavarba hozza az ellenfél védelmét, mely a 12., 15., 27. és 44. perczben rúgott négy goallal szemben tehetetlennek bizonyul. A Fővárosi T. C. is gyakran támad, a mit a 2 : 2 kornerarány is igazol.

    Félidő : 4 : 0.

    A második half time-ban a Fővárosiak az ellenszél daczára erősen támadnak, azonban a B. A. K. védelme résen van s különösen Kormos a goalban remekül véd. Steinert, a Főv. T. C. egyik játékosát közben baleset éri, Schönfeldet pedig kiállítják, azonban a kilencz emberrel játszó Fővárosiak is offenzivában tartják a játékot, mig a B. A. K. sokkal ritkábban kerül az ellenfél goalja elé. Schubert M. Ferencz (M. U. E.) kitűnő biró volt, azonban nem ártott volna, ha a mindkét részről folytatott durva játékot idejében és még erősebb rendszabályokkal aka­dályozza- meg.

    Az Újság, 1907. szeptember 24.