magyarfutball.hu

Budapesti AK - Budapesti TC 0 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.18, 22:06
    BTC—BAK 1:0.

    A FővTC—MTK match után folyt le e mérkőzés. A BTC-nak kedvez a helyválasztás joga s a szél alatt kezd. Csakhamar a BAK kapuja előtt vannak, de kornereknél egyebet nem érnek el. Utóbb a BAK is lerándul a piros-fehérek kapuja elé, de a BTC-védelem résen van s erélyesen meghiusít minden veszélyesebb támadást. A második félidőben a BAK kapja az orkánszerü szelet s ennek segélyével igyekszik a támadó szerepét átvenni. A tér közép­vonalán azonban csak ritkán jutnak át s olyankor is, ha a piros­fehérek kapuja elé kerülnek, a legszebb alkalmakat elhibázzák.
    győzelmet jelentő gólt Molnár Imre rugta a 9-ik perczben. A BTC-on nagyon meglátszott, hogy első mérkőzését játsza, a támadósor még kissé könnyedén vette dolgát, de a védelem igen erélyesen s jól dol­gozott. Biró : Langfelder F. (RSztM) volt.

    Sport-Világ 1909 február 27.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.18, 22:03
    BTC. — BAK. 1 : 0

    (Millenáris.) A Főv. TC - MTK. szenzáció után következett a nép­szerű piros-fehéreknek küzdelme a BAK.-kai. Az egy vasárnap lefolyt mérkőzések sok rokon­vonást tartalmaznak! A mult vasárnapot pld. az elsőosztályu bajnoki eredmények alapján elkereszteltük a „négy gólok napjának." Február 21-ét ezzel szemben „egy gól külömbség“-ek, vagy akár a legyőzőttek „appellálása" nap­jának nevezhetnők el. A legyőzőttek csak igen ritkán isme­rik el ellenfelük jobb voltát, de hogy olyan mértékben nyilvánuljon meg a „nemezis" ellen való feljajdulás, mint vasárnap, olyan vasárnapunk, vagy akár ünnepnapunk még nem volt. Nem csak a BAK., hanem a többi favorit és nem favorit csapatoktól legyőzött egyletek is, a biró, a szél és egyébnek tudják be csapatuk legyőzetését; de az ellenfél jobb volta, nagyobb rutinja és — taktikájának helyesebb voltában egyik sem keresi a dolog titkát. A köz­vélemény a napi sajtóval egyetemben szintén a legyőzött fél pártjára áll rendszerint s a fenti okokban keresi és találja meg a vereség okát. A BTC. a BAK.-ot ép ugy, mint a MAC. a Törekvést, a Főv. TC. az MTK.-t és a FTC. a Typografia Sport Egyletet csak a biró segélyével (!) nyerte meg, noha a szél helytelen fuvása is hozzájárult az eredménynek ilyetén való előállásához!!! A BAK—BTC. mérkőzésén ugyanezek a szimptomák uralták a közönséget!
    A BTC. uj csapattal, Bihary — Csendes, Szendrő .—- Ficzere, Simon, Leitner — Dobó, Korda, Késmárky, Mol­nár TI. és III. állt ki. A csapat még teljesen formán kívül van, de a társaság nagyon jól van összevállogatva. A véde­lem már tavaly jó volt. A csatársorban Molnár III. és Dobó jó futók, a középsők közül pedig Késmárky, de külö­nösen Molnár II. igen jó lövők. A halfsorban a két szél­sőnek sokat kell még javulni, hogy a csapatba illeszked­hessenek. A BAK. a FTC. ellen szerepelt csapattal állt ki. Jó védők, általában a mezőnyben fürgék, jó labdatartó képességgel rendelkeznek, de a kapu előtti játékuk több a semminél. A csatársorban Gross magaslik ki játékával társai közül, a védelem legjobb embere pedig Gross II., kapnvédő.
    Kezdet után, annak dacára, hogy a BTC. kapja hátba a szelet, a BAK. támad. A BTC. támadásai azonban rendkívül veszélyesek. Két sarokrugást érnek el, amelyek azonban eredmény nélkül folynak le. A félidő további folyamán változatosnak mond­ható a játék, de eredmény egyik részen sem esik. Félidő 0 : 0. Kezdet után, a 7-ik percben Korda kapura lő, Gross védi ugyan lövését, de kezéből kiejti a labdát, amit a gyorsan érkező Molnár II. a gólba vág, megszerzi evvel a mérkőzés egyetlen gólját. A BAK. erősen küzd a kiegyenlítésért, a BTC. szívósan áll ellen s bár a BAK. igen sokszor komolyan szorongatja kapuját, ered­ményt elérni a BTC. erős védelmével szemben nem képes. Az idő lassan lejár, a BTC. győztesen hagyja el a pályát. Biró: Lang­felder Ferenc (Rákosszentmihály).

    Nemzeti Sport 1909 február 27.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.11.18, 21:50
    Budapesti Torna-Club—Budadesti A. K. 1 : 0.

    (Millenáris pálya.) A mérkőzésnek a B. T. C. be­mutatkozása kölcsönzött érdekességet, azonban a piros-fehérekről szárnyra bocsátott hirek erősen tulzottak voltak. A B. T. C. egyelőre bizony még keveset tud azonban csapkodó, tervszerűtlen játékmodorával ugy látszik megint nem szándékozik felhagyni. A csapat leggyengébb része a fedezetsor. Simon agilitásával mégcsak megállja a helyét, de a két szélső half egyelőre nem sok vizet zavar. Szendrő elsőrangu és Csendes, az uj jobboldali hátvéd is jó kvalitású játékos. A csatársorban Korda, Molnár III. és Dobó volt a legjobb. Nagy hibája Molnár III.-nak és Molnár Il.-nek, hogy fékezhetetlenül erőszakos játékosok. Előfordult például, hogy Molnár III és Grünwald pillanatokig egymás lábába rugdostak, a biró azonban ügyet sem vetett erre az inczidenare,a melyet akármelyik más biró feltétlenül az illetők ki­állításával torolt volna meg. Egyáltalában nagy hiba hogy a biró annyira elnéző volt, mert a küzdelem annyira elfajult, hogy csak kevés élvezeteset nyujtott.
    A jobb csapat feltétlenül a B. A. K. volt és győ­zelme legalább is annyira megérdemelt lett volna, mint végeredményben a piros-fehéreké. A kék-feketék a mezőny­ben kiválóan játszanak, bámulatosan szívósak, a goal előtt azonban csődöt mond a tudományuk, mert nem­hogy a kapura rugni nem tudnak, de akczióik cseppet sem veszedelmesek, ugy hogy az ellenfél kapuvédjének csak a legritkább esetben kell közbelépnie. A B. A. K.erőssége a védelem ; a kapuvéd, a két hátvéd, de főként a baloldali fedezet nagyon hasznos, jó kvalitású játékosok. Hihája a hátvédeknek, hogy néha tulerélyesek, magyarán szólva erőszakosak. A csatársorban Grosz balszélső külön klasszist képvisel, de jó játékát a belső csatárok egyetlen­egyszer sem tudták eredményesen folytatni. A középcsatár néhány középről szépen irányított labdával végzett szemre szép, de a csapatra nézve értéktelen munkát, ,nagyon agilis a jobb összeköt, mig a jobb szélső egyebet sem tesz a játék folyamán, csak az életét félti.
    Az első félidőben a B. T. C. játszik a széllel kedvező oldalon, mégis jórészt a B. A. K.-ot látjuk frontban.
    A piros-fehérek ritkábban, de veszélyesebben támadnak,azonban két sarokrugásuk sem hoz eredményt. Félidő 0:0. A második félidő elejére esik a mérkőzés egyetlen és győztes goalja Korda remekül irányított, süvítő labdája lévén, a melyet Grosz, a B. A. K. kapuvédje kezéből kiejt, mire Molnár III. védhetetlenül bevágja. A goal után hosszu ideig a B. T. C. van offenzivában, majd az utolsó negyed órában ismét a kék-fehérek lépnek akczióba és habár néhányszor nagyon közel járnak a kiegyenlítés­hez, a goalját féltékenyen őrző B. T. C. védelem óvatos játékkal megakadályozza a kék-feketék érvényesülését.
    Langfelder Ferencz nagyon kevés körültekintéssel,de pártatlanul biráskodott.

    Az Újság 1909 február 23.