magyarfutball.hu

Törekvés SE - UTE 4 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.17, 19:11
    Tör. SC.—UTE. 4 :1

    (Hölgy-u. p.) Őszi hasonló arányu legyőzetéséért vett elégtételt a Törekvés az ujpestiek felett Hölgy-utcai pályá­ján. A két csapat máris nagyon jó formát mutatott. A Törek­vésnél különösen a csatársor játéka érdemel említést, amit a kitűnő halfsor igen eredményesen támogat. Különösen Nyilas,Takáts és László játszottak jól. Az ujpestiek Kazár nélkül állot­tak ki, akit a tartalék-kapus nem volt képes pótolni. A csatár­sorban Szidon egyéni játéka érdemel említést, mellette még Ludwig és Szabó váltak ki. Kezdet után a Törekvés egy percen belül első góljához jut Nyilas révén, amit a 3-ik percben Takáts kettőre szaporit; a 6-ik percben pedig László szerzi meg a har­madik gólt. 3:0! Ezután változatos játék folyik. A félidő vége felé Ujpest lendületbe jön s Szidon szép lerohanása egyetlen gól­ját eredményezi. (40. p.) Félidő 3:1. A második félidő két ki­merült csapat érdektelen rugdalódzását mutatja. Minden vesze­delmesebb momentum nélkül folyik a játék, míg végre Takátsa 36-ik percben megszerzi a Törekvés negyedik gólját. Csapatok: Törekvés: Dürr—Kaufmann, Hauswald—-Csonka, Szednicsek,
    Pejcsik—Renner, Kiss, Takáts, Nyilas, László. ÜTE.: Rapay— Ludwig, Vranák—Klein, Fandl, Kuschner—Szabó, Bucsek, Reiner, Szidon, Goldstein. Biró: Hajós József (FTC.).

    Nemzeti Sport 1909 február 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.17, 18:59
    Törekvés S. E.—Ujpesti Torna-Egyesület 4 : 1.

    ( Hölgy-utczai pálya.) Mind a két csapat elég jóformában állt ki első tavaszi mérkőzéséhez és szívesen konstatáljuk, hogy a küzdelem a lehető legfairebb lefolyásu volt. Az ujpestiek Kazár helyett tartalék]átékost voltak kénytelenek kapujukba állítani, a ki hibás lábvédésével sokat rontott. A Törekvés csatársora kitűnő.
    Alig fél percz után Nyilas a T. S. E. vezető goalját rugja, egy perczczel későbben Takács a másodikat és a hatodik perczben László a harmadikat. Ez olyan fór volt, hogy azt Ujpest már behozni nem tudta, A játék half time-ig változatosan folyt, mig U. T. E. a negy­venedik
    perczben. lerohanásból Szidon révén egyetlen goaljához jutott.
    Félidő 3:1.
    A tréninghiány a második félidőben már éreztette hatását, mert a mérkőzés irama erősen lanyhult. Fölényb eegyik csapat sem tudott kerülni, mégis Takács a 35-ik perczben szép egyéni játékkal megcsinálja a Törekvés negyedik goalját.
    Hajós József (F. T. C.) elismerésreméltóan bírás­kodott.

    Az Újság 1909 február 16.