magyarfutball.hu

Budapesti AK - Nemzeti SC 4 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.25, 21:46 (szerk.: 2021.08.26, 14:44)
    B. A. K. - N. S. C. 4:1
    (Amerikai-uti pálya.)

    A B. A. K. meglepetésszerü, fölényes győzelmet aratott az ezúttal gyengén szereplő N. S. C. felett, daczára annak, hogy a múlt heti M. T. K.- mérkőzésen a súlyosan megsebesült Grünwaldot és Glattert nélkülözni volt kénytelen. A csapat főerőssége a csatár­sor volt, különösen Halász és Konrád voltak jók. A fedezet­sor legjobb embere Rudas volt. A közvetlen védelemnek kevés dolga akadt. Az N. S. C. idegesen, rendszertelenül játszott, s a B. A. K. diktálta erős iramot nem bírta átvenni. Különösen rossz napja volt Burriánnak. Egyé­nileg csak Feldmann, Kanyaurek és Rometh voltak jók, a többiek erősen visszamentek formájukban. A matchet a kornerek nagy száma (10:4) jellemzi.

    N. S. C. kezd, de az első támadást a B. A. K. intézi, a mely az ötödik perczben kornert, majd a hetedik percz­ben Cseh beadásából goalt rúg. Az N. S. C. támadása a 8-ik perczben kornert eredményez. A B. A. K. ezután nagyon erős iramot diktálva, állandó fölénybe jut, Grosz I. és Konrád ismételt lövéseit Burrián fogja. A 19. és 26-ik perczben a B. A. K. újabb kornert ér el, utóbbi érintés nélkül jut a hálóba. Konrád éles lövését Burrián kornerra menti (30. p.), melyet a 32-ik perczben ismételt korner követ. A félidő utolsó perczeiben az N. S. C. kerül fölénybe, Tóth lövése azonban a kapu fölé kerül. A 43-ik perczben tizenegyeshez jut N. S. C., a melyből Tóth a kiegyenlítő goalt rúgja.

    Félidő 1: 1.

    A második félidőt N. S. C. támadása nyitja meg, Kanyaurek azonban a kapu fölé rúg. Konrád lerohanása eredményes, a mennyiben éles lövése a B. A. K. vezető goalját eredményezi (2. p.). Újból Konrád vezet támadást, azonban elgáncsolják, azért a megítélt tizenegyesből Grosz II. a harmadik goalhoz juttatja csapatát (5. p.). A 7-ik, majd a 16-ik perczben kornert ér el B. A. K., utób­biból Halász révén a negyedik és utolsó goalt. A 25-ik perczben N. S. C. jut kornerhez. A 28-ik perczben Herschkovitsot a biró kiállítja. Onnan kezdve változatos játék folyik, az erős iramtól kifáradt csapatok azonban további eredményt nem képesek elérni,

    Biró: Herczog Ede (M. T. K.)

    Az Újság, 1910. március 8.