magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Nemzeti SC 2 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.25, 22:09 (szerk.: 2021.08.26, 14:41)
    T. T. C. — N. S. C. 2:1
    (Népszigeti pálya.)

    A T. T. C., tudatában a mér­kőzés fontosságának, teljes tudásával ment a küzdelembe. Hogy a győzelmet is magához ragadta, főként annak tudható be, hogy a felforgatott N. S. C. védelemben Reich és Palócz helyét a beállított tartalékok nem tudták pótolni. Hamar kifáradtak, mire durvaságot-durvaságra halmoztak, a melynek kezdeményezője és elöljárója a kíméletlenül játszó Burián volt, ugv hogy a biró kényte­len volt a két csapatból négy játékost a pályáról ki is utasítani. Hogy az N. S. C. érzékenyebb vereséget nem szenvedett, kizárólag Feldmann és Hlavay mesteri játé­kának köszönheti. A T. T. C. meglepő jó volt. A véde­lem elsőrangú. A fedezetsor a védelemnél hasznos, a tá­madást azonban nem segiti. A csatársor, különösen a két szélső, gyors, de játékuk észszerütlen. A mérkőzés az első félidőben szép volt.

    T. T. C. eleinte erősen szorongat. N. S. C. támadása eredménytelen kornerrel végződik. Pach—Fekete táma­dása után két egymásutáni kornert ér el. T. T. C. Faragó süvítő lövését Beimel kornerre menti (16. p.). Jergenz- nek hosszan előreadott labdáját Burián fogja, de meg­várja, a mig az ellenfél csatárja, Pach hozzáfut, a kit megboxol. A megítélt tizenegyest Fekete goallá értéke­síti (19. p.). A játék azután nagyobbrészt középen folyik. Majd Tóth szökik ki s a labdát igen kedvező helyzetből a kapu fölé rúgja. T. T. C. támadása kornert eredményez cs N. S. C. kornere fejezi be a félidőt.

    Félidő 1: 0.

    Szünet után jobbára N. S. C. támad, gyakran hozza veszélybe a T. T. C. kapuját, Beimel azonban többször bravúrosan véd. Három eredménytelen korner után egy kapuelőtti kavarodás ismét kornert eredményez, a melyből Herskovits a kiegyenlítő goalt fejeli (24. p.). N. S. C. továbbra is erősen támad, majd a T. T. C. bal­oldala által vezetett támadás kornert eredményez, a melyből Fekete a győztes goalt fejeli (34. p.). A játék a hátralévő időben teljesen eldurvult, miért is Weisz Jenő, a mérkőzés bírája Faragót és Tóthot (N. S. C.), Schönfeldet és Malyt (T. T. C.) kénytelen kiállítani.

    Az Újság, 1910. március 1.