magyarfutball.hu

Nemzeti SC - UTE 3 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2019.11.01, 18:34 (szerk.: 2019.11.01, 18:34)
    NSC - UTE 3:0

    (Népsziget.) A vasárnapi esőzések miatt elhalasztott mérkőzés, melyet a legifjabb I. osztályú csapat imponáló fölénynyel nyert meg, a botrány jegyében folyt le. A mérkőzést vezető Herczog Ede bírót ugyanis a közönség, mikor a pályáról eltávozott, pfuj kiáltásokkal egész a villamosig követte és megdobálta. Azaz, hogy csak meg akarta dobálni, mert a kövek mind célt tévesztettek és többek között két újpesti vezető ember hatalmas ütleget kapott a fejére. Nem keressük az okokat, melyek a botrányt előidézték, de annyi bizonyos, hogy az UTE. vezetősége, ha arra kerül a sor, nem tudja (azt nem tételezzük fel, hogy nem akarja) a bírót, vagy akár a vendégcsapatot, a zabolátlan újpesti közönség ázsiai viselkedésével szemben megvédelmezni. Itt a szövetségnek kell erélyesen közbelépni.

    A mérkőzés folyamán NSC. mindvégig jobbnak bizonyult s győzelmét jó középcsatár mellett már az első félidőben biztosíthatta volna. Fedezetsora agilis volt a támadásban és a védekezésben egyaránt, a közvetlen védelem pedig Burián, Feldmann,
    Kanyaurek kellő rutinnal nagyon jó lesz.

    Az UTE. meggyöngült csapattal állott ki, de az első félidőben így is jól tartotta magát. Ludwig helyén Rozmann játszott, Matesz régi szerepében, mint centerhalf, sokkal több hasznára van a csapatnak. Mellette Klein jobboldali fedezet tűnt ki, a csatársor azonban nagyon akcióképtelen.

    Csapatok:

    NSC: Burián — Feldmann, Kanyaurek — Rejtő, Hera, Palócz — Romet, Hlavay, Tanyay, Faragó, Toldi.
    UTE: Kazár — Molnár I., Rozmann — Klein, Matesz, Kardos — Goldstein, Szidon, Schurmik, Bucsek, Lipner.
    Félidő 0:0. Biró: Herczog Ede (MTK.)

    Nemzeti Sport, 1909. szeptember 18.