magyarfutball.hu

MAC - Törekvés SE 0 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.29, 13:25
    Törekvés S. E.— M. A. C. 1 : 0.

    (Margitszigeti sporttelep.) Kisszámú, főleg munká­sokból álló közönség szemlélte végig vasárnap a két csapat érdekesnek ígérkezett mérkőzését. A két csapat elsőklasszisu játékot produkált, daczára annak, hogy mindkét részről éppen a legjobbak hiányoztak. A Törekvés Csonka és Kiss, a M. A. C. pedig Borbás (a ki ismét, játszani fog), Kelemen, Oláh és Feketeházy nélkül bocsátkozott a küz­delembe. A játék mindvégig hullámzó és rendkívül érde­kes lefolyású volt, ha időnként kissé tulerős mederben folyt is, állandóan a fair játék keretén belül maradt.
    Mind az atlétáknál, mind pedig a Törekvésnél a csatárláncz játékát a védelem klasszisa jóval felülmúlta, a mely utóbbi igazán kiváló munkát végzett. Sipos—Major egyrészről, Dürr- Horváth másrészről a mezőny legjobb emberei voltak. A győztes csapat fedezetsorában Szednicsek, csatársorában pedig Nyilas és Kaufmann váltak ki, utóbbi azonban kissé durva. A Törekvés csatársora igen szép összjátékkal vezeti támadásait.
    Az atléták fedezetsorában Sporkó, de különösen Szigeti váltak ki, a középfedezet fontos szerepét azonban a redivivus Hildebranddal kellett volna betöltetni, a ki a második csapatban régi legjobb formájára emlékeztető stílusban játszott. A csatársor legjobb emberei VangeJ és Dudus II. s bizonyára más eredménynyel végződik a játék, ha a középcsatár helyét nagyobb lövőképességgel rendelkező játékossal töltik be.
    A mérkőzés különben azt az impressziót keltette, hogy a M. A. C.-ról keltett letörési hírek túlzottak, a csa­pat nagy verve-vel játszott és a Törekvés elismert kiváló védelmének teljes erejét kellett latba vetnie, hogy a kék- sárgák erőteljes akczióit meghiúsítsa.
    Magáról a játékról kevés a beszámolni valónk. Az első félidőben a M. A. C. ellenszelet választván (?) egy ideig védekezésre szorul, de később kiszabadulván, veszé­lyes támadásokat intéz ellenfele kapujára, a Törekvés védelme azonban jól működik. A. T. S. E. támadásait viszont Major kapcsolja le, vagy Sipos teszi ártalmatlanná a jól helyezett lövéseket. A 21. perczben Kaufmann elfut Major mellett és három méterről védhetetlen goalt lő.
    Félidő 1 : 0.
    A második félidő első tiz perczében a M. A. C. nagy fölényben van és úgy látszik, hogy egy-kettőre kiegyenlít. Később azonban megváltozik a helyzet, kö­zépre terelődik a játék és most már ritkábban forognak a kapuk veszélyben.
    A győztes Törekvést lelkes publikuma a mérkőzés befejeztével zajos ovácziókban részesítette.
    A bírói tisztet Benedek Aladár (M. A. F. C.) töl­tötte be.

    Az Újság 1909 október 19.











    ú