magyarfutball.hu

UTE - Budapesti TC 1 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911, 16. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.13, 22:06
    B. T., C.— U. T. E. 2:1.

    (Népszigeti pálya.) Az Újpesti Torna-Egylet sport­telepének teljes befogadóképességét tette próbára az a nagyszámú érdeklődő, a ki az U. T. E.— B. T. C.-match megszemlélésére izgatott kíváncsisággal jelent meg, e mérkőzéstől remélvén az újpestiek részére azokat a pon­tokat, a melyek az egyletnek az elsőosztályban való benn­maradásához jelentékeny segítséget nyújtottak volna. Az eredmény azonban nem elégítette ki a várakozást, mert a két csapat védelme közötti klassziskülönbség a B. T. C.-nek szerezte meg a győzelemmel járó két pontot. Mig ugyanis a Torna-Clubnál Kőszegi és Szendrő igazán kiváló védőjátékot produkált, addig az U. T. E. leggyen­gébb része éppen a hátvédsor volt, a hol Molnár I. és Vranák gyakori hibázásai különösen az első félidőben sokszor juttatták váratlan előnyökhöz a B. T. C. csatá­rait. Előnyösen mutatkozik be a piros-fehéreknél a Postá­soktól átlépett Kovács és Saly, előbbi mint balösszekötő, utóbbi pedig mint középcsatár. Ha megszokják társaikat, úgy a B. T. C. csatárláncza tekintélyes támadóerőt fog képviselni. A fedezetek között legjobban Németh játszott. U. T. E.-nél a Fandl—Fürst—Kuschner fedezetsor ön­feláldozó munkát végzett, a csatársor azonban, habár igen gyorsan és élénken játszott, a kapu előtt habozó volt és a lövéssel mindig soká késedelmezett. A mérkőzés erős és heves, mindamellett fair és élvezetes volt.
    Az U. T. E. kezdi a játékot s perczekig támad. Biztató helyzetben Molnár III. és Surmik összefutása hiusitja meg a sikert. A B. T. C. csak lassan megy át támadásba, akkor is főként Vranák hibái folytán. A 15-ik perezben Saly ügyesen szökteti Kovácsot, a ki a kifutó kapus mel­lett szép goalt lő. B. T. C. megtartja offenziváját, s Bayer beadásából Kunszt újabb goalt ér el a 30-ik perczben.
    Félidő 2 : 0.
    Újrakezdés után U. T. E. lelkesen támad és a 17-ik percezben Molnár III. éles lövéséből goalt rúg. A közönség lelkes buzdítása folytán U. T. E. fokozza a tempót é3 sokszor a kiegyenlítés reményével kecsegtet, de Kőszegi és Szendrő szebbnél-szebb lekapcsolásokat produkálnak. A 34-ik perczben a B. T. C. Kunszt elgáncsolása miatt tizenegyeshez jut, a melyet azonban Dobó Kazár kezeibe lő. Mindkét csapat fáradtnak mutatkozik már, midőn Sugár István, a mérkőzés kitűnő bírója a játék végét jelzi.

    Az Újság 1911 május 16.