magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budapesti-Csepeli AK 2 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.13, 22:01
    B. A. K.—N. S. C. 2 : 2

    (Üllői-uti pálya.) Az N. S. C. csapata, úgy látszik, csak most, a szezon vége felé kezd formába jönni. Vasár­napi szereplése a B. A. K. ellen feltűnő javulásról tett tanúságot. A csapat nagy lelkesedéssel, igen jól játszott, úgy, hogy egy kis szerencsével meg is nyerhette volna a mérkőzést. A B. A. K.-ban Prétyi helyén tartalék szere­pelt. Védelme Prétyi hiányával korántsem gyengült meg és meglehetős sikerrel tartotta fel az N. S. C. csatárainak veszedelmes támadásait. A halfsor (Szury, Károly és Jancsarek) kitünően állta meg helyét, egyedül a csatársor nem elégített ki, mert lassan és tulsokat kombinálva támadott és csak Gállos lefutásai hoztak néha életet az erőtlen támadásokba. Az N. S. C.-nél éppen a csatársor volt a csapat legjobb része és úgy összjáték, mint gyorsa­ság tekintetében kiválót produkált. A halfsor már jóval gyengébb volt. Egyedül Hlavay elégített ki, mig a védelem, élén Buriánnal, önfeláldozóan látta el tisztjét. A két csapat egyébként teljesen egyenrangú ellenfélnek bizo­nyult és mindvégig érdekes és fair mérkőzésben gyönyör­ködtette a közönséget.
    Az első perczekben mezőnyjáték folyik, lassankint azonban a B. A. K. fölénye domborodik ki és az N. S. C. hálóját egymásután három korner is veszélyezteti. Las­sankint az N. S. C. csatárai is lendületbe jönnek és szép összjátékkal nyomulnak fel és Kovács (a 19-ik perczben) Tóth beadását a kifutó kapus mellett a hálóba plaszirozza. N. S. C. a vezető goal után vehemensen támad, Kovács, majd Tóth lövése azonban kapufát ér. N. S. C. kornere után ismét a B. A. K. kerül fölénybe és Salamon a 38-ik perezben kiegyenlít, majd a 43-ik perozben a hátvédek pillanatnyi habozását kihasználva, a vezető goalt szerzi meg. Félidő 2:1 a B. A. K. javára.
    A második félidőt az N. S. C. támadásai vezetik be. Már a második perezben sarokrúgással veszélyeztet­nek és több mint negyedóráig egészen visszaszorítják ellenfelüket. A sikertelen támadások után a B. A. K. kerül fölénybe, de rövid idő múlva ismét lendületbe jönnek a Nemzetiek és lelkes támadások után a 40-ik perezben kornerból Kovács révén sikerül is kiegyenliteniök. A kiegyenlítő goal után Károly elóremegy csatár­nak, annak daczára az N. S. C. támadása közben ér véget a mérkőzés. Biró Kiss Menyhért.

    Az Újság 1911 május 16.