magyarfutball.hu

Törekvés SE - MTK 2 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.22, 13:48 (szerk.: 2021.06.22, 16:23)
    Törekvés— M. T. K. 2:0

    ( Üllői-uti -pálya.) Az F. T. C.—M. A. C.-mérközés előtt játszottak a fenti csapatok. M. T. K. egyik legjobb játékosa, az inrándulást szenvedett Révész helyén tar­talékot (Sebestyén II-t) volt kénytelen szerepeltetni. A match eredménye még így is alapos meglepetés, bár a beavatottak előtt tudott dolog volt, hogy a vasutas-csapat mindig erős munkát adott a Testgyakorlóknak, sőt sokszor az M. T. K. által már holtbiztosnak hitt mér­kőzést is eldöntetlenné tudta tenni. Az M. T. K. tehát korántsem vélhette tulkönnyünek feladatát és hagyomá­nyos goalképtelensége ezúttal is megbosszulta magát.

    A csapat különben nem rosszabb, mint az őszszel volt, így egyáltalában nincs szüksége az önbizalom elvesz­tésére, de a mi feltétlenül kiküszöbölendő, az a csapat­ban lábrakapott rossz szellem, a melynek folyománya­képpen a játékosok folyton cserélgetik a helyeiket s ebben éppen a csapatkapitány, Kürschner jár elől rossz pél­dával.

    A győztes csapatról csak jót mondhatunk. A csapat nagy lelkesedéssel dolgozott és látszott, hogy minden egyes játékos át van hatva az ambicziótól, hogy a Test­gyakorlók elleni értékes győzelmet megszerezze. Főerősségük a védelem, de igen jó a fedezetsor is és jól bevált az ifjúsági Franz, mint középcsatár.

    Az M. T. K.-ban a csapat gerincze a fedezetsor nem volt kellően diszponálva, de a hiba mégis a helytelen csapatösszeállításban keresendő. Biró lassítja az amúgy sem tulgyors csatársort és Rácz egyáltalában nem felel meg az elsőcsapatbeli követelményeknek. Lane még nincs formában és a szélsők sem voltak jól diszponálva. Csüdör igen szépen játszott és Domonkos működése sem hagyottkívánni valót.

    Az első félidőben az M. T. K. abszolút fölénynyel játszott, de még a tizenötödik perczben megítélt tizen­egyest sem tudta kihasználni.

    Félidő 0: 0.

    Szünet után változatos a játék és a Törekvés csak a half-time vége felé — éppen a mikor az M. T. K. volt ismét fölényben — érte el goaljait, mindkettőt egy-egy lerohanásból Ürögdi révén.

    Biró Hajós József.

    Az Újság, 1912. február 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.14, 23:04 (szerk.: 2021.06.15, 09:54)
    Törekvés Sport Egylet — Magyar Testgyakorlók Köre: 2:0 (0:0)

    Ugyancsak az Üllöi-uti pályán volt ez a mérkőzés is, amelynek nem várt kimenetele volt Az első félidöben a jobb MTK sehogysem bír goalt rugni a jól működő Tö­rekvés védelemmel szemben. Helycsere után ezen ugy igyekszik segíteni, hogy össze-vissza forgatja a csapatját, aminek természetesen nem maradhatott el káros kö­vetkezménye. Ürögdi, a Törekvés balösszekötője, rugta félidő két goaliát, mig Biró Gyuszi egy tizenegyes mellé lőtt. Biró: Hajós J. volt.

    Pesti Hírlap, 1912. február 6.