magyarfutball.hu

Budapesti-Csepeli AK - Budapesti TC 3 : 2 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.01, 14:46
    B. A. K. — B. T. C. 3: 2

    ( Üllői-úti pálya.) Alig hat-nyolczszáz főnyi közön­ség előtt játszotta utolsó bajnoki mérkőzését a két csapat. Mind a ketten lehető legjobb játékosaikat szerepeltették, sőt a Budapesti Csepeli A. K.-ban az állítólag az M. T.K.-ba lépett Szűry, a hossza idő óta nem játszó Prétyi is elfoglalták régi helyüket, középcsatár pedig ismét Klement volt. A B. T. C.-ben a beteg Szendrő helyén Bayer próbálkozott, azonban uj posztján egyelőre még gyengén állta meg helyét.
    A két csapat különben meglehetősen egyenlő erejű volt, sőt a B. T. C. játéka jobban tetszett nekünk, úgyhogy az eldöntetlen eredmény lett volna a legreálisabb. A mérkőzés tényleg eldöntetlenül is végződik, ha a játékbíró a- B. A. K. első goalját, a mi feltűnő kettős off-sideállásból eredt, meg nem ítéli.
    A győztes csapatban egyedül Waldner baloldali fedezet nem felelt meg, azonban a B. T. C. nem vette észre ellenfelének ezt a gyengéjét, mert csak igy magya­rázható meg, hogy minden támadással a balszárnyon próbálkoztak. Kitűnő volt Prétyi, Szüry és a két szélsőcsatár, mig Károlynak csak remek fejkíckjei keltettek feltűnést.
    A B. T. C. legjobb embere Rauchmaul közép­fedezet volt, a ki szinte észrevétlenül emelkedik fedeze­tének legjobbjai közé. Fényesen védett Bíhary, rendes formájuknak megfelelően játszottak Mészáros, Kovácsé s Kőszegi.
    Á B. A. K- támadásával indul meg a játék s alig néhány percznyi játék után már a piros-fehérek hálójá­ban a labda; Gállos beadását a lesben álló Salamon az ugyancsak off-side állásban levő Klementhez juttatja, a ki védhetetlen goalt rúg. A kiegyenlítés sem késik sokáig, Dobó czenterét ugyanis György hibás védése folytán Kovács goallá értékesíti. Néhány perczczel később egykapu előtt! kavarodásból Kucsera öngoalt fejel.
    Félidő 2 :1 a B. T. C. javára.
    Szünet után úgy látszik, mintha a piros-fehérek meg tudnák tartani előnyüket, sőt több ízben alkalmuk volna további goalok elérésére is, de egyik veszélyesnek látszó támadásukat tévesen off-side-nek minősíti a bíró, két alkalommal pedig a kapufa védi ki a B. T. C. csatá­rainak labdáját. Annál szerencsésebbek a kék-feketék, a kik Gállos remek lefutásaiból Cseh és Klement révén megszerzik a győzelmet.
    Bíró Schubert- M. Ferencz.

    Az Újság 1911 december 9.