magyarfutball.hu

Nemzeti SC - MTK 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.22, 14:18 (szerk.: 2021.06.22, 16:00)
    N. S. C.— M. T. K. 2:1

    (Üllői-uti pálya.) A három órai kezdésnél a rekkenőhőség daczára legalább kilencz-tizezer ember volt künn,hogy az első bajnoki küzdelemnek tanúja legyen.

    Az N. S. C. teljes csapatával szemben a Testgyakor­lók Domonkos helyén Holicscsal, — Domi csak jövővasárnap játszik — Biró helyén Kertész II.-vei és Taussig helyén Kertész I.-gyei álltak fel. A csapat igy is igen jóljátszott, de csak a mezőnyben, mig a kapu előtt csak az angol Lane és Kertész I. bizonyultak veszélyesnek. Brilliánsan, régi legjobb napjaira emlékeztetőén játszott Sebestyén, meglepő agilisen és észszerűen Kertész II.a fedezet-szerepben, mig a védelemben a két hátvéd pro­dukált nagystílű játékot. Holicsnak igen kevés dolga volt,a mi azt bizonyítja, — a mint hogy úgy is volt -— hogy az M. T. K. a mezőnyben óriási fölényben volt a Nemzetiek felett.

    Az N. S. C. legjobb embere Burián volt, a ki első­rangú, de néha az életveszélyességig vakmerő védéseivel vonta magára a figyelmet. Nagyszerű segítőtársa volt Feldmann, a kinek bravúros, legtöbbször azonban sza­bálytalan beugrásait sürü tapssal jutalmazta a közönség.Jó volt még Hlavay is, valamint a csatársorban a két szélső, mig Chrappántól sokkal többet vártunk és Tóth is adós maradt megszokott kitűnő játékával.

    Az első húsz perczben hatalmas iramú változatos játék folyik mindkét részről, szép kombinácziókkal. A forszírozott tempó azonban gyorsan érezteti hatását, a csapatok a nagy melegben hamar ellankadnak és az első félidő második felében már mindkét csapat fáradt. A játéknagyobb részében M. T. K. nagy fölényben van, mégis N. S. C. éri el a vezető goalt Tóth révén, egy kórnerböl kifolyólag, mig Lane remek süvítő lövése a kapufárólpattan vissza.

    Félidő 1: 0 az N. S. C. javára.

    Szünet után tiz perczczel Lane a Burián által ki­védett labdát pompás plaszirozással a goalba juttatva kiegyenlít, de később visszaesik az M. T. K. s a mikor Csüdör veszélytelen helyzetben tizenegyest vét — amiből az N. S. C. győztes goalját rúgja, — megbomlik a rend, Révész csatárnak megy előre, a minek az a következménye,hogy az N. S. C. a játék hátralévő részében sok veszélyes támadást vezet.

    Kitűnő biró volt Izsó László.

    Az Újság, 1911. szeptember 5.