magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Budapesti TC 0 : 3 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.21, 17:46
    BTC — TTC 3 : 0.

    ( Üllői-úti pálya.) A Terézvárosi Torna Club ismét közelebb jutott a kieséshez. Az a lelkesedés, a mivel utóbbi mérkőzéseiket játsza, nem pótolja a játéktudást, másrészt pedig most mar az idegesség vett erőt a játé­kosokon. Habár a TTC többet támadott, — a második félidő 25 perczét kivéve —mint a piros-fehérek, kap­kodásukkal és gyámoltalanságukkal a legkinálkozóbb alkalmakat is elszalasztottak. Legjobban még a fedezetsor felelt meg feladatának, a mely dicséretre méltó ön­feláldozással végezte kötelességét. A csatársorból egyénileg Fekete tűnt ki, a ki úgy a támadásból, mint a védelemből kivette részét. A csatársor többi tagja nem végzett ki­elégítő munkát. Lelkesen játszottak, a döntő pillanatban azonban csődöt mondott a tudományuk. A védelemben Hegyi már nem az a biztos hátvéd, mint az őszszel volt. A kapus a kapott goalokat nem védhette.
    A győztes csapatban a védelem brillírozott. Ginzery nem egy biztos goalnak hitt labdát fogott ki; Szendrő és Kőszegi felszabadító rúgásaikkal váltak csapatuk hasznára. A halfsor sokszor durvasággal akasztotta meg a lelkes. vörös-zöldek támadásait. A csatársorban ismét szerepelt Mészáros és pedig nagyon eredményesen: két góalt ó rúgott. A csatársor szép összjátékkal vezetett támadásait veszélyes lövésekkel fejezto be és gyors passzjátékával teljesen kifullasztotta az ellenfél védelmét.
    Negyedórái változatos, nagyobbára középjáték után a piros-fehérek csatársora veszélyes támadást vezet. Horváth szökteti a jobbszélsőt, a ki a tizenötödik perczben helyezett goalt lő. Az eredmény kissé lehangolja a TTC-t és ezt kihasználva a Torna Club Mészáros révén meg egy goalt rúg. (25.-ik percz). A piros-zöldek ellen­súlyozandó az eredményt, vehemensen támadnak, de csak két kornert tudnak elérni.
    Félidő 2: 0.
    A második félidőben a BTC a nappal szemben játszó Terézvárosiakat egészen beszorítja és sikerül is egy karrierből — Mészáros fejese révén — még egy goalt elérni. (18-ik percz). Rövid ideig még fölényben maradnak a piros-fehérek, majd később a TTC veszi át a támadást, de csatársorának kapkodása miatt eredményt elérni nem tud.
    Biró : Wellisch Imre.

    Az Újság 1913 május 3.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.24, 17:49
    Jv.: Wellisch Imre