magyarfutball.hu

33 FC - Nemzeti SC 3 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.21, 21:39
    »33« FC—NSC 3 : 0.

    ( Űllői-uti pálya.) Múlt heti szenzácziós győzelmük után ismét lesújtó vereséget szenvedtek a Nemzetiek a»33« FC-tól. Vereségüket még súlyosabbá teszi az a körülmény, hogy formájuk alapján jobb eredményre is rá tudtak volna szolgálni, azonban a csapat nélkülözte a szükséges fegyelmet és a jó szellemet, a melyet pedig olyan nehéz poziczióban, mint a melyben a NSC most van, minden játékosának kétszeresen kellett volna meg­őriznie.
    A 33-asok Horváth nélkül állottak fel, a NSC viszont Feldmannt és Rometot nélkülözte. Horváthot Vanicsek I.helyettesítette a »33« FC csatársorában, s NSC Feldmann helyén Nagy Ferenczet, Romet helyén Reikot szerepel­tette. A győztes 33-asoknál a csatársor baloldala (Székány és Csárdás) produkálta a legkiválóbbat, továbbá Mandl czenterhalf, ellenben Róka a csatársor jobb szélén nem üti meg a csapat nivóját.
    NSC erősen érezte Feldmann hiányát, különösen azért is, mert Hlavay I. a czenterhalf helyén olyan indolens játékot produkált, a milyet éppen őtőle nem vártunk,mert eddig megszoktuk azt, hogy csapatának legodaadóbban küzdő embere legyen. Ernst jobbfedezet szép munkát végzett, László balhalf azonban az első félidőben keltett jó benyomást végképpen lerontotta azzal, hogya második félidő 12-ik perczébcn, mikor csapata a máso­dik goalt kapta, elhagyta a pályát. Olyan súlyos sport­szerűtlenség ez, a mely az egyesület részéről a legsúlyosabb megtorlást hivja ki maga ellen, és a melyet éppen egy olyan fiatal játékosnak, mint a milyen László, egyáltalán nem volna szabad elkövetnie. A csatársorban Hlavay II.kiválót produkált, a német Weber azonban minden kritikán alul, rosszul játszott.
    Az első negyedórában fölényben játszó 33-asok már a 10-ik perczben goalt érnek el kornerből kifolyólag,a melynél a Burián által elejtett labdát Vanicsek I. a goalba nyomja. A félidő további folyamán NSC határo­zott fölénybe jut s különösen Hlavay II. vezet szép támadásokat, de minden kilátással biztató akcziója meg­törik Weber rossz formáján, a ki négy teljesen biztos helyzetet hibáz el. Félidő 1 : 0.
    Újrakezdés után már a 8-ik perczben Székány elfut a tétovázó Nagy mellett, czenterez, Kovács átlépi a labdát és Vanicsek II. közelről helyezett goalt lő. László elhagyja a pályát, NSC-ban pillanatnyi zavar áll be,a melyet a »33« FC ügyesen kihasznál, és Csárdás két percz múlva a harmadik goalt lövi. NSC azután feladja a reménytelen küzdelmet és csak további goaloktól akarja megóvni hálóját, a mi sikerül is, főleg Hlavay I. révén.a ki a baloldali hátvéd helyére vonul vissza, és az addig teljesített kevés munkától még pihenten kitünően veri vissza a 33-asok támadásait. Biró: Schubert M. Ferencz.

    Az Újság 1913 május 13.