magyarfutball.hu

UTE - 33 FC 1 : 4 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 1.000
  2. Budapesti Hírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.08.24, 18:46
    „33FC“—UTE 4:1 (1:1)
    Népsziget. Biró: Schubert.

    Molnár III., Vogl és Szabó hiányzott az UTE csapatából, amely még így is veszedelmes támadásokat vezetett, de csak addig, amíg az első félidő 30-ik percében Racskót feleselés miatt a bíró ki nem állította. Ez az első félóra volt a mérkőzés legélénkebb része. Az UTE három tartalék csatára (Fandl, Goda és Karger) támogatva a két szélsőtől, Besenczitől és Racskótól legalább annyit támadott, mint Székánnyal az élen a 33-asok. Racskó kiállítása és az erőszakoskodás, amelynek Biró László megsérülése volt a következménye, megzavarta a támadások nyugodt egyöntetűségét, úgy hogy a félidő végén és az egész második félidőben a 33-asok szép összjátékkal dolgozó csatársora volt a helyzet ura. Az UTE érte el az első goalt a 20-dik percben Goda révén. Székány beadásából Szinai hátáról pattant be a labda az UTE kapujába, meghozva a 27-ik percben a kiegyenlítést. Székány egyéni játékkal szerzett goalja a második félidő 4-ik percében vezetéshez juttatta a 33-asokat. A jobb szélen lefutó Csárdás beadásából a csatársorba vonult Biró lőtte a 8-ik percben a harmadik goalt és a 12-ik percben ugyanő szerezte meg szabadrúgásból a negyediket.

    Sporthírlap, 1913. május 05.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.24, 18:43
    33 FC—UTE. 4:1. (1:1).
    Népsziget. 1000 főnyi közönség. Biró: Schuberth M. Ferenc.

    A 33 FC teljes csapatával állt fel, míg az UTE a beteg Voglt és Molnár III.-at nélkülözte. Az egész mérkőzés folyamán a 33 FC nagy fölényben volt. Az UTE mentségére szolgál, hogy a mérkőzés nagy részét 10 emberrel játszotta végig, mert a bíró Racskót feleselés és durva játékért kiállította. Az első félidő 35-ik percében Bíró egy összecsapással úgy megsérül, hogy kiviszik a pályáról és a második félidőben mint jobbszélső szerepel. A vezető gólt UTE rúgja, Goda révén, ki a Zsák által kiejtett labdát rendeltetési helyére juttatja. 17-ik percben 33 FC kiegyenlítő gólját Wanicsek révén éri el. A második félidőben 33 FC döntő fölényben van és egymásután éri el góljait. Székány egy, Bíró pedig két gólt szerez csapatának, az utolsót szabadrúgásból.

    Sport-Világ, 1913. május 05.
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.24, 18:37
    33-as Futball Klub— Újpesti Torna Egyesület 4:l (1:1.)
    Népszigeti sporttelep.

    Kétezer főnyi közönség volt tanúja a 33-as F. K. szép győzelmének, a melyet csatázósorának fejlettebb összejátszásával vívott ki. Az U. T. E., a mely a három belső csatázó (Molnár III., Szabó, Vogl) helyett tartalékkal állott ki, csak az első félidőben volt veszedelmes a 33-asok kapujára. A tartalék csatázó játéka azonban a félidő végén és a második félidőben fölmondta a szolgálatot, — annál is inkább, mert a bíróval feleselő Racskó kiállítása legjobb partnerüktől fosztotta meg őket — úgy hogy a 33-asok jó kondícióban játszó védelmének nem volt nehéz visszaverni az erő nélkül való támadásokat és újra meg újra szóhoz juttatni gyors csatázóit, a kik hamarosan az U. T. E. kapuja elé terelték a játékot. A védelem egyöntetűségét még az sem bontotta meg, hogy az első félidő végén megsérült Biró László a második félidőben jobbszélső csatázót játszott. Mandl és Bosnyákovics nyugodt játéka átragadt a többi védőjátékosra is és biztosította a védekezés sikerét. A csatázósor eredményes támadásaiban Székány vette ki leginkább a részét, a ki a meggondoltan játszó csatázó társaitól támogatva, jól kihasználta gyorsaságát. Meglepetést és egyben teljes elismerést keltett az az energia, a mellyel —- sérülése ellenére — Biró volt segítségére a csatázóknak. Az a két szép gól, a mivel a második félidőben a győzelmet biztosította bámulatos küzdőképességéről tesz bizonyságot. Az első gólt az U. T. E. érte el Goda középső csatázó lövéséből. A 27-ik percben történt a kiegyenlítés olyanformán, hogy Székány beadását Kazár az egyik hátvédő hátára ütötte, a honnan a labda a kapuba pattant. A félidő végén, a mikor a 33-asok felsőbbsége kialakult, erőszakosan kezdett játszani az U. T. E. Racskó kiállítása és a Biró Lászlón ejtett csúnya foul téritette észhez az újpestiek csapatát, a mely a második félidőben nyugodtabban, de megtört energiával dolgozott. Székány egyéni játékkal szerzett gólja juttatta kifejezésre a 33-asok fölülkerekedését és a győzelem teljességét Biró László gyors egymásutánban lőtt két gólja hozta meg. Bíró Schuberth M. Ferenc volt.

    Budapesti Hírlap, 1913. május 06.
     
  4. avatar: heimo
    2017.08.24, 18:32
    33 Football Club — Újpesti Torna Egylet 4:1.

    Minden tekintetben értékes és szép győzelmet aratott a 33-asoknak ismét kitűnő formában lévő csapata. Az UTE-t saját pályáján legyőzni mindig igen nehéz feladat volt és akiknek ez sikerült, azok is kénytelenek voltak rendesen kis goalarányu győzelemmel megelégedni. Annál nagyobb elismerés illeti a 33-asokat, kik fölényes játék után könnyűszerrel érték el imponáló győzelmüket, hogy a goalarány nem is fejezi ki híven a vasárnap mutatott erőviszonyt. Az UTE mentségére fel kell ugyan hozni, hogy a második félidőt 10 emberrel játszotta végig, mert Racskó jobbszélsőt a bíró durva játék miatt kiállította, viszont a 33-asoknál is az első félidőben úgy megsérült egy brutális fault következtében Biró László, a 33-asok jobb hátvédje, hogy a második félidőben mint csatár statisztálta végig a mérkőzést. A 33-asok kitűnő formának adták tanú jelét. A csatársor gyönyörű összejátékkal dolgozott, csak a kapu előtti akcióik határozatlanok még mindig. A csatárok közül Székány ritkán látott pompás játékot produkált. Fényesen játszott a fedezetsor, ahol Mandl és Vanicsek játéka az egész mezőnyből kimagaslott. Zsáknak úgyszólván semmi dolga nem volt. Az UTE tartalékos csapattal állt ki. Egyébként a csapat nincs jó formában. Csatársora kevés megértéssel és egyénileg is gyengén dolgozik, védelme pedig bizonytalan és durva. Kazár a kapott goalokat nem védhette.

    Az első félidő még hullámzó játékkal telt el, bár a 33-asok fölénye már észrevehető volt. UTE éri el az első goalt Goda révén, a 33-asok Vanicsek I. révén kiegyenlít.
    A második félidő teljesen a 33-asoké. A folytonos támadásnak 3 gyorsan elért goal az eredménye Székány és Biró révén, mire a 33-asok megelégelik a további játékot. Biró Schuberth M. Ferenc volt.

    Pesti Hírlap, 1913. május 06.