magyarfutball.hu

Törekvés SE - Terézvárosi TC 3 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.21, 18:46
    Törekvés—TTC 3:1.

    (Halom-utcza.)A Terézvárosi Torna-Club szimpátikus csapata nem tudott egy pontot sem szerezni vasár­napi mérkőzésén a Törekvés ellenében, és ezzel ismét a Nemzeti Sport-Clubnak olyan »fór«-t adott, a melyet a szezon hátralevő mérkőzésein aligha bir behozni, annál kebésbé. mert a TTC-nak ellenfelei között még az FTC és az MTK is szerepel.
    A Törekvés ezzel a győzelmével, a melyet otthoni pályáján ötszáz főnyi közönség előtt aratott, pontszám­ban utolérte az Újpesti Torna-Egyesületet.
    A Terézvárosi Torna-Club vereségét némileg menti, hogy két tartalékot szerepeltetett: Katona helyén a már egy mérkőzést lejátszott Pollákot, Payer II. helyén Proczenkót. A TTC vereségét főleg az okozta, hogy csatársorában egyedül Fekete dolgozott kitünően. Proczenkó, bár távolról sem tudja Payer II.-t méltóan helyettesíteni, a kínálkozó helyzeteket jól kihasználó játékával megbizható partnere volt Feketének. Maly sokkal eredményesebb játékot mutatott volna, ha nem szeretne túlnyomóan offside-ról indulni s másrészt, ha lövések helyett beadásokkal próbálta volna befejezni lerohanásait. A halfsorban Kaposi észszerűen dolgozott, mig Vágó főleg tulerélyes játékkal próbálta megakasztani a Törekvés jobbszárnyának támadásait. A hátvédek biz­tosan végezték el feladatukat, mig Beimel a második félidő két goalját késői elvetése miatt volt kénytelen kapujába beengedni.
    A Törekvés csapatában a csatársor jobbszárnya elsőrangúan dolgozott, a balszárny ellenben kissé indiszponáltnak mutatkozott. A fedezetsor nem tűnt ugyan ki, de nyugodt, észszerű játékával kitünően dolgozta ki a csatársor részére a labdákat, és ezzel biztosította a Törek­vés győzelmét. A hátvédeket a piros-zöldek csatársora gyakran lefutotta, de kapuelőtti tehetetlenségük alkalmat adott a Törekvés védelmének, hogy a támadások sikeres befejezését megakadályozhassák. Dürr kevés dolgát jól végezte; a kapott goalt nem védhette.
    A változatos első félidőben, a melynek folyamán a terézvárosiak számos kitűnő alkalmat szalasztottak el, a 20-ik perczben a TTC kapuja előtti kavarodásból Franz lövésével szerezte meg a Törekvés a vezetést. TTC táma­dásait többnyire Kaposi és Fekete dolgozza ki. de a kiszöktetett Maly többnyire offside-ról indul. A TTC több kornert sem tud értékesíteni, mert a sarokrúgásoknál alig egy-két TTC-csatár áll Dürr kapuja közelében. A félidő utolsó perczeiben Törekvésnek egy rossz góalkickjét Fekete elfogja, de a hirtelen tömörülő Törekvés védelmén nem tudott keresztültömi.
    Félidő 1 : 0.
    Szünet után Törekvés fölénye mindjobban kidom­borodik, és a meglepett TTC-védelem egy súlyos hibáját kihasználva, Franz és Nyilas szép összjátékából Franz a másodk goalt lövi. TTC backjeinek perczekig tartó indiszpozicziója Vágót védelembe szólítja, a ki súlyos feladatának úgy próbál megfelelni, hogy Nyilast és Bőtit többizben elgáncsolja. A helyzeten Malynak egy gyors leszökése változtat, a kinek beadott labdáját — Szentey luftja által elősegítve — Proczenkó elfogja, és egész közelről védhetetlenül Dürr kapujába helyezi. 2:1. A Törekvés csatársorának egyik támadásánál Nyilas handsszel megszerzett labdával próbál meszökni, de Schubert M. Ferencz bíró a szabálytalanságot észreveszi. A match végefelé elfajul a játék, a megsérült Pack kiáll, nemsokára rá Szentey véletlenül olyan erősen mellen talpalja Pro­czenkót a tizenhatoson belül, hogy eszméletlenül terül el, és csak jóval a mérkőzés befejezése után tér magához. A 30-ik perezben a bíró Franzot visszarúgás miatt kiállitja. A 42-ik perczben Bőti e yéni támadásból a har­madik goalt lövi. Közvetlenül utána Bőti offside-goalt ér el, a melyet a bíró természetesen nem ítél meg.

    Az Újság 1913 április 22.