magyarfutball.hu

MAC - Budapesti TC 1 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: erdosor
    2019.06.19, 20:00
    Bajnoki mérkőzés pofonokkal - Haditudósítás az Üllői-úti pályáról

    Vasárnap délután tartotta meg bajnoki mérkőzését az Üllői-uti pályán a Magyar Atlétikai Klub és a Budapesti Torna Klub. A másodosztályú csapatok 1:0 eredménnyel játszottak, de elsőosztályu pofozást mutattak be. Szemtanuk állítása szerint tizenhat pofon csattant el (első osztályú) és egy szembeköpés.

    A mérkőzés izgalmas volt s amikor a két csapat kivonult a pályáról, Rácz, az atléták csatára, gúnyos megjegyzést tett az ellenfél hátvédjére, Szendrőre. Szendrő azonnal és szó nélkül nyakon ütötte Ráczot. Rácz a pofonra szembeköpéssel felelt Szendrőnek, mire ez irtózatos erővel arculvágta támadóját. A többiek, akik eddig néma szemlélői voltak a díszes jelenetnek, mintha csak adott jelre vártak volna, egyszerre szembe állottak. Tizenegy atléta tizenegy tornász ellen. A BTC-ből Ginzery, a kapus kelt a fenyegetett Szendrő védelmére, az atléták közül pedig Krempels Viktor ugrott Rácz mellé Ginzery arculcsapta Krempelst, aki viszont öklével oly ütést mért rá, hogy Ginzery azonnal összerogyott. Ekkor már általános volt a tumultus, amelyhez csatlakozott Ramson, a Magyar Atlétikai Klub angol trénere, akiben fölébredt a boxszenvedély és szaporán kezdte gyúrni a BTC. vitézeit.

    Egynegyed óráig tartott a vitéz dulakodás, mig aztán a két egyesület vezetősége széjjel nem választotta a bajnokokat. A meccs ezzel véget éri Ej—ha!

    Friss Ujság, 1913.04.01.