magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Terézvárosi TC 2 : 1 12:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.16, 22:46 (szerk.: 2021.07.16, 22:52)
    NSC - TTC 2:1.

    (Hungária-uti pálya.) A bajnoki lista két utolsó helyezettjének mérkőzés érdektelen volt; pedig mindkét klubnak igen nagy érdeke volt a pontszerzés és a küzdelemre kiváncsi közönség bosszankodva nézete a fejetlen, minden taktika nélküli játékot.
    A NSC-ben egyedül Hlavay, a reprezentativ középfedezetnek játéka elégített ki. Ugy a védelemnek, mint a támadásnak ó volt egyaránt a lelke és a nemzetiek tisztára Hlavay nagy klasszisu játékának köszönhetik győzelmüket. Tanyai, Nagy és Weber játéka ütötte még meg az első klasszist.
    A TTC-ben csupa kitűnő technikája játékos van és mégsem fognak eredményt elérni addig, a mig az egyéni játékra helyezik a súlyt. A csatársor minden embere egyedül akar goalt rúgni, ami természetesen nem sikerülhet. Legjobb emberük Vágó II és Fekete volt, míg Hegyi erősen formáján alul látszott.
    A NSC nyolcz emberrel kezd és azonnal visszaszorul. A második perczben a jobbszélső Mentzer a TTC egyetlen goalját rugja. Negyedórai offenziv játék után, a mi köz­ben az NSC hiányzó három embere beáll, a nemzetiek kerülnek frontba és Weber a 20-ik perczben szép fejessel kiegyenlít. As NSC tovább támad és a 36-ik perczben Hlavay I szabadrugásból a győztes goalt rúgja.
    Félidő 2:1.
    A második félidőben a TTC uralja a helyzetet. Támadást támadásra vezetnek, a goallövésekkel azonban mindenkor adósok maradnak. Fekete három ízben törte át az NSC védelmet, de labdáit a kapu mellé helyezi, A 29-ik perczben Bakos fut le, de Nagy Ferencz kornerre ment. A 38-ik perczben kínálkozik még alkalom a kiegyenlítésre, de Pajer lövését Tanyai nagy szerencsével menti.
    Bíró: Fehéry Ákos


    Az Újság 1912 november 12.