magyarfutball.hu

Budapesti TC - III. Kerület 6 : 1 12:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.03, 20:49 (szerk.: 2021.12.04, 09:45)
    BTC - III. ker. TVE 6:1 (2:0)
    Üllői-ut.
    Bíró : Buócz Gyula dr.

    Délben 12 órakor állott föl a két csapat ebben az összeállításban:
    BTC: Bihari - Kőszegi, Szendrő - Kertész, Rauchmaul, Einwag - Dobó, Pocz, Saly, Horváth, Mé­száros.
    III. ker. TVE: Kösztler - Stark, Szabó - Viszt, Sporkó, Beringer - Hőnich I, Guttmann, Hőnich II, Schrott, Nagyhegyi.

    Elejétől végig erős iramu, gyors, és fair mér­kőzésben volt része a 3000 főre tehető közön­ségnek Az első félidő közepéig a III. ker. oly szépen dolgozott, hogy győzelmére lehetett gon­dolni.
    A kis pályához szokott csapat azonban gyorsan elkészült az erejével, a BTC mindjobban föléje kerekedett, s fokról-fokra domborodott ki a két csapat között lévő klasszis-különbség. A BTC szakadatlan ostromát csak egy-egy egyéni lefutással tudta megtörni a III ker. TVE. A BTC fáradhatatlan, gyors és önzetlen játékával alaposann rácáfolt a tréningben mutatott formá­jára.

    Az egész csapat a lehető legjobb benyomást tette, Poc villámgyors akcióval egyenesen nagy sikert aratott, A III. kerületek közül Guttmann, Hőnich és Szabó volt jó. Kösztler a goalok közül csak egyet védhetett volna. Az első goalt a 40-ik percben Saly szerezte ügyes játékkal. A 44. percben Dobó centerét Poc gyönyörű fejessei küldte a hálóba (2: 0). Dobónak a 2. percben elért goalja nyitotta meg a II. félidőt Röviddel ezután Hőnich I, kornerböl (szép fejessel gcoalhoz juttatta a III. kerületet (3 : 1). A síker üdítűen hatott az újlakiakra, de a kedvüket csakhamar lehütötte Salynak a 14. és 20. percben elért két goalja (5 : 1).
    A göalok sorát Pócznak a 30. percben elért lövése zárja be.

    Sporthirlap, 1914. február 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.23, 18:57 (szerk.: 2021.12.04, 09:45)
    BTC —III. ker TVE 5 : 1,

    A ki a piros-fehéreket a BAK elleni tréningmérkőzésen vergődni látta, azt igazán kellemesen lepte meg a Torna Club vasárnapi játéka, a mely annál többre érté­kelendő, mert a millenáris pálya nélkülözése miatt a csapat csak egy össztréninget tarthatott. Mint minden nagy csapatot, úgy a BTC-ét is á mély és sáros talaj segí­tette vasárnap elsősorban a nagyarányú győzelem ki­vívásához, a melvlyel sokat javított a goalarányán is. (24: 12).

    A III, kerületiek hibás taktikájuknak estek áldozatul, mert a match első félórájában öldöklő iramot dik­táltak, a mi arra mutat, hogy vagy a saját erejüket tak­sálták tulsokra, vagy nagyon lebecsülték ellenfelüket, a mikor annak a BAK elleni tréning-eredményéit vették csak számításba. De egyéb hibái is votlak a budai csapat­nak. Állandóan az Einwag által pompásan tartott Hönich II—Guttmann csatárszárnyat favorizálták, míg Naphegyit, ki azelőtt a középfedezet posztját töltötte be, kifogástalanul, a csatársor baloldalára állították, a hol azonban, vérbeli fedezetjátékos lévén, nem tudott érvé­nyesülni s a hosszan maga elé adott labdákat az ellenfél védelme mindig könnyen kaparintotta meg. De még igy is félelemben tudták tartani az óbudaiak a BTC híveit az első félidő kétharmad részén, mert csaknem állandóan a piros-fehérek térfelében tanyáztak, és igy ugyancsak próbára tették a Torna Club jeles védelmet.

    A játék külső képe nem volt tetszetős, belső tar­talmat pedig csak a BTC-nél lehetett észlelni, de itt sem sokat. A csatársor leghasznosabb tagja Mészáros volt,a ki sok szép lefutással és beadással táplálta a középső csatárokat. Összjátékot keveset, de annál szebb egyéni játékot produkált a három belső csatár: Saly, Pócz, Horváth. Dobó önző volt és sokszor elkalandozott másnak a helyére. A három fedezet közül Einwag volt a legjobb, a hátvédek közül pedig Kőszegi erőteljesebbnek és biz­tosabbnak látszott. Biharinak kévés dolga akadt. A III. kerületieknél csupán Kösztler és Szabó mutattak olyan játékot, a mely méltó elsőosztályu játékoshoz. A többiek össze-vissza csapkodva, minden kombínáozió és rendszer nélkül dolgoztak.

    Pontban negyed egy órakor kezdődik a mérkőzés. Mészáros lefutását húsz másodperczen belül már az óbudai kapus tartja fel. Ettől kezdve állandóan a BTC térfelében folyik a játék. Nagyon komoly képe van a szakadatlan III. kerületi támadásoknak, daczára annak, hogy az ősz­szel kipróbált piros-fehér védelem a legnagyobb nyuga­lommal szereli le a már-már eredményesnek látszó óbudai támadásokat. Már fél óra is elmúlt s még mindig nincs eredmény. Végre a BTC tulelőre kalandozó csatárai, látván, hogy nem jutnak labdához, hátrább húzódnak és az igy szerzett labdákkal támadásba fognak. A 85-ik perczben Horváth hosszan előre adott labdájával Mészáros lefut a balszélen s középre adott labdáját Saly fejjel a hálóba továbbítja. A jó példán a csatársor jobb oldala is felbuzdul és Dobó hasonlóképpen juttatja a 43-ik perczben a labdát Pócz felé, a ki a nap legszebb goalját feleli.

    Félidő 2:0.

    A második félidőben a III kerületi TVE minden erejével hozzálát, hogy eredményt érjen el. A támadások erősítésére a védelem is felhuzódik. de vesztére, mert Dobó egy hosszan előreadott labdával megszökik és Saly már a második perczben a BTC harmadik goalját rugja. A budai csapat ezután sem áll szándékától, hogy az ered­ményen javítson és sikerül is neki a nyolczadik perczben Naphegyi kornerből Hönioh I. révén a labdát Bihari kapujába juttatni. A kapott goal a BTC-t felvillanyozza és a 11-ik, 17-ik és 20-ik perczekben hatra szaporítják adott goaljaiknak a számát. Az utolsó BTC goal után a III. kerületiek teljesen összeesnek, de a BTC sem ambiczionálja a nagyobb goalarányu győzelmet.
    Buócz Gyula dr. dicséretes körültekintéssel bírás­kodott.

    Az Újság, 1914. február 24.