magyarfutball.hu

Budapesti TC - Nemzeti SC 2 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.25, 20:24
    BTC — Nemzeti SC 2 : 2.

    (Hungária-uti pálya.) Kissé tulkorán parentálták el a Nmezeti Sport Clubot a mult héten a III. kerületiek­től szenvedett veresége után, mert néhány uj és jó kvali­tású játékos beállításával már respektabilis formát mu­tattak a nemzetiek, hiszen a BTC, daczára annak, hogy a match jórészében fölényben volt, csak az NSC védelem el­hibázott taktikájának köszönheti, hogy az eredményt egalizálnia sikerült.
    A vezető goalt már a mérkőzés első perczében Faragó révén az NSC éri el, a melyet BTC tizenegyessel Kézsmárky révén egyenlít ki. A Szendrő miatt megítélt tizen­egyes ismét a nemzetieket segíti a vezetéshez. Félidő 2 : 1 az NSC javára.
    Half-time után kissé tulerős a játék, a minek foly­tán Kertész és Kézsmárky lesántul. A kiegyenlítő goalt a félidő közepén az NSC védelmének, de különösen kapuvédjének könnyelmű játéka folytán Horváth rugja.
    Biró : Sár Izidor.

    Az Újság 1913 szeptember 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.25, 20:21
    NSC—BTC 2:2 (2:1).

    Hungária-ut. Biró:Schaár. Mult heti szereplése nyomán mindenkia NSC, vereségét várta a most kitűnő formábanlevő piros-fehérektől. Ám a NSC a vezető goalhatása alatt nagy lelkesedéssel feküdt a játékban, ami teljesen megzavarta a több tartalékkal játszó piros-fehéreket. A NSC nagyszerűen játszó védelme sikeresen tartotta fel a különben formán alul játszó BTC csatársort.
    Az első félidőben NSC a többet támadó fél és már az 5-ik percben Faragó, Székely beadá­sából megszerzi a vezetést. A BTC Pócz gáncso­lásáért 11-eshez jut, melyből Késmárky kiegyen­lít. 11-esből éri el ujra NSC a vezetést. Kőszegi gáncsolja Szűrit és a megítélt 11-est Kovács be­lövi. A második félidőben a BTC kerül nagy fö­lénybe és Pótz a NSC védelem hibájából ki­egyenlít (25 p.). A piros-fehérek erősen küzde­nek most a győzelemért, azonban négy játékosuk sérülése folytán nem képesek a match sorsán változtatni.

    Sport-Világ 1913 szeptember 8.